Avaimet

Avaintyypit

Model 3 tukee seuraavia avaintyyppejä:
 • Puhelinavain – Voit asettaa henkilökohtaisen puhelimesi toimimaan ”puhelinavaimena”, joka viestii Model 3 -auton kanssa Bluetooth-yhteyden välityksellä. Puhelinavain tukee automaattista lukitusta ja lukituksen avaamista.
 • Avainkortti – Teslan ajoneuvon mukana tulee kaksi avainkorttia, jotka viestivät Model 3 -ajoneuvon kanssa lyhyen kantaman radiotaajuuksien etätunnistusmenetelmän (RFID) avulla. Avainkortilla ”todennetaan” Model 3 -ajoneuvon kanssa käytettävät puhelinavaimet, ja sen avulla lisätään tai poistetaan muita avaimia. Toisin kuin puhelinavain, avainkortti ei tue automaattista lukitusta ja lukituksen avaamista. Jos puhelinavaimen akku on tyhjentynyt tai puhelin katoaa tai varastetaan, avainkortilla on mahdollista avata Model 3 -ajoneuvon lukitus sekä ajaa ajoneuvolla ja lukita se.

Model 3 tukee yhteensä 19 avainta, mikä sisältää puhelinavaimet ja avainkortit.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Muista ottaa avain mukaasi, kun aiot ajaa autolla. Vaikka pystytkin ajamaan Model 3 -autolla ilman avainta, et pysty enää kytkemään siihen virtaa takaisin.

Puhelin avaimena

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä jätä laitepariksi liitettyä puhelinta ajoneuvoosi (esimerkiksi retkeilyn tai uimarantaretken ajaksi). Jos puhelin on jätettävä ajoneuvoon, poista Bluetooth käytöstä ja/tai sammuta puhelin.

Puhelimen käyttäminen avaimena on kätevä tapa käyttää Model 3 -ajoneuvoa. Kun lähestyt ajoneuvoa, puhelimen Bluetooth-signaali havaitaan ja ovet avautuvat, kun vedät ovenkahvaa. Vastaavasti kun poistut auton luota puhelinavaimesi kanssa, ovet lukittuvat automaattisesti (mikäli Ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa -toiminto on kytketty päälle kohdassa Ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa kuvatulla tavalla).

Ennen kuin voit käyttää Model 3 -autoa puhelimellasi, todenna puhelin seuraavasti:

 1. Lataa Tesla-mobiilisovellus puhelimeesi.
 2. Kirjaudu sisään Tesla-mobiilisovellukseen Tesla-tilisi käyttäjänimellä ja salasanalla.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Sinun on pysyttävä kirjautuneena sisään Tesla-tilillesi, jotta voit käyttää Model 3 -autoa puhelimellasi.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Jos Tesla-tiliisi on linkitetty useita autoja, varmista, että mobiilisovelluksessa on valittuna auto, jota haluat mobiilisovelluksen käyttävän.
 3. Varmista seuraavat:
  • Puhelimesi yleiset Bluetooth-asetukset ovat käytössä.
  • Tesla-mobiilisovelluksen Bluetooth-asetus on puhelimesi asetuksissa käytössä. Siirry puhelimessasi esimerkiksi kohtaan Asetukset, valitse Tesla-mobiilisovellus ja varmista, että Bluetooth-asetus on käytössä.
  • Pääsy sijaintitietoihisi on käytössä. Avaa puhelimesi asetuksissa Tesla-mobiilisovellus ja valitse Sijainti > Aina. Varmista paras mahdollinen käyttökokemus pitämällä mobiilisovellus käynnissä taustalla.
  • Salli mobiilikäyttö -asetus on valittuna ajoneuvon kosketusnäytössä (Hallintalaitteet > Turvallisuus > Salli mobiilikäyttö).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Model 3 viestii puhelimesi kanssa Bluetooth-yhteyden välityksellä. Muista, että puhelimesi akussa on oltava riittävästi virtaa Bluetooth-yhteyden käyttämiseen ja että monet puhelimet kytkevät Bluetooth-yhteyden pois päältä puhelimen akun varauksen ollessa alhainen.
 4. Kun olet ajoneuvon lähettyvillä tai sen sisällä, avaa Tesla-mobiilisovellus ja valitse päänäytössä Määritä puhelinavain tai siirry kohtaan Turvallisuus > Määritä puhelinavain. Määritä puhelinavain mobiilisovelluksen ja ajoneuvon kosketusnäytön ohjeiden mukaan.

