De actieradius vergroten

Factoren die van invloed zijn op het energieverbruik

Tijdens het rijden:

 • Verhoogde rijsnelheid.
 • Omgevingsfactoren zoals koud of warm weer en wind.
 • Gebruik van de klimaatregeling om het interieur te verwarmen of te koelen.
 • Hellingen oprijden: Het oprijden van hellingen vergt meer energie, waardoor de actieradius sneller afneemt. Wanneer u echter een helling afrijdt, kan uw auto een deel van energie terugwinnen door middel van regeneratief remmen (zie Regeneratief remmen).
 • Korte ritten of verkeer met veel stoppen en optrekken: Bij het starten van de auto kost het energie om het interieur en de batterij op een bepaalde temperatuur te brengen. Bij zeer korte ritten of bij druk verkeer neemt het gemiddelde energieverbruik mogelijk toe.
 • Zware lading.
 • Ruiten naar beneden.
 • Wielen en banden niet onderhouden.
 • Aangepaste instellingen of accessoires van derden (dakdragers of bagagerekken, wielen van derden).

Geparkeerd en niet aangesloten op een oplader:

 • Voorverwarming van het interieur of gebruik van de climate control.
 • Summon.
 • Infotainment- en climate control-systeem van de auto.
 • Bewakingsmodus.
 • Mobiele app-aanvragen van Tesla of derden.

Tips om actieradius te vergroten

U kunt uw actieradius vergroten door op dezelfde manier zuinig te rijden als u deed om benzine te besparen. Doe het volgende voor een maximale actieradius:

 • Minder vaart en voorkom veelvuldig en snel accelereren. Overweeg het gebruik van de modus Chill (tik op Bediening > Pedalen en stuur > Acceleratie).
 • Als dit veilig is, kunt u geleidelijk vaart minderen door gas terug te nemen in plaats van het rempedaal te gebruiken. Elke keer dat u tijdens het rijden in de Model 3 het gaspedaal niet intrapt, verliest de auto door regeneratief remmen snelheid, terwijl de daarbij opgewekte energie wordt gebruikt om de batterij op te laden (zie Regeneratief remmen).
 • Beperk het gebruik van elektrische verbruikers zoals de verwarming en airconditioning. Het gebruik van de stuur- en stuurwiel-verwarming (indien aanwezig) om warm te blijven is efficiënter dan het gebruik van de climate control om het interieur te verwarmen.
 • Als uw auto is aangesloten, gebruik dan de mobiele app om uw auto voor te verwarmen, zodat het interieur een aangename temperatuur heeft en de ruiten (indien nodig) zijn ontdooid voordat u gaat rijden. Dit doet u door te tikken op Climate control > Aan en uw voorkeuren in te stellen (zie Mobiele app).
 • Tik op Planning dat beschikbaar is op zowel het laadscherm als op het scherm voor de klimaatregeling als u een tijd wilt instellen waarop uw auto klaar moet zijn om weg te rijden (zie Gepland opladen en Gepland vertrek).
 • Zorg ervoor dat de wielen volgens de specificaties zijn uitgelijnd en dat de banden op de aanbevolen spanning worden gehouden (zie Onderhoud banden), en worden gedraaid indien nodig (zie Onderhoudsintervallen).
 • Installeer aero-doppen (indien aanwezig) om de luchtweerstand te verminderen (zie Aero-doppen verwijderen en monteren).
 • Neem geen onnodige bagage mee.
 • Open alle ramen volledig.
 • Functies zoals Bewakingsmodus en Cabin Overheat Protection kunnen van invloed zijn op de actieradius. Schakel functies uit wanneer u ze niet gebruikt.
 • Laat de auto wanneer deze niet wordt gebruikt aangesloten op de oplader om overmatig energieverbruik van de auto te voorkomen.

Het is normaal dat het geschatte bereik de eerste maanden iets afneemt voordat het is geëgaliseerd. In de loop van de tijd ziet u mogelijk een geleidelijke, maar natuurlijke, afname van het bereik bij een volle batterij. Dit is afhankelijk van factoren zoals of de kilometerstand en leeftijd van de batterij. Uw Model 3 zal u informeren in het onwaarschijnlijke geval dat een hardwareprobleem een buitensporige verslechtering van de batterij of het bereik veroorzaakt.

