Track Mode -tila

Track Mode -tila on saatavana vain Performance-mallin Model 3 -autoihin. Se on suunniteltu muuntamaan ajonvakautuksen, luistoneston, regeneratiivisen jarrutuksen ja jäähdytysjärjestelmien toimintoja suorituskyvyn ja käsiteltävyyden parantamiseksi ajettaessa suljetulla ajoradalla. Track Mode parantaa kaarreajoa moottoreiden älykkäällä käytöllä sekä regeneratiivista ja perinteistä jarrujärjestelmää käyttäen. Kun käytössä, jäähdytysjärjestelmä käy suuremmalla teholla ennen aggressiivista ajosuoritusta, sen aikana ja sen jälkeen ajoneuvon järjestelmien suojaamiseksi ylimääräiseltä lämmöltä.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Track Mode -tila on suunniteltu ja kalibroitu Performance-mallin Model 3 -autoihin, jotka on varustettu Performance-jarruilla ja -renkailla. Muut kuin Performance-jarruilla ja -renkailla varustetut ajoneuvot voivat osoittaa verrattain vähäisempää suorituskykyä ja kestävyyttä.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Track Mode on suunniteltu käytettäväksi ainoastaan suljetulla ajoradalla. Kuljettaja vastaa itse siitä, että hän noudattaa turvallista ajotapaa eikä vaaranna muiden ihmisten turvallisuutta.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Track Mode -tila on tarkoitettu kokeneiden, rataan perehtyneiden rata-autoilijoiden käytettäväksi. Älä käytä sitä julkisilla teillä. Kuljettaja vastaa itse autonsa hallinnasta kaikissa tilanteissa, myös radalla ajettaessa. Noudata aina tarvittavaa varovaisuutta, sillä auton käyttäytyminen (mukaan lukien luistonesto ja ajonvakautus) muuttuu Track Mode -tilaa käytettäessä.

Track Mode -tilan käyttäminen

Track Mode -tila on aina kytkettynä pois, kun Model 3 käynnistetään. Ota Track Mode -tila käyttöön meneillään olevaan ajoon valitsemalla pysäköintivaihde ja noudattamalla seuraavia ohjeita:

 1. Valitse kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Dynamiikka > Track Mode.

  Kun toiminto on valittuna, kosketusnäytössä ajonopeuden yläpuolella näkyy RATA ja karttaan tulee Track Mode -ponnahdusikkuna. Kosketusnäytössä auton tila-alueella näkyy värikoodattu kuva Model 3 -autostasi, josta näet nopeasti tärkeitä akun, moottorien, renkaiden ja jarrujen tilaan liittyviä tietoja. Katso Auton kunnon valvonta.

 2. Voit halutessasi mukauttaa Track Mode -asetuksia valitsemalla Track Mode -ponnahdusikkunasta Track Mode -asetukset (katso Track Mode -tilan mukauttaminen). Pääset tarkastelemaan Track Mode -asetuksia myös valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Dynamiikka ja koskettamalla sen jälkeen Track Mode -asetuksen vieressä olevaa kohtaa Mukauta.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Jotta suorituskyky olisi paras mahdollinen, odota, että akun ja moottorin lämpötila laskee, jos se on merkitty keltaisella tai punaisella.
 3. Jos haluat käyttää kierrosaikamittaria, aseta karttaan neula kierroksen aloitus-/lopetuspisteen merkiksi näytössä näkyvien ohjeiden mukaan. Aloita sen jälkeen kierrosajo painamalla kierrosaikamittarin ALOITA-painiketta. Kun kierrosaikamittari on käynnistetty, ajanotto alkaa ohittaessasi Model 3 -autollasi neulalla merkityn kierroksen aloitus-/lopetuspisteen. Katso Kierrosaikamittarin käyttäminen.
 4. Vaihda ja AJA!

  Kun kierrosaikamittari on käynnistetty, se nollautuu aina aloitus-/lopetuspisteen kohdalla seuraavan kierroksen ajanottoa varten. Katso Kierrosaikamittarin käyttäminen.

  Voit myös tarkastella reaaliaikaista kiihtyvyysmittaria (G-mittari) pyyhkäisemällä kosketusnäytön korttialuetta. Katso G-mittari.

  Kun Track Mode -tila on käytössä:

  • Autopilot-toiminnot eivät ole käytettävissä.
  • Slip Start -asetus ohitetaan.
  • Energiankäyttö kasvaa.
  • Viihdetoiminnot eivät ole käytettävissä.

  Voit poistaa Track Mode -tilan käytöstä milloin tahansa kosketusnäytön asetuksista. Kun sammutat Model 3 -auton, myös Track Mode -tila kytkeytyy pois käytöstä (vaikka se voi edelleen näkyä kosketusnäytössä, jos ajonjälkeinen jäähdytys on käynnissä). Kun Track Mode -tila on kytketty pois käytöstä, kaikki asetukset palautuvat ennalleen ja kaikki toiminnot palautuvat normaaliin käyttötilaansa.

