Vereisten voor USB-stick voor opnemen van video's

Sommige functies op vereisen het gebruik van een USB-stick (zoals Dashcam, Bewakingsmodus en Track Mode, indien aanwezig) die aan de volgende vereisten voldoet:

 • Minimale opslagcapaciteit van 64 GB. Gebruik een USB-stick met een zo groot mogelijke opslagcapaciteit. Opslag van videomateriaal kan veel geheugen in beslag nemen.
 • Een constante schrijfsnelheid van ten minste 4 MB/s. Let op: de constante schrijfsnelheid verschilt van de hoogst mogelijke schrijfsnelheid.
 • Compatibel met USB 2.0. Als er een USB 3.0-stick wordt gebruikt, dan moet deze ook USB 2.0 ondersteunen.
 • Correct geformatteerd (automatisch of handmatig).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
De USB-C-poorten in de middenconsole en onder het touchscreen achterin ondersteunen niet het formatteren, opslaan en weergeven van videomateriaal. Gebruik voor deze doeleinden de USB-A-poort in het dashboardkastje (zie Elektronica in het interieur).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
In sommige landen kunt u aanbevolen USB-sticks bestellen op http://www.tesla.com.

Automatisch een USB-stick formatteren

Sluit de USB-stick aan op een USB-poort voorin die het formatteren, opslaan en weergeven van videobeelden ondersteunt (zie Elektronica in het interieur) en tik op Bediening > Veiligheid > USB-stick formatteren. De stick wordt dan automatisch geformatteerd als exFAT en er worden daarop mappen gemaakt met de naam TeslaCam en TeslaTrackMode (indien aanwezig). De USB-stick is nu gereed voor de opname en opslag van videobeelden.

USB-stick formatteren is alleen beschikbaar wanneer een USB-stick (met één of minder partities) is aangesloten op een USB-poort voorin. Als u USB-stick formatteren kiest, wordt alle bestaande inhoud op de USB-stick gewist. Breng alle inhoud die u wilt bewaren over naar een ander apparaat voordat u deze functie gebruikt.

Handmatig een USB-stick formatteren

Als de Model 3 de USB-stick niet kan formatteren, formatteer deze dan op een computer.

 1. Formatteer de USB-stick als exFAT, MS-DOS FAT (voor Mac), ext3, of ext4 (NTFS wordt momenteel niet ondersteund).
 2. Maak een map op basisniveau met de naam TeslaCam. Maak voor Track Mode (indien aanwezig) nog een map op basisniveau, met de naam TeslaTrackMode. U kunt één USB-stick gebruiken voor Dashcam, Bewakingsmodus, Track Mode (indien aanwezig) en audiobestanden, maar u moet afzonderlijke partities of mappen maken op de USB-stick die als exFAT is geformatteerd.
 3. Sluit de geformatteerde USB-stick aan op de USB-poort in het dashboardkastje (indien aanwezig). Gebruik anders een USB-poort voorin in de middenconsole. Gebruik niet de USB-poorten achterin, want deze zijn uitsluitend bedoeld voor het opladen van apparaten. Het kan enkele seconden duren voordat de Model 3 de USB-stick herkent.
 4. Zodra deze is herkend, controleer dan of pictogrammen voor Dashcam en Bewakingsmodus beschikbaar zijn wanneer u tikt op Bediening. Model 3 is nu klaar voor het opnemen van videobeelden.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Mogelijk dient u eerst Bewakingsmodus (indien aanwezig) in te schakelen door te tikken op Bediening > Bewaking.

Video-opnamen bekijken

Als beelden zijn opgeslagen, kunt u deze bekijken op het touchscreen of een computer.

Zodra er geen vrije opslagruimte meer beschikbaar is op de USB-stick, kunnen geen videobeelden meer worden opgeslagen. Kopieer opgeslagen video's regelmatig naar een ander apparaat en verwijder ze van de USB-stick, om te voorkomen dat de USB-stick vol raakt.

Indien ingeschakeld, worden beelden van Dashcam en Bewakingsmodus opgenomen in cycli. De opnamen worden continu overschreven, tenzij u deze bewaart. U moet het gewenste materiaal opslaan om het te bekijken, anders wordt het materiaal gewist en overschreven. Zie Bewakingsmodus en Dashcam voor meer informatie over het opslaan van materiaal. Voor iedere opgeslagen clip worden vier video's opgenomen; één voor elke camera (voor, achter, links en rechts).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Opnamen van de achtercamera zijn alleen beschikbaar op voertuigen die na ongeveer februari 2018 zijn geproduceerd.

Bekijken op het touchscreen

U kunt opgenomen videobeelden op het touchscreen bekijken wanneer de Model 3 in de parkeerstand staat. Tik op het Dashcam-pictogram in de App Launcher. Op de tabbladen wordt een lijst van alle videoclips weergegeven, gesorteerd op locatie en tijd. U kunt videoclips pauzeren, terugspoelen, vooruitspoelen of verwijderen. Veeg naar rechts of houd ingedrukt om snel bepaalde clips te verwijderen.

Navigeer naar Bediening > Veiligheid > Dashcamclips verwijderen om alle beelden van Dashcam en Bewakingsmodus te verwijderen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
De opname van Dashcam wordt gepauzeerd wanneer u de viewer start.

Bekijken op een computer

Sluit de USB-stick aan op een computer en navigeer naar de map TeslaCam of TeslaTrackMode (indien aanwezig) .

De map TeslaCam bevat de volgende submappen:

 • RecentClips: Bevat de meest recente 60 minuten aan opgenomen materiaal.
 • SavedClips: Bevat alle opnamen uit de map RecentClips die zijn opgeslagen en waarvan de naam is gewijzigd.
 • SentryClips: Bevat opnamen van alle veiligheidsincidenten die Bewakingsmodus heeft gedetecteerd. Als de opslagcapaciteit van de USB-stick beperkt is, worden de oudste opnamen in de map Sentry Clips verwijderd om ruimte te maken voor nieuwe opnamen. Zodra deze zijn verwijderd, kun u ze niet meer herstellen.