Turvallisuusasetukset

Tietoa turvajärjestelmästä

Hälytysääni käynnistyy, jos lukittu ovi tai tavaratila avataan, eikä Model 3 havaitse todennettua puhelinta, avainlähetintä tai avainkorttia lähettyvillä. Myös ajovalot ja suuntavilkut vilkkuvat. Poista hälytys käytöstä painamalla jotakin mobiilisovelluksen painiketta tai napauttamalla avainkorttia tai avainlähetintä kortinlukijaan, joka on aivan Autopilot-kameran alapuolella kuljettajan ovipilarissa.

Hälytysjärjestelmä voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä manuaalisesti valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Turvallisuus > Turvahälytin. Kun asetus on käytössä, Model 3 kytkee hälytysjärjestelmän päälle minuutin kuluttua siitä, kun poistut autosta, lukitset ovet ja todennettua avainta ei enää havaita.

Paristovarmennettu hälytyssireeni (jos varusteena) hälyttää tilanteissa, joissa lukittu ovi tai tavaratila avataan ja Model 3 ei havaitse avainta lähistöllä. Jos haluat myös, että tämä äänimerkki kuuluu tilanteissa, joissa auton hälytysjärjestelmä havaitsee liikettä matkustamon sisällä, ota Kallistus/tunkeutuminen käyttöön (katso Kallistus/tunkeutuminen (jos sisältyy toimintoihin)).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos Model 3 on Sentry Mode -vartiotilassa (katso Sentry Mode -vartiotilan käyttäminen), Sentry Mode on ensin kytkettävä pois toiminnasta, ennen kuin Turvahälyttimen tai Kallistus/tunkeutuminen-hälytyksen voi poistaa käytöstä.

Kallistus/tunkeutuminen (jos sisältyy toimintoihin)

Turvahälytin-toiminto on oltava kytkettynä käyttöön, jotta Kallistus/tunkeutuminen-asetusta voidaan käyttää.

Kallistus/tunkeutuminen-toiminto antaa äänihälytyksen autossa, jos Model 3 havaitsee liikettä matkustamon sisällä tai jos sitä siirretään tai kallistetaan (esimerkiksi hinausautolla tai tunkilla). Voit ottaa tämän toiminnon käyttöön valinnalla Hallintalaitteet > Turvallisuus > Kallistus/tunkeutuminen.

Tunkeutumisanturi poistuu automaattisesti käytöstä tilanteissa, joissa ilmastointijärjestelmä on toiminnassa sen jälkeen, kun olet poistunut ajoneuvosta. Voit ohittaa tämän valittuasi Pidä ilmastointi päällä -tilan tai Dog Mode- tai Camp Mode -tilan kytkemällä kallistus-/tunkeutumisanturin manuaalisesti takaisin käyttöön.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos aiot jättää lukitun auton sisälle jotain liikkuvaa, muista poistaa Kallistus/tunkeutuminen-toiminto käytöstä. Jos tämä asetus on käytössä, kaikki Model 3 -autossa havaittu liike aktivoi tunkeutumishälytyksen.

Aja PIN-koodilla

Model 3 -auton suojausta voidaan parantaa entisestään estämällä autolla ajaminen, ennen kuin nelinumeroinen PIN-koodi on syötetty. Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Turvallisuus > Aja PIN-koodilla ja valitsemalla PIN-koodin näytön ohjeiden mukaisesti.

Kun tämä asetus on käytössä, nelinumeroinen PIN-koodi on syötettävä autolla ajamisen lisäksi myös silloin, kun Valet Mode -tila halutaan kytkeä käyttöön ensimmäisen kerran. Valet Mode -tilaa varten määritetään oma nelinumeroinen PIN-koodi, jolla tila kytketään päälle ja pois päältä. Valet Mode -tilassa Model 3 -autolla voidaan ajaa ilman, että pysäköivä henkilö syöttää auton ajamiseen tarvittavan PIN-koodin. Lisäksi Aja PIN-koodilla -asetus on poistettu käytöstä Valet Mode -tilassa.

Jos unohdat ajamiseen käytettävän PIN-koodisi, siirry antamaan Tesla-kirjautumistietosi koskettamalla Aja PIN-koodilla -ponnahdusnäkymässä olevaa linkkiä ja noudata sitten näytön kehotteita.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Et ehkä voi syöttää PIN-koodia siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että kosketusnäyttö ei reagoi. Yritä tällöin käynnistää kosketusnäyttö uudelleen (katso Kosketusnäytön uudelleen käynnistäminen). Jos kosketusnäyttö ei edelleenkään toimi, voit silti ohittaa Aja PIN-koodilla -asetuksen ottamalla Tesla-mobiilisovelluksessa käyttöön Keyless Driving -toiminnon.

Hansikaslokeron PIN

Voit suojata hansikaslokeron sisällön vieläkin paremmin määrittämällä nelinumeroisen PIN-koodin. Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Turvallisuus > Hansikaslokeron PIN ja toimimalla näytön ohjeiden mukaisesti. Kun toiminto on käytössä, sinulta pyydetään hansikaslokeroa avatessa PIN-koodia. Voit poistaa asetuksen käytöstä siirtämällä liukusäädintä ja antamalla PIN-koodin.

Jos unohdat hansikaslokeron PIN-koodin, voit palauttaa sen antamalla Tesla-tilisi sisäänkirjautumistiedot ja noudattamalla käyttöön tulevia ohjeita.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Hansikaslokeron PIN-koodilla hansikaslokeron voi avata myös silloin, kun Model 3 on Valet Mode -tilassa.