Älykäs nopeusavustin

Älykkään nopeusavustimen toiminta

Model Y näyttää nopeusrajoituksen kosketusnäytössä ja varoittaa, jos ajoneuvo ylittää nopeusrajoituksen. Kuuluvat nopeusrajoitusvaroitukset voi mykistää jokaisen ajokerran ajaksi, mutta niitä ei voi poistaa käytöstä.

Kosketusnäyttö ja nopeusrajoitusta osoittava nuoli
Muut kuin Iso-Britannia, Pohjois-Irlanti, Islanti, Turkki, Israel: Kun määritetty nopeusrajoitus ylitetään, järjestelmä antaa äänimerkin ja nopeusrajoituksen merkki vilkkuu.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kunkin ylitystilanteen seurauksena kuuluva nopeusrajoituksen varoitusäänimerkki hiljenee viiden sekunnin kuluttua tai kun kuljettaja hidastaa Model Y -ajoneuvon määritetyn nopeusrajoituksen alittavaan nopeuteen jarrupolkimella.
Nopeusrajoituksen merkin painallus kosketusnäytössä vaimentaa äänimerkin ja näytön loppumatkan ajaksi. Nopeusrajoitukset otetaan automaattisesti käyttöön jokaisella uudella ajokerralla (aina kun ajoneuvo pysäköidään ja sen luota poistutaan).
Vain Iso-Britannia, Pohjois-Irlanti, Islanti, Turkki, Israel: Tulee näkyviin, kun määritetty nopeusrajoitus ylittyy ja nopeusrajoituksen merkki vilkkuu.
Osoittaa oletetun nopeusrajoituksen.
Jos hälytys ei poistu, älykäs nopeusavustin ei ole käytettävissä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Teillä, joilla karttatietojen mukaan on voimassa tilapäinen nopeusrajoitus (esimerkiksi kellonaikaan tai sääolosuhteisiin perustuva nopeusrajoitus), ensimmäisen nopeusrajoituksen alla näkyy toinen nopeusrajoitus. Kuljettajan vastuulla on määrittää, onko tilapäinen nopeusrajoitus voimassa, ja hän vastaa ajonopeuden säätämisestä sen mukaan. Omat kartat on ehkä päivitettävä, jotta tilapäiset nopeusrajoitukset voidaan näyttää (Karttapäivitykset).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä luota pelkästään älykkääseen nopeusavustimeen, kun määrität nopeusrajoitusta tai sopivaa ajonopeutta. Sovita ajonopeutesi aina turvallisesti liikenteen ja tieolosuhteiden mukaisesti.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ajoneuvoasi päivitetään jatkuvasti langattomien ohjelmistopäivitysten kautta. Lataa päivitykset heti, kun ne tulevat saataville (katso Ohjelmistopäivitykset ja Karttapäivitykset).

Reaaliaikainen keskinopeus

Kun ajoneuvolla ajetaan keskinopeusalueella, Model Y näyttää keskinopeutesi kohdassa kosketusnäyttö havaitun nopeusrajoituksen alla.

kosketusnäyttö näyttää myös jäljellä olevan etäisyyden keskinopeusalueella.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Premium Connectivity vaaditaan. Voit ottaa toiminnon käyttöön valitsemalla Hallintalaitteet > Navigointi > Online reitin valinta (katso Kartat ja navigointi).

Rajoitukset ja epätarkkuudet

Älykäs nopeusavustin saattaa toimia puutteellisesti tai voi antaa väärää tietoa seuraavissa tilanteissa:

  • Näkyvyys on huono ja nopeusrajoitusmerkit eivät näy selvästi (sataa rankasti, sataa lunta, on sumuista jne.).
  • Kirkas valo (kuten vastaantulijan ajovalot tai suora auringonpaiste) häiritsee kameran toimintaa.
  • Model Y -autolla ajetaan hyvin lähellä edellä ajavaa ajoneuvoa, joka peittää kameroiden kuva-alan.
  • Tuulilasi peittää kameran kuva-alan (huurre, lika, tarra tms.).
  • Nopeusrajoitusmerkkien edessä on esteitä.
  • Karttatietokannan nopeusrajoitustiedot ovat vääriä tai vanhentuneita.
  • Liikennemerkkien ulkonäkö ei vastaa tunnistettavia standardimuotoja, esimerkkeinä digitaaliset tai väliaikaiset nopeusrajoitusmerkit.
  • Tie tai sen nopeusrajoitus on muuttunut äskettäin.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Edellä oleva luettelo ei kata kaikkia tilanteita, joissa älykkään nopeusavustimen toiminnassa saattaa esiintyä häiriöitä. Älykkään nopeusavustimen varoitus voi jäädä antamatta myös monista muista syistä.