Luistonestotoiminto

Näin se toimii

Luistonestojärjestelmä tarkkailee jatkuvasti etu- ja takapyörien nopeuksia. Jos Model Y menettää pitoa, järjestelmä minimoi pyörän luistoa ohjaamalla jarrujen painetta ja moottorin tehoa. Oletuksena on, että luistonestojärjestelmä on päällä. Se tulisi pitää päällä tavallisissa olosuhteissa turvallisuuden takaamiseksi.

Kellanruskea kuvake, jossa näkyy ajoneuvo takaapäin ja mutkittelevat renkaanjäljet
Tämä keltainen merkkivalo vilkkuu kosketusnäytöllä aina, kun luistonestojärjestelmä ohjaa aktiivisesti jarrujen painetta ja moottorin tehoa renkaiden sutimisen minimoimiseksi. Jos merkkivalo jää näkyviin, luistonestojärjestelmässä on havaittu vika. Ota yhteyttä Teslan huoltoon.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Luistonesto ei voi estää vaarallisesta ajotavasta tai liian suuresta kaarrenopeudesta johtuvia törmäyksiä.

Luistonestojärjestelmän poistaminen käytöstä

Luistonestojärjestelmän tulisi olla käytössä tavallisissa olosuhteissa. Kytke se pois käytöstä ainoastaan sellaisissa tilanteissa, joissa haluat pyörien luistavan tarkoituksella, kuten:

  • Lähtiessäsi liikkeelle irtonaisella alustalla, kuten soralla tai lumella.
  • Ajaessasi syvässä lumessa, hiekassa tai mudassa.
  • Keinuttaessasi autoa ylös kuopasta tai urasta.
  • Maastossa ajaessasi.

Jos käytössäsi on takavetoinen ajoneuvo, kytke luistonestojärjestelmä pois käytöstä ja anna pyörien luistaa valitsemalla Hallintalaitteet > Dynamiikka > Slip Start.

Jos käytössäsi on neliveto, voit valita alla olevista vaihtoehdoista olosuhteiden mukaan:

  • Slip Start -luistatustoiminto helpottaa Model Y:n irrottamista esimerkiksi mudasta, lumesta tai jäästä. Slip Start -toiminto antaa pyörien luistaa, jolloin Model Y:n keinuttaminen irti on mahdollista.
  • Maastoavustus-toiminto parantaa yleisesti ajo-ominaisuuksia maastossa ajettaessa. Pyörien luistamisen mahdollistamisen lisäksi Maastoavustus tasapainottaa vääntömomenttia etu- ja takamoottorien välillä pidon optimointia varten. Maastoavustus parantaa pitoa epätasaisilla ja pehmeillä alustoilla, joilla auton toinen puoli voi menettää pidon ja toisella puolella on edelleen pito. Toiminnon ollessa käytössä kaasupolkimella voidaan säädellä vetoa herkemmin, mikä helpottaa ryömintää hitailla nopeuksilla (esim. kivikkoisessa maastossa). Kun toiminto on valittuna, kosketusnäytössä ajonopeuden yläpuolella näkyy MAASTO.

Kun olosuhteet eivät enää vaadi Slip Start- tai Maastoavustus-toiminnon käyttöä, suosittelemme vahvasti poistamaan toiminnon käytöstä ja palauttamaan luistoneston toimintaan. Jos et poista toimintoja käytöstä, luistonesto otetaan automaattisesti käyttöön seuraavalla ajokerralla.

Kellanruskea kuvake, jossa näkyy ajoneuvo takaapäin ja mutkittelevat renkaanjäljet sekä sana OFF
Kun Slip Start tai Maastoavustus otetaan käyttöön, kosketusnäytössä näytettävä merkkivalo osoittaa, että luistonestojärjestelmä ei enää estä pyörien luistoa.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Slip Start- tai Maastoavustus-toimintoja voidaan käyttää kaikissa nopeuksissa, mutta ne toimivat paremmin hitaissa nopeuksissa.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Slip Start- ja Maastoavustus-toiminnot eivät ole käytettävissä, kun Autopilot on aktiivisessa käytössä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Vakionopeudensäätimen käyttöönotto Slip Start- tai Maastoavustus-toiminnon ollessa käytössä kytkee toiminnot pois päältä ja ottaa luistoneston jälleen käyttöön.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Automaattinen hätäjarrutus ja Kaistaltapoistumisen välttämistoiminto eivät ole käytettävissä Maastoavustus-toiminnon ollessa käytössä.