Hälytysten vianmääritys

(APP_w207)Automaattiohjaus tilapäisesti pois käytöstä

Automaattiohjaus ei ole tällä hetkellä käytettävissä. Tila saattaa olla väliaikainen ja johtua muun muassa seuraavista ulkoisista tekijöistä:
 • Puuttuvat tai kuluneet kaistamerkinnät
 • Kapeat tai mutkaiset tiet
 • Huono näkyvyys sateen, lumen, sumun tai muun säätilan vuoksi
 • Erittäin korkeat tai matalat lämpötilat
 • Muiden ajoneuvojen ajovaloista, suorasta auringonpaisteesta tai muista valonlähteistä tuleva kirkas valo

Jos hälytys johtuu esitetyn kaltaisista väliaikaisista tekijöistä, mitään toimenpiteitä tai huoltoa ei yleensä tarvita. Jatka matkaa määränpäähäsi. Hälytys poistuu ja automaattiohjaus palautuu heti, kun syy on poistunut.

Huomaa, että automaattiohjauksen käyttöönottoa varten tilanteessa, jossa edessä ei havaita ajoneuvoa ja tiessä on kaistamerkinnät, nopeuden on oltava vähintään 18 mph (30 km/h), paitsi jos tietyt autoa ja ympäristöä koskevat ehdot täyttyvät. Jos edessäsi havaitaan ajoneuvo, voit tehdä seuraavat toimenpiteet:
 • Voit ottaa automaattiohjauksen käyttöön, jos ajonopeus on alle 90 mph (150 km/h).
 • Voit ottaa automaattiohjauksen käyttöön pysähdyksissä, jos edessä olevaan ajoneuvoon on etäisyyttä vähintään 5 jalkaa (150 cm).

Tämä hälytys on voimassa, jos ajonopeus on yli 90 mph (150 km/h) automaattiohjauksen ollessa käytössä. Automaattiohjaus ei ole käytettävissä enää nykyisen ajon aikana.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos tämä hälytys tulee voimaan Saksassa ajettaessa, automaattiohjaus on käytettävissä jälleen, kun auton nopeus on alle 90 mph (150 km/h).
Jos automaattiohjaus ei ole käytettävissä ennen saapumistasi määränpäähän eikä seuraavan suunnitellun ajomatkankaan aikana, ongelman syynä saattaa olla jokin seuraavista:
 • Mudan, jään, lumen tai jonkin muun ympäristön tekijän aiheuttama vaurio tai este
 • Autoon kiinnitetyn esineen, kuten pyörätelineen, aiheuttama este
 • Ajoneuvoon kiinnitetyn liimattavan tuotteen, kuten päällysteen, tarran ja kumipinnoitteen, tai maalin aiheuttama este
 • Vaurioitunut tai vinoon asennettu puskuri

Ongelma saattaa ratketa helposti pesemällä ajoneuvo. Jos ajoneuvossa ei ole näkyvissä mitään selviä esteitä tai vaurioita, varaa huoltoaika sopivaan ajankohtaan. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Katso lisätietoja kohdasta Automaattiohjaus.

(APP_w218)Automaattiohjauksen nopeusrajoitus ylitettyOta auto hallintaan ohjauspyörä

Automaattiohjaus ei ole käytettävissä, koska ajoneuvosi on ylittänyt tämän kuljettajan aputoiminnon enimmäisnopeuden. Automaattiohjaus on käytettävissä silloin, kun nopeus on enintään 90 mph (150 km/h).

Tartu välittömästi ohjauspyörään ja pidä ajoneuvo hallinnassasi, kunnes saavut päämäärään. Autoa voi ajaa.

Useimmissa tapauksissa automaattiohjaus ei ole käytettävissä enää nykyisen ajokerran aikana. Toiminnon voi nollata pysäyttämällä ajoneuvon ja valitsemalla pysäköintivaihteen. Automaattiohjaus on taas käytettävissäsi, kun valitset ajovaihteen ja jatkat matkaasi määränpäähän.

Huomaa, että automaattiohjauksen käyttöönottoa varten tilanteessa, jossa edessä ei havaita ajoneuvoa ja tiessä on kaistamerkinnät, nopeuden on oltava vähintään 18 mph (30 km/h), paitsi jos tietyt autoa ja ympäristöä koskevat ehdot täyttyvät.

Jos edessäsi havaitaan ajoneuvo, voit tehdä seuraavat toimenpiteet:
 • Voit ottaa automaattiohjauksen käyttöön, jos ajonopeus on alle 90 mph (150 km/h).
 • Voit ottaa automaattiohjauksen käyttöön pysähdyksissä, jos edessä olevaan ajoneuvoon on etäisyyttä vähintään 5 jalkaa (150 cm).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos tämä hälytys tulee voimaan Saksassa ajettaessa, automaattiohjaus on käytettävissä jälleen, kun auton nopeus on alle 90 mph (150 km/h).

Jos automaattiohjaus ei ole käytettävissä seuraavalla ajokerralla eikä palaudu käyttöön tulevillakaan ajokerroilla, varaa huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Katso lisätietoja kohdasta Automaattiohjaus.

(APP_w221)Vakionopeudensäädin ei käytettävissäEtututkan näkyvyys alentunut

Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus eivät ole käytettävissä, koska ajoneuvosi etupuskurissa sijaitsevan tutkan näkyvyys on huono tai kokonaan estynyt. Jatka matkaa määränpäähäsi. Autoa voi ajaa.

Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus ovat poissa käytöstä niin kauan, kuin tutkan näkyvyys on huono. Kyseessä saattaa olla väliaikainen, esimerkiksi lumesta, jäästä, liasta ja mudasta johtuva este. Jos hälytys johtuu tällaisesta väliaikaisesta tekijästä, mitään ei välttämättä tarvitse tehdä, vaan tilanne korjautuu ajon aikana.

Jos hälytys ei poistu ajokerran loppuun mennessä, tarkista etupuskuri ennen seuraavaa suunniteltua ajoa ja yritä poistaa kaikki esteet.
 • Katso asiakirjan Tietoa Autopilot-järjestelmästä kohdista Näin se toimii ja Kameroiden ja antureiden puhdistus lisätietoa tutkan sijainnista ja ajoneuvon kyseisen alueen puhdistamisesta.
 • Katso puhdistusneuvoja ja puhdistusta koskevia huomautuksia kohdasta Puhdistaminen.

Heti, kun tutkan näkyvyys paranee riittävästi, varoitus poistuu ja liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus palautuvat käyttöön.

Jos hälytys ei poistu tulevien ajokertojen aikana mutta etupuskurissa ei ole tutkan kohdalla mitään estettä, varaa huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

(APP_w222)Vakionopeudensäädin ei käytettävissäEtukameran näkyvyys alentunut

Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus eivät ole käytettävissä, koska yhden tai useamman ajoneuvosi etupuskurikameran näkyvyys on estynyt tai erittäin huono ulkoisten tekijöiden vuoksi. Jatka matkaa määränpäähäsi. Autoa voi ajaa.

Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus ovat poissa käytöstä niin kauan, kuin etukameran näkyvyys on huono. Kameroiden näkyvyys saattaa olla estynyt tai erittäin huono muun muassa seuraavien tekijöiden vuoksi:
 • Kameran pinnalla on likaa tai roskia
 • Sade, sumu, lumi, kaste tai muu säätila
 • Kirkas auringonvalo tai muusta lähteestä tuleva kirkas valo
 • Kameran pinnalle tiivistynyt kosteus (vesipisarat tai huuru)

Kyseessä on tavallisesti väliaikainen ongelma, joka poistuu, kun kosteus haihtuu tai ongelman aiheuttanut ympäristöolosuhde poistuu.

Jos hälytys ei poistu ajokerran loppuun mennessä, tarkista ja puhdista tuulilasin yläosan keskellä sijaitseva kamera-alue ennen seuraavaa suunniteltua ajokertaa. Tarkista kameran pinta tiivistyneen kosteuden, lian tai roskien varalta ja yritä poistaa mahdollinen este. Katso asiakirjan Tietoa Autopilot-järjestelmästä kohdista Näin se toimii ja Kameroiden ja antureiden puhdistus lisätietoa kameran sijainnista ja huolellisesta puhdistamisesta.

Vaikka etukameran kotelon sisällä olevaa kosteutta ei voi pyyhkiä pois, sen haihtumista voi usein nopeuttaa seuraavilla tavoilla:
 1. Esilämmitä ohjaamo asettamalla lämpötila-asetukseksi High ja käynnistämällä ilmastointi.
 2. Kytke tuulilasin huurteenpoistotoiminto käyttöön.

Heti kun kaikkien etukameroiden näkyvyys paranee riittävästi, varoitus poistuu ja liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus palautuvat käyttöön.

Jos hälytys ei poistu tulevien ajokertojen aikana mutta etukameroissa ei näy mitään esteitä, varaa huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

(APP_w224)Vakionopeudensäädin ei käytettävissäKalibroi kamerat jatkamalla ajamista

Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus eivät ole käytettävissä, koska kaikkia ajoneuvosi kameroita ei ole kalibroitu. Jatka matkaa määränpäähäsi. Autoa voi ajaa.

Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus ovat poissa käytöstä niin kauan, kunnes kalibrointi on suoritettu.

Liikennettä havainnoivan Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäätimen ja Autosteer-automaattiohjauksen kaltaisten ominaisuuksien käyttäminen edellyttää erittäin tarkkaa ajoneuvon hallintaa. Kameroiden on kalibroitava itsensä ennen näiden toimintojen ensimmäistä käyttökertaa. Toisinaan yksi tai useampi kameroista saattaa menettää kalibrointinsa.

Kalibroinnin edistymistä ilmaiseva osoitin näkyy kätevästi kosketusnäytössä. Kalibrointi on tyypillisesti valmis 20–25 mailin (32–40 km) ajon jälkeen, mutta etäisyys vaihtelee tien ja ympäristön olosuhteista riippuen. Kameroiden kalibrointi on nopeampaa esimerkiksi ajettaessa suoralla tiellä, jossa on selvästi näkyvät kaistamerkinnät.

Katso lisätietoja kohdasta Kameroiden kalibrointi ajamalla autoa.

Kun kalibrointi on valmis, liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus ovat taas käytettävissä.

Jos hälytys ei poistu ja kameroiden kalibrointi ei ole onnistunut, kun ajoneuvolla on ajettu vähintään 100 mailia (160 km), tai liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin ja Autosteer-automaattiohjaus pysyvät poissa käytöstä, vaikka kalibrointi onnistuisikin, varaa huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

(APP_w304)Kameran näkyvyys estynyt tai erittäin huonoPuhdista kamera tai odota sen näkyvyyden palautumista

Vähintään yhden ajoneuvon kameran näkyvyys on estynyt tai erittäin huono ulkoisten tekijöiden vuoksi. Kun kamerat eivät tuota tarkkaa visuaalista tietoa, jotkin tai kaikki Autopilot-järjestelmän ominaisuudet saattavat väliaikaisesti olla poissa käytöstä.

Kameroiden näkyvyys saattaa olla estynyt tai erittäin huono muun muassa seuraavien tekijöiden vuoksi:
 • Kameran pinnalla on likaa tai roskia
 • Sade, sumu, lumi, kaste tai muu säätila
 • Kirkas auringonvalo tai muusta lähteestä tuleva kirkas valo
 • Kameran pinnalle tiivistynyt kosteus (vesipisarat tai huuru)

Jatka matkaa määränpäähäsi. Autoa voi ajaa.

Kyseessä on tavallisesti väliaikainen ongelma, joka poistuu, kun kosteus haihtuu tai ongelman aiheuttanut ympäristöolosuhde poistuu.

Jos hälytys ei ole poistunut, kun saavut määränpäähäsi, tarkista kameran pinta tiivistyneen kosteuden, lian tai roskien varalta.

Katso kameroiden sijainnit kohdasta Tietoa Autopilot-järjestelmästä.

Puhdista kamerat tarpeen mukaan ennen seuraavaa ajokertaasi. Puhdistusohjeita on kohdassa Kameroiden ja antureiden puhdistus.

Jos hälytys ei poistu kameroiden puhdistamisen jälkeen, tarkista ovipilareiden kamerakoteloiden sisäpinnat tiivistyneen kosteuden varalta.

Vaikka kamerakoteloiden sisällä olevaa kosteutta ei voi pyyhkiä pois, sen haihtumista voi usein nopeuttaa seuraavilla tavoilla:
 1. Esilämmitä ohjaamo asettamalla lämpötila-asetukseksi High ja käynnistämällä ilmastointi.
 2. Kytke tuulilasin huurteenpoistotoiminto käyttöön.
 3. Ohjaa ilmakanavat kohti ovipilarikameroita.

Lisätietoja kamerakoteloiden kosteuden poistamisesta on kohdassa Kameroiden ja antureiden puhdistus.

Jos hälytys ei poistu seuraavan ajokertasi loppuun mennessä, vaikka olisit puhdistanut kyseessä olevat kamerat ja seurannut kosteudenpoisto-ohjeita, varaa huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

(CC_a001)Ei voi ladata – virheellinen maadoitusOikea kytkentä tai pistor. maadoitus tarkist.

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliitin ei tunnista maattoliitäntää.

