Mobiilisovellus

Tesla-mobiilisovelluksen avulla voit kommunikoida Model Y -autosi kanssa iPhone®- tai Android™-puhelimesi välityksellä.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Seuraavat tiedot eivät välttämättä sisällä kaikkia Tesla-mobiilisovelluksen toimintoja. Lataa mobiilisovelluksen päivitykset aina, kun niitä on saatavilla. Näin varmistat, että käytössäsi ovat uudet ja parannetut toiminnot.

Mobiilisovelluksen käyttö

Tesla-mobiilisovelluksen ja Model Y -auton välisen viestinnän määrittäminen:

 1. Lataa Tesla-mobiilisovellus puhelimeesi.
 2. Kirjaudu sisään Tesla-mobiilisovellukseen Tesla-tilisi kirjautumistiedoilla.
 3. Ota käyttöön Model Y -autosi ja mobiililaitteen välinen yhteys valitsemalla Hallintalaitteet > Turvallisuus > Salli mobiilikäyttö.
 4. Ota käyttöön puhelimesi Bluetooth-yhteys (PÄÄLLÄ) ja varmista, että Bluetooth on otettu käyttöön Tesla-mobiilisovellusta varten puhelimen yleisissä asetuksissa. Siirry puhelimessasi esimerkiksi kohtaan Asetukset, valitse Tesla-mobiilisovellus ja varmista, että Bluetooth-asetus on käytössä.

Puhelimesi ja ajoneuvosi on oltava matkapuhelinyhteydessä, jotta mobiilisovellus saa yhteyden ajoneuvoosi. Tesla suosittelee pitämään toimivan avaimen kätevästi saatavilla, jos autoa pysäköidään alueella, jossa matkapuhelinyhteys on rajallinen tai sitä ei ole ollenkaan. Tällainen alue on esimerkiksi pysäköintihalli.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos tarvitset Teslan apua tilanteessa, jossa olet lukinnut itsesi ulos autosta ja kyseessä on takuun ulkopuolinen seikka (kuten rajoitettu matkapuhelinyhteys tai puuttuva ylimääräinen avain), Roadside Assistance -tiepalvelu ei korvaa kuluja.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Tesla ei tue kolmannen osapuolen sovelluksien yhdistämistä Model Y -laitteeseen.

Yleistä

Kun sekä puhelin että ajoneuvo on yhdistetty internetiin, seuraavat toiminnot ovat käytettävissä Teslan mobiilisovelluksen aloitussivulla:

 • Voit lukita ajoneuvon tai avata sen lukituksen.
 • Voit ottaa lämmityksen ja ilmastoinnin käyttöön ja pois käytöstä sekä valvoa matkustamon ilmastointia.
 • Voit tarkistaa ajoneuvosi lataustiedot. Lataustiedot tulevat näkyviin myös silloin, kun latauskaapeli on kytketty.
 • Voit avata tai sulkea latausportin.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Kiemurtelevat punaiset viivat akkukuvakkeen vieressä ilmaisevat, että akku lämpenee aktiivisesti (myös latauksen tai lataukseen valmistautumisen aikana).
 • Voit tarkistaa ajoneuvosi sijainnin.
 • Voit tarkastella ajoneuvon arvioitua toimintasädettä.
 • Voit avata takatavaratilan.
 • Voit tarkastella ajoneuvon matkamittaria, ajoneuvon valmistenumeroa (VIN) ja nykyistä ohjelmistoversiota.

Mobiilisovelluksessa näytetään media-asetuksia, joilla voit keskeyttää tai jatkaa median toiston ajoneuvossa, siirtyä mediassa taaksepäin tai eteenpäin tai säätää median äänenvoimakkuutta. Media-asetukset on ehkä otettava käyttöön valitsemalla Ääniasetukset > Vaihtoehdot > Salli mobiiliohjaus.

Voit lähettää tuettuja videoita Tesla Theateriin jakamalla linkin mobiilisovelluksen kautta. Pääset siirtymään elokuvaan, esitykseen tai videoon, jonka haluat toistaa puhelimellasi. Voit myös koskettaa jakamispainiketta. Voit jakaa videon Tesla-sovellukseen, jolloin se näkyy kosketusnäytössä, jos Model Y -auton pysäköintivaihde on valittuna.

Profiili

Yläkulmassa näkyvällä Profiili-välilehdellä voit tehdä seuraavia asioita:

 • Voit vaihtaa toiseen Tesla-tiliisi liitettyyn ajoneuvoon, jos sinulla on käyttöoikeus useampaan kuin yhteen autoon.
 • Voit siirtyä Tesla-kauppaan.
 • Voit hallita tilisi tietoja ja tarkastella tilaushistoriaasi.
 • Asetukset-välilehdessä voit katsoa ja muokata saamiasi ilmoituksia liittyen esimerkiksi kalenterin synkronointiin, varashälyttimen laukeamiseen, lataamiseen ja uusiin ohjelmistopäivityksiin. Voit käynnistää päivitykset etäältä ja seurata niiden edistymistä.

