Bluetooth

Bluetooth®-yhteensopivuus

Bluetooth-symboli
Voit käyttää monia Bluetooth-laitteita Model 3 -ajoneuvon kanssa, kunhan ne on liitetty sen laitepariksi ja ovat toimintakantaman sisällä. Voit esimerkiksi muodostaa pariliitoksen Bluetooth-yhteydellä varustetun puhelimen kanssa ja käyttää puhelinta handsfree-tilassa. Puhelimien lisäksi voit muodostaa laitepareja Model 3 -ajoneuvon ja muiden Bluetooth-laitteiden välille. Voit yhdistää esimerkiksi iPod Touchin, iPadin, Android-tabletin jne. ja käyttää niitä musiikin toistoon.

Ennen kuin voit käyttää puhelinta tai muuta Bluetooth-laitetta Model 3 -ajoneuvon kanssa, se on liitettävä ajoneuvon laitepariksi. Pariliitoksen muodostaminen määrittää Model 3 -ajoneuvon toimimaan tuetun Bluetooth-laitteen kanssa. Voit muodostaa jopa kymmenen Bluetooth-laiteparia. Jos et ole määrittänyt tiettyä puhelinta ensisijaiseksi Ensisijainen laite -asetuksella tai jos Ensisijainen laite -puhelin ei ole kantaman sisällä, Model 3 yhdistää aina viimeksi käytettyyn puhelimeen (jos se on kantaman sisällä). Jos haluat yhdistää eri puhelimeen, katso Pariliitettyjen laitteiden välillä vaihtaminen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Puhelimen todentaminen avaimeksi (katso Avaimet) ei riitä puhelimen käyttämiseen handsfree-tilassa, siihen tallennettujen mediatiedostojen toistamiseen jne. Siitä on muodostettava laitepari seuraavien ohjeiden mukaisesti.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Monet puhelimet sulkevat Bluetooth-yhteyden niiden akun varauksen käydessä vähiin.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Vaikka Bluetooth tukee langatonta yhteyttä yleensä jopa noin yhdeksän metrin etäisyydelle asti, sen suorituskyky voi vaihdella käytetyn puhelimen tai muun laitteen mukaan.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Model 3 voi muodostaa laiteparin enintään 20 Bluetooth-laitteen kanssa kerrallaan, mutta vain kaksi laitetta voidaan yhdistää samanaikaisesti (esimerkiksi yksi puhelin ja yksi ohjain tai kaksi ohjainta) etu- ja takakosketusnäyttöön (jos varusteena).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä jätä laitepariksi liitettyä puhelinta ajoneuvoosi (esimerkiksi retkeilyn tai uimarantaretken ajaksi). Jos puhelin on jätettävä ajoneuvoon, poista Bluetooth käytöstä ja/tai sammuta puhelin.

Puhelin- tai Bluetooth-laiteparin muodostaminen

Laiteparin muodostaminen mahdollistaa Bluetooth-yhteydellä varustetun puhelimen käyttämisen handsfree-tilassa. Silloin voit esimerkiksi soittaa puheluja ja vastata niihin sekä käyttää yhteystietoja ja viimeisimpien puhelujen luetteloa. Lisäksi voit toistaa puhelimeesi tallennettuja mediatiedostoja. Kun laitepari on muodostettu, Model 3 voi ottaa puhelimeen yhteyden aina, kun puhelin on sen kantaman ulottuvilla.

 1. Jotta voit muodostaa puhelin- tai Bluetooth-laiteparin, istu Model 3 -ajoneuvon sisällä ja varmista, että kosketusnäyttö on päällä.
 2. Avaa puhelimen lukitus ja ota Bluetooth käyttöön (yleensä puhelimen asetuksista).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Joissakin puhelimissa tämä saattaa edellyttää, että siirryt Bluetooth-asetuksiin seuraavien toimenpiteiden ajaksi.
 3. Valitse kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Bluetooth, jotta Bluetooth-haku alkaa hakea uusia laitteita automaattisesti.
 4. Odota, kunnes puhelimesi näkyy luettelossa, ja valitse Yhdistä.
 5. Tarkista, että puhelimessa näkyvä numero vastaa kosketusnäytöllä olevaa numeroa. Vahvista sen jälkeen laiteparin muodostaminen puhelimesi asetuksista.
 6. Jos puhelin pyytää sitä, määritä, haluatko antaa Model 3 -ajoneuvolle luvan käyttää henkilökohtaisia tietojasi, kuten kalenteriasi, yhteystietojasi ja mediatiedostojasi (katso Yhteystietojen ja viimeisimpien puhelujen tuominen). Kun laitepari on muodostettu, Model 3 näyttää puhelimesi kohdassa Hallintalaitteet > Bluetooth > Pariliitetyt laitteet.