Toimenpiteet:

Anna sähköasentajan tarkastaa seinäliitin ja varmistaa sen asianmukainen maadoitus. Sähköasentajan pitäisi varmistaa piirikatkaisimen tai sähkötaulun maadoitus sekä seinäliittimeen tehdyt asianmukaiset liitännät.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a002)Ei voi ladata – virheellinen maadoitusIrrota ja yritä uud. tai käytä eri laitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Maadoitusvirhe. Sähkövirta vuotaa mahdollisesti vaarallista reittiä pitkin. Mahdollinen vika vaihejohtimesta maattoon tai nollajohtimesta maattoon.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon. Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä sähköasentajaan tai Teslaan.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a003)Ei voi ladata – Wall Connectorin GFCI lauenn.Irrota ja yritä uud. tai käytä eri laitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Maadoitusvirhe. Sähkövirta vuotaa mahdollisesti vaarallista reittiä pitkin. Mahdollinen vika vaihejohtimesta maattoon tai nollajohtimesta maattoon.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon. Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä sähköasentajaan tai Teslaan.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a004)Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.
 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a005)Ei voi ladata – Wall Connectorin GFCI lauenn.Irrota ja yritä uud. tai käytä eri laitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Maadoitusvirhe. Sähkövirta vuotaa mahdollisesti vaarallista reittiä pitkin. Mahdollinen vika vaihejohtimesta maattoon tai nollajohtimesta maattoon.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon. Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä sähköasentajaan tai Teslaan.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a006)Ei voi ladata – Wall Connectorin ylivirtaIrrota ja yritä uud. tai käytä eri laitetta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Ylivirtasuojaus.

Toimenpiteet:

Alenna ajoneuvon latausvirtaa asetuksista. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a007)Ei voi ladata – tulojännite liian suuriJännitteen vastattava Wall Connectorin arvoa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Yli- tai alijännitesuoja.

Toimenpiteet:

Ota yhteys sähköasentajaan, joka varmistaa seinäliittimen piirikatkaisimen jännitteen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a008)Ei voi ladata – tulojännite liian matalaJännitteen vastattava Wall Connectorin arvoa

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Yli- tai alijännitesuoja.

Toimenpiteet:

Ota yhteys sähköasentajaan, joka varmistaa seinäliittimen piirikatkaisimen jännitteen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a009)Ei voi ladata – tulo kytketty väärinWall Connectorin tulokytkentä on korjattava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Vika syöttöjohdotuksessa: mahdollisesti linja- ja nollajohtimet ovat vaihtuneet.

Toimenpiteet:

Seinävirtalähteen ja seinäliittimen välinen johdotus on väärin asennettu. Ota yhteys sähköasentajaan.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a010)Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.
 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a011)Ei voi ladata – Wall Connector liian kuumaAnna Wall Connectorin jäähtyä ja yritä uud.

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Ylikuumenemissuoja (salpa pois).

Toimenpiteet:

Varmista, ettei mikään peitä seinäliitintä eikä lähellä ole lämmön lähteitä. Jos ongelma ei korjaannu normaalissa ympäristön lämpötilassa (alle 38 °C), huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a012)Ei voi ladata – seinäliitäntä liian kuumaTarkastuta pistoras./Wall Connector-kytkentä

Hälytys viittaa siihen, että seinäliitin on havainnut rakennuksesta seinäliittimeen tulevan sähköjohdon olevan ylikuumentumassa. Lataus on pysäytetty, jotta vältytään johtojen ja seinäliittimen vaurioilta.

Ongelma ei tavallisesti ole ajoneuvossa tai seinäliittimessä vaan rakennuksen sähköjohdoissa. Syynä saattaa olla seinäliittimeen tulevan sähköjohdon löysä liitos, jonka sähköasentaja voi korjata nopeasti.

Palaa normaaliin lataustoimintaan kokeilemalla seuraavia ohjeita.

Jos seinäliitin on kytketty pistorasiaan, varmista seuraavat seikat:
 • Pistoke on työnnetty kokonaan pistorasiaan.
 • Pistoketta/pistorasiaa ympäröivä alue ei ole minkään peitossa eikä siinä ole esteitä.
 • Lähellä ei ole lämmön lähteitä.

Jos ongelma jatkuu ja seinäliitin on kiinteästi kytkettyä mallia, anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa rakennuksen ja seinäliittimen välinen johtoliitäntä. Asentajan on syytä tarkistaa, että johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeiden mukaiseen kiristysmomenttiin.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a013)Ei voi ladata – latauskahva liian kuumaTarkista, onko latauskahva/-portti likainen

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Ylikuumenemissuoja (salpa pois).

Toimenpiteet:

Varmista, että liitin on kunnolla kiinni ajoneuvon latausportissa, mikään ei peitä sitä eikä lähellä ole lämmön lähteitä. Jos ongelma ei korjaannu normaalissa ympäristön lämpötilassa (alle 38 °C), huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a014)Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.
 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a015)Ei voi ladata – auton yhteysongelmaAseta latauskahva kunnolla latausporttiin

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen ja ajoneuvon välillä tapahtui tietoliikennevirhe.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 1. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon.
 2. Jos ongelma ei korjaannu ja käytettävissä on toinen latauslaite, liitä auto toiseen seinä- tai latausliittimeen sen selvittämiseksi, kykeneekö auto kommunikoimaan muiden latauslaitteiden kanssa.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a016)Ei voi ladata – auton yhteysongelmaAseta latauskahva kunnolla latausporttiin

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen ja ajoneuvon välillä tapahtui tietoliikennevirhe.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 1. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon.
 2. Jos ongelma ei korjaannu ja käytettävissä on toinen latauslaite, liitä auto toiseen seinä- tai latausliittimeen sen selvittämiseksi, kykeneekö auto kommunikoimaan muiden latauslaitteiden kanssa.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a017)Ei voi ladata – auton yhteysongelmaAseta latauskahva kunnolla latausporttiin

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen ja ajoneuvon välillä tapahtui tietoliikennevirhe.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 1. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon.
 2. Jos ongelma ei korjaannu ja käytettävissä on toinen latauslaite, liitä auto toiseen seinä- tai latausliittimeen sen selvittämiseksi, kykeneekö auto kommunikoimaan muiden latauslaitteiden kanssa.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a018)Ei voi ladata – auton yhteysongelmaAseta latauskahva kunnolla latausporttiin

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen ja ajoneuvon välillä tapahtui tietoliikennevirhe.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 1. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon.
 2. Jos ongelma ei korjaannu ja käytettävissä on toinen latauslaite, liitä auto toiseen seinä- tai latausliittimeen sen selvittämiseksi, kykeneekö auto kommunikoimaan muiden latauslaitteiden kanssa.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a019)Ei voi ladata – auton yhteysongelmaAseta latauskahva kunnolla latausporttiin

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen ja ajoneuvon välillä tapahtui tietoliikennevirhe.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 1. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon.
 2. Jos ongelma ei korjaannu ja käytettävissä on toinen latauslaite, liitä auto toiseen seinä- tai latausliittimeen sen selvittämiseksi, kykeneekö auto kommunikoimaan muiden latauslaitteiden kanssa.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a020)Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.
 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a021)Ei voi ladata – ei primääriä Wall ConnectoriaTarkista, että ensis. yks. saa virtaa/on käyt

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jako) käyttävä verkko: Vain yksi seinäliitin on asetettava ensisijaiseksi.

Toimenpiteet:

Vain yksi seinäliitin voi olla ensisijainen laturi. Anna sähköasentajan varmistaa, että:
 1. vain yksi seinäliitin on asetettu ensisijaiseksi
 2. kaikki muut ensisijaiseen yksikköön yhdistetyt seinäliittimet on asetettu yhdistetyiksi latureiksi (asento F).

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a022)Ei voi ladata – yli 1 ensisijaista yksikköäKatso, että vain 1 Wall Connector on primääri

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jako) käyttävä verkko: Vain yksi seinäliitin on asetettava ensisijaiseksi.

Toimenpiteet:

Vain yksi seinäliitin voi olla ensisijainen laturi. Anna sähköasentajan varmistaa, että:
 1. vain yksi seinäliitin on asetettu ensisijaiseksi
 2. kaikki muut ensisijaiseen yksikköön yhdistetyt seinäliittimet on asetettu yhdistetyiksi latureiksi (asento F).

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a023)Ei voi ladata – liian monta Wall ConnectoriaEnsisij. yksikköön voi liittää maks. 3 yksikk

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jako) käyttävä verkko: Enemmän kuin kolme seinäliitintä on yhdistetty samaan ensisijaiseen yksikköön.

Toimenpiteet:

Pyydä sähköasentajaa siirtämään vähintään yksi yhdistetyistä seinälatureista toiseen piiriin tai kytkemään irti (yhdistäminen poistettava) tästä kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jako) käyttävästä verkosta.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a024)Ei voi ladata – matala Wall Connectorin virtaEnsisij. yksikön virta-asetusta on nostettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Virheellinen kiertokytkimen asetus.

Toimenpiteet:

Pyydä sähköasentajaa säätämään seinäliittimen sisäinen kiertokytkin kelvolliseen käyttövirran asetukseen. Hänen pitäisi ensin varmistaa, että seinäliitin ei saa virtaa. Kytkimen asetusta vastaavan virran pitäisi olla merkittynä seinäliittimen sisäpuolelle. Sähköasentajan pitäisi myös perehtyä seinäliittimen asennusohjeen osioon, joka käsittelee käyttövirran asettamista.

Jos seinäliitin on määritetty käyttämään kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jakoa) ja yhdistetty muihin seinäliittimiin, ensisijaisen yksikön kiertokytkin on asetettava käyttövirran asetukseen, jolla jokainen seinäliitin saa vähintään 6 A latausvirtaa.

Esimerkki: Kolme seinäliitintä on yhdistetty käyttämään kuormituksen jakamista. Ensisijaisen yksikön virraksi on asetettava vähintään 3 * 6 A = 18 A.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a025)Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.
 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a026)Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.
 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a027)Ei voi ladata – Wall Connectorin ongelmaWall Connector huollettava

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen laitteisto-ongelma. Mahdollisia ongelmia:
 1. Kontaktori ei toimi
 2. Sisäisen maadoitusvian valvontapiirin itsetestaus epäonnistui
 3. Lämpötila-anturin yhteys on katkennut
 4. Muut laitteistokomponenttien ongelmat

Toimenpiteet:

Seinäliitin havaitsi sisäisen ongelman.
 1. Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 2. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS käytöstä, odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin uudelleen autoon.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan varmistaa, että johtimet on liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeen mukaisesti.
 4. Kun sähköasentaja on tehnyt tarvittavat työt ja seinäliittimen virta on palautettu, yritä ladata uudelleen kytkemällä seinäliitin takaisin autoon.
 5. Jos ongelma ei korjaannu, seinäliitin on huollettava.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a028)Ei voi ladata – väärä kytkimen asetusWall Connectorin kiertokytkintä täytyy säätää

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Virheellinen kiertokytkimen asetus.

Toimenpiteet:

Pyydä sähköasentajaa säätämään seinäliittimen sisäinen kiertokytkin kelvolliseen käyttövirran asetukseen. Hänen pitäisi ensin varmistaa, että seinäliitin ei saa virtaa. Kytkimen asetusta vastaavan virran pitäisi olla merkittynä seinäliittimen sisäpuolelle. Sähköasentajan pitäisi myös perehtyä seinäliittimen asennusohjeen osioon, joka käsittelee käyttövirran asettamista.

Jos seinäliitin on määritetty käyttämään kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jakoa) ja yhdistetty muihin seinäliittimiin, ensisijaisen yksikön kiertokytkin on asetettava käyttövirran asetukseen, jolla jokainen seinäliitin saa vähintään 6 A latausvirtaa.

Esimerkki: Kolme seinäliitintä on yhdistetty käyttämään kuormituksen jakamista. Ensisijaisen yksikön virraksi on asetettava vähintään 3 * 6 A = 18 A.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a029)Ei voi ladata – auton yhteysongelmaAseta latauskahva kunnolla latausporttiin

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen ja ajoneuvon välillä tapahtui tietoliikennevirhe.

Toimenpiteet:

Yritä lataamista uudelleen irrottamalla latausliitin autosta ja kytkemällä se uudelleen.
 1. Jos ongelma ei korjaannu, kytke seinäliittimen piirikatkaisin POIS päältä , odota 10 sekuntia ja kytke piirikatkaisin takaisin PÄÄLLE. Kytke sen jälkeen seinäliitin takaisin ajoneuvoon.
 2. Jos ongelma ei korjaannu ja käytettävissä on toinen latauslaite, liitä auto toiseen seinä- tai latausliittimeen sen selvittämiseksi, kykeneekö auto kommunikoimaan muiden latauslaitteiden kanssa.
 3. Jos ongelma ei korjaannu, huolto on tarpeen.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a030)Ei voi ladata – ensis./laiteparin ristiriitaWall Connectorin nimellisvirran täsmättävä

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jako) käyttävä verkko: Yhdistetyillä seinäliittimillä on erilaiset maksimivirtakapasiteetit.

Toimenpiteet:

Kuormituksen jakoa (piirikatkaisimen jako) käyttävään verkkoon liitettävien seinäliittimien maksimivirtakapasiteettien on oltava yhtenevät. Pyydä sähköasentajaa varmistamaan seinäliittimien tyyppimerkinnöistä, että virtakapasiteetit ovat yhtenevät. Lisäksi on suositeltavaa, että sähköasentaja yhdistää vain seinäliittimiä, joiden osanumerot täsmäävät. Näin varmistetaan helposti, että yhdistetyt laitteet ovat yhteensopivia keskenään.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a041)Latausnopeutta laskettu – seinäliitäntä kuumaTarkastuta pistoras./Wall Connector-kytkentä

Hälytys viittaa siihen, että seinäliitin on havainnut rakennuksesta seinäliittimeen tulevan sähköjohdon olevan ylikuumentumassa. Latausnopeutta on hidastettu, jotta vältytään johtojen ja seinäliittimen vaurioilta.

Ongelma ei tavallisesti ole ajoneuvossa tai seinäliittimessä vaan rakennuksen sähköjohdoissa. Syynä saattaa olla seinäliittimeen tulevan sähköjohdon löysä liitos, jonka sähköasentaja voi korjata nopeasti.

Anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa rakennuksen seinäliittimeen tulevat johdot, jotta ajoneuvoa pääsee taas lataamaan normaalilla nopeudella. Asentajan on syytä tarkistaa, että johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeiden mukaiseen kiristysmomenttiin.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CC_a043)Seinäliittimen määrityksen on oltava valmisOta lataus käyttöön katsomalla ohjeet asennusoppaasta

Mitä tämä hälytys tarkoittaa:

Seinäliittimen määritys ei ole valmis.

