Kosketusnäyttö

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tässä omistajan käsikirjassa etukosketusnäyttöön viitataan termillä ”kosketusnäyttö” ja takakosketusnäyttöön termillä ”takakosketusnäyttö”.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Tarkkaile aina ajon aikana tietä ja muuta liikennettä. Kuljettajan keskittymiskyvyn häiriintymisen estämiseksi sekä matkustajien ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden vuoksi kosketusnäyttöä ei tule käyttää asetuksien muuttamiseen auton liikkuessa.

Kosketusnäytöllä voit hallita useita toimintoja, joita perinteisessä autossa säädetään fyysisillä painikkeilla (esimerkiksi säätää matkustamon lämmitystä ja ilmastointia, ajovaloja jne.). Ohjaa kosketusnäytöllä myös mediaa, navigointia ja viihdetoimintoja sekä mukauta Model 3 omien mieltymystesi mukaiseksi. Yleisiä kosketusnäytön säätimiä voi käyttää ilman käsiä äänikomennoilla (katso Puheohjaus).

Jos kosketusnäyttö ei vastaa kosketukseen tai toimii muuten normaalista poikkeavalla tavalla, se voidaan käynnistää uudelleen (katso Kosketusnäytön uudelleenkäynnistäminen).

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä käytä kosketusnäytössä näytönsuojaa. Se voi johtaa esimerkiksi tahattomiin kosketuksiin (haamukosketuksiin), viivästyneeseen reagointiin tai reagoimattomuuteen sekä sähköstaattiseen purkaukseen, joka voi vahingoittaa kosketusnäyttöä. Takuu ei korvaa mitään vaurioita, jotka johtuvat näytönsuojan asentamisesta.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kuvat on tarkoitettu vain ymmärryksen tueksi. Näytön yksityiskohdat vaihtelevat auton varusteiden, ohjelmistoversion, markkina-alueen ja alue- ja kieliasetusten mukaan.
Kosketusnäyttö ja kuvakkeita ja selitteitä
 1. Tilapalkki: Auton hallintalaitteet ja tila löytyvät yläpalkista (katso Ylätilapalkin kuvakkeet).
 2. Navigointi: Vaihda kartan suuntaa, etsi kohde tai navigoi sinne ja vaihda navigointiasetuksia (katso Kartat ja navigointi).
 3. Auton tila: Tämän alueen sisältö muuttuu tilanteen mukaan. Siinä näytetään Model 3 -ajoneuvon tila esimerkiksi ajon aikana, pysäköitäessä, ovia avattaessa tai valoja kytkettäessä. Tarkkaile tätä aluetta myös ajon aikana, sillä siinä näytetään tärkeitä tietoja, kuten ajonopeus ja mahdolliset varoitukset (katso Auton tila). Kun pysäköintivaihde on kytkettynä, voit avata tavaratilat tai latausportin luukun. Tältä alueelta löydät myös ”pikakuvakekortit” medialle, rengaspaineille ja matkatiedoille.

  Kun täysin itsestään ajava -ominaisuus on käytössä (jos varusteena), auton tila-alueella näytetään näkymä tiestä ja auton ympäristöstä. Voit laajentaa/supistaa näkymää vetämällä auton tila-aluetta sivulta sivulle. Näkymän laajentaminen näyttää lisää tietoja tiestä ja sen ympäristöstä, kuten tiemerkinnät, punaiset liikennevalot ja esineet (esimerkiksi roska-astiat ja pylväät).

 4. Ajotilapalkki: Valitse Pysäköi, Taaksepäin, Vapaa tai Eteenpäin. Voit tuoda ajotilapalkin näkyviin pyyhkäisemällä kosketusnäytön reunasta kohti matkustajaa. (Katso Vaihtaminen.)
 5. Hallintalaitteet: Hallitse erilaisia ominaisuuksia ja mukauta Model 3 omien mieltymystesi mukaiseksi. Hallintalaitteiden näkymä tulee näkyviin kartan päälle. Koskettamalla Hallintalaitteet-näytössä näkyvää vaihtoehtoa saat näkyviin siihen liittyvät asetukset.

  Voit hakea tiettyä asetusta koskettamalla Hallintalaitteet-näytön yläreunassa olevaa Haku-kohtaa. Tee muutoksia suoraan tuloksesta tai siirry kyseiseen paneeliin Hallintalaitteissa koskettamalla linkkiä.