Jos haluat muuttaa pariliitetyn laitteen asetuksia, valitse Hallintalaitteet > Bluetooth > Pariliitetyt laitteet ja laajenna laitteen nimen vieressä oleva avattava valikko.

Jos tuonnin tai Bluetooth-yhteyden luonnin aikana ilmenee ongelmia, katso lisätietoja kohdasta Bluetooth-yhteyden vianmääritys.

Yhteystietojen ja viimeisimpien puhelujen tuominen

Kun puhelin on liitetty laitepariksi, valitse Hallintalaitteet > Bluetooth > Pariliitetyt laitteet ja laajenna laitteen nimen vieressä oleva avattava valikko, jotta voit määrittää, haluatko sallia pääsyn puhelimesi yhteystietoihin, viimeisiin puheluihin ja tekstiviesteihin. Jos myönnät käyttöoikeuden, voit soittaa ja lähettää viestejä yhteystietoihin ja viimeisimpiin puhelutietoihin tallennetuille henkilöille käyttämällä puhelinsovellusta (katso Puhelin, kalenteri ja verkkokokoukset). Voi olla tarpeen sallia synkronointi puhelimesta tai hyväksyä ponnahdusikkunan synkronoinnin vahvistus, ennen kuin voit tuoda yhteystiedot. Tämä riippuu käytössä olevan puhelimen tyypistä. Katso lisätietoja puhelimesi käyttöohjeista.

Jos yhteystietojen tuomisen tai Bluetooth-pariliitoksen muodostamisen aikana ilmenee ongelmia, katso lisätietoja kohdasta Bluetooth-yhteyden vianmääritys.

Yhteyden katkaiseminen tai Bluetooth-laiteparin poistaminen

Jos haluat katkaista puhelimen tai Bluetooth-laitteen yhteyden mutta säilyttää laiteparin, valitse Katkaise yhteys puhelimen Bluetooth-asetusten avattavasta valikosta kosketusnäytössä (Hallintalaitteet > Bluetooth > Pariliitetyt laitteet > Puhelimesi). Jos et halua enää käyttää laitetta Model 3 -ajoneuvon kanssa, valitse kosketusnäytöstä Unohda laite ja seuraa näytön ohjeita. Kun laite on poistettu, tulee laitepari muodostaa uudelleen, mikäli haluat käyttää samaa laitetta jälleen Model 3 -auton kanssa (katso Puhelin- tai Bluetooth-laiteparin muodostaminen).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Puhelimesi katkaisee yhteyden automaattisesti, kun poistut Model 3 -autosta.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Laiteparin poistaminen ei vaikuta puhelimen käyttämiseen auton avaimena. Ohjeet todennetun puhelimen laiteparin poistamiseen ovat kohdassa Avaimien hallinta.

Pariliitettyjen laitteiden välillä vaihtaminen

Model 3 muodostaa yhteyden automaattisesti puhelimeen, jonka määritys on Ensisijainen laite. Jos et ole määrittänyt ensisijaista puhelinta, Model 3 muodostaa yhteyden viimeksi yhdistettynä olleeseen puhelimeen, jos se on kantaman sisällä ja sen Bluetooth-yhteys on kytketty käyttöön. Jos viimeisin puhelin ei ole kantaman ulottuvilla, se pyrkii yhdistämään seuraavaan aikaisemmin yhdistettyyn puhelimeen.

Jos haluat yhdistää toiseen puhelimeen, valitse Hallintalaitteet > Bluetooth > Pariliitetyt laitteet. Valitse puhelin, johon haluat yhdistää ja valitse Yhdistä. Jos puhelin, johon haluat muodostaa yhteyden, ei ole luettelossa, sinun on muodostettava laitepari puhelimen kanssa. Katso Puhelin- tai Bluetooth-laiteparin muodostaminen.

Kun puhelin on yhdistetty, Bluetooth-asetusnäkymässä näkyy Bluetooth-symboli puhelimen nimen vieressä merkkinä siitä, että Model 3 on yhdistetty puhelimeen.