De vermogensmeter op het touchscreen geeft feedback over het energieverbruik.

Bereikgarantie

De actieradius die worden weergegeven in de Model 3 en een schatting van de resterende energie in de batterij gebaseerd op nominaal EPA-verbruik. Er wordt geen rekening gehouden met uw persoonlijke rijgedrag of externe omstandigheden. Het weergegeven bereik op het touchscreen kan sneller afnemen dan de werkelijk afgelegde afstand. Als u het geschatte bereik op basis van uw recente energieverbruik wilt zien, open dan de Energie-app om de grafiek weer te geven.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
De nominale actieradius is gebaseerd op nominaal EPA-verbruik in de Verenigde Staten, dat afwijkt van tests die in andere regio's worden gepubliceerd en uitgevoerd.

Uw auto controleert continu het energieniveau en de afstand tot bekende laadlocaties.

Pictogram van een bliksemschicht
Tik op Opladers in de navigatiezoekbalk om te wisselen tussen soorten opladers, inclusief Superchargers en laadpunten.

Wanneer het risico bestaat dat u buiten het bereik van bekende laadlocaties komt, verschijnt er een bericht op het touchscreen. U kunt nu een lijst laten weergeven met laadstations die binnen bereik zijn. Wanneer u een laadlocatie in de lijst kiest, biedt de Model 3 navigatie-instructies en een lijst met route-aanwijzingen. Deze lijst toont ook de hoeveelheid energie die naar verwachting beschikbaar is wanneer u op de laadlocatie aankomt.

Reisplanner (indien beschikbaar in uw land) begeleidt u door Supercharger-locaties om de oplaad- en rijtijd tot een minimum te beperken. Om deze functie in te schakelen, tikt u op Bediening > Navigatie > Reisplanner.

Energie-app

De Energie-app geeft een beeld van het actuele en voorspelde energieverbruik van uw auto.

Pictogram van groene kartellijn met punten eronder
 1. Zoek de Energie-app op de onderste balk door op de App Launcher te tikken (de drie punten).
 2. Tik erop om de Energie-app te openen kies uit de diverse tabbladen. De gekleurde lijn van de energiegrafiek geeft het werkelijke energieverbruik tijdens het rijden aan, terwijl de grijze lijn het voorspelde verbruik weergeeft.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  U kunt de grafiekwaarden aanpassen door te tikken op Bediening > Scherm > Energieweergave.
 • Rijden: Het energieverbruik tijdens rijden weergeven. U kunt het real-time energieverbruik verdeeld in diverse categorieën volgen, vergelijkingen maken met verschillende referentievoorspellingen en tips voor een optimaal bereik bekijken die speciaal zijn afgestemd op uw rit om te zien hoe u de energie-efficiëntie kunt verbeteren.
  1. Kies Rit wanneer u naar een bestemming navigeert, om het actuele verbruik te vergelijken met het voorspelde verbruik.
  2. Kies Rated om het actuele energieverbruik of bereik te vergelijken met de het geschatte resterende bereik (of de geschatte resterende energie).
  3. Kies Huidige rit om gegevens voor uw huidige rit te bekijken, of Sinds opladen om ook gegevens te zien sinds de auto het meest recent is opgeladen.
  4. Bekijk Tips voor bereik om invloeden op het batterijverbruik te begrijpen en aanbevelingen voor een optimaal bereik en maximale efficiënte te krijgen.
 • Parkeren: Bewaakt de hoeveelheid verloren energie wanneer de Model 3 is geparkeerd.
  1. Kies tussen Sinds laatste rit en Sinds opladen.
  2. Bekijk hoeveel energie is verbruikt terwijl uw auto is geparkeerd en krijg aanbevelingen om dit energieverlies te verlagen.
 • Verbruik Bekijk het energieverbruik van de Model 3 over de afgelopen 10, 25 of 50 km.
  1. Tik op Huidig bereik om de schatting van het bereik te wijzigen. Met Huidig bereik worden alleen de paar meest recente datapunten gebruikt om het bereik te voorspellen.
  2. Tik op Gemiddelde bereik om het energieverbruik van de afgelopen 10, 25 of 50 km te gebruiken voor een meer nauwkeurige voorspelling van het bereik.