Ruiten

Openen en sluiten

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
U dient zelf te controleren of de ramen zijn gesloten na het vergrendelen van de auto.

Druk de schakelaar in om het desbetreffende raam te openen. De ruitschakelaars hebben een dubbele functie:

  • Druk de schakelaar helemaal in en laat deze meteen los om een raam volledig te openen.
  • Als u een raam gedeeltelijk wilt openen, drukt u de schakelaar voorzichtig in en laat u deze los wanneer u het raam wilt stoppen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als een raam volledig is geopend en u het betreffende portie opent, wordt het raam iets gesloten. Ook wanneer u een raam volledig opent van een portier dat al is geopend, stopt het raam iets boven de rand van het portier. Om het raam volledig te openen wanneer het portier geopend, drukt u opnieuw op de schakelaar.
Pijlen die naar de vier ruitschakelaars op het bestuurdersportier wijzen

Trek op dezelfde manier de schakelaar omhoog om het raam te sluiten:

  • Druk de schakelaar helemaal omhoog en laat deze meteen los om een raam volledig te sluiten.
  • Als u een raam gedeeltelijk wilt sluiten, drukt u de schakelaar voorzichtig in en laat u deze los wanneer u het raam wilt stoppen.

Als een raam onbedoeld open is gelaten, kan de Model 3 een melding verzenden naar de mobiele app (tik op Bediening > Vergrendelingen > Melding Auto nog open en kies dan Portieren en ruiten).

U kunt ook Ruiten sluiten bij vergrendelen inschakelen door op Bediening > Vergrendelingen > Ruiten sluiten bij vergrendelen te tikken. Als deze optie is ingeschakeld, sluit uw voertuig automatisch de ruiten wanneer Model 3 wordt vergrendeld.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Zie 'Best practices' bij koude weersomstandigheden voor informatie over het voorbereiden van ramen op lage temperaturen.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Let op!
Om schade te voorkomen worden de ramen automatisch iets geopend wanneer u een portier opent of sluit. Als u handmatig een raam sluit wanneer het portier is geopend, controleer dan of het iets is geopend voordat het portier wordt gesloten.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Zorg ervoor dat er zich geen lichaamsdelen in de ruitopening bevinden als u de ruiten bedient, let daarbij vooral op kinderen. Het negeren van deze aanwijzing vergroot de kans op ernstig letsel.

Ruitbediening achter uitschakelen

Om te voorkomen dat passagiers de ruitschakelaars achter kunnen gebruiken, tikt u op Bediening > Vergrendelingen > Raamslot. Om de achterruiten te ontgrendelen, tikt u opnieuw op Raamslot.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Om veiligheidsredenen wordt het aanbevolen de ruitbedieningsschakelaars achterin altijd te blokkeren als er kinderen achterin meerijden.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Laat kinderen nooit alleen achter in de Model 3.

Ramen kalibreren

In het onwaarschijnlijke geval dat een raam niet naar verwachting functioneert (raakt de lichte raamlijst, gaat niet goed open of dicht, gaat verder open dan normaal bij het openen van het portier, etc.), kunt u het raam kalibreren om het probleem op te lossen.

Een raam kalibreren:

  1. Sluit het portier met het betreffende raam.
  2. Ga in de bestuurdersstoel zitten en sluit het bestuurdersportier.
  3. Sluit het betreffende raam met de raamschakelaar op het bestuurdersportier totdat het raam stopt.
  4. Open het betreffende raam met de raamschakelaar op het bestuurdersportier totdat het raam stopt.
  5. Herhaal stap 3 en sluit het betreffende raam totdat het raam stopt.

Het raam is nu gekalibreerd. Als het probleem aanhoud nadat u de kalibratieprocedure enkele keren hebt uitgevoerd, neem dan contact op met Tesla.

UV-indexwaarde

Het dak, de voorruit en ramen van de Model 3 bieden u een uitstekende bescherming tegen UV-straling (ultraviolette straling). De UV-indexwaarde van de glazen componenten is lager dan 2. Raadpleeg de specificaties van de UV-index voor uw regio voor meer informatie. U blijft zelf verantwoordelijk voor het nemen van de noodzakelijke maatregelen ter bescherming tegen de zon.