Software-updates

Nieuwe software laden

Tesla update de software van uw auto via een draadloze verbinding, zodat u altijd verzekerd bent van de nieuwste functies. Tesla raadt u aan software-updates zo spoedig mogelijk te installeren op uw auto. Voor een snelle en betrouwbare levering van software-updates adviseert Tesla om wanneer mogelijk wifi ingeschakeld te laten en de verbinding met het wifi-netwerk te behouden. In de meeste gevallen moet uw auto zijn verbonden met wifi om een update van de software te kunnen downloaden (zie Wifi).

Nieuwe software downloaden vs. installeren

Er zijn twee stappen om een nieuwe update te ontvangen: software downloaden (waarvoor wifi nodig is) en hem installeren. Voor uw gemak kunt u downloads en installaties starten met de mobiele Tesla-app.

Downloaden

Wanneer een software-update beschikbaar is, wordt die automatisch gedownload, waarbij u een groene pijl ziet bovenaan het scherm. Als de auto geen verbinding heeft met wifi, verschijnt er een geel download-pictogram. U kunt rijden tijdens het downloaden van de software-update, maar daarbij kan het downloaden worden onderbroken wanneer de wifi-verbinding van uw auto wordt verbroken. Als de software-update volledig is gedownload en gereed is voor installatie, wordt boven in het touchscreen een klok weergegeven.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Om snel en betrouwbaar software-updates te downloaden, adviseert Tesla om wifi ingeschakeld te laten en de verbinding met het wifi-netwerk te behouden wanneer mogelijk (zie Wifi).

Installeren

U KAN NIET rijden terwijl de software wordt geïnstalleerd. Als uw auto is aangesloten op een oplader, stopt uw auto met laden totdat de installatie is voltooid. Om de installatie te starten, tikt u op de gele klok boven in het touchscreen. Tik op Nu installeren om de installatie onmiddellijk te starten of tik op Instellen voor deze tijd om een andere begintijd te kiezen. U kunt op ieder moment voordat de installatie van de update plaatsvindt op dit klokje tikken om de planning van de installatie te wijzigen. Als u rijdt met de Model 3 op het moment dat er een update gepland is, wordt het installeren van de update geannuleerd en moet de update opnieuw worden gepland. U kan software-updates ook bekijken, downloaden en installeren door te navigeren naar Bediening > Software. Maak een verbinding met het wifi-netwerk als dat beschikbaar is om de update te downloaden.

Software-updates worden niet uitgevoerd wanneer de volgende functies actief zijn.

  • Climate control aanhouden, Dog-modus of Kampeermodus
  • Sentry Mode
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Software-updates worden niet geïnstalleerd als de modus Climate control aanhouden, Dog of Kamperen actief is (zie Climate control aanhouden, Dog en Kamperen).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Naar behoefte verzendt Tesla ook software-updates via een mobiele verbinding.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Sommige software-updates doen er ongeveer 30 minuten over (sommige langer). Model 3 moet in de stand P (Parkeren) staan tijdens de software-update.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Probeer de auto niet te gebruiken terwijl de software wordt geïnstalleerd. Voertuigfuncties, inclusief enkele veiligheidssystemen en het openen en sluiten van portieren of ramen, kunnen beperkt of uitgeschakeld zijn terwijl de installatie wordt uitgevoerd en schade aan de auto kan het gevolg zijn.

Voorkeuren software-updates

Tesla bepaalt hoe, wanneer en waar updates naar voertuigen worden verzonden op basis van diverse factoren, die uniek zijn voor iedere release. In Bediening > Software kan u kiezen hoe snel u de beschikbare updates voor uw auto wilt ontvangen. Aanvaard ze snel door Geavanceerd te selecteren (met extra releases), of wacht tot anderen ze geïnstalleerd hebben (wat resulteert in minder releases) door Standaard te selecteren. Uw auto neemt niet deel aan het Early Access-programma van Tesla wanneer u Geavanceerd kiest.

Tesla update software niet op verzoek van klanten die de nieuwste functies en verbeteringen willen ontvangen. Het selecteren van de optie Geavanceerd en een continue wifi-verbinding (zie Wifi) is de beste manier om snel de nieuwste software-updates te ontvangen.

Als het touchscreen een melding weergeeft dat de software-update niet voltooid is, wacht dan op de volgende software-update voor uw auto.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Het scherm voor software-updates verdwijnt pas wanneer de update installeert. Installeer software-updates zo spoedig mogelijk. Iedere schade die het gevolg is van het niet installeren van een software-update wordt niet gedekt door de garantie van de auto. Als de installatie van updates is mislukt of geweigerd, kunnen sommige voertuigfuncties mogelijk niet langer toegankelijk zijn of kan digitale media-apparatuur incompatibel worden.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Tesla kan de software van uw auto updaten of opnieuw installeren als onderdeel van een normale diagnose, reparatie of onderhoudsproces in Tesla Service.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Terugkeren naar een oudere softwareversie is niet mogelijk.

Opladen

Als de Model 3 wordt opgeladen op het moment dat er een update begint, wordt het opladen gestopt. Het opladen wordt automatisch hervat nadat de software is bijgewerkt.

Release notes bekijken

Lees na het uitvoeren van een software-update de release notes op het touchscreen voor informatie over wijzigingen of nieuwe functies. Om op elk gewenst moment versie-informatie over de huidige versie van de software van uw voertuig weer te geven, tikt u op Bediening > Software > Release Notes.

Tesla raadt u met klem aan om alle release notes te lezen. Deze kunnen belangrijke veiligheidsinformatie of bedieningsinstructies voor uw Model 3 bevatten.