Ilmastointijärjestelmän säätimet

Ilmastointijärjestelmän säätimien yleiskuva

Ilmastointijärjestelmän säätimet ovat käytettävissä kosketusnäytön alareunassa. Ilmastoinnin oletusasetus on Auto. Tämä asetus säilyttää mahdollisimman mukavan lämpötilan kaikissa olosuhteissa ankarimpia sääoloja lukuun ottamatta. Kun säädät matkustamon lämpötilaa automaattisen asetuksen ollessa käytössä, järjestelmä säätää automaattisesti lämmitystä, ilmastointia, ilmavirran ohjausta ja puhaltimen nopeutta, jotta matkustamossa säilyy valittu lämpötila. Voit säätää ilmastoinnin asetuksia ilmastointijärjestelmän päänäkymässä, johon pääset koskettamalla kosketusnäytön alaosassa olevaa lämpötilalukemaa. Voit palauttaa automaattiasetukset käyttöön milloin tahansa koskettamalla Auto-painiketta. Kytke ilmastointijärjestelmä käyttöön tai pois käytöstä koskettamalla ilmastointijärjestelmän päänäkymän virtapainiketta. Pääset nopeasti käsiksi yleisimpiin säätimiin tuomalla esiin ilmastointijärjestelmän ponnahdusikkunan joko <- tai >-painikkeella.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ilmastointijärjestelmä toimii korkeajänniteakulla. Sen jatkuva käyttö lyhentää siis toimintamatkaa.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Pitkäaikaisesta käytöstä aiheutuvien palovammojen välttämiseksi henkilöiden, joilla on todettu perifeerinen neuropatia, sekä henkilöiden, joiden kivun aistimista rajoittaa diabetes, ikääntyminen, neurologinen vamma tai jokin muu sairaus, on toimittava erityisen varovasti käyttäessään ilmastointijärjestelmää ja istuinlämmittimiä.

