Touchscreen

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
In deze gebruikershandleiding wordt het touchscreen voor het "touchscreen" genoemd, terwijl het achterste touchscreen het "touchscreen achter" wordt genoemd.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Houd uw aandacht tijdens het rijden altijd bij de weg en het verkeer. Om de bestuurder zo min mogelijk af te leiden en de veiligheid van de inzittenden en andere weggebruikers te waarborgen, moet het touchscreen niet tijdens het rijden worden gebruikt om instellingen aan te passen.

Gebruik het touchscreen om veel functies te bedienen die in gewone auto's met fysieke knoppen worden bediend (zoals het afstellen van de verwarming en airconditioning, koplampen etc.). U kunt het touchscreen ook gebruiken om media te bedienen, te navigeren, entertainmentfuncties te gebruiken en de Model 3 aanpassen aan uw voorkeuren. Gebruik spraakbediening om veelgebruikte functies op het touchscreen handsfree te bedienen (zie Spraakbediening).

Als het touchscreen niet meer reageert of niet naar behoren werkt, kunt u het opnieuw opstarten (zie Opnieuw starten van het touchscreen).

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Let op!
Breng geen beschermfolie aan op het touchscreen. Anders kunnen onbedoelde bediening van het touchscreen, vertraagde of geen reactie op aanrakingen, elektrostatische ontlading die het touchscreen kan beschadigen etc. het gevolg zijn. Schade die het gevolg is van het aanbrengen van beschermfolie, wordt niet gedekt door de garantie.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Illustraties zijn alleen bedoeld om het conceptuele begrip te verbeteren. De informatie op het scherm varieert al naar gelang de voertuigopties, softwareversie, marktregio en land- en taalinstellingen.
Touchscreen met pictogrammen en callouts
 1. Statusbalk: In de bovenste balk vindt u bedieningselementen en statusinformatie (zie Pictogrammen in de bovenste statusbalk).
 2. Navigatie: De oriëntatie van de kaart veranderen, naar een bestemming zoeken of navigeren en navigatie-instellingen wijzigen (zie Kaarten en navigatie).
 3. Autostatus: Dit gedeelte is een dynamische weergave van de huidige status van de Model 3 terwijl u rijdt, parkeert, de portieren opent, de verlichting inschakelt, enz. Houd dit gedeelte tijdens het rijden in de gaten, omdat het belangrijke informatie weergeeft zoals de rijsnelheid en waarschuwingsberichten (zie Autostatus). Als de auto in de parkeerstand staat, kunt u de bagageruimtes of het klepje van het laadcontact openen. In dit gedeelte zijn ook snelkoppelingskaarten voor media, bandenspanning en dagteller beschikbaar.

  Wanneer volledig automatische besturing (indien aanwezig) is ingeschakeld, worden in het statusgedeelte visualisaties van de weg en de omgeving van uw auto weergegeven. U kunt de visualisatie uitbreiden/verkleinen door het statusgedeelte van de ene zijde naar de andere te slepen. Als de visualisatie wordt uitgebreid, worden meer details over de weg weergegeven en de omgeving daarvan, waaronder wegmarkeringen, stoplichten en objecten (zoals vuilniscontainers en paaltjes).

 4. Rijmodusstrook: Gebruik deze om te schakelen naar P, achteruit, neutraal of vooruit. Veeg van de rand van het touchscreen naar de passagier om de rijmodusstrook weer te geven. (Zie Schakelen.)
 5. Bediening: Bedien diverse functies en pas de Model 3 aan uw voorkeuren aan. Het scherm Bediening verschijnt boven de kaart. Tik op een optie op het scherm Bediening om de verschillende instellingen en voorkeuren van de gekozen optie weer te geven.

  Om een specifieke instelling te zoeken, tikt u op Zoeken boven in het scherm Bediening. Breng direct vanuit het resultaat wijzigingen aan of tik op de link om naar de betreffende optie in Bediening te gaan.