Toimenpiteet:

Seinäliitin on otettava asianmukaisesti käyttöön määrittämällä piirikatkaisimen koko ja suojamaadoituksen liitäntätyyppi.

Lisätietoja käyttöönottomenetelmästä on seinäliittimen asennusoppaassa. Jos ongelma ei korjaannu, anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa rakennuksen ja seinäliittimen välinen johtoliitäntä. Sähköasentajan on varmistettava, että lähtöteho ja maadoitusliitännät on määritetty asianmukaisesti seinäliittimen asennusoppaan mukaisesti.

Lisätietoja on seinäliittimen asennusoppaassa.

(CP_a004)Latauslaitetta ei tunnistettuYritä uudelleen tai kokeile eri laitetta

Latausportti ei havaitse, onko latauskaapeli kytketty tai portti ei tunnista kytketyn latauskaapelin tyyppiä.

Jos hälytys näytetään, kun latauskaapeli on kytketty, on määritettävä, johtuuko ongelma latauslaitteistosta vai autosta. Yritä ladata auto käyttämällä toista ulkoista latauslaitteistoa (esim. latauskaapeli, -asema tai -piste).

 • Jos auton lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.
 • Jos auton lataus ei onnistu, ongelma voi olla autossa.

Jos hälytys näytetään, kun latauskaapelia ei ole kytketty tai jos epäillään, että ongelma on autossa, tarkista latausportin tulo ja latauskaapelin liitin tukkeumien varalta (käytä tarvittaessa taskulamppua). Roskat, kosteus ja/tai vierasesineet latausportin tulossa tai latauskaapelin liittimessä voivat estää latausporttia havaitsemasta asianmukaisesti latauskaapeleita.

Suosittelemme poistamaan roskat ja antamaan kosteuden kuivua. Aseta kaapeli sitten uudestaan latausporttiin. Latauksen tulisi nyt onnistua.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 • Yritä ladata autoa useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla.
 • Varmista, että kaikki latausportin tulon tukkeumat on poistettu.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

(CP_a010)Latauslaitteen kommunikointivirheYritä uudelleen tai kokeile eri laitetta

Autosi ei voi ladata, koska se ei pysty tehokkaaseen viestintään ulkoisen latauslaitteen kanssa. Se ei havaitse kelvollista ohjaussignaalia latauslaitteesta.

Varmista ensin, että viestintäongelman aiheuttaa ulkoinen latauslaite eikä vika autossasi. Yleensä näin on.

Yritä ladata auto käyttämällä toista ulkoista latauslaitteistoa (latauskaapelia, -asemaa tai -pistettä).

 • Jos auton lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.
 • Jos auton lataus ei onnistu, ongelma voi olla autossa.

Jos epäilet, että ongelma on autossa, tarkista latausportin aukko ja latauskaapelin liitin tukkeumien varalta (käytä tarvittaessa taskulamppua). Roskat, kosteus ja/tai vierasesineet latausportin aukossa tai latauskaapelin liittimessä voivat estää latausportin viestinnän latauslaitteen kanssa.

Suosittelemme poistamaan roskat ja antamaan kosteuden kuivua. Aseta kaapeli sitten uudestaan latausporttiin. Latauksen tulisi nyt onnistua.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:
 • Yritä ladata autoa useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla.
 • Varmista, että kaikki latausportin tulon tukkeumat on poistettu.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

(CP_a043)Latausportin luukun anturin vikaLatausportti ei ehkä toimi odotetusti

Jokin latausportin luukun antureista ei toimi oikein. Jos näin käy, latausportti ei ehkä pysty tunnistamaan latausportin luukun asentoa oikein, jolloin latausportti ei ehkä toimi odotetusti.

 • Latausportin salpa voi pysyä ajoittain lukittuna, kun latausportin luukku avataan.
 • Latausportin valo saattaa palaa vain ajoittain, kun latausportin luukku avataan.

Jos kohtaat tällaisia tai samankaltaisia vikoja, kun hälytys on näkyvillä, kokeile palauttaa normaali toiminta sulkemalla latausportin luukku ja avaamalla se sitten uudelleen.

Katso lisätietoja kohdasta Latausportin avaaminen.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

(CP_a046)Latauslaitteen tiedonsiirto katkennutTarkista virtalähde ja latauslaite

Lataus keskeytyi, koska auton ja ulkoisen latauslaitteiston yhteys katkesi.

Varmista, onko ulkoiseen latauslaitteistoon kytketty virta tarkistamalla laitteiston tilan merkkivalot, näytöt tai muut osoittimet.

Jos laitteistoon ei ole kytketty virtaa, yritä kytkeä virta uudelleen ulkoiseen latauslaitteistoon.

 • Jos lataat autoa julkisella latausasemalla eikä virran uudelleenkytkentä onnistu, ota yhteyttä aseman omistajaan.
 • Jos lataat autoa yksityisellä latausasemalla (esim. kotona) eikä virran uudelleenkytkentä onnistu, ota yhteyttä sähköasentajaan.

Jos laitteistoon on kytketty virta, yritä ladata auto toisella ulkoisella latauslaitteistolla.

 • Jos auton lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.
 • Jos auton lataus ei onnistu, ongelma voi olla autossa.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 • Varmista, että ulkoinen latauslaitteisto saa virtaa.
 • Yritä ladata autoa useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(CP_a051)Latausportti ei ehkä avaudu painettaessaAvaa latausportti eri tavalla

Jossakin latausportin luukun antureista on viestintäongelma. Tämän seurauksena latausportti ei välttämättä tunnista avauspyyntöä, kun latausportin luukkua painetaan.

Voit edelleen avata latausportin luukun muilla normaaleilla tavoilla:

 • Avaa latausportin luukku auton kosketusnäytöltä.
 • Avaa latausportin luukku Tesla-mobiilisovelluksesta.
 • Kun autosi lukitus on avattu, paina minkä tahansa Tesla-latauskaapelin kahvan painiketta (seinäliittimessä, Mobile Connector -latausliittimessä tai Supercharger-laturissa).
 • Pidä avainlähettimen tavaratilapainiketta pohjassa.

Katso lisätietoja kohdasta Latausportin avaaminen.

(CP_a053)Ei voi ladata – latausasemassa ei virtaaTarkista virtalähde tai kokeile eri asemaa

Latausta ei voida käynnistää, koska latauslaitteisto ei ole valmis. Latauskahva on havaittu, mutta latausasema ei ole yhteydessä ajoneuvoon. Ongelman syy voi olla seuraava:
 • Latausasema ei saa virtaa.
 • Latausaseman ja ajoneuvon välisessä ohjaussignaalissa on häiriö.

Kokeile ajoneuvon lataamista eri latauslaitteistolla tai toisella latausasemalla.

Jos ajoneuvon lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.

Jos käytät Mobile Connector -latausliitintä tai seinäliitintä, tarkista ensin tilavalot edessä. Jos tilavaloja ei näy, tarkista virtalähde ja ota yhteys sähköasentajaan. Asentajan on syytä tarkistaa rakennuksen sähköjohdon kytkentä seinäpistorasiaan tai seinäliittimeen ja näin varmistaa, että kaikki johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty oikeaan kiristysmomenttiin.

Jos käytössä on jokin muu ulkoinen latauslaitteisto, katso ohjeet laitteen oppaasta ja selvitä, miten voit vahvistaa, saako latausasema virtaa. Ota tarvittaessa yhteys sähköasentajaan, joka voi tarkastaa rakennuksen johdotuksen ja latauslaitteiston.

Jos auton lataus ei edelleenkään onnistu, ongelma voi olla autossa.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 • Yritä ladata autoa eri latauslaitteistoilla/latausasemilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(CP_a054)Latausportin salpa ei kytkettyAseta latauskaapeli oikein tai tark. este

Latausportin salpa ei kiinnity latauskaapeliin latausportin tulossa. Jos salpa ei ole kiinni, vaihtovirtalataus (esimerkiksi latausliittimellä tai -seinäliittimellä) rajoitetaan 16 ampeeriin ja nopea tasavirtalataus / Supercharging-lataus eivät ole käytettävissä.

Latausportin valo vilkkuu oranssina, jos hälytys tapahtuu AC-latauksen aikana. Valo palaa oranssina, jos hälytys tapahtuu nopeaa tasavirtalatausta / Supercharging-latausta yritettäessä.

Aseta kaapeli uudestaan kokonaan latausportin tuloon.

Jos autosi lataus käynnistyy ja latausportin valo sykkii vihreänä, latauskaapelia ei ehkä oltu kunnolla kytketty aiemmin. Salpa ei ehkä lukittunut aiemmilla yrityksillä, koska kaapelia ei oltu kytketty kunnolla. AC-latausta ei enää rajoiteta ja nopea tasavirtalataus / Supercharger-lataus on jälleen mahdollista.

Jos latausta rajoitetaan edelleen tai jos auto ei lataudu lainkaan, tarkista latausportin aukko ja latauskaapelin liitin tukkeumien varalta (käytä tarvittaessa taskulamppua). Roskat ja/tai vierasesineet latausportin aukossa tai latauskaapelin liittimessä voivat estää latauskaapelin kytkemisen kunnolla. Jos kaapelia ei kytketä kunnolla, latausportin salpa ei kytkeydy.

Suositus on poistaa mahdolliset roskat ja vierasesineet. Aseta kaapeli sitten uudestaan latausporttiin. AC-latausta ei enää rajoiteta ja nopea tasavirtalataus / Supercharger-lataus on jälleen mahdollista.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 • Varmista, että latauskaapeli on asianmukaisesti kytketty latauksen aikana.
 • Varmista, että kaikki latausportin tulon tukkeumat on poistettu.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

(CP_a055)Latauslaitteen tiedonsiirto katkennutTarkista virtalähde ja latauslaite

Lataus keskeytyi, koska auton ja ulkoisen latauslaitteiston yhteys katkesi.

Varmista, onko ulkoiseen latauslaitteistoon kytketty virta tarkistamalla laitteiston tilan merkkivalot, näytöt tai muut osoittimet.

Jos laitteistoon ei ole kytketty virtaa, yritä kytkeä virta uudelleen ulkoiseen latauslaitteistoon.

 • Jos lataat autoa julkisella latausasemalla eikä virran uudelleenkytkentä onnistu, ota yhteyttä aseman omistajaan.
 • Jos lataat autoa yksityisellä latausasemalla (esim. kotona) eikä virran uudelleenkytkentä onnistu, ota yhteyttä sähköasentajaan.

Jos laitteistoon on kytketty virta, yritä ladata auto toisella ulkoisella latauslaitteistolla.

 • Jos auton lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.
 • Jos auton lataus ei onnistu, ongelma voi olla autossa.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 • Varmista, että ulkoinen latauslaitteisto saa virtaa.
 • Yritä ladata autoa useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(CP_a056)Lataus pysäytetty – latauskaapeli irrotettuSulje latausp. – paina jarrua ja yritä uud

Lataus on keskeytynyt, koska auto on havainnut latausportin ja latauskaapelin välisen yhteyden yllättäen katkenneen.

Ennen kuin irrotat latauskaapelin, lopeta ensin lataaminen.

Joissain muiden valmistajien latauslaitteissa lataus saatetaan lopettaa painamalla latauskahvan painiketta.

Voit lopettaa latauksen myös auton kosketusnäytöltä, Tesla-mobiilisovelluksesta tai latausasemasta.

Katso lisätietoja kohdasta Latauksen lopettaminen.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

(CP_a057)Latauslaite ilmoittaa virheestäTarkista laitteen virhekoodi tai -ilmoitus

Lataaminen keskeytyi, koska ulkoinen latauslaitteisto antoi ilmoituksen viasta, joka estää ajoneuvon lataamisen.

Tarkista ulkoinen latauslaitteisto ja sen tilan merkkivalot, näytöt tai muut osoittimet. Tarkista tarkemmat vianmääritysohjeet laitteiston omistajan käsikirjasta.

Kokeile ajoneuvon lataamista eri latauslaitteistolla tai toisella latausasemalla.

 • Jos ajoneuvon lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.
 • Jos auton lataus ei onnistu, ongelma voi olla autossa.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 • Yritä ladata autoa eri latauslaitteistoilla/latausasemilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(CP_a058)AC-lataus ei onnistu – irrota ja yritä uud.Tai kokeile DC-pikalatausta/Supercharger-latausta

Auto ei pysty AC-lataukseen, koska se on havainnut jonkin seuraavista olosuhteista ja yrittänyt latausta liian monta kertaa onnistumatta:
 • Latausportti ei havaitse, onko latauskaapeli kytketty, tai portti ei tunnista kytketyn latauskaapelin tyyppiä.
 • Autosi ei havaitse kelvollista ohjaussignaalia latausasemalta, joten se ei pysty tehokkaaseen viestintään ulkoisen latauslaitteen kanssa.
 • Viestintä autosi ja ulkoisen latauslaitteen välillä on keskeytynyt.
 • Ulkoinen latauslaite on ilmoittanut viasta, joka estää autoa lataamasta.

Kun tämä hälytys on näkyvillä, näkyvillä on myös vähintään toinen hälytys, joka kertoo tarkemman vian.

Saat lisätietoja ja vianmääritysehdotuksia valitsemalla kosketusnäytöltä Hallintalaitteet > Huolto > Ilmoitukset ja tarkistamalla muut viimeaikaiset hälytykset, jotka liittyvät lataamiseen.