  Tietokuvake
  Kun infokuvake näkyy tietyn asetuksen kohdalla, voit avata sitä koskettamalla ponnahdusikkunan, jossa on kyseistä asetusta koskevia hyödyllisiä tietoja.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Monia ajoneuvon hallintalaitteita ja asetuksia (kuten ilmastointia, mediaa ja navigointia) voi käyttää äänikomennoilla (katso Puheohjaus).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Voit lähettää kosketusnäytöstä palautetta Teslalle painamalla tätä kuvaketta pitkään.
 6. Ilmastoinnin säätimet (kuljettaja): Säädä matkustamon lämpötilaa nuolilla vasemmalle ja oikealle. Valitse ponnahdusikkunassa Jaa, jos haluat valita eri lämpötilan kuljettajalle ja matkustajalle. Mukauta ilmastoinnin asetuksia koskettamalla lämpötilakuvaketta (katso Ilmastointijärjestelmän säätimien käyttäminen). Matkustajan ilmastointijärjestelmän säätimet näkyvät, kun lämpötilansäädössä on käytössä Jaa-asetus, joka sallii eri säädöt kuljettajalle ja matkustajalle.
 7. Media Playerin pikakuvake: Kun käytät Media Player -sovellusta, saat pikakuvakkeen näkyviin alapalkkiin pyyhkäisemällä alaspäin.
 8. Omat sovellukset: Voit valita näkymään usein käytetyt sovellukset ja hallintalaitteet, jotta niitä on helppo käyttää yhdellä kosketuksella. Katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen.
 9. Sovellusten käynnistysnäkymä: Avaa sovelluspalkki koskettamalla sovellusten käynnistysnäkymää. Avaa sitten mikä tahansa sovellus koskettamalla sitä. Valitsemasi sovellus näkyy kartan yläosassa. Sulje sovellus vetämällä se alas.
 10. Viimeiset sovellukset: Näyttää viimeksi käytetyt sovellukset. Viimeaikaisten sovellusten lukumäärä näkyy tässä sen mukaan, montako sovellusta on lisätty Omat sovellukset -alueelle. Jos lisäät Omat sovellukset -alueelle enimmäismäärän sovelluksia, vain viimeisin sovellus näkyy.
 11. Ilmastoinnin säätimet (matkustaja): Näkyy, kun lämpötilansäädössä on käytössä Jaa-asetus, joka sallii eri säädöt kuljettajalle ja matkustajalle.
 12. Äänenvoimakkuuden säätö: Ohjaa mediasoittimen ja puheluiden äänenvoimakkuutta (katso Äänenvoimakkuuden säätimet). Navigointiohjeiden äänenvoimakkuutta ohjataan erikseen (katso Kartat ja navigointi).

Omat sovellukset -alueen muokkaaminen

Jos haluat päästä käsiksi usein käyttämiisi sovelluksiin ja hallintalaitteisiin, voit mukauttaa kosketusnäytön alapalkin Omat sovellukset -alueen sisältöä:

 1. Siirry mukautustilaan koskettamalla pitkään mitä tahansa sovellusta tai hallintalaitetta Omat sovellukset -alueella. Jos näkymä on tyhjä, kosketa Sovellusten käynnistysnäkymää.
 2. Vedä mikä tahansa sovellus tai hallintalaite sovelluspalkista alapalkin Omat sovellukset -alueelle.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Kun istuinlämmittimet valitaan sovelluspalkista, ne näkyvät lämpötilan vieressä eivätkä Omat sovellukset -alueella.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun olet lisännyt enimmäismäärän sovelluksia tai hallintalaitteita Omat sovellukset -alueelle, uuden sovelluksen lisääminen poistaa reunimmaisena oikealla olevan sovelluksen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Poista sovellus tai hallintalaite Omat sovellukset -alueelta koskettamalla sitä pitkään ja koskettamalla sitten sen yhteydessä olevaa X-symbolia.

