Sentry Mode -vartiotila

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Markkina-alueen, ajoneuvon kokoonpanon, ostettujen varusteiden ja ohjelmistoversion mukaisesti ajoneuvossasi ei ehkä ole Sentry Mode -vartiotilaa tai ominaisuudet eivät välttämättä toimi aivan kuvatulla tavalla. Kameroiden käyttöä koskevien paikallisten säädösten ja omaisuusrajoitusten selvittäminen ja noudattaminen on omalla vastuullasi.

Kun toiminto on käytössä, ajoneuvon kamerat ja anturit (jos varusteena) pysyvät käynnissä ja ovat valmiina kuvaamaan epäilyttävää toimintaa Model Y -ajoneuvon ympärillä sen ollessa lukittuna ja pysäköitynä. Sentry Mode -vartiotilan voi ajatella olevan älykäs ajoneuvon turvajärjestelmä, joka varoittaa sinua havaitessaan mahdollisia uhkia lähelläsi.

Jos uhka havaitaan tai ajoneuvoon kohdistuu antureiden mukaan huomattavaa epätasaista liikettä, kuten hinatessa tai heilutettaessa, Sentry Mode vilkuttaa ajovaloja ja antaa äänihälytyksen. Lisäksi kosketusnäytössä näkyy ajoneuvon ulkopuolella oleville henkilöille suunnattu viesti siitä, että kamerat voivat tallentaa kuvamateriaalia. Mobiilisovellus ilmoittaa hälytyksestä ja tallentaa tapahtuman kuvamateriaalin USB-muistitikulle (jos se on asennettu).

Sentry Mode -tila on oletusarvoisesti poissa käytöstä. Voit kytkeä Sentry Mode -vartiotilan käyttöön ja pois käytöstä helposti äänikomennoilla tai Tesla-mobiilisovelluksessa. Voit ottaa Sentry Mode -vartiotilan käyttöön äänikomennoilla Keep Tesla safe, Keep my car safe, Sentry on tai Enable Sentry (katso Puheohjaus).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Joissakin ajoneuvoissa, jotka on valmistettu noin 1.11.2021 jälkeen, keskikonsolin USB-portteja voidaan mahdollisesti käyttää vain laitteiden lataamiseen. Käytä hansikaslokerossa olevaa USB-porttia muihin toimintoihin.

Sentry Mode -vartiotilan käyttäminen edellyttää, että akun varaustaso on vähintään 20 %. Jos akun varaus laskee alemmalle tasolle kuin 20 %, Sentry Mode -vartiotila kytkeytyy pois käytöstä ja mobiilisovellus ilmoittaa asiasta sinulle. Virrankulutus saattaa lisääntyä, kun Sentry Mode -vartiotila on käytössä.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun Sentry Mode on käytössä, turvahälyttimen asetukset (Hallintalaitteet > Turvallisuus > Turvahälytin) eivät ole käytettävissä.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä luota yksin Sentry Mode -vartiotilaan Model Y -ajoneuvon suojaamisessa kaikilta turvallisuusuhkilta. Sentry Mode -vartiotila päättää useiden tekijöiden perusteella, käynnistääkö se hälytyksen. Kaikkia iskuja ei välttämättä havaita eikä hälytys välttämättä käynnisty kaikissa tilanteissa. Vaikka se auttaa joidenkin uhkien havaitsemisessa, yksikään turvajärjestelmä ei voi suojata kaikilta hyökkäyksiltä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Sentry Mode -vartiotila lähettää ilmoituksia mobiilisovellukseen vain, kun hälytys kytkeytyy, tai ajoneuvo havaitsee, että sitä liikutetaan äkillisesti ja epätasaisesti.