(CP_a066)Latauslaite ei valmisKatso latauksen aloitus laitteen ohjeista

Latausta ei voida aloittaa, koska latausasema ilmoittaa autollesi, että ulkoinen latauslaite ei ole valmis tai lataus ei ole sallittu. Latausaseman ja autosi välinen ohjaussignaali ilmoittaa, että autosi ei saa aloittaa lataamista. Syy tähän voi olla jokin seuraavista:
 • Latausasema viivästyttää latausta aktiivisesti. Näin voi käydä, jos latausasemaan on esimerkiksi ohjelmoitu tietty latausaika.
 • Latausasema on aktivoitava, ennen kuin lataus voi alkaa. Latausasema ei ala ladata autoasi ennen jonkinlaista lisävaltuutusta.
  • Lataukseen saatetaan tarvita esimerkiksi latauskortti, mobiilisovellus tai luottokortti.

Tarkista latausaseman ohjeista, mitä lataamiseen vaaditaan. Voit saada lisäohjeita esimerkiksi aseman kosketusnäytöltä, LED-merkkivaloista, painetuista ohjeista tai maksupäätteestä. Jos et pysty aloittamaan lataamista asemalla, kokeile ladata auto toisella latauslaitteella tai -asemalla.

 • Jos ajoneuvon lataus käynnistyy, ongelma johtui todennäköisesti laitteistosta.
 • Jos auton lataus ei onnistu, ongelma voi olla autossa.
Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:
 • Yritä ladata autoa eri latauslaitteistoilla/latausasemilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

(CP_a078)Kaapeli estetty – latausportin salpa jäässäKokeile mobiilisovelluksen Sulata auto -painiketta

Latausportin salpa ei pysty irrottamaan latauskaapelia, ja ympäristön lämpötila on kylmä.

Poista kaapeliin kohdistuva rasitus työntämällä se uudelleen täysin latausportin aukon sisään. Yritä irrottaa latauskaapeli uudelleen.

Jos latauskaapelia ei voi edelleenkään irrottaa, latausportti voi olla jäätynyt.

Sulata autoa noin 30–45 minuutin ajan painamalla Tesla-mobiilisovelluksen Sulata auto -painiketta. Tämän pitäisi sulattaa jäätyneen latausportin salpa niin, että voit irrottaa latauskaapelin.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Käytä auton sulattamiseen mobiilisovelluksen Sulata auto -toimintoa. Ajoneuvon kosketusnäytön ilmastointijärjestelmän asetusten säätäminen ei ole yhtä tehokasta.
Jos latauskaapelia ei voi edelleenkään irrottaa, kokeile manuaalista vapautuskaapelia autosi tavaratilassa.
 1. Varmista, että auto ei lataa.
  • Avaa latausnäyttö painamalla latauskuvaketta auton kosketusnäytön alareunan valikkoalueella.
  • Valitse tarvittaessa kosketusnäytöllä Stop Charging.
 2. Avaa takatavaratila.
 3. Vedä latausportin irrotuskaapelia alaspäin latauskaapelin irrottamiseksi.
  • Huomautus: Irrotuskaapeli on takatavaratilan vasemmalla puolella. Se voi olla piilossa tavaratilan sisäverhoilussa olevassa aukossa.
 4. Irrota latauskaapeli latausportista vetämällä.

Lisätietoja manuaalisen irrotuskaapelin käyttämisestä on kohdassa Latauskaapelin irrotus manuaalisesti.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

(CP_a079)Latausnop laskettu – latausportti ehkä jäässäKokeile mobiilisovelluksen Sulata auto -painiketta

Latausportin salpa ei pysty kiinnittämään latauskaapelia latausportin aukkoon, ja ilman lämpötila on kylmä. Jos salpa ei ole kiinni, vaihtovirtalataus (esimerkiksi latausliittimellä tai -seinäliittimellä) rajoitetaan 16 ampeeriin ja nopea tasavirtalataus / Supercharging-lataus eivät ole käytettävissä.

Latausportin valo vilkkuu oranssina, jos hälytys tapahtuu AC-latauksen aikana. Valo palaa tasaisesti oranssina, jos hälytys tapahtuu nopeaa tasavirtalatausta / Supercharger-latausta yritettäessä.

Aseta kaapeli uudestaan kokonaan latausportin tuloon.

Jos autosi lataus käynnistyy ja latausportin valo sykkii vihreänä, latauskaapelia ei ehkä oltu kunnolla kytketty aiemmin. Salpa ei ehkä lukittunut aiemmilla yrityksillä, koska kaapelia ei oltu kytketty kunnolla. AC-latausta ei enää rajoiteta ja nopea tasavirtalataus / Supercharger-lataus on jälleen mahdollista.

Jos latausta rajoitetaan edelleen tai jos auto ei lataudu lainkaan, tarkista latausportin aukko ja latauskaapelin liitin tukkeumien varalta (käytä tarvittaessa taskulamppua). Roskat ja/tai vierasesineet latausportin aukossa tai latauskaapelin liittimessä voivat estää latauskaapelin kytkemisen kunnolla. Jos kaapelia ei kytketä kunnolla, latausportin salpa ei kytkeydy.

Suositus on poistaa mahdolliset roskat ja vierasesineet. Aseta kaapeli sitten uudestaan latausporttiin. AC-latausta ei enää rajoiteta ja nopea tasavirtalataus / Supercharger-lataus on jälleen mahdollista.

Jos olet tarkistanut ja poistanut mahdolliset roskat ja muut vierasesineet, mutta auto rajoittaa edelleen latausta tai ei lataa lainkaan, latausportti voi olla jäätynyt. Sulata autoa noin 30–45 minuutin ajan painamalla Tesla-mobiilisovelluksen Sulata auto -painiketta. Tämän pitäisi sulattaa jäätyneen latausportin salpa niin, että voit kytkeä latauskaapelin.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Käytä auton sulattamiseen mobiilisovelluksen Sulata auto -toimintoa. Ajoneuvon kosketusnäytön ilmastointijärjestelmän asetusten säätäminen ei ole yhtä tehokasta.
Tämä hälytys on yleensä merkki tilapäisestä ongelmasta liittyen kylmään ilmaan tai latausportin tukkeutumiseen. Se ei yleensä ole merkki auton ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:
 • Varmista, että latauskaapeli on asianmukaisesti kytketty latauksen aikana.
 • Varmista, että kaikki latausportin tulon tukkeumat on poistettu.
 • Sulata autoa noin 30–45 minuutin ajan painamalla Tesla-mobiilisovelluksen Sulata auto -painiketta ennen kuin yrität ladata autoa uudelleen.

Jos hälytys ei poistu, rajallisen AC-latauksen pitäisi edelleen olla mahdollista.

Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

(CP_a101)Latausnopeutta laskettu – seinäliitäntä kuumaTarkastuta pistoras./Wall Connector-kytkentä

Hälytys viittaa siihen, että seinäliitin on havainnut rakennuksesta seinäliittimeen tulevan sähköjohdon olevan ylikuumentumassa. Latausnopeutta on hidastettu, jotta vältytään johtojen ja seinäliittimen vaurioilta.

Ongelma ei tavallisesti ole ajoneuvossa tai seinäliittimessä vaan rakennuksen sähköjohdoissa. Syynä saattaa olla seinäliittimeen tulevan sähköjohdon löysä liitos, jonka sähköasentaja voi korjata nopeasti.

Anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa rakennuksen seinäliittimeen tulevat johdot, jotta ajoneuvoa pääsee taas lataamaan normaalilla nopeudella. Asentajan on syytä tarkistaa, että johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeiden mukaiseen kiristysmomenttiin.

Seinäliittimen asennusoppaat löytyvät täältä.

(CP_a102)Ei voi ladata – seinäliitäntä liian kuumaTarkastuta pistoras./Wall Connector-kytkentä

Hälytys viittaa siihen, että seinäliitin on havainnut rakennuksesta seinäliittimeen tulevan sähköjohdon olevan ylikuumentumassa. Lataus on pysäytetty, jotta vältytään johtojen ja seinäliittimen vaurioilta.

Ongelma ei tavallisesti ole ajoneuvossa tai seinäliittimessä vaan rakennuksen sähköjohdoissa. Syynä saattaa olla seinäliittimeen tulevan sähköjohdon löysä liitos, jonka sähköasentaja voi korjata nopeasti.

Anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa rakennuksen seinäliittimeen tulevat johdot, jotta ajoneuvoa pääsee taas lataamaan normaalisti. Asentajan on syytä tarkistaa, että johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeiden mukaiseen kiristysmomenttiin.

Seinäliittimen asennusoppaat löytyvät täältä.

(CP_a143)Lataussovittimessa on valokaaren syttymisvaaraKäytä toista latauslaitteistoa

Lataaminen ei ole mahdollista, koska ajoneuvo on havainnut valokaaren syttymisvaaran kolmannen osapuolen lataussovittimessa, jota käytetään Combined Charging System (CCS) -latauskahvan yhdistämiseen ajoneuvon latausporttiin.

Valokaari voi syttyä, jos yrität irrottaa ajoneuvon latauksesta lataamisen ollessa käynnissä kolmannen osapuolen lataussovittimen kautta. Valokaaren syttyminen voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen ja/tai omaisuusvahinkoja.

Noudata alla olevia ohjeita riskin pienentämiseksi:
 1. Varmista, että lataaminen on lopetettu täysin.
  1. Vahvista lataamisen lopettaminen ajoneuvon kosketusnäytöstä tai lopeta lataaminen tarvittaessa.
  2. Vahvista lataamisen lopettaminen latausaseman näytöstä ja hallintalaitteista tai lopeta käynnissä oleva latausistunto.
 2. Varmista, että ajoneuvon latausportissa ei näy vihreää tai sinistä LED-merkkivaloa.
 3. Irrota lataussovitin ajoneuvon latausportista.
 4. Varmista uudelleen, että latausasemassa ei näy ilmoitusta käynnissä olevasta latausistunnosta.
 5. Irrota lataussovitin latauskahvasta.

Käytä toista latauslaitteistoa ajoneuvon lataamiseen. Lisätietoja latauksesta on kohdassa Latausohjeet.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

(DI_a175)Vakionopeudensäädin ei käytettävissä

Cruise Control -vakionopeudensäädin, mukaan lukien liikennettä havainnoiva Traffic Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin, on tällä hetkellä poissa käytöstä. Ota ajoneuvon hallinta ja kuljeta ajoneuvoa manuaalisesti.

Jatka matkaa määränpäähäsi. Autoa voi ajaa.

Cruise Control -vakionopeudensäädin saattaa poistua käytöstä monesta syystä, kuten seuraavista:
 • Kuljettajan toiminta:
  • Kuljettajan turvavyön avaaminen
  • Ovien, etu- tai takatavaratilan kannen sulkematta jättäminen
  • Cruise Control -pyynnön peruuttaminen
  • Cruise Control -vakionopeudensäätimen käyttöönottoyritys alle 18 mph:n (30 km/h) nopeudessa
 • Ympäristön tai ajoneuvon ulkopuoliset olosuhteet
 • Ajoneuvon järjestelmän rajoitteet:
  • Esimerkiksi kameran tai tutkan estynyt näkyvyys
 • Valet Mode -tila on käytössä:

Cruise Control -vakionopeudensäädin saattaa olla poissa käytöstä myös silloin, kun Track Mode -tila on käytössä Performance Model 3 -ajoneuvoissa. Katso lisätietoja kohdasta Track Mode -tila.

Kun Cruise Control -vakionopeudensäätimen käytön estävä rajoite poistuu, vakionopeudensäätimen käyttö tulee todennäköisesti mahdolliseksi.

Jos hälytys ei poistu tulevien ajokertojen aikana, varaa huoltoaika. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Katso lisätietoja kohdasta Liikennettä havainnoiva Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin.

(DI_a184)Autopark peruutettuOta auto hallintaan

Autopark-automaattipysäköinti on peruutettu. Sinun on pysäköitävä ajoneuvo tai viimeisteltävä pysäköinti manuaalisesti.

Kun olet pysäköinyt ajoneuvon, paina jarrua ja valitse pysäköintivaihde. Muuten ajoneuvo rullaa edelleen vapaasti.

Autopark-automaattipysäköinti saattaa keskeytyä monesta syystä, kuten seuraavista:
 • Kuljettajan toiminta
  • Vaihdekepin käyttö
  • Kääntäminen – ohjauspyörä
  • Kaasupolkimen painaminen
  • Jarrupolkimen painaminen
  • Oven avaaminen ja/tai ajoneuvosta poistuminen
  • Kosketusnäytön Peruuta-painikkeen painaminen
 • Ympäristön tai ajoneuvon ulkopuoliset olosuhteet
  • Jyrkkä rinne
  • Näkyvyyttä tai anturien toimintaa haittaavat sääolosuhteet
  • Ajoneuvo ei havaitse reunakiveystä
 • Ajoneuvoon on kiinnitetty perävaunu
 • Ajoneuvon järjestelmän rajoitteet

Autopark-automaattipysäköinti on todennäköisesti taas käytössä seuraavalla ajokerralla.

Jos hälytys ei poistu tulevien ajokertojen aikana, varaa huoltoaika mahdollisimman pian. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Katso lisätietoja kohdasta Pysäköintitoiminnon keskeyttäminen ja Rajoitukset.

(DI_a185)Autopark keskeytetty

Autopark-automaattipysäköinti on keskeytetty pysyvästi ja sähköinen seisontajarru on kytketty. Sinun on pysäköitävä ajoneuvo tai viimeisteltävä pysäköinti manuaalisesti.

Kun olet pysäköinyt ajoneuvon, paina jarrua ja valitse pysäköintivaihde. Muuten ajoneuvo rullaa edelleen vapaasti.

Autopark-automaattipysäköinti saattaa keskeytyä pysyvästi monesta syystä, kuten seuraavista:
 • Kuljettajan toiminta
  • Vaihdekepin käyttö
  • Kääntäminen – ohjauspyörä
  • Kaasupolkimen painaminen
  • Jarrupolkimen painaminen
  • Oven avaaminen ja/tai ajoneuvosta poistuminen
  • Kosketusnäytön Peruuta-painikkeen painaminen
 • Ympäristön tai ajoneuvon ulkopuoliset olosuhteet
  • Jyrkkä rinne
  • Näkyvyyttä tai anturien toimintaa haittaavat sääolosuhteet
  • Ajoneuvo ei havaitse reunakiveystä
 • Ajoneuvoon on kiinnitetty perävaunu
 • Ajoneuvon järjestelmän rajoitteet

Autopark-automaattipysäköinti on todennäköisesti taas käytössä seuraavalla ajokerralla.