  Pictogram Informatie
  Als er een informatiepictogram naast een specifieke instelling wordt weergegeven, tikt u erop om een pop-upvenster weer te geven dat nuttige details over de bijbehorende instelling verstrekt.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Veel functies, instellingen en voorkeuren (bijvoorbeeld voor climate control, media en navigatie) kunnen handsfree worden bediend en gewijzigd met spraakbediening (zie Spraakbediening).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  U kunt feedback van het touchscreen naar Tesla verzenden door dit pictogram lang ingedrukt te houden.
 6. Climate control (bestuurder): Gebruik de linker en rechter pijlen om de cabinetemperatuur te verlagen/verhogen. Tik op Verdelen in het pop-upvenster om aparte bedieningselementen voor de bestuurder en passagier weer te geven. Tik op het temperatuurpictogram om de instellingen van de climate control aan te passen (zie Climate control bedienen). De bediening van de climate control aan passagierszijde wordt weergegeven wanneer de temperatuurregeling op Verdelen is ingesteld aparte bedieningselementen voor de bestuurder en passagier weer te geven.
 7. Snelkoppeling Media Player: Veeg bij gebruik van de Media Player-app om het scherm te minimaliseren/maximaliseren.
 8. Volledig parkeerscherm: Veeg in de richting van de passagierszijde voor een volledig parkeerscherm met bedieningselementen voor media en navigatie.
 9. Mijn apps: Om met één tik toegang te krijgen tot veelgebruikte apps en bedieningselementen, kunt u bepalen wat hier wordt weergegeven. Zie Mijn apps aanpassen.
 10. Startprogramma voor apps: Tik op de App Launcher om de lade met apps te openen. Tik vervolgens op een app om deze te openen. De door u gekozen app wordt over de kaart weergegeven. Om een app te sluiten, versleept u deze naar beneden.
 11. Recente app(s): Laat de meest recent gebruikte app(s) zien. Hoeveel recente apps hier worden weergegeven, is afhankelijk van het aantal apps dat is toegevoegd aan Mijn apps. Als u het maximale aantal apps aan Mijn apps toevoegt, wordt alleen de meest recente app weergegeven.
 12. Climate control (passagier): Wordt weergegeven wanneer de temperatuurregeling op Verdelen is ingesteld aparte bedieningselementen voor de bestuurder en passagier weer te geven.
 13. Volumeregeling: Regelt het volume van media player en telefoongesprekken (zie Volumeregelingen). Het volume van navigatie-aanwijzingen wordt apart geregeld (zie Kaarten en navigatie).

Mijn apps aanpassen

Om met één tik toegang te krijgen tot veelgebruikte apps en bedieningselementen, kunt u bepalen wat wordt weergegeven in het gedeelte Mijn apps op de onderbalk van het touchscreen:

 1. Activeer de aanpassingsmodus door een app of bedieningselement ingedrukt te houden in het gedeelte Mijn apps. Als dit gedeelte leeg is, tik dan op de App Launcher.
 2. Sleep een app of bedieningselement van de lade met apps naar het gedeelte Mijn apps op de onderbalk.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Stoelverwarming die uit de lade met apps is geselecteerd, wordt naast de temperatuur weergegeven, in plaats van in het gedeelte Mijn apps.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als u het maximale aantal apps of bedieningselementen hebt toegevoegd aan Mijn apps, wordt de app uiterst rechts verwijderd wanneer u een nieuwe app toevoegt.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
U kunt een app of bedieningselement uit het gedeelte Mijn apps verwijderen door de bijbehorende "X" ingedrukt te houden en er vervolgens op te tikken.