Hallintalaitteet

Hallintalaitteet-välilehdessä on seuraavia toimintoja:

 • Voit avata etu- tai takatavaratilan.
 • Voit lukita tai avata Model Y -ajoneuvon lukituksen etänä.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Ajoneuvo ei lukitu automaattisesti, jos sen lukitus on avattu mobiilisovelluksesta.
 • Voit avata tai sulkea latausportin.
 • Voit vilkuttaa Model Y -auton valoja tai soittaa äänimerkkiä auton löytämiseksi pysäköintialueelta.
 • Voit ottaa avaimettoman ajamisen käyttöön.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Avaimetonta ajamista voi käyttää silloin, kun avain ei ole mukanasi, tai toiminnolla voi ohittaa ajamisen PIN-koodin kyselyn, mikäli olet unohtanut PIN-koodisi tai kosketusnäyttösi ei vastaa kosketukseen (katso Aja PIN-koodilla).
 • Voit avata ja sulkea autotallin oven, jos autoosi on ohjelmoitu HomeLink-yhteys (jos käytettävissä, katso Älykäs autotalli).
 • Voit avata ikkunat.

Ilmastointi

Voit tarkistaa matkustamon sisälämpötilan ja viilentää tai lämmittää sitä ennen ajoa (vaikka auto olisi autotallissa), ohjata istuinlämmittimiä ja sulattaa tuulilasin:

 • Ota käyttöön tai poista käytöstä Sulata auto, joka auttaa sulattamaan lumen, jään ja huurteen tuulilasista, ikkunoista ja peileistä, pyyhkäisemällä ylös näytön alaosasta.
 • Ota käyttöön tai poista käytöstä Dog Mode- tai Camp Mode -tila.
 • Ota käyttöön Ohjaamon ylikuumenemissuoja, joka estää matkustamoa lämpenemästä liikaa kuumissa olosuhteissa. Voit valita haluatko ilmastoinnin vai ainoastaan tuulettimen käynnistyvän, kun ohjaamon lämpötila ylittää 40 ° C tai mahdollisesti asetetun lämpötilan. Katso lisätietoja kohdasta Ilmastointijärjestelmän säätimien käyttäminen.
 • Avaa tai sulje ikkunat.
 • Esilämmitä matkustamo haluttuun lämpötilaan ja ota ohjauspyörä ja istuinlämmittimet käyttöön tai poista ne käytöstä (jos varusteena).

Model Y -auton sulattaminen mobiilisovelluksessa lämmittää tarvittaessa myös akun. Mobiilisovellus ilmoittaa, kun ajoneuvo on saavuttanut esilämmityksen halutun lämpötilan.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Mobiilisovelluksen käyttäminen Model Y -auton sulatukseen saattaa sulattaa myös latausportin salvassa olevan jään. Tämä määräytyy ajoneuvon teknisten tietojen ja valmistuspäivän mukaan. Tämä on hyödyllistä erityisesti kylmällä säällä tai jäisissä olosuhteissa, joissa latausportin salpa saattaa jäätyä kiinni, jolloin latauskaapelia ei voi irrottaa tai kytkeä.

Sijainti

Paikallistaa Model Y -auton ohjeita seuraten tai seurata sen liikettä kartalla.

Ajastaminen

Ota käyttöön ajastettu lataus tai ajastettu lähtö ja esilämmitä ajoneuvo. Katso lisätietoja kohdasta Ajastettu lataus ja ajastettu lähtö. Ajastettu lataus tai lähtö voidaan tallentaa myös halutun sijainnin mukaan.

Turvallisuus

Turvallisuus-välilehdessä on seuraavia toimintoja:

Päivitykset

Tarkastele ja hanki uusimmat päivitykset, jotka ovat saatavilla autoosi, kuten esimerkiksi täysin itsestään ajava laitteisto.

Huolto

Lisätietoja huoltoajan varaamisesta mobiilisovelluksen kautta on kohdassa Varaa huoltoaika.

Käyttöoikeuden myöntäminen toiselle kuljettajalle

Lisää käyttöoikeus toiselle kuljettajalle ja poista se Tesla-mobiilisovelluksessa.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Edellytyksenä on Tesla-mobiilisovelluksen versio 4.3.1 tai uudempi. Lisäkuljettajat voivat joko käyttää aiemmin rekisteröimäänsä Tesla-tiliä tai luoda uuden Tesla-tilin sovelluksessa.

Lisää kuljettaja siirtymällä Tesla-mobiilisovelluksessa tai ajoneuvon aloitusnäytössä kohtaan Turvallisuus > Lisää kuljettaja ja noudattamalla näytön ohjeita.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Lisäkuljettaja voi käyttää kaikkia sovelluksen toimintoja mutta ei voi ostaa päivityksiä.

Poista kuljettaja siirtymällä mobiilisovelluksessa kohtaan Turvallisuus > Hallitse kuljettajia ja noudattamalla näytön ohjeita.