Kojelautakamera

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Markkina-alueen, ajoneuvon kokoonpanon, ostettujen varusteiden ja ohjelmistoversion mukaisesti ajoneuvossasi ei ehkä ole kojelautakameraa tai ominaisuudet eivät välttämättä toimi täsmälleen kuvatulla tavalla. Kameroiden käyttöä koskevien paikallisten säädösten ja omaisuusrajoitusten selvittäminen ja noudattaminen on omalla vastuullasi.

Kojelautakamera tallentaa ajon aikana videomateriaalia ympäristöstä. Kojelautakameraa käytetään kuvamateriaalin tallentamiseen ajonaikaisista tapahtumista tai muista merkittävistä tapahtumista samaan tapaan kuin erillisiä kojelautakameroita muissa ajoneuvoissa.

Kojelautakamerakuvake on sovellusten käynnistysnäkymässä. Voit lisätä kojelautakamerasovelluksen alapalkkiin, jolloin se on helposti käytettävissä (katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen). Kun Model Y on pysäköitynä, kojelautakamerakuvakkeen koskettaminen tuo näkyviin katseluohjelman (katso Videotallenteiden katseleminen).

harmaa kamerakuvake

Yksityisyytesi suojaamiseksi videokuvaa tallennetaan vain paikallisesti ja tallennustilana käytetään alustettua USB-muistitikkua. Tallenteita ei lähetetä Teslalle. Model Y ei tallenna videoita, kun kojelautakameran toimintatilana on Pois.

Kojelautakameran käyttäminen

 1. Alusta USB-muistitikku. Kuvamateriaalin tallentamista ja tarkastelua varten kojelautakameran kanssa on käytettävä asianmukaisesti alustettua USB-muistitikkua, joka on liitetty ajoneuvon USB-porttiin. Noin vuoden 2020 alusta lähtien valmistetuissa ajoneuvoissa on valmiiksi alustettu USB-muistitikku hansikaslokerossa. USB-muistitikun voi tarvittaessa alustaa kahdella eri tavalla:
 2. Aseta USB-muistitikku ajoneuvon USB-porttiin. Suosituksena on käyttää hansikaslokeron porttia (jos varusteena).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Joissakin ajoneuvoissa, jotka on valmistettu noin 1.11.2021 jälkeen, keskikonsolin USB-portteja voidaan mahdollisesti käyttää vain laitteiden lataamiseen. Käytä hansikaslokerossa olevaa USB-porttia muihin toimintoihin.
 3. Ota kojelautakamera käyttöön valitsemalla Hallintalaitteet > Kojelautakamera. Voit valita, miten ja milloin kojelautakamera tallentaa kuvamateriaalia. Käytettävissä ovat seuraavat vaihtoehdot:
  • Auto: Kojelautakamera tallentaa automaattisesti videokuvaa USB-muistitikulle, kun Model Y tunnistaa turvallisuuteen liittyvän tapahtuman, kuten törmäyksen tai turvatyynyn laukeamisen. Kun Auto on valittuna, tunnistamiskynnys saattaa vaihdella ajoneuvosi virtatilan, lepotilan ja Autopilot-järjestelmän mukaan.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Huomautus
   Useat seikat vaikuttavat siihen, tallentaako kojelautakamera automaattisesti videon turvallisuuteen liittyvästä tapahtumasta (esim. törmäysvoiman suuruus tai turvatyynyjen laukeaminen tai laukeamisen epäonnistuminen). Huomioon otettavaa siis on, että kojelautakamera ei aina tallenna automaattisesti turvallisuuteen liittyviä tapahtumia.
  • Manuaalinen: Sinun on kosketettava kojelautakamerakuvaketta, jotta video viimeisen kymmenen minuutin ajalta tallentuu.
  • Äänimerkistä: Kun käytät äänimerkkiä, kojelautakamera tallentaa videon viimeisen kymmenen minuutin ajalta. Asetus voi olla samanaikaisesti käytössä Auto- tai Manuaalinen-asetuksen kanssa.
 4. Kun asetus on käytössä, kojelautakamerakuvakkeesta näkee, milloin kuvamateriaalia tallennetaan. Voit tarkistaa kojelautakameran tilan myös Hallintalaitteet-näkymän kojelautakamerakuvakkeesta:
  harmaa kamerakuvake
  Kuvakkeen muuttunut ulkonäkö ilmoittaa kojelautakameran tilan:
  Harmaa kamerakuvake, jossa näkyy punainen ympyrä tallennuksen merkiksi
  TALLENNUS: Kojelautakamera kuvaa parhaillaan. Tallenna videokuva koskettamalla kuvaketta. Keskeytä tallennus pitämällä kuvaketta painettuna.
  harmaa kamerakuvake
  KÄYTETTÄVISSÄ: Kojelautakamera on käytettävissä, mutta se ei tallenna aktiivisesti. Aloita tallentaminen koskettamalla kojelautakameran kuvaketta.
  KESKEYTETTY: Kojelautakamera on keskeytetty. Jatka tallentamista koskettamalla kuvaketta. Jotta videomateriaalia ei katoaisi, keskeytä kojelautakamera ennen muistitikun irrottamista.
  VARATTU: Kojelautakamera on lataamassa, tallentamassa tai korvaamassa kuvamateriaalia. Kun kojelautakamera on varattu, kuvamateriaalia ei tallenneta.
  Harmaa kamerakuvake, jossa näkyy vihreä tarkistusmerkki tallenteen tallentamisen merkiksi
  TALLENNETTU: Kuvamateriaali on tallennettu. Voit tallentaa kojelautakameran tallenteita myös koskettamalla sovellusten käynnistysnäkymässä olevaa kojelautakameran kuvaketta ajaessasi.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Tallenna kuvamateriaali, jos haluat tarkastella sitä myöhemmin. Model Y ei tallenna kuvamateriaalia edes tilapäisesti. Tallentamaton kojelautakameran kuvaama materiaali korvataan jatkuvasti uudella. Katso lisätietoja kohdasta Videotallenteiden katseleminen.
 5. Kun haluamasi kuvamateriaali on tallennettu, voit tarkastella videoleikkeitä kosketusnäytössä tai tietokoneella:
  • Kosketusnäyttö: Varmista, että Model Y on asetettu pysäköintivaihteelle, ja kosketa kojelautakamerakuvaketta sovellusten käynnistysnäkymässä. Videot on järjestetty aikaleiman mukaan. Katso lisätietoja kohdasta Videotallenteiden katseleminen.
  • Tietokone: Liitä USB-muistitikku tietokoneeseen ja siirry TeslaCam-kansioon. Videot on järjestetty aikaleiman mukaan. Katso lisätietoja kohdasta Videotallenteiden katseleminen.
 6. Voit kytkeä kojelautakameran pois käytöstä valitsemalla Hallintalaitteet > Kojelautakamera > Pois. Jos asetuksena on Auto, Manuaalinen tai On Honk, kojelautakamera kytkeytyy automaattisesti päälle joka kerta, kun lähdet ajamaan (mutta asetuksista riippuen ei ehkä tallenna aktiivisesti kuvamateriaalia).