Ylätilapalkin kuvakkeet

avattu lukko
Koskettamalla kuvaketta voit lukita/avata kaikki ovet ja tavaratilat.
16:20
Ajoneuvosi päivittää ajan automaattisesti. Jos aika on väärin, varmista, että ajoneuvossasi on yhteys internetiin ja uusin ohjelmisto ja että se vastaanottaa GPS-signaalia.
talo, jonka sisällä on nuoli
Näkyy kosketusnäytön tilapalkissa vain silloin, kun Model 3 havaitsee ohjelmoidun HomeLink-laitteen kantaman sisällä eikä kosketusnäytössä vielä ole HomeLink-näyttöä tai -ponnahdusikkunaa. Katso Älykäs autotalli.
puoliympyrä ja yläpuolella pienempi ympyrä
Näkyy kosketusnäytön tilapalkissa vain, kun Model 3 on pysäköitynä. Lisää, määritä tai vaihda nopeasti kuljettajaprofiileita (mukaan lukien Valet Mode- ja Käytä helppoa sisäänkäyntiä -toiminnot). Kuljettajaprofiileihin pääsee käsiksi myös minkä tahansa Hallintalaitteet-näytön yläosasta. Katso Kuljettajaprofiilit.
Ympyrä ympyrän sisällä
Käytettävissä, kun Model 3 on pysäköitynä. Ota Sentry Mode -vartiotila manuaalisesti käyttöön tai poista se käytöstä nykyistä ajokertaa varten. Jos haluat Sentry Mode -vartiotilan kytkeytyvän käyttöön (tai pois käytöstä) automaattisesti aina, kun poistut autosta, valitse Hallintalaitteet > Turvallisuus > Sentry Mode. Katso lisätietoja kohdasta Sentry Mode -vartiotila.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos otat Sentry Mode -vartiotilan käyttöön tai poistat sen käytöstä kohdasta Hallintalaitteet > Sentry Mode, ajoneuvon kosketusnäytön pikavalinnat ja mobiilisovellus toimivat vain nykyisen ajokerran ajan.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Joissakin ajoneuvoissa, jotka on valmistettu noin 1.11.2021 jälkeen, keskikonsolin USB-portteja voidaan mahdollisesti käyttää vain laitteiden lataamiseen. Käytä hansikaslokerossa olevaa USB-porttia muihin toimintoihin.
ympyrä, josta lähtee säteitä ylöspäin
Näkyy, kun Model 3 on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon.
viivoja, jotka suurenevat vasemmalta oikealle
Näkyy, kun Model 3 on yhdistetty matkapuhelinverkkoon. Siirry Wi-Fi-asetuksiin nopeasti koskettamalla tätä kuvaketta.
yliviivattuja viivoja, jotka suurenevat vasemmalta oikealle
Näkyy, kun Model 3 -ajoneuvon yhteys matkapuhelinverkkoon on kokonaan poikki. Siirry Wi-Fi-asetuksiin nopeasti koskettamalla tätä kuvaketta.
keltainen henkilö, turvatyyny ja teksti PASSENGER AIRBAG OFF
Etumatkustajan turvatyynyn tila (katso Turvatyynyt).
SOS ja puhelin sen vieressä
Tätä koskettamalla saat yhteyden pelastuspalveluun ja turvallisuustietoja vakavassa onnettomuus- tai loukkaantumistilanteessa (katso HätäpuheluHätäpuhelu).
matkapuhelin ja sen GPS-kuvake

Tulee näkyviin, kun ajoneuvon GPS-sijaintia käytetään aktiivisesti omistajan Tesla-mobiilisovelluksesta, lisätyn kuljettajan toimesta tai käyttämästäsi kolmannen osapuolen sovelluksesta. Voit poistaa sen käytöstä valitsemalla kosketusnäytöstä Turvallisuus > Salli mobiilikäyttö.

Ponnahdusviestit ja auton hälytykset

Ponnahdusviestit näkyvät kosketusnäytön alareunassa. Ruudulla voi näkyä esimerkiksi turvavyömuistutus avoimesta turvavyöstä, ilmoitus saapuvasta puhelusta tai tekstiviestistä (tilanteen mukaan) tai käytössä olevista äänikomennoista. Tarvittaessa voit koskettaa ponnahdusikkunoissa erilaisia valintoja (esimerkiksi hyväksyä/hylätä puhelun, valita vaihtoehdon ajovalovalikosta jne.). Voit sulkea ponnahdusviestin pyyhkäisemällä sen alaspäin.

Jos auton kosketusnäytössä näkyy hälytys, saat siitä ja sen ratkaisuvaihtoehdoista lisätietoja valitsemalla Lue lisää. Voit tarkastella auton hälytyksiä ja ilmoituksia koskettamalla kohdan Hallintalaitteet yläosassa olevaa kellokuvaketta.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kaikissa hälytyksissä ei anneta lisätietoja tässä vaiheessa.