Pictogrammen in de bovenste statusbalk

een ontgrendeld slot
Aanraken om alle portieren en bagageruimten te vergrendelen/ontgrendelen.
16:20 uur
Uw auto stelt automatisch de tijd in. Als de tijd onjuist is, controleer dan of uw auto een internet- en GPS-verbinding heeft met de nieuwste software.
een huis met een pijl erin
Wordt alleen op de statusbalk van het touchscreen weergegeven als de Model 3 een geprogrammeerd HomeLink-systeem binnen bereik detecteert en wanneer het scherm of pop-upvenster HomeLink niet al wordt weergegeven op het touchscreen. Zie Slimme garage.
een halve cirkel met een kleinere cirkel erbovenop
Wordt alleen op de statusbalk van het touchscreen weergegeven wanneer de Model 3 is geparkeerd. Bestuurdersprofielen toevoegen of configureren (inclusief Valet Mode en Gemakkelijk instappen gebruiken) of snel tussen bestuurdersprofielen wisselen. Bestuurdersprofielen zijn ook toegankelijk vanuit de bovenkant van ieder bedieningsscherm. Zie Bestuurdersprofielen.
Cirkel binnen een cirkel
Beschikbaar wanneer de Model 3 is geparkeerd: tik hierop om Bewakingsmodus handmatig in of uit te schakelen voor de huidige rijcyclus. Om Bewakingsmodus telkens wanneer u de auto verlaat automatisch in (of uit) te schakelen, schakelt u deze instelling in vanuit Bediening > Veiligheid > Bewakingsmodus. Zie Bewakingsmodus voor meer informatie.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als u Bewakingsmodus in- of uitschakelt via Bediening > Bewakingsmodus, zullen de snelkoppelingen op het touchscreen van de auto en in de mobiele app alleen gedurende de huidige rijcyclus functioneren.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Voor sommige auto's die na ongeveer 1 november 2021 zijn geproduceerd, ondersteunen de USB-poorten van de middenconsole mogelijk alleen het opladen van apparaten. Gebruik de USB-poort in het dashboardkastje voor alle andere functies.
een cirkel met stralen die omhoog gaan
Wordt weergegeven wanneer de Model 3 is verbonden met een wifi-netwerk.
lijnen die van links naar rechts in hoogte toenemen
Wordt weergegeven wanneer de Model 3 is verbonden met een mobiel netwerk. Tik op dit pictogram voor snelle toegang tot de wifi-instellingen.
lijnen die van links naar rechts in hoogte toenemen met daardoor een lijn
Wordt weergegeven wanneer de mobiele netwerkverbinding van de Model 3 niet beschikbaar is. Tik op dit pictogram voor snelle toegang tot de wifi-instellingen.
een geel persoon en een airbag met de tekst "PASSAGIER AIRBAG UIT"
Status van de voorpassagiersairbag (zie Airbags).
SOS met een telefoon ernaast
Tik hierop om contact op te nemen met hulpverleningsdiensten en informatie te krijgen van de meldkamer in het geval van een ernstig ongeval of letsel (zie Noodoproep).
mobiele telefoon met daarop een GPS-pictogram

Wordt weergegeven wanneer de GPS-locatie van uw auto actief wordt gebruikt in de mobiel Tesla-app door de eigenaar, een toegevoegde bestuurder of een app van derden die u gebruikt. Tik op het pictogram voor details. Als u dit wilt uitschakelen, navigeer dan naar Veiligheid > Mobiele toegang toestaan op het touchscreen.

Pop-upberichten en voertuigwaarschuwingen

Pop-upberichten verschijnen onder in het touchscreen. Zo verschijnt er een waarschuwing voor de veiligheidsgordel als een veiligheidsgordel niet is vastgemaakt in een bezette zitplaats, verschijnt er een waarschuwing om een inkomende oproep te melden, verschijnt een tekstbericht (indien van toepassing) en verschijnen spraakopdrachten wanneer deze worden gebruikt. Indien van toepassing, tik op opties van deze pop-upberichten (zoals bijvoorbeeld een telefoongesprek accepteren/weigeren, een optie kiezen uit het grootlichtmenu, enz.). Om een pop-upbericht te sluiten, veegt u het omlaag.

Als een waarschuwing verschijnt op het touchscreen van uw auto, tik dan op Meer informatie voor meer informatie over de waarschuwing en mogelijke oplossingen. U kunt een lijst van voertuigwaarschuwingen en meldingen laten weergeven door op het belpictogram boven in Bediening te tikken.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Op dit moment wordt niet bij alle waarschuwingen aanvullende informatie weergegeven.