Sentry Mode -vartiotilan käyttäminen (USB-muistitikun avulla)

 1. Sentry Mode -vartiotilan käyttämiseksi tarvitaan asianmukaisesti alustettu USB-muistitikku, joka on asetettu ajoneuvon USB-porttiin. Noin vuoden 2020 alusta lähtien valmistetuissa ajoneuvoissa on valmiiksi alustettu USB-muistitikku hansikaslokerossa. USB-aseman voi alusta kahdella eri tavalla:
 2. Aseta USB-muistitikku ajoneuvon USB-porttiin. Suosituksena on käyttää hansikaslokeron porttia (jos varusteena).
 3. Ota kojelautakamera käyttöön kytkemällä ensin pysäköintivaihde ja siirtymällä sitten kosketusnäytössä kohtaan Hallintalaitteet > Turvallisuus > Kojelautakamera (kojelautakameran on oltava kytkettynä käyttöön, jotta Sentry Mode -vartiotila toimii).
 4. Valitse Hallintalaitteet > Sentry Mode > Päällä. Kun Sentry Mode -vartiotila on käytössä, sen kuvake Hallintalaitteet-kohdassa muuttuu punaiseksi.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Takakamera tallentaa videokuvaa vain niissä ajoneuvoissa, jotka on valmistettu noin helmikuun 2018 jälkeen.

  Kun Sentry Mode -vartiotila on käytössä, se on lepotilassa valmiina antamaan äänihälytyksen ja tallentamaan kuvamateriaalia mahdollisesta turvallisuustapahtumasta. Voit määrittää videoleikkeen keston (valitse Turvallisuus > Sentry Mode > Sentry Mode -leikkeen pituus). Katso lisätietoja kuvamateriaalin tarkastelusta kohdasta Videotallenteiden katseleminen.

 5. Voit manuaalisesti kytkeä Sentry Mode -vartiotilan käyttöön tai pois käytöstä seuraavaan ajokertaan asti koskettamalla Sentry Mode -kuvaketta. Sentry Mode -vartiotila on poissa käytöstä, kun kuvake ei enää ole punainen.
  Ympyrä ympyrän sisällä
  Voit kytkeä Sentry Mode -vartiotilan pois käytöstä valitsemalla Pois kosketusnäytön kohdassa Hallintalaitteet > Turvallisuus > Sentry Mode.

Sentry Mode -vartiotilan käyttäminen (ilman USB-muistitikkua)

Kun Sentry Mode on käytössä ja turvallisuustapahtuma havaitaan mutta USB-porttiin ei ole liitetty USB-asemaa, ajoneuvo lähettää hälytyksen mobiilisovellukseen ilman kuvatallennetta.

Sentry Mode -asetukset

 • Tiettyjen sijaintien poissulkeminen

  Kohdassa Hallintalaitteet > Turvallisuus > Sentry Mode voit määrittää, missä sijainneissa Sentry Mode -vartiotila ei kytkeydy käyttöön (katso lisätietoja kohdasta Koti-, työ- ja suosikkisijainnit):

  • Jätä pois koti: Sentry Mode -vartiotila ei kytkeydy automaattisesti käyttöön sellaisessa sijainnissa, jonka olet merkinnyt Koti-sijainniksi Suosikit-luettelossa.
  • Jätä pois työpaikka: Sentry Mode -vartiotila ei kytkeydy automaattisesti käyttöön sellaisessa sijainnissa, jonka olet merkinnyt Työpaikka-sijainniksi Suosikit-luettelossa.
  • Jätä pois suosikit: Sentry Mode -vartiotila ei kytkeydy automaattisesti käyttöön missään sellaisessa sijainnissa, jonka olet merkinnyt Suosikit-luetteloon.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Huomautus
   Jotta Model Y tunnistaa sijainnin Koti-, Työ- tai Suosikki-sijainniksi, sen on oltava pysäköitynä enintään noin 500 metrin etäisyydellä tallennetusta sijainnista.

