Actieve voorklep

Werking van actieve voorklep

(Indien aanwezig) Model 3 is uitgerust met een systeem voor voetgangerbescherming met een actieve voorklep dat is bedoeld om hoofdletsel bij voetgangers en fietsers tegen te gaan bij een frontale botsing. Diverse sensoren aan de voorzijde van de auto zijn bedoeld om een botsing met een voetganger te detecteren wanneer de Model 3 rijdt met een snelheid tussen ongeveer 30 en 52 km/h en het achterste deel van de voorklep met ongeveer 80 mm te verhogen. Zo wordt de ruimte tussen de voorklep en de onderliggende componenten vergroot en neemt het risico van letsel af.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Het systeem voor voetgangerbescherming werkt met een reeks sensoren en algoritmen die zijn ontworpen en gekalibreerd om te bepalen wanneer actieve voorklep moet worden ingeschakeld. Hierdoor leiden niet alle aanrijdingen met voetgangers tot activering. Anderzijds kan de actieve voorklep worden geactiveerd als de Model 3 in botsing komt met een dier of een ander voertuig of object.

Als de actieve voorklep is geactiveerd, verschijnt er een waarschuwing op het touchscreen en klinkt er een geluidssignaal. Breng de Model 3 onmiddellijk naar het dichtstbijzijnde Tesla Service Center of een door Tesla goedgekeurde reparateur. Onderhoud van de sensoren en actuatoren van actieve voorklep moet telkens nadat actieve motorklep is geactiveerd worden uitgevoerd.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Wanneer de actieve motoklep is geactiveerd, kan de verhoogde klep het zicht van de bestuurder gedeeltelijk belemmeren, waardoor het risico van een aanrijding toeneemt. Wanneer dit veilig is, kunt u met de Model 3 naar het dichtstbijzijnde Tesla Service Center of een door Tesla goedgekeurde reparateur rijden. Als het niet veilig is om te rijden (u hebt geen goed zicht over de verhoogde voorklep, de voorklepvergrendeling is beschadigd, etc.), moet u uw auto laten transporteren.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Als de actieve voorklep volgens een melding op het touchscreen is geactiveerd terwijl dit niet zo is, moet u de Model 3 direct naar het dichtstbijzijnde Tesla Service Center brengen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als de voorbumper is beschadigd, neem dan contact op met een door Tesla goedgekeurde reparateur om de sensoren te laten controleren op schade.