Jos hälytys ei poistu tulevien ajokertojen aikana, ota yhteys Teslan huoltoon. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Katso lisätietoja kohdasta Pysäköintitoiminnon keskeyttäminen ja Rajoitukset.

(DI_a190)Renkaiden epätasainen kuluma - Takarenkaan urasyvyys liian matalaVaraa huolto renkaiden tarkistusta ja vaihtoa varten

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tämä hälytys EI tarkoita sitä, että rengas on tyhjä.

Autosi on havainnut, että takarenkaat ovat kuluneet eturenkaita enemmän. Taka- ja eturenkaiden kuluman ero ylittää suosituksen.

On suositeltavaa tarkastaa kaikkien renkaiden urasyvyys. Renkaat kuluvat normaalin ajon aikana, ja takarenkaat kuluvat yleensä eturenkaita nopeammin. Etu- ja takarenkaiden paikkojen vaihtaminen on tärkeä toimenpide, jolla voidaan tasoittaa renkaiden kulumista edessä ja takana. ​

Jos etu- ja takarenkaiden paikkoja ei vaihdeta suositellun mukaisesti, auto voi ajautua vesiliirtoon ja kuljettaja voi menettää auton hallinnan märillä teillä. Vaihdon suorittamatta jättäminen lyhentää myös renkaiden käyttöikää, joten ne on vaihdettava uusiin renkaihin ennenaikaisesti.​

On suositeltavaa varata huolto Tesla-mobiilisovelluksesta tai rengasliikkeestä renkaiden paikkojen vaihtoa varten seuraavissa tilanteissa:
 • Minkä tahansa etu- ja takarenkaan urasyvyyden ero on yli 1,5 mm.
 • Autolla on ajettu yli 6 250 mailia (10 000 km) renkaiden edellisen paikkojen vaihdon jälkeen.

Älä luota pelkästään tähän hälytykseen, vaan tarkista renkaiden urasyvyydet säännöllisesti. Tämä hälytys on vain muistutus siitä, että renkaiden paikkoja olisi pitänyt jo vaihtaa.

Tämä hälytys on kalibroitu Tesla-renkaille, eikä se välttämättä toimi muun tyyppisissä tai kokoisissa renkaissa. Se voi hälyttää ennenaikaisesti tai jättää hälyttämättä kokonaan, jos käytössä on muut kuin Teslan suosittelemat renkaat. Lisätietoja suositelluista renkaista on kohdassa Vanteet ja renkaat.

Lisätietoja renkaiden rutiinihuoltotoimenpiteistä on kohdassa Renkaiden hoito ja huolto.

(DI_a201)Rajoitettu hidastuminen, kun kaasupoljin vapautetaanAutolla voi ajaa – käytä jarrupoljinta tarvittaessa

Regeneratiivista jarrutusta vähennetään tilapäisesti. Automaattisen hidastumisen taso ei ole odotettu, kun nostat jalan kaasupolkimelta ajon aikana.

Autoa voi ajaa.

Käytä auton hidastamiseen jarrupoljinta tarpeen mukaan samaan tapaan kuin toimisit jarruttaessasi bensiinikäyttöisellä ei-sähköajoneuvolla (ajoneuvolla, jossa hidastaminen ei tapahdu automaattisesti regeneratiivisella jarrutuksella).

Tämä hälytys voi ilmetä seuraavissa tilanteissa:
 • Korkeajänniteakun varaustaso on lähes täynnä:
  • Regeneratiivisen jarrutuksen voimakkuutta lasketaan, kun akun varaustaso on vähintään 95 %.
 • Korkeajänniteakku on kylmä:
  • Akku ei ehkä ole tarpeeksi lämmin, jotta regeneratiivinen jarrutus toimisi täydellä teholla.
  • Tätä voi tapahtua alkumatkasta. Kylmissä olosuhteissa tätä saattaa esiintyä säännöllisemmin.

Hälytys poistuu yleensä ajon aikana, sillä ajaminen saa akun varaustason laskemaan 95 %:n alle ja/tai akun lämpenemään riittävästi.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kylmissä olosuhteissa hälytys saattaa olla voimassa pitkiäkin aikoja ja automaattisen hidastumisen voimakkuus saattaa pysyä rajoitettuna, koska autolla ajaminen ei välttämättä lämmitä akkua tarpeeksi, jotta täysi automaattinen hidastuminen saataisiin käyttöön. Tämä hälytys ei sellaisenaan yleensä ole merkki huoltoa edellyttävästä tilasta.

Katso lisätietoja kohdasta Regeneratiivinen jarrutus.

(DI_a245)Auton pito-ominaisuus ei käytettävissäPidä jarrupoljin painettuna pysähdyksissä

Vehicle Hold -paikallaanpitoavustin on tällä hetkellä poissa käytöstä järjestelmän rajoitteiden vuoksi. Kun pysähdyt, pysäytä ajoneuvo kokonaan painamalla jarrupoljinta ja pidä ajoneuvo pysäytettynä.

Jatka matkaa määränpäähäsi. Autoa voi ajaa.

Jos Vehicle Hold -paikallaanpitoavustin ei ole käytettävissä seuraavalla ajokerralla, ota yhteys Teslan huoltoon. Ajoneuvoa voi sillä välin käyttää.

Katso lisätietoja kohdasta Vehicle Hold -paikallaanpitoavustin.

(ESP_a118)Heikon jarrutustehon avustus aktivoituPysäytä pitämällä jarrupoljin painettuna

Hydraulinen jarrutustehon heikkenemisen kompensointi on aktivoitunut. Tämä jarrutusaputoiminto aktivoituu tilapäisesti ja varmistaa näin täyden jarrutustehon olosuhteissa, joissa ajoneuvo havaitsee rajoittuneen jarrutustehon.

Paina jarrupoljinta tavalliseen tapaan, äläkä pumppaa poljinta (painamalla ja vapauttamalla poljinta toistuvasti), sillä se keskeyttää toiminnon.

Tämä hälytys poistuu, kun ajoneuvo pysähtyy etkä paina enää jarrupoljinta. Se voi näkyä vielä noin viiden sekunnin ajan pysähtymisen jälkeen.

Kun tämä aputoiminto aktivoituu, saatat tuntea jarrupolkimen vetäytyvän pois päin jalastasi ja huomata voimakkaan nousun jarrupaineessa. Lisäksi saatat kuulla pumppaavaa ääntä, joka tulee jarrujen hydrauliyksiköstä ajoneuvon etuosasta. Ääni kuuluu tavallisesti muutaman sekunnin ajan tienpinnan ja ajoneuvon nopeuden mukaan. Tämä on täysin normaalia, eikä se ole merkki ajoneuvon ongelmasta.

Jarrutustehoa rajoitetaan yleensä tilapäisesti. Tähän voi olla monia syitä, kuten raskaan jarrutuksen aiheuttama jarrujen korkea lämpötila tai ajaminen erittäin kylmissä tai märissä olosuhteissa. Se voi olla merkkinä myös jarrupalojen tai roottoreiden kulumisesta niin merkittävästi, että ne on vaihdettava.

Jos jarrutustehoa rajoitetaan edelleen, eikä tilanne korjaannu ajan myötä, ota yhteys Teslan huoltoon ja varaa aika jarrujen tarkastukseen.

Katso lisätietoja kohdasta Hydraulinen jarrutustehon heikkenemisen kompensointi.

(PCS_a016)Ei voi ladata – sähköverkon laatu ehkä heikkoYritä uudelleen tai eri paikkaa/superlatausta

Lataus on keskeytynyt, koska jokin ongelma estää auton vaihtovirtalatauksen. Nopean tasavirtalatauksen tai Supercharging-latauksen pitäisi silti onnistua.

Ongelman syynä voi olla ulkoisesta latauslaitteistosta tai sähköverkosta johtuva virtalähteen toiminnan häiriö. Joissakin tapauksissa ongelman syynä voivat olla myös paljon virtaa käyttävien toisten sähkölaitteiden käynnistäminen lähistöllä.

Mikäli nämä mahdolliset syyt voidaan sulkea pois, vaihtovirtalatausta voi häiritä jokin itse autossa oleva ongelma.

Tähän hälytykseen voi liittyä toinen hälytys, joka määrittää vaihtovirtalataukseen vaikuttavan ongelman. Jos näin on, on suositeltavaa tutkia kyseinen hälytys.

Lisää vianmääritysvinkkejä laitetyypin perusteella:
 • Jos käytät Mobile Connector -latausliitintä, kokeile ladata auto eri pistorasiasta.
  • Jos auto alkaa latautua ja jatkaa latautumista odotetun mukaisesti, ongelma oli todennäköisesti ensimmäisessä pistorasiassa. Suosittelemme, että pyydät sähköasentajaa tarkistamaan pistorasian.
  • Jos autosi ei edelleenkään ala latautua tai lataaminen ei jatku odotetun mukaisesti, ongelma voi liittyä Mobile Connector -latausliittimeen tai sähköverkkoon.
 • Jos käytät seinäliitintä, yritä ladata auto eri latauslaitteistolla, kuten eri seinäpistorasiaan liitetyllä Mobile Connector -latausliittimellä.
  • Jos auto alkaa latautua ja jatkaa latautumista odotetun mukaisesti, ongelma oli todennäköisesti latausliittimessä. Anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa rakennuksen ja seinäliittimen välinen johtoliitäntä. Asentajan on syytä tarkistaa, että johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeiden mukaiseen kiristysmomenttiin.
Koska tämän hälytyksen aiheuttajana voivat olla ulkoiset latauslaitteistot ja virtalähteet, on suositeltavaa toimia seuraavasti:
 • Yritä ladata autoa eri pistorasioista.
 • Yritä ladata autoa useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla eri latauspaikoissa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Jos hälytys ei poistu, kun latausta yritetään useista eri paikoista ja eri latauslaitteistoilla, on suositeltavaa varata aika huoltoon.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(PCS_a017)Lataus pysäytetty – virtakatkos lat. aikanaTarkista virtalähde ja latauslaite

Virta on katkennut latauksen aikana. Tämä voi aiheutua latauslaitteiston ongelmasta tai siitä, että latauslaitteisto ei saa virtaa lähteestä (esimerkiksi seinäpistorasiasta).

Tähän hälytykseen liittyy usein muita hälytyksiä, joiden avulla voit tunnistaa ongelman ja tehdä vianmäärityksen. Aloita tutkimalla muita hälytyksiä, jotka liittyvät latausongelmiin.

Voit myös tarkistaa Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalot, jotka osoittavat laitteen virransaannin. Voit myös katsoa tuotteen käyttöoppaasta vianmääritystietoja vilkkumiskoodien perusteella. Jos käytössä on muu (muu kuin Teslan) ulkoinen latauslaitteisto, tarkista näyttö tai käyttöliittymä, josta näet vianmääritysohjeita.

Jos on selvää, että latauslaitteisto ei saa virtaa, tarkista seinäpistorasian/seinäliittimen automaattinen virrankatkaisija ja varmista, että se ei ole lauennut.

Lisää vianmääritysvinkkejä laitetyypin perusteella:
 • Jos käytät Mobile Connector -latausliitintä, kokeile ladata auto eri pistorasiasta.
  • Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti ensimmäisessä pistorasiassa. Suosittelemme, että pyydät sähköasentajaa tarkistamaan pistorasian.
  • Jos auton lataus ei edelleenkään onnistu, ongelma voi olla Mobile Connector -latausliittimessä.
 • Jos käytät seinäliitintä, yritä ladata auto eri latauslaitteistolla, kuten eri seinäpistorasiaan liitetyllä Mobile Connector -latausliittimellä.
  • Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti seinäliittimessä. Anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa rakennuksen ja seinäliittimen välinen johtoliitäntä. Asentajan on syytä tarkistaa, että johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeiden mukaiseen kiristysmomenttiin.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 • Yritä ladata autoa eri pistorasioista.
 • Yritä ladata autoa eri latauslaitteistoilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(PCS_a019)Sähköverkko tai auton ongelma rajoittaa vaihtovirtalataustaIrrota ja yritä uud. / kokeile eri paikkaa

Latausnopeus on tavallista pienempi, koska jokin ongelma häiritsee auton vaihtovirtalatausta. Nopean tasavirtalatauksen tai Supercharging-latauksen pitäisi silti onnistua.

Ongelman syynä voi olla ulkoisesta latauslaitteistosta tai sähköverkosta johtuva virtalähteen toiminnan häiriö. Joissakin tapauksissa ongelman syynä voivat olla myös paljon virtaa käyttävien toisten sähkölaitteiden käynnistäminen lähistöllä.

Mikäli nämä mahdolliset syyt voidaan sulkea pois, vaihtovirtalatausta voi häiritä jokin itse autossa oleva ongelma.

Tähän hälytykseen voi liittyä toinen hälytys, joka määrittää vaihtovirtalataukseen vaikuttavan ongelman. Jos näin on, on suositeltavaa tutkia kyseinen hälytys.

