Wifi

Wifi is beschikbaar als methode voor dataverbinding en is vaak sneller dan mobiele datanetwerken. Verbinding maken met wifi is vooral nuttig in zones met een beperkte of geen mobiele connectiviteit. Om software- en kaartupdates snel en betrouwbaar te ontvangen, raadt Tesla u aan Model 3 aangesloten te laten op het wifi-netwerk wanneer dat mogelijk is (bijvoorbeeld wanneer de auto thuis is geparkeerd).

Verbinding maken met een wifi-netwerk:

 1. Tik op Bediening > Wifi. Model 3 begint met scannen en geeft gedetecteerde wifi-netwerken weer die binnen bereik zijn.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Als een bekend wifi-netwerk niet wordt weergegeven in de lijst, plaatst u Model 3 dichter bij het access point of kunt u een range extender gebruiken.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Als u verbinding maakt met een 5GHz-netwerk (indien beschikbaar), controleer dan welke kanalen worden ondersteund in uw regio.
  Tabel 1. Ondersteunde kanalen 5GHz-netwerk
  36-48 52-64 100-140 149-165
 2. Zoek het gewenste wifi-netwerk en tik erop in Zoeken naar wifi-netwerken of voer het netwerk handmatig toe in Wifi-netwerken toevoegen, voer (indien nodig) het wachtwoord in en tik dan op Bevestigen. Wanneer verbinding is gemaakt met het wifi-netwerk, wordt het weergegeven in Bekende wifi-netwerken met een groen vinkje. Wanneer het netwerk binnen bereik is, maakt Model 3 er automatisch verbinding mee.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Model 3 ondersteunt momenteel geen verbindingen met captive wifi-netwerken (bij captive wifi, dat meestal wordt gebruikt door openbare hotspots, moet u een speciale webportal openen en akkoord gaan met servicevoorwaarden voordat u kunt inloggen).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Wanneer meerdere van de eerder gebruikte netwerken binnen het bereik liggen, maakt de Model 3 verbinding met het recentst gebruikte netwerk.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
In Tesla Service Centers maakt de Model 3 automatisch verbinding met het wifi-netwerk van Tesla Service.

Hotspots

In plaats van een wifi-netwerk, kunt u ook een mobiele hotspot gebruiken (verbonden aan kosten en beperkingen door uw provider). Nadat u verbinding hebt gemaakt met uw hotspot, selecteert u Verbonden blijven tijdens rijden als u wilt dat de verbinding behouden blijft tijdens het rijden.

Tips voor probleemoplossing

Als de wifi-verbinding van uw voertuig langzaam is of niet tot stand kan worden gebracht, probeer dan deze tips.
 • Controleer het aantal balkjes van het wifi-pictogram op het touchscreen (signaalsterkte). Als er weinig balkjes worden weergegeven, overweeg dan een wifi-toegangspunt dichter bij het voertuig toe te voegen om het signaal te verbeteren.
 • Start het touchscreen opnieuw op (zie Opnieuw starten van het touchscreen).
 • Verwijder de wifi-verbinding en maak opnieuw verbinding. Tik op Bediening > Wifi, selecteer uw netwerk en kies vervolgens Netwerk vergeten. Maak dan opnieuw verbinding door op uw netwerk te tikken bij Bekende netwerken.
 • Probeer een ander wifi-netwerk.