  Määritä Koti- tai Työ-sijaintisi valitsemalla Navigoi > Aseta koti / Aseta työ. Määritä karttanäkymässä tarkastelemasi osoite Suosikki-sijainniksi koskettamalla tähteä. Sentry Mode -vartiotilan manuaalinen käyttöönotto tai käytöstäpoisto kosketusnäytön kuvakkeesta tai mobiilisovelluksen säätimestä ohittaa kotia, työpaikkaa ja suosikkeja koskevat poissulkemisasetukset seuraavaan ajokertaan saakka.

 • Sentry Mode -leikkeen pituuden määrittäminen

  Jos Sentry Mode on määritetty tallentamaan kuvamateriaalia turvallisuustapahtumista asianmukaisesti alustettuun USB-asemaan, voit mukauttaa leikkeiden pituutta kosketusnäytössä (valitse Hallintalaitteet > Turvallisuus > Sentry Mode > Sentry Mode -leikkeen pituus).

 • Kamerapohjaisen tunnistuksen määrittäminen

  Kun Kamerapohjainen tunnistus -toiminto on käytössä, Sentry Mode tarkkailee turvallisuustapahtumia pysäköinnin aikana käyttämällä ajoneuvon antureiden lisäksi ulkoisia kameroita. Jos se ei ole käytössä, ajoneuvo tallentaa leikkeet USB-asemaan vain, jos havaitaan fyysinen uhka. Muokkaa asetusta valitsemalla Hallintalaitteet > Turvallisuus > Sentry Mode > Kamerapohjainen tunnistus.

 • Näytä live-kamera
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Näytä live-kamera -toiminto edellyttää, että käytössä on Premium Connectivity -tilaus ja että Model Y -ajoneuvon laiteparin avaimeksi liitettyyn puhelimeen on asennettu Tesla-mobiilisovelluksen versio 4.2.1 (tai uudempi).

  Kun Sentry Mode -vartiotila on käytössä, voit tarkastella Model Y -ajoneuvon ympäristöä ulkokameroista etänä mobiilisovelluksella. Valitse kosketusnäytössä Hallintalaitteet > Turvallisuus > Sentry Mode > Katso live-kam. mobiilisov. kautta, niin voit katsoa Sentry Mode -vartiotilan kuvaa reaaliaikaisesti. Varmista, että ajoneuvossa ei ole matkustajia ja että kaikki ovet on lukittu. Siirry sitten mobiilisovelluksessa kohtaan Turvallisuus > Sentry Mode > Näytä live-kamera.

  Kun Näytä live-kamera -toiminto on aktiivisessa käytössä, Model Y väläyttää silloin tällöin ulkovaloja ja näyttää kosketusnäytössä viestin, jossa kerrotaan, että ajoneuvoa ympäröivää aluetta tarkkaillaan kameroiden kautta.

  Näytä live-kamera on käytettävissä yhteensä noin 15 minuutin ajan päivässä.

  Voit myös ottaa Dog Mode -tilan käyttöön samaan aikaan ja vaihtaa live-kameranäkymään nähdäksesi ohjaamokameran mobiilisovelluksesta. Katso lisätietoja kohdasta Pidä ilmastointi päällä, Dog-tila ja Camp-tila. Ajoneuvot, joissa on Autopilot-tietokone 2.0 tai 2.5, eivät tue tätä toimintoa. Saat selville ajoneuvosi tietokoneversion valitsemalla Hallintalaitteet > Ohjelmisto > Autopilot.

  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Jos Dog Mode -tila ja Sentry Mode -vartiotila kytketään käyttöön samanaikaisesti, Sentry Mode -vartiotila suojelee lemmikkiäsi ottamalla käyttöön asetuksen Poista Sentry-äänet käytöstä.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Videokuvan laatu saattaa vaihdella verkkoyhteyden mukaan. Ääntä ei tallenneta.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Live-kamerasyöte on täysin salattu, eikä Tesla voi käyttää sitä.
Lue kohdasta Videotallenteiden katseleminen lisää siitä, miten voit katsoa Sentry Mode -tallenteita.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun sisäinen tallennustila on täynnä, vanhat videot korvataan uusilla videoilla.