Bluetooth-yhteyden vianmääritys

Model 3 -ajoneuvosi ja matkapuhelimesi välisen saumattoman yhteyden muodostamiseen käytetään Bluetooth- ja BLE (Bluetooth Low Energy) -tekniikkaa. Toisinaan Bluetooth- tai BLE-yhteys voi katketa tai laiteparin muodostuksessa saattaa ilmetä ongelmia. Tähän on monta mahdollista syytä. Bluetooth-yhteyden muodostaminen antaa ajoneuvollesi puhelimen ominaisuuksien käyttöoikeuden, joista esimerkkeinä äänitoiminnot, puhelut, kalenterit ja tekstiviestit.

BLE-yhteyttä käytetään puhelinavaimen kaltaisten passiivisten ominaisuuksien toteuttamiseen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Älä katkaise puhelimesi ja ajoneuvosi välistä pariliitosta tai poista puhelinavainta, jos lähistöllä ei ole toimivaa avainkorttia.

Tee Bluetooth-vianmääritys kokeilemalla seuraavia ohjeita. Aloita matkapuhelimestasi.

Älypuhelimen vianmääritys

Bluetooth-yhteyden muodostaminen ei ehkä onnistu älypuhelimesi asetusten tai päivitysten vuoksi:

 • Ota Bluetooth käyttöön puhelimessasi. Jos Bluetooth on jo käytössä, poista se käytöstä ja ota uudelleen käyttöön.
 • Varmista, että lentokonetila on poissa käytöstä.
 • Lataa puhelimesi, koska jos puhelimesi akku on liian tyhjä, Bluetooth-ominaisuus ei ehkä toimi.
 • Liitä laitteesi asianmukaisesti laitepariksi. Jos pariliitos on jo muodostettu, katkaise se ja yritä muodostaa se uudelleen.
 • Päivitä puhelimeesi uusin valmistajan julkaisema ohjelmisto.
 • Varmista, että ajoneuvosi äänijärjestelmä on valittu ääniulostuloksi.
 • Varmista, että puhelimesi asetukset tukevat Bluetooth-yhteyden käyttöä (esimerkiksi tietoliikenneyhteys on käytössä tai olet yhteydessä Wi-Fi-verkkoon).
 • Sammuta puhelimesi ja käynnistä se uudelleen.
 • Varmista, että sijainnin käyttöoikeuksien asetus on ”Aina päällä” mobiilisovellusta varten.

Tesla-mobiilisovelluksen vianmääritys

Tarkista Tesla-mobiilisovellus:

 • Varmista, että käytössäsi on Tesla-mobiilisovelluksen uusin versio.
 • Varmista, että olet kirjautuneena Tesla-mobiilisovellukseen, kun käytät puhelinavainta.
 • Varmista, että Tesla-sovellus on käynnissä taustalla.
 • Varmista vielä mobiilisovelluksessa, että olet määrittänyt profiilisi ja kaikki asetukset kokonaan.

Ajoneuvon vianmääritys

Ajoneuvosi asetukset saattavat vaikuttaa sen kykyyn muodostaa pariliitos älypuhelimesi kanssa:

 • Lataa Model 3: Jos ajoneuvon akku on liian tyhjä, Bluetooth-ominaisuus ei ehkä toimi.
 • Päivitä ajoneuvon ohjelmisto ja varmista jatkossa, että se on aina ajan tasalla. Tarkista kohdasta Hallintalaitteet > Ohjelmisto, onko uusia ohjelmistopäivityksiä saatavilla.
 • Käynnistä kosketusnäyttö uudelleen. Katso Kosketusnäyttö.
 • Käynnistä ajoneuvo uudelleen.

Jos Bluetooth-yhteys ei edelleenkään toimi, katkaise pariliitos SEKÄ ajoneuvon ETTÄ puhelimen asetuksista. Yritä sen jälkeen muodostaa pariliitos uudelleen.

Jos ongelma koskee BLE-puhelinavainta, siirry kohtaan Hallintalaitteet > Lukot ja poista puhelimesi Puhelin avaimena -määritys. Määritä se sitten uudelleen. Tee toimenpide kuitenkin ainoastaan silloin, kun olet ajoneuvossa ja sinulla on käytettävissäsi luotettava vara-avain (kuten avainkortti).