Opnieuw starten van het touchscreen

Als het touchscreen niet reageert of ongebruikelijk gedrag vertoont, kunt u het touchscreen opnieuw opstarten.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Start het touchscreen alleen opnieuw op wanneer de auto stilstaat en in de stand P (Parkeren) staat. De weergave van de autostatus, veiligheidswaarschuwingen, achteruitrijcamera, etc. zijn niet zichtbaar tijdens het opnieuw opstarten.
 1. Zet de selectiehendel in stand P (Parkeren).
 2. Houd beide scrolltoetsen op het stuurwiel ingedrukt totdat het touchscreen zwart wordt. Intrappen van het rempedaal terwijl u de scrolltoetsen ingedrukt houdt, heeft geen effect en is niet nodig.
  Stuurwiel met uitvergrootkader van pijlen naar boven die naar de linker en rechter scrolltoetsen wijzen.
 3. Na enkele seconden verschijnt het Tesla-logo. Wacht ongeveer 30 seconden tot het touchscreen opnieuw wordt opgestart. Als het touchscreen na enkele minuten nog steeds niet reageert of niet naar behoren werkt, schakel de auto dan uit en vervolgens weer in (indien mogelijk). Zie De auto uit- en weer inschakelen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als u de scrolltoetsen indrukt, wordt alleen het touchscreen opnieuw opgestart. Hierdoor worden geen andere componenten van de auto opnieuw gestart en wordt de Model 3 niet uit- en weer ingeschakeld.

Touchscreen achter

Het touchscreen achter biedt de passagiers achterin toegang tot:

 1. Power (aan/uit): Tik hierop om de climate control achterin in of uit te schakelen.
 2. Snelheid ventilatie achterin: Tik hierop om de ventilatorsnelheid te regelen.
 3. Ventilatie achterin: Aantikken om de ventilatie achter in of uit te schakelen, de ventilatorsnelheid aan te passen en de richting van de luchtstroom uit de ventilatieopeningen achter te regelen (zie De ventilatieroosters voor en achter aanpassen).
 4. Stoelen: Bedien de stoelverwarming achterin en zet de voorpassagiersstoel naar voren/naar achteren met behulp van de pijltoetsen.
 5. Media: Nummers afspelen, pauzeren, overslaan of terugspoelen (zie Media).
 6. Video: Toegang tot videostreamingservices.
 7. Instellingen: Tik hierop om twee Bluetooth-hoofdtelefoons te koppelen, de helderheid te wijzigen of het scherm te reinigen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  U kunt met het touchscreen voorin ook Bluetooth-hoofdtelefoons koppelen aan het display achterin door de app Scherm achterin te starten.
 8. Volume: Tik hierop om het volume te regelen.
 9. Voorinstelling luchtstroom: Tik hierop om de luchtstroom snel op het hoofd of de romp van de passagier te richten. Richt de luchtstroom op exact de gewenste positie door op de luchtstroom te tikken en deze te verplaatsen op het touchscreen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
U kunt ook het touchscreen voorin gebruiken om de instellingen van de climate control achterin de auto te regelen (zie De climate control-instellingen aanpassen).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als media en het volume worden gewijzigd, worden ook de instellingen voor voorin gewijzigd.

Het scherm achterin vóór in de auto bedienen

Om het touchscreen achterin vóór in de auto te bedienen, opent u op de onderbalk op het touchscreen voorin de app voor afstandsbediening van het scherm achterin. Naast audio, video en climate control, kunt u het scherm achterin in de app vergrendelen door te tikken op Bediening > Scherm > Vergrendel display achter.

