Puhelin, kalenteri ja verkkokokoukset

Puhelinsovelluksen käyttäminen

kuva puhelimesta
Kun puhelimesi on yhdistetty Model Y -ajoneuvoon Bluetooth-yhteyden välityksellä (katso Bluetooth) ja olet sallinut puhelimesi tietojen käytön (katso Yhteystietojen ja viimeisimpien puhelujen tuominen), voit käyttää puhelinsovellusta puhelimeesi tallennettujen henkilöiden yhteystietojen näyttämiseen sekä heille soittamiseen.
 • Puhelut: Näyttää puhelut aikajärjestyksessä. Viimeisimmät puhelut ovat luettelon alussa.
 • Viestit: Näyttää viestit aikajärjestyksessä. Viimeisimmät viestit ovat luettelon alussa. Voit lukea, lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä. Tekstiviestin kirjoittamisen sijasta kosketa ohjauspyörän oikealla puolella olevaa mikrofonipainiketta ja sanele viesti.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Varoitus
  Kuljettajan keskittymiskyvyn häiriintymisen estämiseksi sekä matkustajien ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden vuoksi kosketusnäyttöä ei saa käyttää tekstiviestien tarkastelemiseen tai lähettämiseen auton liikkuessa. Kiinnitä ajaessasi huomiosi kokonaan tiehen ja liikenteeseen.
 • Yhteystiedot: Yhteystietoluettelo näkyy aakkosjärjestyksessä, ja se voidaan järjestää joko etu- tai sukunimen mukaan. Voit myös valita kirjaimen oikealta ja siirtyä suoraan kyseisellä kirjaimella alkaviin nimiin. Kun kosketat yhteystietoluettelossa olevaa nimeä, kyseisen yhteystiedon käytettävissä olevat numerot näkyvät oikeanpuoleisessa ruudussa yhdessä muiden käytettävissä olevien tietojen (kuten osoitteen) kanssa. Voit soittaa yhteystiedon numeroon koskettamalla numeroa.
 • Suosikit: Näyttää puhelimesi yhteystiedot, jotka olet valinnut suosikeiksi.
 • Kalenteri: Näyttää kalenterimerkinnät puhelimestasi (katso Kalenteri). Jos merkintä sisältää puhelinnumeron tai osoitteen, voit soittaa puhelun tai navigoida kohteeseen koskettamalla vastaavaa tietoa kalenterimerkinnässä.

Soittaminen

Voit aloittaa puhelun seuraavilla tavoilla:

 • Sanomalla äänikomennon (katso Puheohjaus). Äänikomennoilla voit kätevästi soittaa puheluja tai lähettää tekstiviestejä yhteystietoluettelossa oleville henkilöille.
 • Koskettamalla puhelinnumeroa puhelinsovelluksen luettelossa – yhteystiedoissa, puheluissa tai kalenterissa.
 • Käyttämällä Model Y -ajoneuvon numeronvalitsinta puhelinsovelluksessa.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tämä on turvallinen ja laillinen tapa soittaa. Voit myös soittaa puhelun valitsemalla numeron näppäilemällä tai valitsemalla yhteystiedon suoraan puhelimestasi.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit soittaa puhelun myös koskettamalla kartalla olevaa nuppineulaa ja valitsemalla puhelinnumeron ponnahdusnäkymästä (mikäli numero on saatavilla).

Puhelun vastaanottaminen

Kun puhelimeesi saapuu puhelu, soittajan numero tai nimi (jos soittaja löytyy puhelimesi yhteystiedoista ja Model Y -autolla on pääsy yhteystietoihisi) näkyy kosketusnäytöissä.

Vastaa puheluun tai hylkää se valitsemalla näytöltä Answer tai Ignore. Käytössä olevasta puhelimesta ja edellisen puhelun aikana käytössä olevista kaiuttimista riippuen puhelimesi saattaa pyytää sinua valitsemaan, mitä kaiuttimia käytetään saapuvassa puhelussa.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Keskity ajamiseen kaikissa tilanteissa. Puhelimen ohjelmointi tai käyttäminen ajon aikana, silloinkin kun Bluetooth on käytössä, voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Noudata ajon aikana kaikissa tilanteissa kaikkia puhelimen käyttöä koskevia paikallisia lakeja, mukaan lukien muun muassa viestien kirjoittamista ja handsfree-käyttöä koskevia lakeja.