  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Varoitus
  Kuljettajan avustintoiminnot poistetaan automaattisesti käytöstä, kun Track Mode -tila on käytössä. Kuljettaja vastaa itse siitä, että hän noudattaa turvallista ajotapaa ja pitää ajoneuvon hallinnassaan kaikissa tilanteissa. Kuljettajan avustintoiminnot otetaan automaattisesti uudelleen käyttöön, kun Track Mode -tila poistetaan käytöstä.

Track Mode -tilan mukauttaminen

Voit mukauttaa Track Mode -tilaa valitsemalla kosketusnäytön karttaan Track Mode -tilan käyttöönoton yhteydessä tulevasta Track Mode -ponnahdusikkunasta Track Mode -asetukset. Pääset tarkastelemaan Track Mode -asetuksia myös valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Dynamiikka ja koskettamalla sen jälkeen Track Mode -asetuksen vieressä olevaa kohtaa Mukauta. Voit valita haluamasi Teslan esimäärittämistä Track Mode -asetuksista. Vaihtoehtoisesti voit myös luoda uuden asetusprofiilin valitsemalla Lisää uusia asetuksia, syöttämällä profiilille nimen, muokkaamalla asetuksia omien mieltymystesi tai ajotapojesi mukaan tai mukauttamalla asetukset tiettyä rataa varten:

 • Ajettavuuden tasapaino – Mukauta liukusäätimellä Model 3 -auton käsiteltävyyttä kaarteissa. Jos Model 3 irtoaa tiestä liikaa kaarteissa, voit valita etupään aliohjautuvuusasetuksen. Vaikeudet kaarreajossa Koeta parantaa kääntyvyyttä takapainotteisen asetuksen avulla. Voit valita minkä tahansa arvon prosenttilukujen 100 ja 0 väliltä (jossa 100 % tarkoittaa etupään aliohjautuvuutta) ja 0 ja 100 väliltä (jossa 100 % tarkoittaa takapään yliohjautuvuutta) siten, että lisäys on 5 %.
 • Ajonvakautus – Valitse taso, jolla ajonvakautusjärjestelmät avustavat ajoneuvon hallinnassa. Ajonvakautus muuttaa moottorin vääntöä ja käyttää valikoiden jarruja tavoitteenaan tehdä ajoneuvosta vakaamman ja auttaa kuljettajaa pitämään ajoneuvon hallinnassaan.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Varoitus
  Aja varovasti, kun teet muutoksia Ajonvakautus-toimintoon. Jos Model 3 hallinta menetetään, ajonvakautus puuttuu ajoneuvon hallintaan vähemmässä määrin ja ajoneuvo ei välttämättä vakauta itseään. Käytä toimintoa vain, jos sinulla runsaasti kokemusta ajamisesta tilanteissa, joissa pitorajat ylittyvät.
  • Vähennetty: Ajonvakautuksen puuttuminen hallintaan on enimmillään Track Mode -tilassa. Ajonvakautusta vähennetään verrattuna maantieajotilaan.
  • Minimaalinen: Ajonvakautus puuttuu ajoneuvon hallintaan minimaalisesti.
  • Pois: Yliohjauksen tuki poistetaan kokonaan käytöstä, ja luistonestoa rajoitetaan sutimisen sallimiseksi.
 • Regeneratiivinen jarrutus – Valitse liukusäätimellä käytettävän regeneratiivisen jarrutuksen määrä. Voit valita minkä tahansa arvon 0–100 %:iin 5 %:n välein. Tesla suosittelee 100 %:n asetusta jarrujen ylikuumenemisen välttämiseksi.
 • Ajonjälkeinen jäähdytys – Ota käyttöön, jos haluat jäähdytysjärjestelmien jatkavan auton komponenttien jäähdytystä poistuttuasi autosta. Jäähdytys päättyy automaattisesti, kun komponentit ovat riittävän viileitä tai kun sammutat Model 3 -auton ja käynnistät sen uudelleen. Ajonjälkeinen jäähdytys on hyödyllinen, jos haluat jäähdyttää komponentit nopeasti ajokertojen välillä. Jos ajonjälkeisen jäähdytyksen asetuksena on POIS, komponentit jäähtyvät aikanaan, mutta se kestää kauemmin.
 • Tallenna kojelautakamera kierroksista – Ota käyttöön, jos haluat tallentaa videon ja tietoja USB-muistitikulle, kun kierrosaikamittari on käytössä. USB-muistitikku on alustettava ja syötettävä paikalleen asianmukaisesti (katso USB-muistitikkua koskevat vaatimukset videoiden tallentamista varten). USB-muistitikulla on oltava kansio nimeltä TeslaTrackMode. Kun toiminto on käytössä, Track Mode tallentaa jokaisesta kierroksesta videon ja kierrokseen liittyviä tietoja. Track Mode -tila tallentaa myös auton tila- ja telemetriatiedot, jotka sisältävät yksityiskohtaista tietoa auton sijainnista, nopeudesta, kiihdyttämisestä, kaasupolkimen käytöstä jne. Voit myöhemmin tarkastella videotallenteita ja analysoida näitä .CSV-tiedostona USB-muistitikkuun tallennettuja tietoja ja selvittää, mihin aikaa hukkaantui ja missä sitä säästyi.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Joissakin ajoneuvoissa, jotka on valmistettu noin 1.11.2021 jälkeen, keskikonsolin USB-portteja voidaan mahdollisesti käyttää vain laitteiden lataamiseen. Käytä hansikaslokerossa olevaa USB-porttia muihin toimintoihin.