Ilmastointijärjestelmän asetusten säätäminen

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Säädä ilmastoinnin asetuksia, kuten istuinlämmittimiä ja matkustamon lämpötilaa, helposti äänikomennoilla (katso Puheohjaus).
Ilmastoinnin säätimien kuvake ja osioiden sijainnit
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos haluat päästä käsiksi istuinlämmittimiin ja sulatustoimintoihin yhdellä kosketuksella, voit lisätä säätimet Omat sovellukset -alueelle. Katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen.
 1. Kytke ilmastointijärjestelmä käyttöön tai pois käytöstä koskettamalla.
 2. Säädä matkustamon etuosan ilmastointiasetuksia koskettamalla tätä.
 3. Valitse, mihin ilma virtaa ohjaamon etuosassa (tuulilasi, kasvojen tai jalkojen tason ilmakanavat). Voit valita useita paikkoja.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Kun ilmavirtaus ohjataan jalkatilan ilmakanaviin, ilma ohjataan edelleen tuulilasille huurteen poistamiseksi. Kun ilmavirtaus ohjataan kasvojen tason ilmakanaviin, ilmaa ei virtaa tuulilasille.
 4. Säädä matkustamon takaosan ilmastointiasetuksia koskettamalla tätä.
 5. Voit säätää kuljettajan istuinlämmitintä kuljettajan istuimen kuvakkeella. Istuimissa on kolme tehoa, joista 3 on suurin ja 1 pienin. Istuimen kuvakkeessa näkyy kiemurtelevia viivoja, jotka muuttuvat punaiseksi (lämmitys) valitun asetuksen mukaan. Auto-asetus, joka näkyy, kun ilmastointijärjestelmän asetukseksi on asetettu Auto, lämmittää etuistuimia ohjaamon lämpötilan mukaan. Voit lisätä istuinlämmittimet kosketusnäytön alapalkkiin, jotta saat ne käyttöön yhdellä kosketuksella (katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen).
 6. Ota käyttöön lämmitetty ohjauspyörä koskettamalla (jos varusteena).
 7. Koskettamalla voit kytkeä pyyhkimien sulatuksen käyttöön (jos varusteena). Pyyhkimiä lämmitetään 30 minuuttia, minkä jälkeen lämmitys päättyy automaattisesti.
 8. Voit säätää etumatkustajan istuinlämmitintä matkustajan istuimen kuvakkeella. Istuimissa on kolme tehoa, joista 3 on suurin ja 1 pienin. Istuimen kuvakkeessa näkyy kiemurtelevia viivoja, jotka muuttuvat punaiseksi (lämmitys) valitun asetuksen mukaan. Auto-asetus, joka näkyy, kun ilmastointijärjestelmän asetukseksi on asetettu Auto, lämmittää etuistuimia ohjaamon lämpötilan mukaan. Voit lisätä istuinlämmittimet kosketusnäytön alapalkkiin, jotta saat ne käyttöön yhdellä kosketuksella (katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen).
 9. Kun Model 3 -auto on pysäköintivaihteella, voit näiden asetusten avulla pitää ilmastointijärjestelmän toiminnassa, vaikka poistuisitkin autosta (katso Pidä ilmastointi päällä, Dog-tila ja Camp-tila).
 10. Säädä etuosan ilmakanavien ilmavirtausta koskettamalla. Katso Etuistuimien ilmakanavien säätäminen.
 11. Kun Model 3 on pysäköity, voit asettaa Ajasta-painikkeella päivittäin toistuvan ajan, jolloin haluat, että Model 3 on valmis lähtöön. Auto ladataan sähkönkulutuksen huippuaikojen ulkopuolella ja/tai akku ja ohjaamo esilämmitetään lähtöajaksi (katso Ajastettu lataus ja ajastettu lähtö).
 12. Ohjaa ilmavirtaa ohjaamossa koskettamalla. Ilmavirta voidaan ottaa Model 3 autoon ulkopuolelta tai ilmaa voidaan kierrättää ohjaamon sisällä.
 13. Voit säätää puhaltimen nopeutta liukusäätimellä.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Puhaltimen nopeuden säätäminen voi muuttaa Model 3 -auton sisätilaan ohjautuvan ilman valittua asetusta tai vähentää ilmavirtausta.
 14. Kytke ilmastointijärjestelmä päälle tai pois koskettamalla. Kun ilmastointijärjestelmä ei ole käytössä, viilennysteho on pienempi, mutta energiaa säästyy.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Koska Model 3 -auton käyntiääni ajon aikana on huomattavasti hiljaisempi kuin polttoainekäyttöisessä autossa, kompressorin ääni saattaa kuulua ohjaamoon. Voit vaimentaa ääniä vähentämällä puhaltimen nopeutta.
 15. Käynnistä takaikkunan lämmitin koskettamalla. Kun lämmitys on kytkettynä, kuvake muuttuu punaiseksi. 15 minuutin kuluttua takaikkunan lämmitin kytketään automaattisesti pois. Myös sivupeilejä lämmitetään, kun takalasin huurteenpoisto on käynnissä.
 16. Tuulilasinlämmitin ohjaa ilmavirran tuulilasille. Käynnistä tuulilasin huurteenpoisto koskettamalla kerran (kuvake muuttuu keltaiseksi). Käynnistä tuulilasin sulatus painamalla toisen kerran (kuvake muuttuu punaiseksi ja lämmitin sekä puhallin toimivat tehokkaimmalla asetuksella). Kytke se pois käytöstä koskettamalla ilmaisinta kolmannen kerran. Tällöin aiemmin käytössä olleet ilmavirran ohjauksen, lämmityksen ja puhaltimen nopeuden asetukset palautetaan käyttöön. Kylmällä ilmalla myös sivupeilejä lämmitetään, kun tuulilasin huurteenpoisto on käynnissä. Katso kohdasta Vinkkejä talviajoon lisätietoja valmistautumisesta kylmään säähän.
 17. Kytke automaattinen asetus käyttöön tai pois käytöstä valitsemalla Auto.

Ilmastointijärjestelmän ponnahdusikkuna

Voit käyttää ilmastointijärjestelmän yleisimpiä säätimiä ponnahdusikkunasta, jonka saat esiin kosketusnäytön alalaidan lämpötilanuolia koskettamalla:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos haluat päästä käsiksi istuinlämmittimiin ja sulatustoimintoihin yhdellä kosketuksella, voit lisätä säätimet Omat sovellukset -alueelle. Katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen.
 1. Siirry ilmastointijärjestelmän säätimien päänäkymään koskettamalla.
 2. Ota käyttöön tai poista käytöstä istuimien lämmitys.
 3. Ota käyttöön tai poista käytöstä tuulilasin tai takalasin huurteenpoisto.
 4. Säädä matkustamon lämpötilaa liukusäätimellä. Voit myös ottaa käyttöön lämpötilan jaon, jolloin sekä kuljettaja että etumatkustaja voivat säätää lämpötila-asetukset itselleen sopiviksi. Etumatkustaja voi säätää lämpötilaa kosketusnäytön alalaidan lämpötilakuvakkeesta tai ilmastointijärjestelmän päänäkymästä. Voit poistaa ilmastoinnin jaon pois käytöstä valitsemalla uudelleen Jaa.