Puhelun aikana

Käynnissä oleva puhelu näkyy kosketusnäytöllä. Säädä puhelun äänenvoimakkuutta puhelun aikana vasemmanpuoleisella vierityspainikkeella. Kääntämällä vasenta vierintäpainiketta vasemmalle voit mykistää puhelun tai poistaa sen mykistyksen. Kääntämällä painiketta oikealle voit lopettaa puhelun.

Kalenteri

kuva tyhjästä kalenterista
Kalenteri näyttää puhelimen (iPhone® tai Android™) kalenteriin merkittyjä tapahtumia kuluvan ja seuraavan päivän osalta. Kalenteri on yhdistetty kätevästi puhelinsovellukseen, joten voit soittaa suoraan tapaamiseen kalenterimerkinnästä. Se on yhteydessä myös navigointijärjestelmään, joten voit navigoida tapahtumapaikkaan.
 1. Varmista, että puhelimesi ja Model Y -ajoneuvosi välille on muodostettu laitepari.
 2. Varmista, että olet kirjautunut Tesla-mobiilisovellukseen.
 3. Valitse Tesla-sovelluksessa Profiili > Asetukset > Kalenterin synkronointi.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Suosittelemme mobiilisovelluksen uusinta versiota kalenterin kaikkien ominaisuuksien käytettävyyden varmistamiseksi.
 4. Avaa puhelimessasi Asetukset ja salli käyttöoikeus / anna lupa kalenterin jakamiseen Tesla-mobiilisovelluksen kanssa. Sen jälkeen mobiilisovellus voi säännöllisesti ja automaattisesti lähettää kalenteritiedot puhelimesta Model Y -autoon.

Jos kalenteritapahtumaan on lisätty osoitetieto, tapahtuman kohdalla näkyy navigointinuoli. Se tarkoittaa, että voit käynnistää navigointiopastuksen kalenteritapahtuman paikkaan koskettamalla osoitetta. Jos jokin kalenteritapahtumista on merkitty alkamaan alle tunnin kuluttua ja tapahtumalle on määritetty osoite, kosketusnäyttö ilmoittaa, mikäli kohteeseen on nopeampi reitti liikennetilanteen vuoksi (vaikka navigointitoiminto ei olisi aktiivisessa käytössä).

Jos tapahtumalle on määritetty osoite ja sen on määrä alkaa kahden tunnin sisällä autoon nousemisesta ja ajamiseen valmistautumisesta, Model Y luo automaattisesti reitin tapahtuman osoitteeseen (katso kohta Automaattinen navigointi).

Koskettamalla tapahtuman infokuvaketta, kaikki siihen liittyvät muistiinpanot tulevat näkyviin. Jos muistiinpanoissa on yksi tai useampia puhelinnumeroita, infokuvake näyttää puhelinkuvakkeen ja ensimmäisenä oleva puhelinnumero näkyy kalenterissa. Voit aloittaa puhelun koskettamalla. Voit myös aloittaa puhelun koskettamalla tapahtuman ponnahdusnäkymässä olevaa numeroa (tämä on hyödyllinen toiminto, kun soitetaan neuvottelupuheluja). Jos kalenteritapahtuman huomautuksiin on lisätty verkko-osoite, voit avata sen verkkoselaimessa koskettamalla linkkiä.

Zoom

zoom-kuvake
Hoida kokoukset ja puhelut sujuvasti ajoneuvon kosketusnäytöstä. Ota toiminto käyttöön koskettamalla Zoom-sovellusta ja kirjautumalla sisään tai antamalla kokoustunnus. Voit myös liittyä kalenteriisi tai tekstiviesteihin lisättyihin kokouksiin koskettamalla Zoom-linkkiä. Ajoneuvosi ohjaamokameraa voi käyttää Zoom-puheluissa, kun Model Y on pysäköitynä. Jos ajoneuvo siirretään pois pysäköintivaihteelta kesken Zoom-puhelun, ohjaamon kamera kytkeytyy pois käytöstä ja puhelussa käytetään ainoastaan ääntä. Kosketusnäytöstä voit ottaa videon käyttöön tai pois käytöstä, mykistää itsesi tai poistaa mykistyksen sekä mukauttaa useita kokousasetuksia.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä käytä videotoimintoa, kun ajoneuvo on tilapäisesti pysäköitynä yleisellä tiellä (kuten tilanteessa, jossa ajoneuvo on pysäköitynä reunakiveyksen viereen tai muualle kuin merkitylle pysäköintipaikalle).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Tarkkaile ympäristöäsi ja noudata ajon aikana kaikissa tilanteissa kaikkia soveltuvia lakeja, mukaan lukien muun muassa handsfree-käyttöä koskevia lakeja.