Voit poistaa puhelinavaimen tai näyttää luettelon avaimista, joilla sillä hetkellä voidaan käyttää Model 3 -autoa, valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Lukot (katso Avaimien hallinta).

Model 3 voi muodostaa yhteyden kolmeen puhelinavaimeen samanaikaisesti. Jos järjestelmä havaitsee yli kolme puhelinavainta ja haluat todentaa tai pariliittää eri puhelimen, siirrä muut puhelinavaimet kantaman ulkopuolelle tai poista niiden Bluetooth-yhteys käytöstä.

Puhelimessa ei tarvitse enää todentamisen jälkeen olla internet-yhteyttä, jotta sitä voidaan käyttää Model 3 -auton puhelinavaimena. Jos puhelinta halutaan käyttää hands-free-toiminnolla, sen yhteystietoja halutaan tarkastella tai siinä olevia mediatiedostoja toistaa, se on myös liitettävä laitepariksi ja yhdistettävä Bluetooth-laitteeksi (katso Bluetooth).

Joitakin NFC-yhteensopivia puhelimia voi käyttää ajoneuvon lukitsemiseen/avaamiseen samaan tapaan kuin avainkorttia. Varmista, että Tesla-mobiilisovellus on yhdistetty oikein ajoneuvoon, ja ota NFC-toiminto käyttöön puhelimessasi. Kun toiminto on otettu käyttöön, voit avata oven pitämällä puhelinta kuljettajan puolen ovipilaria vasten. Tarkemmat toimintaohjeet löydät älypuhelimesi ohjeista.

Avainkortti

Tesla toimittaa Model 3 -auton mukana kaksi lompakkoon mahtuvaa avainkorttia.

Voit käyttää avainkorttia Model 3 -auton lukituksen avaamiseen tai lukitsemiseen asettamalla kortin kuvan mukaisesti ja napauttamalla sillä kortinlukijaa, joka on kuljettajan puolen ovipilarissa hieman sen puolivälin alapuolella. Kun Model 3 havaitsee avainkortin, auton ulkopuolella olevat valot välähtävät, peilit avautuvat tai taittuvat (jos Taita peilit -toiminto on otettu käyttöön), auto antaa äänimerkin (jos Lukituksen vahvistusääni -asetus on käytössä) ja ovet lukittuvat tai ovien lukitus avautuu.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Langatonta puhelimen laturia tai kuljettajan puolen ovipilaria on ehkä fyysisesti kosketettava avainkortilla, ja korttia on ehkä pidettävä lähetintä vasten parin sekunnin ajan.
Kuva henkilöstä, joka koskettaa avainkortilla kuljettajan puolen ovipilaria.

Kun olet noussut Model 3 -ajoneuvoon, kytke siihen virta painamalla jarrupoljinta kahden minuutin kuluessa tai lukemalla avainkortti (katso Käynnistäminen ja sammuttaminen). Jos odotat yli kaksi minuuttia, sinun on tunnistauduttava uudelleen asettamalla avainkortti keskikonsolin langattomassa puhelimen laturissa olevan kortinlukijan lähelle. Kun avainkorttisi on luettu, kahden minuutin tunnistautumisaika alkaa uudelleen alusta.

Avainkortti ja samankeskisiä ympyröitä keskikonsolissa
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos Ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa -asetus on käytössä (katso Ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa), se toimii vain, kun poistut ajoneuvon luota puhelinavaimen kanssa. Kun poistut auton luota avainkorttisi kanssa, Model 3 -auton lukitseminen/avaaminen ei tapahdu automaattisesti.

Avaimien hallinta

Voit näyttää luettelon kaikista avaimista, joilla Model 3 -ajoneuvoa voi käyttää, valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Lukot. Kunkin avaimen vieressä näkyvä kuvake kertoo, onko kyseessä puhelinavain vai avainkortti. Tässä luettelossa voit hallita avaimia, joilla on pääsy Model 3 -ajoneuvoosi.