Pidä ilmastointi päällä, Dog-tila ja Camp-tila

Pidä ilmastointi päällä- Dog- ja Camp-asetusten avulla voit pitää ilmastointijärjestelmän käytössä niin kauan, kun auto on pysäköitynä silloinkin, kun olet poistunut Model 3 -autosta tai jäät sinne. Asetukset ovat käytännöllisiä, kun matkustamon lämpötila on pidettävä tasaisena kuumissa tai kylmissä sääolosuhteissa. Voit käyttää Pidä ilmastointi päällä -toimintoa esimerkiksi silloin, kun jätät ruokaostokset Model 3 -autoon.

Dog-tilan tarkoituksena on säilyttää matkustamossa lemmikillesi mukava lämpötila samalla, kun sinä seuraat lämpötilaa aktiivisesti ja säännöllisesti mobiilisovelluksella (edellytyksenä on, että sekä autolla että mobiililaitteella on yhteys matkapuhelinverkkoon). Dog-tilassa kosketusnäyttö näyttää matkustamon lämpötilan, jotta ohi kulkevat ihmiset tietävät lemmikkisi olevan turvassa. Tätä asetusta ei ole tarkoitettu ihmisiä varten, ja sitä saa käyttää vain lyhyitä aikoja tilanteissa, joissa et poistu kauas autosta. Tarvittaessa sinun on pystyttävä palaamaan autolle nopeasti, jos haluttua lämpötilaa ei voida enää ylläpitää.

Camp-tilassa voit syöttää sähkölaitteisiin virtaa USB-porttien ja pienjännite:n pistorasian kautta. Se myös säilyttää matkustamon lämpötilan tasaisena. Kosketusnäyttö pysyy päällä, joten voit kuunnella musiikkia, käyttää internetiä, pelata pelejä Arcadessa tai katsoa ohjelmia Tesla Theaterissa. Voit myös hallita media- ja ilmastointiasetuksia laitepariksi liitetystä puhelimesta. Camp-tila sopii erinomaisesti tilanteisiin, joissa pysyt auton sisällä esimerkiksi retkeiltäessä tai jäädessäsi autoon lapsen kanssa. Auton hälytysjärjestelmä ja Sentry Mode eivät ole käytössä tässä tilassa.

Ota tilat Pidä ilmastointi päällä, Dog tai Camp käyttöön seuraavasti:

 1. Varmista, että akun varaustaso on vähintään 20 %.
 2. Kytke pysäköintitila (P). Pidä ilmastointi päällä- Dog- ja Camp-asetukset ovat käytettävissä vain, kun Model 3 -auton pysäköintivaihde on valittuna.
 3. Säädä ilmastoinnin asetuksia tarvittaessa.
 4. Valitse ilmastointijärjestelmän säätimien näytöstä Pidä ilmastointi päällä, Dog tai Camp.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Voit hallita Dog- ja Camp-tilaa myös mobiilisovelluksessa pyyhkäisemällä ilmastointinäytön harmaata palkkia ylöspäin.

