Kosketusnäytön yleisnäkymä

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Tarkkaile aina ajon aikana tietä ja muuta liikennettä. Kuljettajan keskittymiskyvyn häiriintymisen estämiseksi sekä matkustajien ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden vuoksi kosketusnäyttöä ei tule käyttää asetuksien muuttamiseen auton liikkuessa.

Kosketusnäytöllä voit hallita useita toimintoja, joita perinteisessä autossa säädetään fyysisillä painikkeilla (esimerkiksi säätää matkustamon lämmitystä ja ilmastointia, ajovaloja jne.). Ohjaa kosketusnäytöllä myös mediaa, navigointia ja viihdetoimintoja sekä mukauta Model 3 omien mieltymystesi mukaiseksi. Yleisiä kosketusnäytön säätimiä voi käyttää ilman käsiä äänikomennoilla (katso Puheohjaus). Kosketusnäytön pääosa on kartta-alue. Muut pääosat on esitelty tässä:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kuvat on tarkoitettu vain ymmärryksen tueksi. Näytön yksityiskohdat vaihtelevat auton varusteiden, ohjelmistoversion, markkina-alueen ja alue- ja kieliasetusten mukaan.
 1. Tilapalkki: Tällä alueella kosketusnäytön yläosassa näkyvät kellonaika, ulkolämpötila ja seuraavat kuvakkeet:
  SOS ja puhelin sen vieressä
  Koskettamalla saat yhteyden pelastuspalveluun ja turvallisuustietoja vakavassa onnettomuus- tai loukkaantumistilanteessa (katso Hätäpuhelu).
  avattu lukko
  Koskettamalla kuvaketta voit lukita/avata kaikki ovet ja tavaratilat.
  talo, jonka sisällä on nuoli
  Näkyy kosketusnäytön tilapalkissa vain silloin, kun Model 3 havaitsee ohjelmoidun HomeLink-laitteen kantaman sisällä eikä kosketusnäytössä vielä ole HomeLink-näyttöä tai -ponnahdusikkunaa. Katso HomeLink-lähetinvastaanotin.
  puoliympyrä ja yläpuolella pienempi ympyrä
  Näkyy kosketusnäytön tilapalkissa vain, kun Model 3 on pysäköitynä. Lisää, määritä tai vaihda nopeasti kuljettajaprofiileita (mukaan lukien Valet Mode- ja Käytä helppoa sisäänkäyntiä -toiminnot). Kuljettajaprofiileihin pääsee käsiksi myös minkä tahansa Hallintalaitteet-näytön yläosasta. Katso Kuljettajaprofiilit.
  Ympyrä ympyrän sisällä
  Käytettävissä, kun Model 3 -auto on pysäköity. Ota Sentry Mode -vartiotila käyttöön tai poista se käytöstä koskettamalla. Jos haluat Sentry Mode -vartiotilan kytkeytyvän käyttöön automaattisesti aina, kun poistut autosta, valitse Hallintalaitteet > Turvallisuus > Sentry Mode.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Joissakin ajoneuvoissa, jotka on valmistettu noin 1.11.2021 jälkeen, keskikonsolin USB-portteja voidaan mahdollisesti käyttää vain laitteiden lataamiseen. Käytä hansikaslokerossa olevaa USB-porttia muihin toimintoihin.
  ympyrä, josta lähtee säteitä ylöspäin
  Näkyy, kun Model 3 on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon.
  viivoja, jotka suurenevat vasemmalta oikealle
  Näkyy, kun Model 3 -auton yhteys matkapuhelinverkkoon on hyvin huono tai kokonaan poikki. Siirry Wi-Fi-asetuksiin nopeasti koskettamalla tätä kuvaketta.
  keltainen henkilö, turvatyyny ja teksti PASSENGER AIRBAG OFF
  Etumatkustajan turvatyynyn tila (katso Turvatyynyt).
 2. Navigointi: Vaihda kartan suuntaa, etsi kohde tai navigoi sinne ja vaihda navigointiasetuksia (katso Kartat ja navigointi).
 3. Auton tila: Tämän alueen sisältö muuttuu tilanteen mukaan. Siinä näytetään Model 3 -auton tila esimerkiksi ajon aikana, pysäköitäessä, ovia avattaessa tai valoja kytkettäessä. Tarkkaile tätä aluetta myös ajon aikana, sillä siinä näytetään tärkeitä tietoja, kuten ajonopeus ja mahdolliset varoitukset (katso Auton tila). Kun pysäköintivaihde on kytkettynä, voit avata auton tavaratilat tai latausportin luukun.

