Ohjelmistopäivitykset

Uuden ohjelmiston lataaminen

Tesla päivittää ajoneuvosi ohjelmiston langattomasti ja lisää siihen jatkuvasti uusia ominaisuuksia. Tesla suosittelee asentamaan ohjelmistopäivitykset ajoneuvoon ensi tilassa. Voit varmistaa nopeimman ja luotettavimman päivityksen suorittamisen jättämällä Wi-Fi-yhteyden käyttöön aina, kun se on mahdollista. Auto on useimmiten yhdistettävä Wi-Fi-verkkoon, jotta päivitys voi alkaa (katso Wi-Fi-yhteyden muodostaminen).

Ohjelmistopäivityksiä ei suoriteta, kun seuraavat ominaisuudet ovat käytössä:

  • Pidä ilmastointi päällä-, Dog Mode- tai Camp Mode -tila
  • Sentry Mode -vartiotila
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tesla lähettää ohjelmistopäivityksiä tarpeen mukaan myös matkapuhelinyhteyden välityksellä.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä yritä käyttää ajoneuvoa, kun ohjelmiston päivitys on käynnissä. Ajoneuvon toiminnot, mukaan lukien jotkin sen turvallisuusominaisuudet, voivat toimia rajoitetusti tai ne voivat olla pois käytöstä ohjelmistopäivityksen ollessa käynnissä, mikä voi johtaa ajoneuvon vaurioitumiseen.

Kun ohjelmistopäivitys on saatavilla, Hallintalaitteet-näkymän yläosaan tulee näkyviin keltainen kellokuvake. Ohjelmistopäivitykset voi asentaa kolmella tavalla:

  • Tuo ajastusnäkymä näkyviin valitsemalla keltainen kellokuvake. Ikkunassa voit valita päivityksen asentamisajan (Aseta tämä aika) tai asentaa sen heti (Asenna nyt). Kun ajastus on suoritettu, keltainen kellokuvake muuttuu valkoiseksi kellokuvakkeeksi ja jää näkyviin päivityksen alkamiseen asti. Voit siirtää päivitystä milloin tahansa ennen sen alkamista koskettamalla tätä kellokuvaketta.
  • Voit tarkistaa, onko ajoneuvoosi saatavana päivitystä, valitsemalla Hallintalaitteet > Ohjelmisto. Jos päivitys on saatavana, siirry edellä kuvattuun ajastusnäkymään valitsemalla Päivitys saatavilla.
  • Aloita päivitysten asentaminen Tesla-mobiilisovelluksessa.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Joidenkin päivitysten tekeminen voi kestää jopa kolme tuntia. Model 3 -ajoneuvon pysäköintivaihteen on oltava valittuna uuden ohjelmiston asennuksen ajan. Voit varmistaa nopeimman ja luotettavimman päivityksen suorittamisen jättämällä Wi-Fin päälle aina kun se on mahdollista (katso Wi-Fi-yhteyden muodostaminen).

Keltainen kellokuvake muuttuu vihreäksi latauskuvakkeeksi, kun ohjelmistopäivitys latautuu. Jos näkyviin tulee keltainen latauskuvake, ohjelmistopäivitys on saatavilla, mutta ajoneuvo ei ole muodostanut Wi-Fi-yhteyttä. Yhdistä autosi Wi-Fi-verkkoon ja aloita sitten lataus.

Ohjelmistopäivitysten asetukset

Tesla päättää miten, milloin ja missä päivitykset lähetetään ajoneuvoihin. Päätös perustuu jokaisen päivityksen kohdalla useisiin yksilöllisiin tekijöihin. Voit valita, miten nopeasti ja miten usein haluat vastaanottaa ohjelmistopäivityksiä. Voit muuttaa valintaasi siirtymällä kohtaan Hallintalaitteet > Ohjelmisto > Ohjelmiston päivitysasetukset ja valitsemalla toisen seuraavista vaihtoehdoista:

  • Normaali: Lataa alueesi ja ajoneuvosi mallin ja varustelun mukaisia ohjelmistopäivityksiä tavanomaisessa julkistamisaikataulussa. Kun ohjelmistopäivitys julkistetaan, se on tavallisesti ollut jo jonkin aikaa käytössä toisten asiakkaiden ajoneuvoissa.
  • Edistynyt: Lataa alueesi ja ajoneuvosi mallin ja varustelun mukaiset uusimmat ohjelmistopäivitykset heti, kun ne tulevat saataville. Ota huomioon, että vaikka saat päivitykset ajoneuvoosi ensi tilassa, et välttämättä saa niitä ensimmäisten Tesla-omistajien joukossa. Advanced-tilan valitseminen ei ilmoita ajoneuvoasi varhaiskäyttäjien ohjelmaan.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tesla ei anna pyynnöstä päivitystä niiden asiakkaiden käyttöön, jotka haluavat saada ajoneuvoonsa uusimmat ominaisuudet ja parannukset. Paras tapa saada uusimmat ohjelmistopäivitykset käyttöön on valita ohjelmistopäivitysten asetuksissa Edistynyt-vaihtoehto ja muodostaa Wi-Fi-yhteys säännöllisesti (katso Wi-Fi-yhteyden muodostaminen).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ohjelmiston päivitysnäkymä pysyy näkyvissä siihen saakka, kunnes ohjelmistopäivitys on asennettu. Jokainen ohjelmistopäivitys on asennettava heti, kun se on saatavilla. Auton takuu ei kata haittoja, jotka ovat aiheutuneet siitä, että ajoneuvon ohjelmistoa ei ole päivitetty. Jos auton käyttäjä ei suostu asentamaan päivityksiä tai laiminlyö sen, voi seurauksena olla, että osa auton toiminnoista poistuu käytöstä ja digitaaliset medialaitteet muuttuvat yhteensopimattomiksi.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tesla voi päivittää tai asentaa uudelleen ajoneuvon ohjelmiston osana huoltoon kuuluvaa normaalia vianmääritys-, korjaus- ja kunnossapitomenettelyä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Aiempien ohjelmistoversioiden palauttaminen ei ole mahdollista.

Jos kosketusnäyttöön ilmestyy päivityksen epäonnistumisesta kertova viesti, ota yhteyttä Teslaan.

Lataus

Mahdollisesti käynnissä oleva Model 3 -auton lataus pysähtyy päivityksen alkaessa. Lataus jatkuu automaattisesti, kun ohjelmistopäivitys on valmis. Jos olet ajamassa Model 3 -autolla ajastetun päivitysajan alkaessa, päivitys peruuntuu ja se on ajastettava uudelleen.

Julkaisutietojen näyttäminen

Kun ohjelmistopäivitys on valmis, saat tietoa muutoksista ja uusista ominaisuuksista lukemalla kosketusnäytöllä näkyvät julkaisutiedot. Voit katsoa auton ohjelmiston nykyisen version julkaisutiedot milloin tahansa valitsemalla Hallintalaitteet > Ohjelmisto > Julkaisutiedot.

Tesla suosittelee kaikkien julkaisutietojen lukemista. Ne voivat sisältää Model 3 -autoosi liittyviä tärkeitä turvallisuus- tai käyttäjätietoja.