Lisää vianmääritysvinkkejä laitetyypin perusteella:
 • Jos käytät Mobile Connector -latausliitintä, kokeile ladata auto eri pistorasiasta.
  • Jos latausnopeus on nyt normaali, ongelma oli todennäköisesti ensimmäisessä pistorasiassa. Suosittelemme, että pyydät sähköasentajaa tarkistamaan pistorasian.
  • Jos latausnopeus on edelleen tavallista pienempi, ongelma voi olla Mobile Connector -latausliittimessä tai sähköverkossa.
 • Jos käytät seinäliitintä, yritä ladata auto eri latauslaitteistolla, kuten eri seinäpistorasiaan liitetyllä Mobile Connector -latausliittimellä.
  • Jos latausnopeus on nyt normaali, ongelma oli todennäköisesti seinäliittimessä. Anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa rakennuksen ja seinäliittimen välinen johtoliitäntä. Asentajan on syytä tarkistaa, että johdot on asianmukaisesti liitetty ja kiristetty seinäliittimen asennusohjeiden mukaiseen kiristysmomenttiin.
Koska tämän hälytyksen aiheuttajana voivat olla ulkoiset latauslaitteistot ja virtalähteet, on suositeltavaa toimia seuraavasti:
 • Yritä ladata autoa eri pistorasioista.
 • Yritä ladata autoa useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla eri latauspaikoissa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Jos hälytys ei poistu, kun latausta yritetään useista eri paikoista ja eri latauslaitteistoilla, on suositeltavaa varata aika huoltoon.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(PCS_a032)Sähköverkon heikko virranlaatu havaittuKokeile toista latausasemaa tai lataussijaintia

Latausnopeus on tavallista pienempi tai lataus on keskeytynyt, koska jokin ongelma häiritsee auton vaihtovirtalatauksen toimintaa. Nopean tasavirtalatauksen tai Supercharging-latauksen pitäisi silti onnistua.

Auton laturi on havainnut sähköverkon virransyöttöhäiriöitä. Nämä häiriöt haittaavat auton akun lataamista.

Tällaisten virransyöttöhäiriöiden tyypillisiä aiheuttajia ovat:
 • Ongelmat rakennuksen johdoissa ja/tai seinäpistorasiassa.
 • Ulkoisen latauslaitteiston ongelmat.
 • Muut suurikokoiset sähkölaitteet, kuten pesukoneet tai ilmastointilaitteet, jotka kuluttavat hetkellisesti paljon virtaa tai muutoin häiritsevät sähköverkon toimintaa.
 • Sähköverkkoon vaikuttavat ulkoiset olosuhteet.
Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:
 • Yritä ladata autoa eri pistorasioista.
 • Yritä ladata uudelleen (katkaise yhteys ja yhdistä uudelleen), kun muut suurikokoiset sähkölaitteet eivät kuluta virtaa.
 • Yritä ladata autoa useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla eri latauspaikoissa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(PCS_a052)Ulkoinen latauslaite ei anna virtaaTarkista virtalähde tai kokeile toista laitetta

Latausta ei voi aloittaa, koska jokin ongelma estää auton vaihtovirtalatauksen. Nopean tasavirtalatauksen tai Supercharging-latauksen pitäisi silti onnistua.

Auton laturi on pyytänyt ulkoisesta latauslaitteistosta vaihtovirtaa, mutta auton laturi ei havaitse laitteistosta tulevan lainkaan tulojännitettä.

Kyseessä saattaa olla ulkoisen latauslaitteiston vika, joka estää laitteistoa kytkemästä tai katkaisemasta auton virransyöttöä pyydettäessä. Syynä voi olla myös muu ulkoisen latauslaitteiston, siihen liitetyn virtalähteen tai itse auton toimintaan vaikuttava ongelma.

Koska tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä, eikä yleensä ole merkki autossa ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä, kannattaa ensin kokeilla auton lataamista useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(PCS_a053)Latausnop. lask. – odottamaton jännitehäviöPoista jatkojohdot / tarkastuta kytkennät

Latausnopeutta on rajoitettu, koska ajoneuvon laturi on havainnut suuren jännitteen laskun latauksen aikana.

Todennäköisiä syitä ongelmaan:
 • Ongelmia rakennuksen johdoissa ja/tai seinäpistorasiassa.
 • Jatkojohto tai jokin muu johto, joka ei tue vaadittua latausvirtaa.

Ongelman syynä voi olla myös paljon virtaa käyttävien sähkölaitteiden käyttö samasta piiristä, josta auto saa latausvirtansa.

Jos ongelma on ilmennyt useita kertoja normaalissa latauspaikassa, pyydä sähköasentajaa tarkastamaan sähköasennus. Asentajan tulee tarkastaa seuraavat:
 • Kaikki asennetut latauslaitteistot ja niiden kytkennät rakennuksen johdotukseen.
 • Rakennuksen johdot, mukaan lukien seinäpistorasia, johon Mobile Connector -latausliitin liitetään.
 • Sähköliitäntä sähkölaitoksen linjaan rakennuksen kytkentäkohdassa.

Keskustele sähköasentajan kanssa siitä, pitäisikö ajoneuvon latausvirtaa pienentää vai pitäisikö sähköasennusta päivittää sietämään suurempaa latausvirtaa.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 • Yritä ladata autoa useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla eri latauspaikoissa.
 • Tarkistuta johdot ja laitteisto sähköasentajalla laitteiston normaalissa latauspaikassa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(PCS_a054)Lataus pysäytetty suuren jännitehäviön takiaPoista jatkojohdot / tarkastuta kytkennät

Lataus on keskeytynyt, koska ajoneuvon laturi on havainnut epätavallisen suuren jännitteen laskun.

Todennäköisiä syitä ongelmaan:
 • Ongelmia rakennuksen johdoissa ja/tai seinäpistorasiassa.
 • Jatkojohto tai jokin muu johto, joka ei tue vaadittua latausvirtaa.

Ongelman syynä voi olla myös paljon virtaa käyttävien sähkölaitteiden käyttö samasta piiristä, josta auto saa latausvirtansa.

Jos ongelma on ilmennyt useita kertoja normaalissa latauspaikassa, pyydä sähköasentajaa tarkastamaan sähköasennus. Asentajan tulee tarkastaa seuraavat:
 • Kaikki asennetut latauslaitteistot ja niiden kytkennät rakennuksen johdotukseen.
 • Rakennuksen johdot, mukaan lukien seinäpistorasia, johon Mobile Connector -latausliitin liitetään.
 • Sähköliitäntä sähkölaitoksen linjaan rakennuksen kytkentäkohdassa.

Keskustele sähköasentajan kanssa siitä, pitäisikö ajoneuvon latausvirtaa pienentää vai pitäisikö sähköasennusta päivittää sietämään suurempaa latausvirtaa.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 • Yritä ladata autoa useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla eri latauspaikoissa.
 • Tarkistuta johdot ja laitteisto sähköasentajalla laitteiston normaalissa latauspaikassa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(PCS_a073)Ulkoisen latauslaitteen virhe havaittuKokeile toista latauslaitetta

Vaihtovirtalatausta ei voi aloittaa, koska jokin ongelma estää auton vaihtovirtalatauksen. Nopean tasavirtalatauksen tai Supercharging-latauksen pitäisi silti onnistua.

Auton laturi on havainnut latausportissa tulojännitteen, vaikka ulkoinen latauslaitteisto ei ole pyytänyt virtaa. Tämä viittaa siihen, ettei ulkoinen latauslaitteisto toimi asianmukaisesti.

Kyseessä saattaa olla ulkoisen latauslaitteiston vika, joka estää laitteistoa kytkemästä tai katkaisemasta auton virransyöttöä pyydettäessä. Syynä voi olla myös muu ulkoisen latauslaitteiston tai itse auton toimintaan vaikuttava ongelma.

Koska tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa, eikä yleensä ole merkki autossa ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä, kannattaa ensin kokeilla auton lataamista useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(PCS_a090)Lataus hidastunut – AC-vaiheissa ei virtaaTarkista virtalähde ja latauslaite

Latausnopeus on tavallista pienempi, koska jokin ongelma häiritsee auton vaihtovirtalatauksen toimintaa. Nopean tasavirtalatauksen tai Supercharging-latauksen pitäisi silti onnistua.

Auton laturi on havainnut, että ainakin yksi virtamuuntajista ei saa riittävää AC-tulojännitettä. Esimerkki: kolmivaihevirralla ladattaessa ulkoisesta lähteestä saatavasta AC-syöttövirrasta saattaa puuttua yksi vaihe. Syynä voi olla ulkoisen latauslaitteiston, siihen liitetyn virtalähteen tai itse auton toimintaan vaikuttava ongelma.

Koska tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä, eikä yleensä ole merkki autossa ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä, kannattaa ensin kokeilla auton lataamista useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja Mobile Connector -latausliittimen tai seinäliittimen tilavalojen vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa kohdassa Charging & Adapter Product Guides. Jos käytät muita ulkoisia latauslaitteistoja, katso ohjeet vianmääritykseen valmistajan toimittamasta dokumentaatiosta.

(UI_a006)Huolto tarpeenVaraa huolto nyt

Tesla aktivoi tämän hälytyksen etäyhteydellä, jos autossasi havaitaan huoltoa vaativa tila.

Tämä hälytys voidaan aktivoida useista eri syistä. Kun varaat huollon, saat yleensä lisätietoja.

Tämän hälytyksen voi poistaa vain huoltoteknikko auton huollon jälkeen.

Koska hälytys voi johtua useista eri syistä, suosittelemme varaamaan huollon mahdollisimman pian.

(UI_a013)Renkaiden ilmanpaine hyvin alhainenPYSÄYTÄ TURVALLISESTI – tarkista tyhjä rengas

Tämä hälytys on merkki siitä, että yksi tai useampi rengas on melkein tai täysin tyhjä.

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) on havainnut, että yhden tai useamman renkaan rengaspaine on huomattavasti suositeltua kylmäpainetta alhaisempi.

Aja sivuun mahdollisimman pian. Tarkista tyhjä rengas turvallisessa paikassa.

Voit tarvittaessa pyytää apua Teslan tiepalvelusta (liikkuva rengaspalvelu, lainapyörä, hinaus). Katso lisätietoja kohdasta Yhteyden ottaminen Tesla tiepalveluun.

Muissa kuin hätätapauksissa suosittelemme käymään paikallisessa rengasliikkeessä tai varaamaan huollon Tesla-mobiilisovelluksella.

Kohdassa Rengaspaineiden ylläpito on tarkemmat tiedot siitä, mistä löydät auton renkaille suositellun kylmäpaineen, kuinka tarkistat rengaspaineet ja kuinka ylläpidät rengaspaineita.

Tämä hälytys poistuu, kun TPMS on mitannut yhdenmukaisen rengaspaineen kaikissa renkaissa. Rengaspaineen on oltava 3 psi:n sisällä suositelluista kylmäpaineista.
 • Hälytys ja rengaspaineiden merkkivalo saattavat näkyä vielä sen jälkeen, kun olet täyttänyt renkaat suositeltuun kylmäpaineeseen, mutta niiden pitäisi poistua lyhyen ajon jälkeen.
 • Sinun on ehkä ajettava vähintään nopeudella 15 mph (25 km/h) vähintään 10 minuutin ajan, ennen kuin rengaspaineiden valvontajärjestelmä pystyy mittaamaan ja raportoimaan uudet rengaspaineet.

Lisätietoja rengaspaineista, täyttämisestä ja huollosta on kohdassa Renkaiden hoito ja huolto.

(UI_a014)Renkaiden ilmanpaine alle suosituksenTarkista paine ja lisää ilmaa tarvittaessa

Tämä hälytys EI tarkoita sitä, että rengas on tyhjä.

Rengaspainevalvontajärjestelmä (TPMS) on havainnut, että yhden tai useamman renkaan rengaspaine on vähintään 20 % suositeltua kylmäpainetta alhaisempi.

Kohdassa Rengaspaineiden ylläpito on tarkemmat tiedot siitä, mistä löydät auton renkaille suositellun kylmäpaineen, kuinka tarkistat rengaspaineet ja kuinka ylläpidät rengaspaineita.

Tämä hälytys voi näkyä kylmällä ilmalla, koska renkaiden ilma supistuu luontaisesti kylmässä ja laskee näin rengaspaineita.
 • Vaikka rengaspaineen lasku kylmissä olosuhteissa on odotettavissa, ilmaa on kuitenkin lisättävä, jotta renkaiden kylmäpaineet saavutetaan.
 • Hälytys saattaa poistua, kun ajoneuvolla ajetaan. Se johtuu siitä, että renkaat lämpenevät ja rengaspaine kasvaa.
  • Vaikka hälytys poistuu, renkaisiin on kuitenkin lisättävä ilmaa, kun ne ovat jäähtyneet. Saat parhaan ajokokemuksen käyttämällä renkaissa aina suositeltuja kylmäpaineita.
Hälytyksen pitäisi poistua, kun rengaspaineiden valvontajärjestelmä havaitsee, että renkaat on täytetty suositeltuun kylmäpaineeseen.
 • Hälytys ja rengaspaineiden merkkivalo saattavat näkyä vielä sen jälkeen, kun olet täyttänyt renkaat suositeltuun kylmäpaineeseen, mutta niiden pitäisi poistua lyhyen ajon jälkeen.
 • Sinun on ehkä ajettava vähintään nopeudella 15 mph (25 km/h) vähintään 10 minuutin ajan, ennen kuin rengaspaineiden valvontajärjestelmä pystyy mittaamaan ja raportoimaan uudet rengaspaineet.

Jos hälytys näkyy usein ja aiheuttajana on sama rengas, tarkastuta rengas hitaan vuodon varalta. Vieraile paikallisessa rengasliikkeessä tai varaa huoltoaika Tesla-mobiilisovelluksella.

Lisätietoja rengaspaineiden ylläpidosta on kohdassa Renkaiden hoito ja huolto.

(UI_a137)Aktiivinen huoltoyhteys autoonHuolto – etädiagnostiikka

Huoltoteknikko on kirjautuneena autoosi etäyhteyden kautta vian määritystä tai korjausta varten. Jotkin tietoviihdetoiminnot voivat olla pois käytöstä yhteyden ollessa käytössä, mutta tämä varoitus ei tarkoita, että autossa on ongelma.

Autoa voi ajaa.

Tämän varoituksen pitäisi poistua automaattisesti, kun teknikko on tehnyt vianmäärityksen tai korjannut autossa olevan vian. Kosketusnäyttö on ehkä käynnistettävä uudelleen kaikkien tietoviihdetoimintojen palauttamiseksi, kun varoitus on poistunut. Lisätietoja on auton Tee-se-itse-oppaan kohdassa Kosketusnäytön uudelleen käynnistäminen.