Kosketusnäytön uudelleenkäynnistäminen

Voit käynnistää kosketusnäytön uudelleen, jos se ei vastaa komentoihin tai toimii epätavallisesti.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Käynnistä kosketusnäyttö uudelleen vain silloin, kun auto on pysäytetty ja asetettu pysäköintivaihteelle. Auton tilanäyttö, turvallisuusvaroitukset, peruutuskamera ja muut toiminnot eivät ole näkyvissä uudelleenkäynnistyksen aikana.
 1. Valitse pysäköintivaihde.
 2. Pidä molempia vierityspainikkeita (ohjauspyörä) painettuna, kunnes kosketusnäyttö muuttuu mustaksi. Jarrupolkimen painaminen samaan aikaan, kun pidät vierityspainikkeita painettuna, ei ole tarpeen eikä sillä ole mitään vaikutusta.
  Ohjauspyörä ja lähikuva, jossa nuolet osoittavat ylös vasemman- ja oikeanpuoleisiin vierityspainikkeisiin.
 3. Tesla-logo näytetään muutaman sekunnin kuluttua. Kosketusnäyttö käynnistyy uudelleen noin 30 sekunnin kuluttua. Jos kosketusnäyttö ei vieläkään vastaa komentoihin tai toimii epätavallisesti, yritä käynnistää auto uudelleen (jos mahdollista). Katso Auton uudelleenkäynnistys.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Vierityspainikkeiden painaminen ainoastaan käynnistää kosketusnäytön uudelleen. Se ei katkaise eikä kytke Model 3 -ajoneuvon virtaa eikä käynnistä mitään muita ajoneuvon järjestelmiä uudelleen.

Takakosketusnäyttö

Takakosketusnäytön kautta takamatkustajat saavat käyttöönsä seuraavat toiminnot:

 1. Virta: Kytke takaosan ilmastointijärjestelmä käyttöön tai pois käytöstä koskettamalla.
 2. Takapuhaltimen nopeus: Säädä puhaltimen nopeutta koskettamalla.
 3. Takapuhallin: Käynnistä tai sammuta takaosan puhallin, säädä puhaltimen nopeutta ja muuta takailma-aukkojen ilmavirran suuntaa koskettamalla (katso Etu- ja takaosan ilmakanavien säätäminen).
 4. Istuimet: Ohjaa takaistuimien lämmittimiä ja siirrä etumatkustajan istuinta eteen- tai taaksepäin nuolilla.
 5. Media: Toista, keskeytä tai ohita nykyinen kappale tai kelaa sitä (katso Media).
 6. Video: Käytä suoratoistopalveluja.
 7. Asetukset: Koskettamalla tätä voit muodostaa pariliitoksen enintään kaksien Bluetooth-kuulokkeiden kanssa, muuttaa näytön kirkkautta tai puhdistaa näytön.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Voit käyttää etukosketusnäyttöä myös Bluetooth-kuulokkeiden ja takanäytön välisen pariliitoksen muodostamiseen käynnistämällä takanäyttösovelluksen.
 8. Äänenvoimakkuus: Säädä äänenvoimakkuutta koskettamalla tätä.
 9. Ilmavirran esiasetus: Suuntaa ilmavirta nopeasti kohti matkustajan päätä tai ylävartaloa koskettamalla. Suuntaa ilmavirta juuri haluamaasi kohtaan koskettamalla kosketusnäytössä olevaa ilmavirtausta ja siirtämällä sitä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit säätää myös matkustamon takaosan ilmastointiasetuksia etukosketusnäytöstä (katso Ilmastointijärjestelmän asetusten säätäminen).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Median ja äänenvoimakkuuden säätimet ohjaavat myös matkustamon etuosan asetuksia.

Takanäytön hallinta edestä

Voit hallita takakosketusnäyttöä edestä avaamalla etukosketusnäytön alapalkista takanäytön kauko-ohjaussovelluksen. Äänentoisto-, video- ja ilmastointisäädinten lisäksi voit lukita takanäytön sovelluksesta tai valitsemalla Hallintalaitteet > Näyttö > Lukitse takanäyttö.

