Ruitenwissers en -sproeiers

Ruitenwissers

De knop op het uiteinde van de richtingaanwijzerhendel heeft twee niveaus. Druk de knop gedeeltelijk in om één keer te wissen, zonder ruitensproeiervloeistof. Druk de knop volledig in om zowel te wissen als te wassen. U kunt de instellingen voor de ruitenwissers openen vanuit het hoofdscherm Bediening om de snelheid van de ruitenwissers aan te passen:

I - Met interval, langzaam

II - Met interval, snel

III - Continu, langzaam

IIII - Continu, snel

Auto: Model 3 detecteert of het regent. Als de ruitenwissers zijn ingesteld op Auto en er vloeistof op de voorruit wordt gedetecteerd, bepaalt de Model 3 de optimale wisfrequentie. Als de Model 3 geen vloeistof op de voorruit detecteert, zullen de wissers niet worden ingeschakeld.

Om met één tik toegang te krijgen tot de ruitenwissers kunt u de ruitenwisserbediening toevoegen aan Mijn apps. Zie Mijn apps aanpassen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
U kunt ook de snelheid en het interval van de ruitenwissers instellen met spraakbediening (zie Spraakbediening).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Voor Autopilot moeten de ruitenwissers worden ingesteld op Auto. Deze instelling is automatisch en u kunt deze niet veranderen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
De instelling Auto is momenteel een BÈTA-functie. Wanneer u onzeker bent over het gebruik van de instelling Auto in de BÈTA-fase, raadt Tesla u aan de ruitenwissers waar nodig handmatig te bedienen.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Let op!
Controleer of de ruitenwissers zijn uitgeschakeld voordat u de Model 3 wast, om te voorkomen dat de wissers worden beschadigd.

Controleer en reinig de wisserbladen regelmatig. Als een ruitenwisserblad is beschadig, moet het onmiddellijk worden vervangen. Zie Ruitenwissers, ruitensproeiers en ruitensproeiervloeistof voor details over het controleren en vervangen van wisserbladen.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Let op!
Om schade aan de voorklep te voorkomen, moet deze volledig gesloten zijn voordat u de ruitenwissers gebruikt.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Let op!
Controleer bij extreme kou altijd of de ruitenwissers niet aan de voorruit vastgevroren zijn. Verwijder ijs van de voorruit voordat u de ruitenwissers gebruikt. IJs heeft scherpe kanten waardoor het rubber van de wisserbladen beschadigd kan raken.

Ruitensproeiers voorruit

Druk de knop op het uiteinde van de richtingaanwijzerhendel in om de ruitensproeiers te bedienen. Deze knop heeft twee niveaus. Druk de knop gedeeltelijk in om één keer te wissen, zonder ruitensproeiervloeistof. Druk de knop volledig in om zowel te wissen als te wassen. Bij het wassen van de voorruit worden de ruitenwissers ingeschakeld. Tijdens het sproeien van de ruit, worden de ruitenwissers ingeschakeld. Als u de knop loslaat, zullen de ruitenwissers nog twee keer wissen en dan, afhankelijk van het voertuig en de omgevingsomstandigheden, een derde keer enkele seconden later.

Richtingaanwijzer met pijl die naar een tip wijst

Vul de ruitensproeiervloeistof regelmatig bij (zie Ruitensproeiervloeistof bijvullen).