Scherm- en geluidsinstellingen aanpassen

Tik op Bediening > Scherm om de scherminstellingen aan uw voorkeuren aan te passen:

 • Uiterlijk: Pas de weergave aan naar Donker of Licht. Als het scherm op Auto staat, verandert de helderheid automatisch, afhankelijk van de hoeveelheid omgevingslicht.
 • Blauw licht verminderen: Als deze optie is ingeschakeld, geeft het display 's avonds automatisch warmere kleuren weer.
 • Helderheid: Sleep het schuifknopje om het helderheidsniveau handmatig te regelen. Als de Schermmodus is ingesteld op Auto, wordt het touchscreen verder aangepast op basis van zowel het omgevingslicht als uw helderheidsvoorkeur. Model 3 onthoudt de gekozen helderheidsvoorkeur en past het touchscreen dienovereenkomstig aan.
 • Schermpoetsmodus: Als deze modus geactiveerd, wordt het touchscreen donkerder en tijdelijk uitgeschakeld, zodat u het gemakkelijk kunt schoonmaken. Volg de instructies op het scherm om Schermpoetsmodus af te sluiten.
 • Taal touchscreen: Selecteer de taal die op het touchscreen wordt weergegeven.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Model 3 moet in de stand P (Park) staan om een andere taal te kunnen kiezen. Als u een andere taal kiest, zal de Model 3 het touchscreen even afsluiten en opnieuw opstarten.
 • Spraakherkenningstaal: Kies de taal die moet worden gebruikt voor spraakbediening.
 • Taal spraaknavigatie: Selecteer de taal die het navigatiesysteem gebruikt voor gesproken aanwijzingen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Als downloaden noodzakelijk is voor de taal, selecteer de taal dan in de vervolgkeuzelijst om het downloaden te starten (wifi-verbinding vereist).
 • Tekstgrootte: Selecteer Standaard of Groot om de tekstgrootte op het touchscreen van uw auto te wijzigen.
 • Tijd: Selecteer of de tijd in de 12- of 24-uursindeling moet worden weergegeven.
 • Regionotatie (indien beschikbaar): Selecteer een regio om een formaat te definiëren voor de weergave van de datum (mm dd jj/dd-mm-jj enz.) en de weergave van decimalen (5.123, 5,123 enz.).
 • Energieweergave: Kies om resterende energie en laadunits weer te geven als een percentage van de resterende batterij-energie, of als een geschatte afstand die u nog kunt afleggen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Gebruik de geschatte energie alleen als een algemene richtlijn om te bepalen wanneer u moet opladen. Er zijn vele factoren van invloed op het energieverbruik. Zie Factoren die van invloed zijn op het energieverbruik.
 • Afstand: Kies tussen het weergeven van metrische meeteenheden (kilometer, centimeter, enz.) of imperial meeteenheden (mijl, inch, enz.).
 • Temperatuur: Selecteer of temperatuur Fahrenheit of Celsius gebruikt.
 • Bandenspanning: Selecteer of de bandenspanning BAR of PSI gebruikt.

Naast het aanpassen van het scherm, kunt u Joe Mode inschakelen om het volume van alle geluidssignalen te verlagen die geen betrekking hebben op kritieke veiligheidsproblemen. Tik op Bediening > Veiligheid > Joe Mode om deze modus in te schakelen.

Uw auto een naam geven

U kunt uw auto verder personaliseren door de deze een naam te geven. Tik op Bediening > Software > Geef uw auto een naam aan de rechterkant van het touchscreen onder de afbeelding van de Model 3. Als uw auto al een naam heeft, kunt u op de bestaande naam tikken om deze te wijzigen. Voer de nieuwe naam in het pop-upvenster in en tik op Opslaan. De naam van uw Model 3 wordt ook in de mobiele Tesla-app weergegeven.

Persoonlijke gegevens wissen met een fabrieksreset

Als u het eigendom van de Model 3 overdraagt, voer dan een fabrieksreset uit voor beveiligingsdoeleinden voordat u uw voertuig uit uw account verwijderd door te tikken op Bediening > Service > Fabrieksreset. Voordat gegevens worden gewist, vraagt de Model 3 u om de gebruikersnaam en het wachtwoord die aan uw Tesla-account zijn gekoppeld, zodat uw persoonlijke gegevens kunnen worden geverifieerd.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Een fabrieksreset kan alleen worden uitgevoerd als het voertuig aanwezig is in uw account. Nadat het voertuig is verwijderd uit uw account, hebt u niet langer toegang om een reset van aangepaste instellingen naar de fabrieksinstellingen uit te voeren en alle persoonlijke gegevens te wissen.