Spiegels

Buitenspiegels verstellen

Verstel de buitenspiegels door te tikken op Bediening > Spiegels. Druk op de linker scrolltoets op de stuurwiel om de spiegel Links of Rechts te verstellen. Gebruik vervolgens als volgt de linker scrolltoets om de geselecteerde spiegel in de gewenste stand te zetten:

  • Draai de linker scrolltoets omhoog of omlaag om de spiegel hoger of lager te zetten.
  • Druk de linker scrolltoets naar links of naar rechts om de spiegel naar binnen of naar buiten te bewegen.
Beide buitenspiegels kunnen omlaag worden gekanteld als de auto in Achteruit is geschakeld. Wanneer u weer naar een andere rijmodus schakelt, keren de spiegels terug naar de normale stand (omhoog). Tik op Bediening > Spiegels > Spiegels automatisch kantelen om deze functie in of uit te schakelen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Met een toekomstige software-update kan de instelling van de spiegels worden bewaard met de knop Opslaan, maar dit is momenteel nog niet mogelijk.

Bij bepaalde omgevingsomstandigheden worden de binnenspiegel en de buitenspiegels automatisch gedimd (bijvoorbeeld bij weinig licht of om verblinding bij nachtelijke ritten te voorkomen). Om deze functie in of uit te schakelen, tikt u op Bediening > Spiegels > Spiegels automatisch dimmen.

De beschikbaarheid van de functie Spiegels automatisch dimmen is afhankelijk van de marktregio en de productiedatum.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Beide buitensspiegels zijn voorzien van spiegelverwarming die tegelijk met de achterruitverwarming wordt in- en uitgeschakeld.

Spiegels inklappen

Om buitenspiegels handmatig in en uit te klappen (bijvoorbeeld tijdens parkeren in een krappe garage of parkeerplaats), tikt u op Bediening > Spiegels inklappen/uitklappen.

Als u de spiegels handmatig inklapt, blijven ze ingeklapt totdat de rijsnelheid 50 km/h bereikt (of totdat u ze handmatig uitklapt door te tikken op Bediening > Spiegels uitklappen).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Bij een rijsnelheid hoger dan 50 km/h kunt u de spiegels niet inklappen.

Om de spiegels automatisch te laten inklappen wanneer u uitstapt en de Model 3 vergrendelt, tikt u op Bediening > Spiegels > Spiegels automatisch inklappen. De spiegels worden automatisch uitgeklapt wanneer u de Model 3 ontgrendelt.

U kunt de spiegels ook zo instellen, dat ze automatisch worden ingeklapt wanneer u op een specifieke locatie aankomt. Zo hoeft u ze niet telkens handmatig in te klappen wanneer u aankomt op een locatie die u regelmatig bezoekt. Om dit in te stellen, stopt u op de locatie die u wilt opslaan (of rijdt u hier langzamer dan 5 km/h), en klapt u de spiegels in. Locatie opslaan wordt kort weergegeven onder het bedieningselement Spiegels inklappen. Tik opnieuw als u de spiegels niet langer automatisch wilt laten inklappen op de locatie.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als u de opgeslagen locatie verlaat, blijven spiegels ingeklapt totdat de rijsnelheid 50 km/h, bereikt of totdat u op Bediening > Spiegels uitklappen tikt.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Let op!
Als u sneller rijdt dan 3 mph/5 km/h wanneer u een opgeslagen locatie nadert, worden de spiegels mogelijk niet ingeklapt.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
U kunt het automatisch in-/uitklappen van spiegels op elk moment onderdrukken (Model 3 heeft bijvoorbeeld geen stroom) door de spiegeleenheid van u af te duwen om uit te klappen of naar u toe te trekken om in te klappen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als u ijsvorming verwacht wanneer de Model 3 is geparkeerd, schakel dan Spiegels automatisch inklappen uit. IJsvorming kan ervoor zorgen dat buitenspiegels niet kunnen worden ingeklapt of uitgeklapt. Zie 'Best practices' bij koude weersomstandigheden voor informatie over hoe u ervoor zorgt dat de spiegels ook bij lage temperaturen goed werken.

U kunt automatisch inklapbare spiegels integreren met HomeLink (zie Connectiviteit met slimme garage). Om dit in te schakelen, gaat u naar HomeLink > Spiegels automatisch inklappen bij naderen.

Binnenspiegel

De binnenspiegel automatisch versnellen. In de rijversnelling of de neutrale stand wordt de achteruitkijkspiegel automatisch gedimd bij weinig licht, op basis van de tijd van de dag (bijvoorbeeld bij 's nachts rijden).

Make-upspiegels

Om de make-upspiegel zichtbaar te maken en te verlichten, trekt u de zonneklep omlaag en gebruikt u vervolgens de lip om de afdekking van de spiegel omlaag te zetten. Na het sluiten van de afdekking van de spiegel, gaat de verlichting uit.

Pijl die naar beneden wijst van de afdekking van de spiegel op de zonneklep