Peilit

Ulkopeilien säätäminen

Voit säätää ulkopeilejä valitsemalla Hallintalaitteet > Peilit. Valitse ohjauspyörän vasemmalla vierityspainikkeella Vasen tai Oikea sen mukaan, kumpaa peiliä haluat säätää. Käytä sitten vasemmanpuoleista vierityspainiketta valitun peilin säätämiseen haluamaasi asentoon:

  • Voit siirtää peiliä ylös- tai alaspäin kiertämällä vasemmanpuoleista vierityspainiketta ylös- tai alaspäin.
  • Voit siirtää peilin sisään- tai ulospäin painamalla vasemmanpuoleista vierityspainiketta vasemmalle tai oikealle.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Molemmissa sivupeileissä on huurteenpoistotoiminto, joka kytkeytyy käyttöön ja pois käytöstä takaikkunan lämmittimen mukana.

Sivupeilien automaattinen kallistus

Molemmat sivupeilit voidaan asettaa kallistumaan alaspäin, kun Model 3 vaihdetaan peruutusvaihteelle. Peilit palautuvat takaisin tavalliseen (ylä)asentoonsa, kun vaihdat takaisin toiseen ajotilaan.

Ota ominaisuus käyttöön tai poista se käytöstä valitsemalla Hallintalaitteet > Peilit > Peilien automaattinen kallistus.

Peilien automaattinen taittaminen

Molemmat sivupeilit voidaan säätää kääntymään automaattisesti sisäänpäin aina, kun poistut Model 3 -autosta ja lukitset sen. Ulkopeilit avautuvat automaattisesti, kun Model 3 -auton lukitus avataan.

Ota ominaisuus käyttöön tai poista se käytöstä valitsemalla Hallintalaitteet > Peilit > Peilien automaattinen taitto.

Peilit pysyvät taitettuina, kunnes saavutat ajonopeuden 50 km/h tai valitset Hallintalaitteet > Avaa peilit. Voit myös taittaa/avata peilit manuaalisesti tai taittaa peilit automaattisesti määritetyissä sijainneissa. Katso Peilien taittaminen määritetyissä sijainneissa.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos on todennäköistä, että Model 3 -autoon muodostuu jäätä, poista Peilien automaattinen taitto käytöstä. Muodostunut jää voi estää sivupeilejä taittumasta tai avautumasta. Katso kohdasta Vinkkejä talviajoon, miten voit varmistaa, että peilit toimivat asianmukaisesti kylmällä säällä.

Peilien automaattinen himmennys

Kun tietyt ympäristöolosuhteet täyttyvät, taustapeili ja sivupeilit himmenevät automaattisesti (esimerkiksi ajettaessa hämärässä tai yöllä häikäisyn vähentämistä varten). Voit ottaa tämän ominaisuuden käyttöön tai poistaa sen käytöstä valinnalla Hallintalaitteet > Peilit > Peilien automaattinen himmennys.

Tämän toiminnon saatavuus määräytyy markkina-alueen ja valmistuspäivämäärän mukaan.

Peilien taittaminen määritetyissä sijainneissa

Voit määrittää peilit taittumaan automaattisesti aina, kun Model 3 pysäköidään, mutta voit myös taittaa (ja avata) peilit milloin tahansa, kun ajonopeutesi on alle 50 km/h. Se helpottaa ahtaisiin pysäköintipaikkoihin pysäköimistä. Voit tehdä niin valitsemalla Hallintalaitteet > Taita peilit.

Kun olet taittanut peilit, Taita peilit -säätimen alla näkyy lyhyesti Sijainti tallennettu -ponnahdusikkuna. Kun Sijainti tallennettu on käytössä, peilit taittuvat automaattisesti aina, kun lähestyt sijaintia. Näin sinun ei tarvitse aina taittaa peilejä manuaalisesti, kun saavut usein vierailemaasi paikkaan (kuten ahtaaseen autotalliin ja kapeaan pysäköintiruutuun). Jos et halua tallentaa sijaintia, poista se käytöstä koskettamalla Sijainti tallennettu -ponnahdusikkunaa. Ponnahdusikkunalla voi valita käytettävän asetuksen, joko Sijainti tallennettu tai Tallenna sijainti, eli sillä voit määrittää, haluatko peilien taittuvan automaattisesti, kun saavut nykyiseen sijaintiin.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jotta peilien taittumissijainnin voi tallentaa tai poistaa, Model 3 -ajoneuvon on kuljettava hiljaisella nopeudella (alle 5 km/h) tai olla pysähdyksissä sijainnissa, jonka haluat auton muistavan.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Peilit eivät taitu automaattisesti, jos palaat tallennettuun sijaintiin ja ajonopeutesi on yli 5 km/h.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun poistut tallennetusta sijainnista, peilit pysyvät taitettuina, kunnes saavutat ajonopeuden 50 km/h tai valitset Hallintalaitteet > Avaa peilit. Tätä kynnysnopeutta tai sitä suurempaa nopeutta ajettaessa peilejä ei voi taittaa.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit myös ohittaa peilien automaattisen taiton tai avautumisen milloin tahansa (esimerkiksi silloin, kun Model 3 on virraton). Avaa peili työntämällä sitä poispäin itsestäsi tai taita se vetämällä sitä itseäsi kohti.

Voit integroida sivupeilien automaattisen taiton HomeLink-järjestelmään (katso HomeLink-lähetinvastaanotin). Se onnistuu valitsemalla HomeLink-kuvake Hallintalaitteet-näkymässä ja ottamalla käyttöön asetuksen Taita peilit automaattisesti lähietäisyydellä.

Taustapeili

Taustapeili säädetään manuaalisesti. Kun ajotilaksi on valittu eteenpäinajo tai vapaa-asento, taustapeili himmenee automaattisesti hämärässä vuorokauden ajan mukaan (esimerkiksi ajettaessa yöllä).

Ehostuspeilit

Avaa ja valaise ehostuspeili kääntämällä aurinkosuojaa alaspäin ja avaa peilin kansi sen pidikkeen avulla. Valo sammuu, kun suljet peilin kannen.

Nuoli osoittaa alaspäin häikäisysuojan peilin kannesta