Ilmastointijärjestelmä pyrkii pitämään vallitsevaa lämpötilaa yllä, kunnes kytket auton pois pysäköintitilasta tai kytket ilmastointijärjestelmän pois käytöstä. Vältä Pidä ilmastointi päällä-, Dog- tai Camp-toiminnon käyttöä, kun akun varaus on vähissä. Jos akun varaustaso putoaa alle 20 prosentin, Teslan mobiilisovellus pyrkii lähettämään sinulle toistuvia ilmoituksia ja kehottaa näin tarkistamaan, oletko jättänyt jotain Model 3 -autoon.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ohjelmistopäivityksiä ei voi suorittaa, kun Pidä ilmastointi päällä-, Dog- tai Camp-tila on käytössä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tunkeutumisanturi (jos sisältyy varustukseen) kytketään automaattisesti pois käytöstä, kun Pidä ilmastointi päällä-, Dog- tai Camp-tila on käytössä. Voit kuitenkin ohittaa tämän ja pitää tunkeutumisanturin käytössä. Tämä tapahtuu valitsemalla Hallintalaitteet > Turvallisuus > Kallistus/tunkeutuminensen jälkeen, kun Pidä ilmastointi päällä-, Dog Mode- tai Camp Mode -tila otettu käyttöön. Huomaa kuitenkin, että tunkeutumisanturin käytössä pitäminen, kun Pidä ilmastointi päällä-, Dog- tai Camp-tila on käytössä, voi johtaa matkustamon sisällä liikkuvan ilman aiheuttaman hälytyksen käynnistymiseen.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä koskaan jätä lasta ajoneuvoon ilman valvontaa.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Tarkista paikallisen lainsäädännön asettamat rajoitukset lemmikkieläimen jättämiselle autoon ilman valvontaa.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Olet itse vastuussa koirasi tai muun lemmikkisi turvallisuudesta. Älä ikinä jätä niitä Model 3 -autoon pitkiksi ajoiksi. Seuraa jatkuvasti auton lämpötilaa ja eläinten hyvinvointia. Varmista, että sinulla on puhelimessasi riittävän hyvä verkkoyhteys ja että pystyt palamaan autolle riittävän nopeasti tarpeen niin vaatiessa.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Jos ilmastointijärjestelmä tarvitsee huoltoa tai ei toimi odotetusti, älä käytä Pidä ilmastointi päällä -tilaa, Dog-tilaa tai Camp-tilaa. Älä ikinä luota siihen, että autosi pystyy suojelemaan jotain korvaamatonta.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Voit säätää ja valvoa ilmastointijärjestelmää myös mobiilisovelluksen etätoiminnon avulla. Jos käytät mobiilisovellusta ilmastointijärjestelmän pois kytkemiseen, Pidä ilmastointi päällä-, Dog- ja Camp-toiminnot kytkeytyvät pois päältä.

Etuistuimien ilmakanavien säätäminen

Model 3 on ainutlaatuinen vaakatasossa koko kojelaudan leveyden kattava kasvojen tasolla sijaitseva ilmakanava. Voit määrätä kosketusnäytöstä täsmälleen sen ilmakanavan kohdan, josta haluat suunnatta ilmaa ohjaamoon sitä lämmittäessä tai tuulettaessa.

Sisänäkymä matkustamon etuosasta ja kuvaselitteet
 1. Kuljettajan ilmakanava ja sen säädöt
 2. Matkustajan ilmakanava ja sen säädöt

Kun kasvojen tason ilmakanavat ovat käytössä, voit säätää ilmavirran suuntaa kustakin ilmakanavasta. Voit säätää ilmavirran suuntaa vain koskettamalla kosketusnäytöllä kyseisen ilmakanavan kuvassa säteilevää ilmavirtausta. Ilma kulkee keskitettynä yhtenä virtana tai jaettuina ilmavirtoina silloin, kun ilma ohjataan ulos- tai sisäänpäin ilmakanavan keskiosasta.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun ilmakanava jaetaan kahteen erilliseen ilmavirtaukseen, eri suuntaan kohdistuvat virtaukset ei ole yhtä vahvoja kuin ilman virratessa vain yhtenä virtauksena.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ulkoilma otetaan Model 3 -autoon tuulilasin edessä olevan säleikön läpi. Pidä tämä säleikkö puhtaana esimerkiksi lehdistä ja lumesta.

Takaistuimien ilmakanavien säätäminen

Model 3 Keskikonsolin takaosassa on ilmakanavia, joista ilma virtaa, kun asetus on otettu käyttöön kosketusnäytössä. Voit suunnata ilman virtausta matkustamon takaosassa säätämällä keskikonsolin takaosassa olevia ilmakanavia pysty- ja sivusuunnassa tarpeen mukaan.

Takakonsolin ilmakanavat ja nuolet, jotka osoittavat ylös, alas, oikealle ja vasemmalle

Ohjaamon ilmansuodattimet

Model 3 -autossa on yksi tai useampi ilmansuodatin, joka estää siitepölyn, ilmansaasteiden, tiepölyn ja muiden hiukkasten pääsyn sisään ilmakanavien kautta.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ohjaamon ilmansuodattimet on vaihdettava ajoittain. Katso Huoltovälit.

