Waarschuwing slaperigheid bestuurder

Waarschuwing slaperigheid bestuurder is bedoeld om bestuurders te waarschuwen die vermoedelijk slaperig zijn. Waarschuwing slaperigheid bestuurder bewaakt de oplettendheid en het rijgedrag van de bestuurder op patronen die wijzen op slaperigheid. Wanneer slaperigheid van de bestuurder wordt gedetecteerd, wordt een waarschuwing weergegeven in het kaartgebied op het touchscreen en klinkt er een geluidssignaal.

Indien ingeschakeld, wordt het systeem Waarschuwing slaperigheid bestuurder boven 65 km/h geactiveerd wanneer ten minste 10 minuten is gereden en Autopilot niet is ingeschakeld.

Slaperigheid van bestuurder vastgesteld

Neem een pauze

Als u deze waarschuwing ziet, overweeg dan om te stoppen en een pauze te nemen voordat u verderrijdt. De waarschuwing wordt niet langer weergegeven zodra de slaperigheidspatronen zijn verdwenen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Wanneer een alarm is weergegeven en de rijsnelheid afneemt tot onder 60 km/h, is het systeem niet actief.

U kunt Waarschuwing slaperigheid bestuurder voor de huidige rit in- of uitschakelen door te tikken op Bediening > Veiligheid > Waarschuwing slaperigheid bestuurder. Het systeem voor Waarschuwing slaperigheid bestuurder wordt automatisch ingeschakeld bij elke nieuwe rit.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Deze actieve-veiligheidsfunctie maakt gebruik van de interieurcamera om de oplettendheid van de bestuurder te bewaken. De interieurcamera kan geen gezichtsherkenning of andere vormen van identiteitscontrole uitvoeren. Standaard verlaten de camerabeelden de auto niet en worden ze naar niemand verzonden, ook niet naar Tesla, tenzij u het delen van gegevens inschakelt. Om uw voorkeuren voor het delen van gegevens te wijzigen, tikt u op Bediening > Software > Gegevens delen > Analyse van interieurcamera toestaan. U kunt de instellen voor het delen van gegevens op ieder moment wijzigen.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Het is uw verantwoordelijkheid om alert te blijven, veilig te rijden en de auto te allen tijde onder controle te hebben. Vertrouw nooit alleen op Waarschuwing slaperigheid bestuurder voor de veilige besturing van uw auto. Blijf altijd op de weg voor u letten en zorg ervoor dat u klaar bent om in te grijpen. Als u dit niet doet, kan dit tot ernstig of zelfs dodelijk letsel leiden.