Jos tämä varoitus ei poistu 24 tunnin sisällä, suosittelemme varaamaan huollon Tesla-mobiilisovelluksesta tai itsenäiseltä palveluntuottajalta. Huomaa, että itsenäisten palveluntuottajien saatavuus voi vaihdella autosi konfiguraation ja sijaintisi mukaan.

(UMC_a002)Ei voi ladata – mobiililiittimen GFCI lauenn.Irrota latauskahva latausport. ja yritä uud.

Auto ei lataudu, koska latausliittimen vikavirtakatkaisin (GFCI) on lauennut.

Pistorasioiden vikavirtakatkaisimien tapaan tämän ominaisuuden tarkoitus on katkaista virta vikatilanteessa. Lataus keskeytyy auton ja latauslaitteiston suojaamiseksi.

Tähän voi olla monia eri syitä. Ongelma voi olla latauskaapelissa, latauskahvassa, latausportissa tai jopa jossakin auton komponentissa.

Tarkista latausportti ja latauskahva lammikoksi muodostuneen veden tai liiallisen kosteuden varalta.
 • Jos havaitset liiallista kosteutta, odota että latausportti ja latauskahvan kastunut osa kuivuvat riittävästi, ennen kuin yrität uudelleen.
Tarkista, että latauslaitteisto ei ole vaurioitunut.
 • Jos kaapeli on vaurioitunut tai heikentynyt, älä käytä sitä. Kokeile sen sijaan toista latauslaitteistoa.
 • Jos kaapeli on hyvässä kunnossa, kokeile lataamista uudelleen samalla latausliittimellä.

Jos ongelma jatkuu ja estää lataamisen, kokeile lataamista toisella latauslaitteistolla.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 • Yritä ladata autoa useilla erityyppisillä latauslaitteistoilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

(UMC_a004)Mobiililiittimellä ei voi ladataJännite liian suuri / Kokeile eri seinäpistor

Auto ei lataudu tai lataus keskeytyy, koska joko latausliitin
 • havaitsee, että seinäpistorasian jännite on liian korkea.
TAI
 • havaitsee äkkinäisen nousun pistorasian jännitteessä.

Kokeile ladata auto eri pistorasiasta.

Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti ensimmäisessä pistorasiassa. Suosittelemme, että pyydät sähköasentajaa tarkistamaan pistorasian.

Jos auto ei lataudu toisestakaan pistorasiasta, kokeile lataamista jossain muualla.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 • Yritä ladata autoa eri pistorasioista.
 • Yritä ladata autoa eri latauslaitteistoilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

(UMC_a005)Mobiililiittimellä ei voi ladataJännite liian pieni / Kokeile eri seinäpistor

Auto ei lataudu tai lataus keskeytyy, koska joko latausliitin
 • ei havaitse riittävää jännitettä pistorasiassa
TAI
 • havaitsee äkkinäisen laskun pistorasian jännitteessä.

Kokeile ladata auto eri pistorasiasta.

Jos auto alkaa latautua, ongelma oli todennäköisesti ensimmäisessä pistorasiassa. Suosittelemme, että pyydät sähköasentajaa tarkistamaan pistorasian.

Jos auto ei lataudu toisestakaan pistorasiasta, kokeile lataamista jossain muualla.

Tämä hälytys koskee tavallisesti ulkoista latauslaitteistoa ja virtalähteitä. Se ei yleensä ole merkki ajoneuvosta ilmenevästä ongelmasta, joka voitaisiin selvittää huoltokäynnillä. Kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 • Yritä ladata autoa eri pistorasioista.
 • Yritä ladata autoa eri latauslaitteistoilla.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

(UMC_a008)Ei voi ladata – seinäpistor. lämpöt. korkeaPistorasia ja kytkentä kannattaa tarkastaa

Hälytys viittaa siihen, että latausliitin on havainnut pistorasian olevan ylikuumentumassa. Lataus on pysäytetty, jotta vältytään pistorasian vaurioilta.

Ongelma ei tavallisesti ole ajoneuvossa tai latausliittimessä vaan pistorasiassa. Pistorasian lämpeneminen saattaa johtua huonosti liitetystä pistokkeesta, pistorasiaan tulevan sähköjohdon löysästä liitoksesta tai pistorasian kulumisesta.

Tarkista, pääsetkö lataamaan normaalisti liittämällä pistoke oikein pistorasiaan. Jos latausnopeus ei palaudu normaaliksi, anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa pistorasia ja pistorasiaan tulevat rakennuksen sähköjohdot ja korjata mahdolliset viat.

Jos pistorasia on kulunut, sen tilalle on vaihdettava laadukas pistorasia. Voit myös hankkia Teslan seinäliittimen, joka helpottaa lataamista ja parantaa latausnopeutta.

(UMC_a013)Seinäpistokesov. virhe – latausnop. alennettuAseta sovitin kokonaan latausliittimen ja yritä uudelleen

Latausliitin ei saa yhteyttä seinäpistokesovittimeen. Koska latausliitin ei voi valvoa seinäpistokesovittimen lämpötilaa, latausvirta laskee automaattisesti 8 A:iin.

Suosittelemme kokeilemaan seuraavia vianmääritysvaiheita:
 1. Irrota latausliitin kokonaan pistorasiasta seinäpistokesovitin mukaan lukien.
 2. Varmista, että seinäpistokesovittimen ja latausliittimen rungon välinen liitos on hyvä.
  1. Irrota seinäpistokesovitin kokonaan latausliittimen rungosta.
  2. Aseta seinäpistokesovitin kokonaan latausliittimen runkoon työntämällä sitä pistokepaikkaan, kunnes sovitin loksahtaa paikalleen.
 3. Kokeile ladata uudelleen asettamalla latausliitin kokonaan pistorasiaan seinäpistokesovitin mukaan lukien.
 4. Jos varoitus ei häviä, kokeile käyttää toista seinäpistokesovitinta (varmista yllä esitettyjen ohjeiden mukaisesti, että sovitin on täysin liitetty latausliittimeen).
  1. Jos varoitus häviää, ongelma oli todennäköisesti aiemmin käyttämässäsi seinäpistokesovittimessa.
  2. Jos varoitus ei häviä, ongelma on todennäköisesti latausliittimessä.

On suositeltavaa hankkia toinen seinäpistokesovitin tai latausliitin tarpeen mukaan edellä esitettyjen vianmääritysvaiheiden tuloksen mukaisesti.

Voit sillä välin jatkaa lataamista samalla laitteella. Lataaminen on hitaampaa, sillä latausvirta voi olla korkeintaan 8 A, kun tämä tilanne on voimassa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

(UMC_a014)Seinäpistokesov. virhe – latausnop. alennettuAseta sovitin kokonaan latausliittimen ja yritä uudelleen

Latausliitin ei saa yhteyttä seinäpistokesovittimeen. Koska latausliitin ei tunnista pistorasiatyyppiä, johon seinäpistokesovitin on liitetty, latausvirta laskee automaattisesti 8 A:iin.

Suosittelemme kokeilemaan seuraavia vianmääritysvaiheita:
 1. Irrota latausliitin kokonaan pistorasiasta seinäpistokesovitin mukaan lukien.
 2. Varmista, että seinäpistokesovittimen ja latausliittimen rungon välinen liitos on hyvä.
  1. Irrota seinäpistokesovitin kokonaan latausliittimen rungosta.
  2. Aseta seinäpistokesovitin kokonaan latausliittimen runkoon työntämällä sitä pistokepaikkaan, kunnes sovitin loksahtaa paikalleen.
 3. Kokeile ladata uudelleen asettamalla latausliitin kokonaan pistorasiaan seinäpistokesovitin mukaan lukien.
 4. Jos varoitus ei häviä, kokeile käyttää toista seinäpistokesovitinta (varmista yllä esitettyjen ohjeiden mukaisesti, että sovitin on täysin liitetty latausliittimeen).
  1. Jos varoitus häviää, ongelma oli todennäköisesti aiemmin käyttämässäsi seinäpistokesovittimessa.
  2. Jos varoitus ei häviä, ongelma on todennäköisesti latausliittimessä.

On suositeltavaa hankkia toinen seinäpistokesovitin tai latausliitin tarpeen mukaan edellä esitettyjen vianmääritysvaiheiden tuloksen mukaisesti.

Voit sillä välin jatkaa lataamista samalla laitteella. Lataaminen on hitaampaa, sillä latausvirta voi olla korkeintaan 8 A, kun tämä tilanne on voimassa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

(UMC_a015)Seinäpistokesov. virhe – latausnop. alennettuAseta sovitin kokonaan latausliittimen ja yritä uudelleen

Latausliitin ei saa yhteyttä seinäpistokesovittimeen. Koska latausliitin ei tunnista pistorasiatyyppiä, johon seinäpistokesovitin on liitetty, latausvirta laskee automaattisesti 8 A:iin.

Suosittelemme kokeilemaan seuraavia vianmääritysvaiheita:
 1. Irrota latausliitin kokonaan pistorasiasta seinäpistokesovitin mukaan lukien.
 2. Varmista, että seinäpistokesovittimen ja latausliittimen rungon välinen liitos on hyvä.
  1. Irrota seinäpistokesovitin kokonaan latausliittimen rungosta.
  2. Aseta seinäpistokesovitin kokonaan latausliittimen runkoon työntämällä sitä pistokepaikkaan, kunnes sovitin loksahtaa paikalleen.
 3. Kokeile ladata uudelleen asettamalla latausliitin kokonaan pistorasiaan seinäpistokesovitin mukaan lukien.
 4. Jos varoitus ei häviä, kokeile käyttää toista seinäpistokesovitinta (varmista yllä esitettyjen ohjeiden mukaisesti, että sovitin on täysin liitetty latausliittimeen).
  1. Jos varoitus häviää, ongelma oli todennäköisesti aiemmin käyttämässäsi seinäpistokesovittimessa.
  2. Jos varoitus ei häviä, ongelma on todennäköisesti latausliittimessä.

On suositeltavaa hankkia toinen seinäpistokesovitin tai latausliitin tarpeen mukaan edellä esitettyjen vianmääritysvaiheiden tuloksen mukaisesti.

Voit sillä välin jatkaa lataamista samalla laitteella. Lataaminen on hitaampaa, sillä latausvirta voi olla korkeintaan 8 A, kun tämä tilanne on voimassa.

Voit myös yrittää ladata ajoneuvon Tesla Supercharger- tai Destination Charging -latauspaikassa. Löydät ne ajoneuvosi kosketusnäytön kartalta. Lisätietoja on kohdassa Kartat ja navigointi. Alueellasi voi tämän lisäksi olla muita kolmannen osapuolen latausasemia, joissa voit koittaa ratkaista ongelman.

Lisätietoja latausliittimen tilavalojen ja latausongelmien vianmäärityksestä on tuotteen omistajan käsikirjassa.

(UMC_a017)Latausnop. lask. – seinäpist. lämpöt. korkeaPistorasia ja kytkentä kannattaa tarkastaa

Hälytys viittaa siihen, että latausliitin on havainnut pistorasian olevan ylikuumentumassa. Latausnopeutta on hidastettu, jotta vältytään pistorasian vaurioilta.

Ongelma ei tavallisesti ole ajoneuvossa tai latausliittimessä vaan pistorasiassa. Pistorasian lämpeneminen saattaa johtua huonosti liitetystä pistokkeesta, pistorasiaan tulevan sähköjohdon löysästä liitoksesta tai pistorasian kulumisesta.

Tarkista, palautuuko latausnopeus normaaliksi liittämällä pistoke oikein pistorasiaan. Jos latausnopeus ei palaudu normaaliksi, anna sähköasentajan tehtäväksi tarkistaa pistorasia ja pistorasiaan tulevat rakennuksen sähköjohdot ja korjata mahdolliset viat.

Jos pistorasia on kulunut, sen tilalle on vaihdettava laadukas pistorasia. Voit myös hankkia Teslan seinäliittimen, joka helpottaa lataamista ja parantaa latausnopeutta.

(VCFRONT_a180)Sähköjärjestelmän tehoa alennettuAuto saattaa sammua yllättäen

Sähköjärjestelmä ei pysty ylläpitämään ajoneuvon kaikkien toimintojen käyttöön tarvittavaa jännitettä.

Jos tämä hälytys näkyy ajon aikana, ajoneuvosi saattaa sammua odottamatta. Autosi ei myöskään välttämättä käynnisty uudelleen hiljattaisen ajon jälkeen.

Jos tämä hälytys näkyy, kun autosi on pysäköintivaihteella tai kun se herää ensimmäisen kerran, autossasi ei välttämättä ole riittävästi virtaa ajon aloittamista varten. Erillinen hälytys voi ilmoittaa tästä tilanteesta.

Suosittelemme, että poistat käytöstä ei-välttämättömät toiminnot tai rajoitat niiden käyttöä. Tämä voi auttaa autoa säilyttämään riittävästi virtaa välttämättömiin toimintoihin.

Jos hälytys pysyy aktiivisena, suosittelemme varaamaan huoltoajan välittömästi. Jos ajoneuvoasi ei huolleta, sillä ei ehkä pysty ajamaan, se saattaa sammua odottamattomasti tai sen käynnistäminen uudelleen ei välttämättä onnistu.

(VCFRONT_a182)Varaa huolto pienjänniteakun vaihtoa vartenOhjelmistoa ei päivitetä ennen akun vaihtoa

Pienjänniteakun toiminta on heikentynyt, ja akku on vaihdettava. Autoon ei asenneta ohjelmistopäivityksiä, ennen kuin pienjänniteakku on vaihdettu.

Suosittelemme vaihtamaan pienjänniteakun mahdollisimman pian.