  Kun täysin itsestään ajava -ominaisuus on käytössä (jos varusteena), auton tila-alueella näytetään näkymä tiestä ja auton ympäristöstä. Voit laajentaa/supistaa näkymää vetämällä auton tila-aluetta sivulta sivulle. Näkymän laajentaminen näyttää lisää tietoja tiestä ja sen ympäristöstä, kuten tiemerkinnät, punaiset liikennevalot ja esineet (esimerkiksi roska-astiat ja pylväät).

 4. Hallintalaitteet: Hallitse monia eri toimintoja ja mukauta Model 3 -autoa eri asetuksilla (katso Hallintalaitteet).
 5. Ilmastoinnin säätimet (kuljettaja): Säädä matkustamon lämpötilaa nuolilla vasemmalle ja oikealle. Valitse ponnahdusikkunassa Jaa, jos haluat valita eri lämpötilan kuljettajalle ja matkustajalle. Mukauta ilmastoinnin asetuksia koskettamalla lämpötilakuvaketta (katso Ilmastointijärjestelmän säätimet). Matkustajan ilmastointijärjestelmän säätimet näkyvät, kun lämpötilansäädössä on käytössä Jaa-asetus, joka sallii eri säädöt kuljettajalle ja matkustajalle.
 6. Omat sovellukset: Voit valita näkymään usein käytetyt sovellukset ja hallintalaitteet, jotta niitä on helppo käyttää yhdellä kosketuksella. Katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen.
 7. Sovellusten käynnistysnäkymä: Avaa sovelluspalkki koskettamalla sovellusten käynnistysnäkymää. Avaa sitten mikä tahansa sovellus koskettamalla sitä. Valitsemasi sovellus näkyy kartan yläosassa. Sulje sovellus vetämällä se alas.
 8. Viimeiset sovellukset: Näyttää viimeksi käytetyt sovellukset. Viimeaikaisten sovellusten lukumäärä näkyy tässä sen mukaan, montako sovellusta on lisätty Omat sovellukset -alueelle. Jos lisäät Omat sovellukset -alueelle enimmäismäärän sovelluksia, vain viimeisin sovellus näkyy.
 9. Äänenvoimakkuuden säätö: Ohjaa mediasoittimen ja puheluiden äänenvoimakkuutta (katso Äänenvoimakkuuden säätimet). Navigointiohjeiden äänenvoimakkuutta ohjataan erikseen (katso Kartat ja navigointi).

Ponnahdusviestit näkyvät kosketusnäytön alareunassa. Ruudulla voi näkyä esimerkiksi turvavyömuistutus avoimesta turvavyöstä, ilmoitus saapuvasta puhelusta tai tekstiviestistä (tilanteen mukaan) tai käytössä olevista äänikomennoista. Tarvittaessa voit koskettaa ponnahdusikkunoissa erilaisia valintoja (esimerkiksi hyväksyä/hylätä puhelun, valita vaihtoehdon ajovalovalikosta jne.). Voit sulkea ponnahdusviestin pyyhkäisemällä sen alaspäin.

Omat sovellukset -alueen muokkaaminen

Jos haluat päästä käsiksi usein käyttämiisi sovelluksiin ja hallintalaitteisiin, voit mukauttaa kosketusnäytön alapalkin Omat sovellukset -alueen sisältöä:

 1. Siirry mukautustilaan koskettamalla pitkään mitä tahansa sovellusta tai hallintalaitetta Omat sovellukset -alueella. Jos näkymä on tyhjä, kosketa Sovellusten käynnistysnäkymää.
 2. Vedä mikä tahansa sovellus tai hallintalaite sovelluspalkista alapalkin Omat sovellukset -alueelle.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Kun istuinlämmittimet valitaan sovelluspalkista, ne näkyvät lämpötilan vieressä eivätkä Omat sovellukset -alueella.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Hallintalaitteet (esimerkiksi pyyhkimet, sulatustoiminnot ja istuinlämmittimet) tulevat näkyviin sovelluspalkissa vain, kun siirryt muokkaustilaan koskettamalla sovellusta pitkään.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun olet lisännyt enimmäismäärän sovelluksia tai hallintalaitteita Omat sovellukset -alueelle, uuden sovelluksen lisääminen poistaa reunimmaisena oikealla olevan sovelluksen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Poista sovellus tai hallintalaite Omat sovellukset -alueelta koskettamalla sitä pitkään ja koskettamalla sitten sen yhteydessä olevaa X-symbolia.