Achteruitrijcamera('s)

Plaats van camera

Model 3 is uitgerust met een achteruitrijcamera die zich boven de kentekenplaat achter bevindt.

Achterkant van de auto met een uitvergroot kader dat de achteruitcamera toont.

Zodra de selectiehendel in stand R (Achteruit) wordt gezet, wordt het beeld van de camera op het touchscreen weergegeven. Lijnen laten uw traject zien op basis van de positie van het stuurwiel. Deze lijnen worden aangepast als u het stuurwiel beweegt.

Model 3 geeft ook beelden van de zijcamera's (indien aanwezig) weer. Veeg omhoog of omlaag om de beelden van de zijcamera te verbergen of weer te geven.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Opmerking
Ook wordt visuele feedback van Parkeerhulp weergegeven op het touchscreen (zie Parkeerhulp).
camerapictogram op touchscreen
Om altijd de weergave van de achteruitrijcamera te tonen, opent u het startprogramma voor apps en tikt u op de camera-app.

Als na het schakelen naar de achteruitversnelling een zwart beeld op het touchscreen verschijnt in plaats van de beelden van de achteruitrijcamera, gebruik dan de achteruitkijkspiegels om de omgeving te controleren voordat u achteruitrijdt. Als de storing van de achteruitrijcamera aanhoudt, maak dan een serviceafspraak met de mobiele app.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Attentie
Bepaal nooit op basis van de camera's of de zone achter u vrij is van voorwerpen en/of mensen. Houd in gedachten dat obstakels die letsel of schade zouden kunnen veroorzaken, mogelijk buiten het bereik van de camera's vallen. Daarnaast kunnen verschillende externe factoren de prestaties van de camera's beïnvloeden, waaronder een verontreinigde of stoffige lens. Als u alleen afgaat op de informatie van de camera's, bestaat de kans op schade aan de Model 3 en/of goederen en op ernstig letsel. Houd de directe omgeving van de auto altijd zelf goed in de gaten. Kijk bij het achteruitrijden over uw schouder en gebruik alle spiegels. Gebruik de camera's uitsluitend ter ondersteuning. Hij is niet bedoeld ter vervanging van uw eigen controles en vormt geen vervangingsmiddel voor voorzichtig rijden.

De lens van de camera moet schoon zijn en mag door niets worden geblokkeerd om een duidelijk beeld te garanderen. Zie Reinigen.