Sisätilojen ylikuumenemisen suojaustoiminto

Ilmastointijärjestelmä voi alentaa auton sisätilan lämpötilaa erittäin kuumissa ympäristön olosuhteissa jopa 12 tunnin ajan siitä, kun olet poistunut Model 3 -autosta. Kosketa Hallintalaitteet > Turvallisuus > Ohjaamon ylikuumenemissuoja ja valitse:

 • Pois: Poista sisätilojen ylikuumenemisen suojaustoiminto käytöstä.
 • Ei A/C: Vain tuuletin on toiminnassa matkustamon lämpötilan ylittäessä 40 °C. Tämä vaihtoehto kuluttaa vähemmän energiaa, mutta matkustamon lämpötila voi ylittää 40 °C.
 • Päällä: Ilmastointi on toiminnassa matkustamon lämpötilan ylittäessä 40 °C.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ohjaamon ylikuumenemissuoja toimii enintään 12 tunnin ajan Model 3 -autosta poistumisen jälkeen, tai kunnes akussa jäljellä oleva varaus laskee alle 20 prosenttiin, sen mukaan, kumpi ehto täyttyy ensin.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä koskaan jätä lapsia tai kotieläimiä autoon ilman valvontaa. Automaattisammutuksen vuoksi tai äärimmäisissä ulkoisissa olosuhteissa auton sisätilat voivat kuumentua vaaralliselle tasolle silloinkin, kun sisätilojen ylikuumenemisen suojaustoiminto on käytössä.

Vinkkejä ilmastointijärjestelmän käyttöön

 • Voit tehostaa sivuikkunoiden sulamista tai huurteenpoistoa suuntaamalla kasvojen tasolla olevien ilmakanavien puhalluksen niihin.
 • Käyttäessäsi mobiilisovellusta ilmastointijärjestelmän päälle kytkemiseen, se sammuu automaattisesti neljän tunnin kuluttua tai jos akun varaus putoaa 20 %:iin. Jos haluat jäähdyttää tai lämmittää matkustamoa pidempiä aikoja, tulee ilmastointijärjestelmä kytkeä uudelleen päälle.
 • Jos ilmastointijärjestelmästä kuuluu mielestäsi liikaa melua, voit vähentää itse puhaltimen nopeutta.
 • Ohjaamon jäähdyttämisen lisäksi ilmastointijärjestelmän kompressori jäähdyttää myös akkua. Sen vuoksi kuumalla säällä ilmastointijärjestelmän kompressori voi kytkeytyä käyttöön, vaikka olet poistanut sen käytöstä. Tämä on normaalia. Järjestelmä jäähdyttää ensisijaisesti akkua varmistaakseen sen lämpötilan pysymisen ihanteellisella toiminta-alueella, mikä puolestaan lisää akun käyttöikää ja takaa sen parhaan mahdollisen suorituskyvyn.
 • Vaikka järjestelmä ei ole käytössä, saatat kuulla, kuinka Model 3 inisee tai vesi kiertää järjestelmässä. Nämä äänet ovat normaaleja ja kuuluvat, kun sisäiset jäähdytysjärjestelmät kytkeytyvät käyttöön tukemaan ajoneuvon eri toimintoja, kuten pienjännite:n akun ylläpito ja korkeajänniteakun lämpötilan tasaaminen.
 • Varmista ilmastointijärjestelmän tehokas toiminta sulkemalla kaikki ikkunat ja tarkistamalla, ettei tuulilasin etupuolella olevassa säleikössä ole jäätä, lunta, lehtiä tai roskia.
 • Hyvin kosteissa olosuhteissa on normaalia, että ikkunat huurtuvat hiukan aluksi, kun ilmastointijärjestelmä kytketään käyttöön.
 • On normaalia, että Model 3 -auton alle muodostuu pieni vesilammikko, kun auto on pysäköitynä. Kosteudenpoistotoiminnon keräämä kosteus poistetaan auton alle.
 • Model 3 on suunniteltu tehokkuuden automaattiseen maksimointiin. Tämän vuoksi ilmastointijärjestelmän kompressori ja ulkoinen tuuletin voivat olla käynnissä ja pitää ääntä myös kylmällä säällä auton lämmetessä tai Supercharging-latauksen aikana.
 • Kuumalla säällä tuuletin voi kytkeytyä päälle ohjaamon jäähdyttämiseksi auton ollessa pysäköitynä. Tämä on toiminnassa ainoastaan, jos akun latauslukema on yli 20 %.