Model 3 tukee enintään 19 avainta. Kun tämä raja on saavutettu, jokin avain on poistettava ennen uuden avaimen lisäämistä.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit käyttää samaa avainta useamman kuin yhden Model 3 -auton kanssa. Näin voit välttää useamman avaimen kanssa toimimisen vaihtaessasi ajoneuvoa. Jos muokkaat todennetun avainkortin nimeä yhdessä Model 3 -ajoneuvossa (koskettamalla kynäkuvaketta), myös kaikki muut Model 3 -ajoneuvot, joihin avainkortti on valtuutettu, käyttävät samaa muutettua nimeä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos kyseessä leasing-ajoneuvo, pyydä avaimien lisäämistä tai poistamista varten apua leasing-yhtiöltäsi.

Avaimien lisääminen kosketusnäytöstä

Jos sinulla on avainkortti, joka on jo liitetty ajoneuvoosi, voit liittää uuden avaimen kosketusnäytössä.

 1. Valitse kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Lukot > Avaimet > Lisää avain.
 2. Lue uusi avainkortti jommassakummassa langattomassa puhelinlaturissa olevalla kortinlukijalla. Kun kuulet äänimerkin, uusi avainkortti on tunnistettu.
 3. Vahvista uuden avaimen liittäminen lukemalla avainkortti, joka on liitetty jo aiemmin ajoneuvoon.
 4. Kun lisäys on valmis, uusi avain näkyy avainluettelossa. Voit muokata avaimen nimeä koskettamalla kynäkuvaketta.

Avaimien lisääminen mobiilisovelluksesta

Jos sinulla ei ole toimivaa avainkorttia, voit lisätä uuden avaimen käyttämällä Tesla-mobiilisovellusta.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Vain ajoneuvon omistaja voi lisätä uuden avaimen ajoneuvon laitepariksi mobiilisovellusta käyttämällä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Avaimen liittämistä mobiilisovelluksella tuetaan Tesla-mobiilisovelluksen versiossa 4.29.0 ajoneuvoissa, joiden ohjelmistoversio on 2022.40 tai uudempi.
 1. Kun olet ajoneuvon sisällä tai sen lähettyvillä, avaa Tesla-mobiilisovellus älypuhelimessasi.
 2. Valitse mobiilisovelluksesta Turvallisuus ja kuljettajat ja sitten Lisää avainkortti.
 3. Lue uusi avainkortti jommassakummassa langattomassa puhelinlaturissa olevalla kortinlukijalla.
 4. Kun avaimen liittäminen on onnistunut, mobiilisovelluksessa näkyy vahvistusviesti. Valitse mobiilisovelluksessa Valmis ja poista avainkortti kortinlukijasta.
 5. Kun toimenpide on valmis, uusi avain näkyy kosketusnäytön avainluettelossa. Voit muokata avaimen nimeä koskettamalla kynäkuvaketta.

Avaimien poistaminen

Kun et enää halua, että jollain avaimella on pääsy Model 3 -autoosi (jos puhelimesi tai avainkorttisi on esimerkiksi hävinnyt), sen voi poistaa noudattamalla näitä ohjeita.

 1. Valitse kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Lukot.
 2. Valitse poistettava avain luettelosta ja kosketa avaimen roskakorikuvaketta.
 3. Lue pyydettäessä todennettu avain kortinlukijalla. Kun toimenpide on valmis, poistettua avainta ei enää näy luettelossa.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Model 3 edellyttää, että sillä on vähintään yksi todennettu avainkortti. Jos avainluettelossa on vain yksi avainkortti, et voi poistaa sitä.

Uusi avainkortti

Jos kadotat avainkortin, voit ostaa uuden Tesla Shopista. Kun olet valmis muodostamaan laiteparin, noudata kohdassa Avaimien hallinta annettuja ohjeita. Muista poistaa vanhat avainkortit kohdasta Hallintalaitteet > Lukot > Avaimet turvallisuussyistä.