'Best practices' bij warme weersomstandigheden

Volg deze best practices om te zorgen voor een optimaal rijgedrag van uw Model 3 tijdens warme weersomstandigheden.

Vóór het rijden

Er zijn verschillende manieren om uw voertuig klaar te maken voor een rit, zonder dat u in een auto moet stappen die al warm is:

  • Koel het interieur af door de luchtstroom van de ventilatieopeningen te verplaatsen en zet de stoelverwarming aan of uit. Navigeer in de mobiele app naar Climate control om de gewenste temperatuur voor de interieurkoeling aan te passen.
  • Tik op Planning dat beschikbaar is op zowel scherm Opladen als op het scherm Climate Control als u een tijd wilt instellen waarop uw auto klaar moet zijn om weg te rijden (zie Gepland opladen en Gepland vertrek).
  • Schakel Interieuroververhittingsbeveiliging in om te voorkomen dat het interieur te warm wordt onder hete omgevingsomstandigheden. U kunt kiezen of de airco of alleen de ventilator werkt wanneer de temperatuur in het interieur hoger is dan 105 °F (40 °C) of de geselecteerde temperatuur (indien beschikbaar).
  • Ga in de mobiele app naarBedieningom de ramen te ontluchten.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Tesla raadt aan de instellingen van de Climate control minimaal 30-45 minuten voor vertrek in te schakelen (zie Climate control bedienen). De tijd die nodig is voor voorverwarming hangt af van de omgevingstemperatuur en andere factoren. De mobiele app zal u informeren zodra uw voertuig de gewenste voorverwarmingstemperatuur heeft bereikt.

Na het rijden

Laat de Model 3 aangesloten wanneer deze niet in gebruik is, vooral bij gebruik van Preconditioning of Cabin Overheat Protection. Hierdoor wordt het oplaadsysteem gebruikt in plaats van de batterij zelf om een aangename temperatuur te behouden (zie Informatie hoogspanningsbatterij). Bovendien zijn er verschillende manieren om de warmte in het interieur te beperken:

  • Gebruik de Dog-modus voor u de auto verlaat (bijvoorbeeld om boodschappen te doen) om het interieur koel te houden voor huisdieren en bederfelijke producten. Zie Climate control aanhouden, Dog en Kamperen voor meer informatie.
  • Tesla raadt aan de airconditioning 30 seconden uit te zetten voor u op Park drukt, om vorming van waterplassen onder de auto te beperken.
  • Parkeer in de schaduw om het stroomverbruik te beperken en het interieur koeler te houden.
  • Gebruik een zonnescherm (verkrijgbaar bij de Tesla Shop) als u de auto buiten in de zon moet parkeren.
  • Wanneer hij geparkeerd is, sluit Model 3 aan en Plan het opladen. Uw auto bepaalt het geschikte tijdstip om te beginnen laden zodat hij volledig geladen wordt tijdens de daluren. Het interieur en de batterij worden ook voorbereid voor de ingestelde vertrektijd. Zie Gepland opladen en Gepland vertrek voor meer informatie.

Opladen

Wanneer u de Reisplanner gebruikt of naar een Supercharger laadstation navigeert, bereidt uw auto automatisch de meest efficiënte lading van de batterij voor. Bij extreme hitte is het mogelijk dat u de melding voor de preconditioning van de batterij niet ziet wanner u naar een Supercharger navigeert, maar toch bereidt hij de batterij dan voor om op te laden.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Tesla raadt aan de Reisplanner te gebruiken om gedurende ten minste 30-45 minuten voor aankomst naar een laadpunt te navigeren om een optimale batterijtemperatuur en laadtoestand te garanderen. Als de rit naar het laadpunt minder dan 30-45 minuten duurt, overweeg dan om de batterij voor te verwarmen voordat u gaat rijden (zie Vóór het rijden).

Wanneer het mogelijk is, laat uw auto dan aangesloten op een lader wanneer hij niet in gebruik is, zelfs als het warm is, vooral bij het gebruik van Preconditioning of Cabin Overheat Protection.

Opslag

Als u de Model 3 gedurende langere tijd parkeert, sluit de auto dan aan op een laadpunt om verlies van nominaal bereik te voorkomen en de batterij op een optimale temperatuur te houden. Het is veilig om de auto gedurende lange perioden te laten opladen.

Wanneer de Model 3 niet wordt gebruikt, schakelt deze naar de slaapstand om energie te besparen. Controleer de status van uw auto minder vaak via de mobiele app. Dit zorgt er namelijk voor dat de auto automatisch uit de slaapstand wordt gehaald en het normale energieverbruik wordt hervat.