Vinkkejä helteellä ajoon

Noudattamalla näitä suosituksia voit varmistaa, että Model 3 -ajoneuvosi käyttökokemus on paras mahdollinen kuumissa sääolosuhteissa.

Ennen ajamaan lähtöä

Kuuman ajoneuvon valmistelemisen ajoa varten voi tehdä monella tavalla menemättä sisään:

  • Esilämmitä matkustamo siirtämällä ilmavirran suuntaus ilmakanavista ja ota käyttöön tai poista käytöstä istuinlämmittimet. Valitse mobiilisovelluksesta Ilmastointi ja määritä lämpötila, johon matkustamo viilennetään.
  • Valitse lataus- tai ilmastointinäytöstä Ajasta, niin pääset asettamaan ajan, jolloin haluat ajoneuvon olevan valmis (katso Ajastettu lataus ja ajastettu lähtö).
  • Ota käyttöön Ohjaamon ylikuumenemissuoja, joka estää matkustamoa lämpenemästä liikaa kuumissa olosuhteissa. Voit valita haluatko ilmastoinnin vai ainoastaan tuulettimen käynnistyvän, kun ohjaamon lämpötila ylittää 105 °F (40 °C) tai mahdollisesti asetetun lämpötilan.
  • Avaa ikkunat mobiilisovelluksessa kohdasta Hallintalaitteet.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tesla suosittelee ottamaan ilmastoinnin asetukset käyttöön vähintään 30–45 minuuttia ennen liikkeellelähtöä (katso Ilmastointijärjestelmän säätimien käyttäminen). Esilämmityksen kesto vaihtelee ulkolämpötilan ja muiden tekijöiden mukaan. Mobiilisovellus ilmoittaa, kun ajoneuvo on saavuttanut esilämmityksen halutun lämpötilan.

Ajon jälkeen

Jätä Model 3 kytketyksi pistorasiaan, kun sillä ei ajeta, erityisesti silloin jos esilämmitys tai ohjaamon ylikuumenemissuoja on käytössä. Tällöin miellyttävän lämpötilan säilyttämiseen käytetään latausjärjestelmää akun sijaan (katso Korkeajänniteakun tiedot). Lisäksi on monta tapaa vähentää matkustamon kuumenemista:

  • Ota Dog Mode -tila käyttöön ennen ajoneuvosta nousemista (esimerkiksi asioilla käymistä varten), jos matkustamossa on lemmikkejä tai helposti pilaantuvia tavaroita. Katso lisätietoja kohdasta Pidä ilmastointi päällä, Dog-tila ja Camp-tila.
  • Tesla suosittelee sammuttamaan ilmastoinnin noin 30 sekuntia ennen Pysäköi-painikkeen painamista, jotta ajoneuvon alle kertyisi mahdollisimman vähän vettä.
  • Pysäköi varjoon, jotta energiaa kuluisi mahdollisimman vähän ja matkustamo pysyisi viileämpänä.
  • Käytä aurinkosuojaa (ostettavissa Tesla Shopissa), jos ajoneuvo on pysäköitävä auringonpaisteeseen.
  • Kytke pysäköity Model 3 lataukseen ja Ajasta lataus. Ajoneuvo määrittää sopivan ajankohdan, jolloin lataus aloitetaan, jotta lataus valmistuu sähkönkulutuksen huippuaikojen ulkopuolella. Lisäksi matkustamo ja akku lämpenevät asetettuun lähtöaikaan mennessä. Katso lisätietoja kohdasta Ajastettu lataus ja ajastettu lähtö.

Lataaminen

Kun käytät matkasuunnittelijaa Supercharger-latausasemalle navigoimiseen, ajoneuvo valmistelee akun niin, että lataaminen sujuu mahdollisimman tehokkaasti. Akun valmistelusta ilmoittavaa viestiä ei välttämättä tule näkyviin navigoidessasi Supercharger-latausasemalle erittäin kuumissa olosuhteissa, mutta ajoneuvo valmistelee silti akkua lataamista varten.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tesla suosittelee suunnittelemaan reitin latausasemalle Matkasuunnittelijalla vähintään 30–45 minuuttia ennen saapumista, jotta akun lämpötila ja latausolosuhteet olisivat parhaat mahdolliset. Jos matka latausasemalle kestää alle 30–45 minuuttia, suosittelemme esilämmittämään akun ennen ajoa (katso Ennen ajamaan lähtöä).

Jos mahdollista, pidä ajoneuvo lämpimälläkin säällä kytkettynä lataukseen aina, kun sillä ei ajeta, erityisesti jos esilämmitys tai ohjaamon ylikuumenemissuoja on käytössä.

Säilytys

Jos Model 3 on käyttämättä pidemmän aikaa, kytke se laturiin estääksesi normaalin toimintasäteen lyhenemisen ja säilyttääksesi akun optimaalisen lämpötilan. Auton jättäminen kytketyksi laturiin on turvallista kuinka pitkäksi ajaksi tahansa.

Kun Model 3 ei ole käytössä, se siirtyy lepotilaan säästääkseen energiaa. Vältä tarkistamasta auton tilaa mobiilisovelluksella kovin usein, sillä tämä herättää auton automaattisesti ja käynnistää normaalin energiankulutuksen.