Track Mode -tilassa voi tallentaa jopa 20 erilaista asetusprofiilia. Voit poistaa haluamasi profiilin valitsemalla asetusnäkymän alareunasta Poista.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Teslan esimäärittämää profiilia ei voi muuttaa tai poistaa.

Kierrosaikamittarin käyttäminen

Kun otat Track Mode -tilan käyttöön, kartassa näkyy kierrosaikamittari. Noudata näytön ohjeita ja aseta karttaan neula aloitus-/lopetuspisteen merkiksi. Kun neulat on asetettu paikalleen, käynnistä ajosuoritus (kierrosajo) painamalla ALOITA. Kun ohitat Model 3 -autolla aloitus-/lopetuspisteen, kierrosaikamittari käynnistää kierroksen ajanoton automaattisesti ja nollaa mittarin aina ohittaessasi aloitus-/lopetuspisteen. Se myös näyttää reaaliajassa eron nykyisen kierroksen ja ajokerran toistaiseksi nopeimman kierroksen välillä. Kartassa rata näkyy sinisellä korostettuna.

Jokaisen kierroksen päätyttyä kierrosaikamittarissa näkyy kierrosaika. Siinä näkyvät myös kyseisen ajosuorituksen edellisen ja parhaan kierroksen kierrosajat.

Jos Tallenna kojelautakamera kierroksista on kytketty käyttöön (katso Track Mode -tilan mukauttaminen) ja etuosan USB-porttiin on syötetty asianmukaisesti alustettu USB-muistitikku, Track Mode -tila tallentaa (etukameroiden kuvaaman) videon ajosuorituksesta ja .CSV-tiedoston, joka sisältää yksityiskohtaista tietoa kierroksesta.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit pysäyttää mittarin ajosuorituksen päätteeksi valitsemalla kierrosaikamittarin ponnahdusikkunasta LOPETA.

Auton kunnon valvonta

Track Mode -tilaa käyttäessäsi voit valvoa Model 3 -auton kuntoa helposti hipaisemalla kosketusnäytön auton tila-aluetta. Näytössä näkyvät värit ilmoittavat eri komponenttien tilan, joiden avulla voit määrittää auton nykyisen käyttötilan ja tehdä tarvittavia ratkaisuja. Komponenttien väri on vihreä, kun ne toimivat optimaalisella käyttölämpötila-alueellaan. Värit muuttuvat seuraavasti:

 • Akun väri on sininen, kun se on kylmä ja punainen, kun se on kuuma.
 • Jarrun väri on sininen, kun se on kylmä ja punainen, kun se on kuuma (ensimmäinen varoitus jarrujen ylikuumenemisesta).
 • Moottorin väri on sininen, kun se on kylmä ja punainen, kun se on kuuma.
 • Rengaspaineiden kulloisetkin arvot näkyvät kosketusnäytössä. Renkaan väri on sininen, kun se on vajaakäytöllä, ja punainen, kun paras pitoalue on ylitetty.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Punainen komponentti voi tarkoittaa, että sinun on pysähdyttävä ja annettava komponentin jäähtyä.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Track Mode -tilan käytöstä mahdollisesti aiheutuvat auton vauriot ja ihmisten loukkaantumiset ovat kuljettajan vastuulla. Auton takuu ei kata auton komponenttien liiallisesta kulumisesta aiheutuvia vahinkoja. Se ei myöskään kata kilpa- tai autocrossiajoa eikä ajamista kilpailuissa.

G-mittari

Track Mode -tilassa kosketusnäytössä näkyy reaaliaikainen G-mittari. G-mittari kuvaa graafisesti sivuttaiset ja kiihdytyksessä sekä jarrutuksessa vaikuttavat huippuarvot ympyränmuotoisessa mittarissa. Varjostettu alue kuvaa ajohistoriaa. G-mittari nollautuu kunkin ajosuorituksen alussa.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit vaihtaa näytössä näkyvää korttia pyyhkäisemällä G-mittarin korttia. G-mittarin kortti näkyy kuitenkin oletusasetuksena aina, kun kytket Track Mode -tilan käyttöön.