Biograf, arkad och leklåda

Översikt

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Anm
Underhållningsalternativen kan variera beroende på marknadsregion, tillverkningsdatum och fordonskonfiguration.
Biograf: Använd olika strömmade videotjänster (som Netflix, YouTube, Hulu osv.) när bilen är parkerad. Endast tillgängligt om Model S är ansluten till Wi-Fi eller har premiumanslutning och det finns tillgänglig mobiltäckning.
Arkad: Vill du spela? Du kan behöva använda knapparna på ratt eller en Bluetooth- eller USB-styrenhet för att spela. Se Spelkontroller.
Leklåda: Lek i leklådan när bilen är parkerad.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varning
Använd endast de här funktionerna när Model S är parkerad. Ha alltid god uppsikt över vägen och trafiken när du kör. Det är olagligt och väldigt farligt att använda dessa funktioner medan du kör.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Anm
Du kan även använda röstkommandon för att komma åt funktionerna (se Röstkommandon).

Leklåda

Bilens leklåda har funktioner som kan vara roliga att använda. Här är ett exempel på de olika funktionstyperna som finns i leklådan:

Välj ... För att ...
007 (endast fordon med luftfjädring) Du är inte längre en Driver, du är en Diver! Tryck på Reglage > Fjädring för att ändra djupet.
Boombox Om Model S är utrustad med ett system för fotgängarvarning kan du glädja fotgängare med en mängd olika ljud från fordonets yttre högtalare när fordonet är i parkeringsläge. Se Boombox för mer information.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Anm
Kontrollera den lokala lagstiftningen före användning av Boombox på offentliga platser.
Utsläpp Man kan ha överraskande mycket skoj. Välj önskad pruttstil och säte. Använd blinkersen eller tryck på vänstra rullningshjulet när du är redo att ”släppa lös” hysset. I de fordon som är lyckligt utrustade med ett system för fotgängarvarning kan du välja att sända ljudet utvändigt när fordonet är parkerat. Men vänta! Det roliga slutar inte där. Använd mobilappen och testa att sända ljudet utvändigt genom att trycka och hålla in någon av de fyra snabbreglageknapparna och välja fisknappen.
Ljusshow Parkera ute, vrid upp volymen, veva ner rutorna och njut av showen. Schemalägg att ljuset visas vid en viss tidpunkt och anpassa låten för att överraska nära och kära.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Anm
Ljusshow bör inte användas när bilen parkerats vid eller i närheten av allmän väg. I annat fall kan andra trafikanter bli distraherade. Det är förarens ansvar att kontrollera att användning av ljusshow är förenligt med lokal lagstiftning innan ljusshow aktiveras.
Ludicrous-hastighet (enbart P100D-fordon) Håll ned inställningen Ludicrous (tryck på Reglage > Pedaler och styrning > Acceleration > Ludicrous) i cirka fem sekunder. Tryck på Ja, släpp lös kraften! om du vill köra snabbt. Visa information om kraft och acceleration på instrumentpanelen genom att trycka kort på ena rullningsknappen tills de tillgängliga alternativen visas. Rulla sedan rullningsknappen för att markera Avläsning och tryck ned rullningsknappen igen.
Mars Kartan visar din Model S som en rymdbil i det marsianska landskapet och rutan About Your Tesla visar SpaceX:s interplanetära rymdskepp.
Rainbow-laddkontakt När Model S är låst och laddas trycker du på knappen på mobilkontakten tio gånger i snabb följd. Fiffigt, eller hur?
Regnbågsvägen Behöver du mer koskälla? Besök Regnbågsvägen genom att dra i Autopilot-spaken fyra gånger i snabb följd med autostyrning aktiverad.
Romantik Du kan inte rosta kastanjer över öppen eld i bilen men du kan fortfarande mysa till det med dina nära och kära vid den här virtuella eldstaden. På med musiken och låt romantiken flöda!
Skissblock Kanalisera din inre Picasso. Visa vad du går för! Tryck på Publicera så skickas dina konstnärliga alster in till Tesla för bedömning.
TRAX Det är aldrig för sent att förverkliga din dröm om att bli en världsberömd DJ. Med hjälp av TRAXkan du förvandla ditt fordon till din egen musikstudio. I parkeringsläget kan du välja mellan många olika instrument och unika klanger för att skapa nästa hitlåt. Mikrofon och headset ingår inte.
Svaret på den ultimata frågan om livet, universum och allting Byt namn på fordonet till 42 (tryck på Reglage > Programvara och tryck på bilens namn). Nu ser du det nya namnet.
Färgsätta bilen (i förekommande fall) Ändra färgen på Model S på pekskärmen. Tryck på färgkartan bredvid bilnamnet och anpassa ytterfärg, ton och mycket mer.

Boombox

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Anm
Bergsprängare är endast tillgängligt på fordon som har systemet för fotgängarvarning (PWS).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Anm
Kontrollera den lokala lagstiftningen före användning av Boombox på offentliga platser.

Med Boombox kan du spela upp ljud utanför fordonet via högtalaren för systemet för fotgängarvarning (PWS) när Model S är parkerad. Till exempel:

 • Spela aktuell media.
 • Använd Megafon till att aktivera en modulerad version av din röst.
 • Tryck på signalhornet för att spela upp de första fem sekunderna av valfritt ljud från en kompatibel USB-enhet.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Anm
Om Camping är aktiverat med klimatreglagen kan du gå ur bilen och reglera volymen med Tesla-appen.

Förbereda ett USB-minne för Boombox

Följ de här stegen för att lägga till upp till fem anpassade bergsprängarljud:

 1. Formatera USB-minnet med exFAT-, MS-DOS FAT- (för Mac) på en dator. ext3- eller ext4-format (NTFS stöds inte för närvarande).
 2. Skapa en mapp på USB-minnet som heter Boombox.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Anm
  USB-minnet får bara innehålla en mapp. Det får till exempel inte delas med bilkameran.
 3. Lägg .wav- och .mp3-ljudfiler i mappen. Även om du kan lägga till så många filer som USB-minnets storlek tillåter kan du endast välja från de första fem, i alfabetisk ordning. Filnamn, oavsett längd, får innehålla stora eller små bokstäver (a-ö/A-Ö), siffror från 0–9, punkter (.), bindestreck (-) och understreck (_).
 4. Sätt in USB-enheten i en främre USB port.
 5. Välj ett ljud från USB-minnet genom att välja det från rullgardinsmenyn för Boombox.

Avinstallera spel

Det kan vara praktiskt att avinstallera spel om du vill göra mer plats i fordonets ombordlagring. Avinstallera spel genom att gå till Arkad, markera det spel du vill avinstallera och tryck på Avinstallera. När du har avinstallerat ett spel måste du ladda ner det på nytt innan du kan spela det.

Spelkontroller

Klassiska spelkontroller med Bluetooth kan parkopplas med Model S med samma steg som du parkopplar din telefon (se Telefon, kalender och konferenssamtal på nätet). När kontrollen har parkopplats ansluter den automatiskt till telefonen. När kontrollen har anslutits kan du spela utvalda spel. Model S har stöd för upp till två Bluetooth-enheter åt gången (t.ex. två styrenheter eller en telefon och en styrenhet).

I fordon som har tillverkats ungefär före 1 november 2021 kan du ansluta USB-kompatibla handkontroller till de främre USB portarna i fordonets mittkonsol. I fordon som har tillverkats ungefär efter 1 november 2021 måste du använda USB-porten i handskfacket.