Voit varata huollon Tesla-mobiilisovelluksesta tai itsenäiseltä palveluntuottajalta, joka tarjoaa pienjänniteakun vaihtoja autollesi. Huomaa, että itsenäisten palveluntuottajien saatavuus voi vaihdella autosi konfiguraation ja sijaintisi mukaan.

Autollasi voi ajaa, kun tämä hälytys on näkyvissä. Jos pienjänniteakkua ei kuitenkaan vaihdeta riittävän pian, sen virta ei lopulta riitä auton käynnistämiseen tai uudelleenkäynnistämiseen hiljattaisen ajon jälkeen.

Jos pienjänniteakussa ei ole riittävästi virtaa auton käynnistämiseksi tai ovien avaamiseksi, noudata kohdassa Pienjänniteakun käynnistäminen kaapelilla annettuja ohjeita.

Lisätietoja akkujärjestelmästä on kohdassa Korkeajänniteakun tiedot.

(VCFRONT_a191)Sähköjärjestelmän tehoa alennettuAuto sammutetaan

Matalajänniteakku ei pysty tarjoamaan riittävästi virtaa ajamista tai ajamisen jatkamista varten. Autosi sammuu, jotta virtaa säästyy muihin välttämättömiin toimintoihin kuin ajamiseen.

Autolla ei voi ajaa tai jatkaa ajamista, kun tämä tilanne on voimassa.

Jos saat tämän hälytyksen ajon aikana, pysäytä auto välittömästi. Suosittelemme toimimaan näin:
 • Pysähdy välittömästi turvallisesti.
 • Ota mobiilisovelluksella välittömästi yhteyttä Tesla-tiepalveluun. Halutessasi voit ottaa yhteyttä myös muuhun tiepalveluun.

Jos et pysähdy pian turvallisesti, autosi saattaa sammua yllättäen. Autosi ei myöskään välttämättä käynnisty uudelleen pysähtymisen jälkeen.

Kun tämä hälytys on näkyvissä, sähköjärjestelmä ei pysty ylläpitämään ajoneuvon kaikkien toimintojen käyttöön tarvittavaa jännitettä. Monet auton toiminnoista lakkaavat toimimasta.

Autosi saattaa menettää sähkövirran kokonaan. Jos näin käy, voit edelleen poistua autosta manuaalisen oven vapautuksen avulla. Katso lisätietoja kohdasta Ovien avaaminen sisäpuolelta.

Tämä hälytys voi johtua useista erilaisista olosuhteista. Saat lisätietoja ja toimintasuosituksia tarkistamalla auton muut aktiiviset hälytykset.

Jos tämä hälytys pysyy näkyvillä, suosittelemme varaamaan huoltoajan välittömästi. Jos ajoneuvoasi ei huolleta, sillä ei ehkä pysty ajamaan, se saattaa sammua odottamattomasti tai sen käynnistäminen uudelleen ei välttämättä onnistu.

(VCFRONT_a192)Sähköjärjestelmä ei tue kaikkia ominaisuuksiaToimintoja sammutetaan energian säästämiseksi

Sähköjärjestelmä ei pysty tuottamaan virtaa kaikille auton toiminnoille. Autosi sulkee ei-välttämättömät toiminnot, jotta virtaa riittää välttämättömiin toimintoihin.

Jos hälytys näkyy ajon aikana, autosi voi sammua yllättäen. Autosi ei myöskään välttämättä käynnisty uudelleen pysähtymisen jälkeen.

Ei-välttämättömät toiminnot, kuten istuinlämmittimet, ohjaamon ilmastointi tai viihdetoiminnot eivät välttämättä ole käytettävissä. Tämä on odotettua, sillä tarkoituksena on säästää energiaa välttämättömiin toimintoihin, kuten ajovalojen, ikkunoiden ja ovien, hätävilkkujen ja etutavaratilan käyttöön.

Autosi saattaa menettää sähkövirran kokonaan. Jos näin käy, voit edelleen poistua autosta manuaalisen oven vapautuksen avulla. Katso lisätietoja kohdasta Ovien avaaminen sisäpuolelta.

Tämä hälytys voi johtua useista erilaisista olosuhteista. Saat lisätietoja ja toimintasuosituksia tarkistamalla auton muut aktiiviset hälytykset.

(VCFRONT_a220)Sähköjärjestelmä ei tue kaikkia ominaisuuksiaVaraa huolto

Pienjänniteakku ei ole käytettävissä eikä tarjoa lisävirtaa auton toimintoja varten.

Autosi saattaa myös sammua odottamattomasti. Autosi ei myöskään välttämättä käynnisty uudelleen hiljattaisen ajon jälkeen.

Jotkin ei-välttämättömät toiminnot saattavat poistua käytöstä. Tämä on odotettua, koska auto yrittää säästää virtaa olennaisiin toimintoihin.

Suosittelemme, että poistat käytöstä ei-välttämättömät toiminnot tai rajoitat niiden käyttöä. Tämä voi auttaa autoa säilyttämään riittävästi virtaa muihin välttämättömiin toimintoihin kuin ajamiseen, kunnes saat huollettua auton.

Jos tämä hälytys pysyy näkyvillä, suosittelemme varaamaan huoltoajan välittömästi. Jos ajoneuvoasi ei huolleta, sillä ei ehkä pysty ajamaan, se saattaa sammua odottamattomasti tai sen käynnistäminen uudelleen ei välttämättä onnistu.

(VCFRONT_a402)Sähköjärjestelmän varavirta ei käytettävissäAuto kuluttaa enemmän energiaa joutokäynn.

Sähköjärjestelmän varavirtalähteenä toimiva matalajänniteakku ei ole käytettävissä tai ei pysty tuottamaan riittävää jännitettä auton kaikkia toimintoja varten.

Sähkövirran ensisijainen lähde eli korkeajänniteakkujärjestelmä syöttää virtaa autosi toiminnoille myös silloin, kun auto ei ole käytössä. Lisätietoja korkeajänniteakusta on kohdassa Tietoja korkeajänniteakusta.

Autosi saattaa kuluttaa tavallista enemmän energiaa, kun se et aja sillä, tai auto voi näyttää latauksen jälkeen tavallista pienemmän toimintamatkan. Tämä on osa auton normaalia toimintaa niin kauan, kun tämä hälytys on näkyvillä, eikä muutu, ennen kuin varavirtalähde on palautettu.

Jotkin ei-välttämättömät toiminnot saattavat myös poistua käytöstä. Tämä on odotettua, koska auto yrittää säästää virtaa olennaisiin toimintoihin.

Suosittelemme, että rajoitat tai vältät ei-välttämättömien toimintojen käyttöä. Tämä voi auttaa autoa säilyttämään riittävästi virtaa välttämättömiin toimintoihin.

Jos ensisijaiseen virtalähteeseen tulee vika, autosi saattaa sammua yllättäen.

Suosittelemme varaamaan huoltoajan mahdollisimman pian, jotta sähköjärjestelmän varavirtalähde voidaan palauttaa.

(VCFRONT_a478)Pienjänniteakku huollettavaVaraa huolto – auto ei ehkä käynnisty uud.

Matalajänniteakku ei pysty tarjoamaan riittävästi virtaa ajamista tai ajamisen jatkamista varten.

Jos saat tämän hälytyksen ajon aikana, pysäytä auto mahdollisimman pian. Pysäytä auto heti, kun se on turvallisesti mahdollista.

Autosi saattaa myös sammua odottamattomasti. Autosi ei myöskään välttämättä käynnisty uudelleen hiljattaisen ajon jälkeen.

Jotkin ei-välttämättömät toiminnot saattavat poistua käytöstä. Tämä on odotettua, koska auto yrittää säästää virtaa olennaisiin toimintoihin.

Suosittelemme, että poistat käytöstä ei-välttämättömät toiminnot tai rajoitat niiden käyttöä. Tämä voi auttaa autoa säilyttämään riittävästi virtaa muihin välttämättömiin toimintoihin kuin ajamiseen, kunnes saat huollettua auton.

Jos tämä hälytys pysyy näkyvillä, suosittelemme varaamaan huoltoajan välittömästi. Jos ajoneuvoasi ei huolleta, sillä ei ehkä pysty ajamaan, se saattaa sammua odottamattomasti tai sen käynnistäminen uudelleen ei välttämättä onnistu.

(VCFRONT_a496)Auto valmistelee sammuttamistaPYSÄYTÄ TURVALLISESTI

Sähköjärjestelmä ei pysty tuottamaan riittävästi virtaa ajoa tai ajon jatkamista varten. Autosi valmistautuu sammumaan, jotta virtaa säästyy muihin välttämättömiin toimintoihin kuin ajamiseen.

Autolla ei voi ajaa tai jatkaa ajamista, kun tämä tilanne on voimassa.

Jos saat tämän hälytyksen ajon aikana, pysäytä auto mahdollisimman pian. Suosittelemme toimimaan näin:
 • Pysäytä auto heti, kun se on turvallisesti mahdollista.
 • Ota mobiilisovelluksella välittömästi yhteyttä Tesla-tiepalveluun. Halutessasi voit ottaa yhteyttä myös muuhun tiepalveluun.

Jos et pysähdy pian turvallisesti, autosi saattaa sammua yllättäen. Autosi ei myöskään välttämättä käynnisty uudelleen pysähtymisen jälkeen.

Autosi saattaa menettää sähkövirran kokonaan. Jos näin käy, voit edelleen poistua autosta manuaalisen oven vapautuksen avulla. Katso lisätietoja kohdasta Ovien avaaminen sisäpuolelta.

Tämä hälytys voi johtua useista erilaisista olosuhteista. Saat lisätietoja ja toimintasuosituksia tarkistamalla auton muut aktiiviset hälytykset.

(VCSEC_a221)Renkaiden ilmanpaine alle suosituksenTarkista paine ja lisää ilmaa tarvittaessa

Tämä hälytys EI tarkoita sitä, että rengas on tyhjä.

Rengaspainevalvontajärjestelmä (TPMS) on havainnut, että yhden tai useamman renkaan rengaspaine on vähintään 20 % suositeltua kylmäpainetta alhaisempi.

Kohdassa Rengaspaineiden ylläpito on tarkemmat tiedot siitä, mistä löydät auton renkaille suositellun kylmäpaineen, kuinka tarkistat rengaspaineet ja kuinka ylläpidät rengaspaineita.

Tämä hälytys voi näkyä kylmällä ilmalla, koska renkaiden ilma supistuu luontaisesti kylmässä ja laskee näin rengaspaineita.
 • Vaikka rengaspaineen lasku kylmissä olosuhteissa on odotettavissa, ilmaa on kuitenkin lisättävä, jotta renkaiden kylmäpaineet saavutetaan.
 • Hälytys saattaa poistua, kun ajoneuvolla ajetaan. Se johtuu siitä, että renkaat lämpenevät ja rengaspaine kasvaa.
  • Vaikka hälytys poistuu, renkaisiin on kuitenkin lisättävä ilmaa, kun ne ovat jäähtyneet. Saat parhaan ajokokemuksen käyttämällä renkaissa aina suositeltuja kylmäpaineita.
Hälytyksen pitäisi poistua, kun rengaspaineiden valvontajärjestelmä havaitsee, että renkaat on täytetty suositeltuun kylmäpaineeseen.
 • Hälytys ja rengaspaineiden merkkivalo saattavat näkyä vielä sen jälkeen, kun olet täyttänyt renkaat suositeltuun kylmäpaineeseen, mutta niiden pitäisi poistua lyhyen ajon jälkeen.
 • Sinun on ehkä ajettava vähintään nopeudella 15 mph (25 km/h) vähintään 10 minuutin ajan, ennen kuin rengaspaineiden valvontajärjestelmä pystyy mittaamaan ja raportoimaan uudet rengaspaineet.

Jos hälytys näkyy usein ja aiheuttajana on sama rengas, tarkastuta rengas hitaan vuodon varalta. Vieraile paikallisessa rengasliikkeessä tai varaa huoltoaika Tesla-mobiilisovelluksella.

Lisätietoja rengaspaineiden ylläpidosta on kohdassa Renkaiden hoito ja huolto.

(VCSEC_a228)Renkaiden ilmanpaine hyvin alhainenPYSÄYTÄ TURVALLISESTI – tarkista tyhjä rengas

Tämä hälytys on merkki siitä, että yksi tai useampi rengas on melkein tai täysin tyhjä.

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) on havainnut, että yhden tai useamman renkaan rengaspaine on huomattavasti suositeltua kylmäpainetta alhaisempi.

Aja sivuun mahdollisimman pian. Tarkista tyhjä rengas turvallisessa paikassa.

Voit tarvittaessa pyytää apua Teslan tiepalvelusta (liikkuva rengaspalvelu, lainapyörä, hinaus). Katso lisätietoja kohdasta Yhteyden ottaminen Tesla tiepalveluun.

Muissa kuin hätätapauksissa suosittelemme käymään paikallisessa rengasliikkeessä tai varaamaan huollon Tesla-mobiilisovelluksella.

Kohdassa Rengaspaineiden ylläpito on tarkemmat tiedot siitä, mistä löydät auton renkaille suositellun kylmäpaineen, kuinka tarkistat rengaspaineet ja kuinka ylläpidät rengaspaineita.

Hälytyksen pitäisi poistua, kun rengaspaineiden valvontajärjestelmä on mitannut yhdenmukaisen rengaspaineen kaikissa renkaissa. Rengaspaineen on oltava vähintään 30 psi.
 • Hälytys ja rengaspaineiden merkkivalo saattavat näkyä vielä sen jälkeen, kun olet täyttänyt renkaat suositeltuun kylmäpaineeseen, mutta niiden pitäisi poistua lyhyen ajon jälkeen.
 • Sinun on ehkä ajettava vähintään nopeudella 15 mph (25 km/h) vähintään 10 minuutin ajan, ennen kuin rengaspaineiden valvontajärjestelmä pystyy mittaamaan ja raportoimaan uudet rengaspaineet.

Lisätietoja rengaspaineista, täyttämisestä ja huollosta on kohdassa Renkaiden hoito ja huolto.