Instellingen veiligheid en beveiliging

Over de alarminstallatie

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Afhankelijk van de marktregio, is u auto mogelijk niet uitgerust met een audio-alarm voor beveiligingsfuncties of werken de functies niet exact op de manier die wordt beschreven.

Als de Model 3 geen geauthenticeerde telefoon, sleutel of sleutelkaart detecteert en er wordt een portier of de achterbak geopend, klinkt een alarm. Ook knipperen dan de koplampen en de richtingaanwijzers. Druk op een willekeurige toets in de mobiele app of tik met uw sleutelkaart of sleutel tegen de kaartlezer die zich direct onder de Autopilot-camera op de portierstijl aan bestuurderszijde bevindt om het alarm uit te schakelen.

Tik op Bediening > Veiligheid > Alarmsysteemom het alarmsysteem handmatig in of uit te schakelen. Indien ingeschakeld, activeert de Model 3 het alarm een minuut nadat u bent uitgestapt, de portieren zijn vergrendeld en geen geldige sleutel is gedetecteerd.

Een sirene met batterijen (indien aanwezig) gaat af wanneer een vergrendeld portier of een vergrendelde achterbak wordt geopend terwijl de Model 3 geen sleutel in de buurt detecteert. Als u ook wilt dat deze sirene afgaat in situaties waarin de auto beweging in het interieur detecteert, schakel dan Hellingshoek/Interieur detectie in (zie Hellingshoek/Interieur detectie (indien aanwezig)).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Als de Model 3 zich in Bewakingsmodus bevindt (zie Gebruik van Bewakingsmodus (camera + app)), moet u Bewakingsmodus uitschakelen voordat u Alarmsysteem of Hellingshoek / Interieur detectie kunt uitschakelen.

Hellingshoek/Interieur detectie (indien aanwezig)

Afhankelijk van configuratie, marktregio en productiedatum, is uw auto mogelijk niet uitgerust met deze functie.

Het Alarmsysteem moet ingeschakeld zijn om Hellingshoek / Interieur detectie te kunnen inschakelen.

De Hellingshoek/Interieur detectie laat het alarm in uw auto afgaan als de Model 3 beweging in het interieur of het verplaatsen of optillen van de auto detecteert (bijvoorbeeld met een takelwagen of krik). Om deze functie in te schakelen, tikt u op Bediening > Veiligheid > Hellingshoek/Interieur detectie.

De inbraaksensor wordt automatisch uitgeschakeld in situaties waarin de climate control in werking is wanneer uw auto verlaat. Als u dit wilt voorkomen, kunt u de hellingshoek-/inbraaksensor handmatig weer inschakelen nadat u Climate control aan houden, Dog-modus of Kampeermodus hebt geselecteerd.

De hellingshoek-/inbraaksensor wordt automatisch ingeschakeld bij elke nieuwe rit.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Vergeet niet Hellingshoek/Interieur detectie uit te schakelen als u iets wat beweegt in de auto achterlaat. Als deze instelling is ingeschakeld, dan wordt het inbraakalarm geactiveerd bij elke detectie van beweging in het interieur van de Model 3.

Pincode voor rijden

Om de beveiliging te verhogen, kunt u instellen dat er pas met de Model 3 kan worden gereden nadat een 4-cijferige pincode (persoonlijk identificatienummer) is ingevoerd. Tik op Bediening > Veiligheid > Pincode voor rijden om deze instelling in te schakelen en volg de aanwijzingen op het scherm om een pincode voor rijden aan te maken.

Wanneer deze optie is ingeschakeld, moet u de 4-cijferige pincode niet alleen gebruiken om te kunnen rijden, maar ook om Valet Mode voor de eerste keer in te stellen en de 4-cijferige Valet-pincode te maken om Valet Mode te activeren en deactiveren. In Valet Mode kan met de Model 3 worden gereden zonder de pincode voor rijden in te voeren. De instelling Pincode voor rijden wordt uitgeschakeld wanneer Valet Mode actief is.

Als u uw pincode voor rijden bent vergeten, tik dan op de link om uw Tesla inloggegevens in te voeren in het pop-upvenster Pincode voor rijden en volg dan de aanwijzingen op het scherm.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
In het onwaarschijnlijke geval dat uw touchscreen niet reageert, kunt u mogelijk de pincode niet invoeren. Probeer dan eerst het touchscreen opnieuw op te starten (zie Opnieuw starten van het touchscreen). Als het touchscreen nog steeds niet reageert, kunt u de pincode voor rijden omzeilen door sleutelloos rijden in te schakelen in de mobiele Tesla-app.

PIN dashboardkastje

Voor extra beveiliging kunt u de inhoud van het dashboardkastje beveiligen met een 4-cijferige pincode. Tik op Bediening > Veiligheid > PIN dashboardk. om deze instelling in te schakelen en volg de aanwijzingen op het scherm. Als deze instelling is ingeschakeld, dient u een pincode in te voeren om het dashboardkastje te openen. Als u deze instelling wilt uitschakelen, selecteert u de schakeloptie en voert u vervolgens de pincode in.

Als u de pincode voor het dashboardkastje bent vergeten, kunt u deze resetten door uw Tesla-aanmeldgegevens in te voeren en vervolgens de aanwijzingen op het scherm te volgen.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Met een pincode voor dashboardkastje kan het dashboardkastje zelfs worden geopend wanneer Valet Mode actief is voor de Model 3.

Snelheidslimietmodus

Met de modus Snelheidslimiet kunt u de acceleratie en maximumsnelheid begrenzen op een gekozen waarde tussen 80 en 193 km/h. Wanneer u deze functie voor de eerste keer gebruikt, moet u een 4-cijferige pincode aanmaken, die u moet gebruiken om de snelheidslimietmodus in en uit te schakelen. Als de modus is ingeschakeld en de rijsnelheid de maximumsnelheid tot ongeveer 5 km/h nadert, klinkt een geluidssignaal, wordt een melding weergegeven op het touchscreen en stuurt de Model 3 een bericht naar de mobiele app. U kunt de modus ook inschakelen vanuit de mobiele Tesla-app, door op Beveiliging > Snelheidslimietmodus te tikken. Snelheidslimietmodus inschakelen:

 1. Zorg ervoor dat de Model 3 in de stand P (Park) staat.
 2. Tik op Bediening > Veiligheid > Snelheidslimietmodus op het touchscreen.
 3. Selecteer de maximale rijsnelheid.
 4. Sleep de schuifregelaar naar de stand Aan.
 5. Voer uw 4-cijferige pincode in u wilt gebruiken om de Snelheidslimietmodus in en uit te schakelen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Als u de pincode bent vergeten, kunt u de Snelheidslimietmodus uitschakelen door de inloggegevens van uw Tesla-account in te voeren.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Wanneer de Snelheidslimietmodus is ingeschakeld, wordt de acceleratie (Bediening > Pedalen en stuur > Acceleratie) automatisch ingesteld op Chill.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Tijdens afdalingen kan de snelheid toenemen, waardoor de Model 3 de door u geselecteerde maximumsnelheid overschrijdt.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
De Snelheidslimietmodus is geen vervanging voor een goede beoordeling van de verkeerssituatie, rijvaardigheid en de noodzaak van het letten op maximumsnelheden en verkeersomstandigheden. Ongelukken kunnen bij iedere snelheid gebeuren.