Näytön ja ääniasetusten mukauttaminen

Säädä näyttöasetukset omaan käyttöösi sopiviksi valitsemalla Hallintalaitteet > Näyttö:

 • Ulkoasu: Valitse näytön teemaksi Tumma tai Vaalea. Kun asetukseksi on valittu Auto, kirkkaus valitaan automaattisesti ympäröivän valaistuksen kirkkauden perusteella.
 • Vähennä sinivaloa: Kun toiminto on käytössä, näyttö säätää värit automaattisesti lämpimämmiksi yöaikaan.
 • Kirkkaus: Valitse kirkkaustaso vetämällä liukusäädintä. Jos Näyttötila-asetukseksi on valittu Auto, kosketusnäyttö säätää kirkkaustasoa sekä ympäröivän valaistuksen että oman mieltymystesi mukaisesti. Model 3 muistaa valitsemasi kirkkausasetuksesi ja säätää kosketusnäyttöä sen mukaan.
 • Näytön puhdistustila: Kun toiminto on käytössä, kosketusnäyttö muuttuu tummaksi ja kytkeytyy väliaikaisesti pois käytöstä, jotta puhdistaminen olisi helpompaa. Poistu näytön puhdistustilasta seuraamalla näytön ohjeita.
 • Kosketusnäytön kieli: Valitse kieli, jota kosketusnäytössä käytetään.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Model 3 on oltava pysäköintivaihteella vaihtaessasi kielen. Kielen vaihtamista seuraa pieni viive, kun Model 3 sammuttaa ja käynnistää kosketusnäytön uudelleen.
 • Puheentunnistuksen kieli: Valitse äänikomentojen kieli.
 • Navigoinnin puhekieli: Valitse kieli navigointijärjestelmän puhutuille ohjeille.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Jos haluat käyttää kieltä, joka edellyttää lataamista, valitse kieli avattavasta luettelosta lataamisen käynnistämiseksi (edellyttää Wi-Fi-yhteyttä).
 • Tekstin koko: Voit muuttaa ajoneuvon kosketusnäytön tekstin kokoa valitsemalla Normaali tai Suuri.
 • Aika: Valitse ajan 12 tai 24 tunnin esitystapa.
 • Alueen muoto (jos käytettävissä): Valitse alue, jonka päivämäärän muotoa haluat käyttää näytössä (mm-dd-yy/dd-mm-yy, jne.). Voit valita myös desimaalierottimet (5.123, 5,123, jne.).
 • Energianäyttö: Näytä jäljellä oleva varaus ja latausyksiköt joko jäljellä olevan varauksen prosentteina tai arviona matkasta, joka akkujen varauksella voidaan ajaa.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Kun suunnittelet seuraavaa latauskertaa, käytä arvioita vain viitteellisenä apuna. Monet tekijät vaikuttavat energiankulutukseen. Katso Energiankulutukseen vaikuttavia tekijöitä.
 • Matka: Valitse näytön mittayksiköiksi metrijärjestelmän yksiköt (kilometrit, senttimetrit jne.) tai brittiläisen järjestelmän yksiköt (mailit, tuumat jne.).
 • Lämpötila: Valitse, näytetäänkö lämpötila fahrenheit- vai celsiusasteina.
 • Rengaspaine: Valitse, näytetäänkö rengaspaineet bar- vai psi-yksikössä.

Näytön mukauttamisen lisäksi voit ottaa käytön Joe Moden hiljentääksesi kaikkien niiden merkkiäänien äänenvoimakkuutta, jotka eivät liity kriittisiin turvallisuustekijöihin. Ota tila käyttöön valitsemalla Hallintalaitteet > Turvallisuus > Joe Mode.

Ajoneuvon nimeäminen

Voit personoida ajoneuvoasi entisestään antamalla sille nimen. Valitse kosketusnäytön oikealla puolella Model 3 -ajoneuvon kuvan alapuolella Hallintalaitteet > Ohjelmisto > Nimeä auto. Jos ajoneuvollasi on jo nimi, voit vaihtaa nimeä koskettamalla sitä. Kirjoita uusi nimi ponnahdusikkunaan ja valitse sitten Tallenna. Model 3 -ajoneuvon nimi näkyy myös Tesla-mobiilisovelluksessa.

Henkilökohtaisten tietojen poistaminen

Voit poistaa kaikki henkilökohtaiset tiedot (tallennetut osoitteet, suosikkimusiikkisi, HomeLink-asetukset jne.) ja palauttaa kaikki mukautetut asetukset tehdasasetuksiin. Tämä on hyödyllinen toiminto siinä tapauksessa, että Model 3 vaihtaa omistajaa. Valitse Hallintalaitteet > Huolto > Aseta tehdasasetukset. Ennen tietojen poistamista Model 3 varmistaa tunnistetietosi pyytämällä Tesla-tilisi käyttäjätunnuksen ja salasanan.