Ilmastointijärjestelmän säätimien käyttäminen

Ilmastointijärjestelmän säätimien yleiskuva

Ilmastointijärjestelmän säätimet ovat käytettävissä kosketusnäytön alareunassa. Ilmastoinnin oletusasetus on Auto. Tämä asetus säilyttää mahdollisimman mukavan lämpötilan kaikissa olosuhteissa ankarimpia sääoloja lukuun ottamatta. Kun säädät matkustamon lämpötilaa Auto-asetuksen ollessa käytössä, järjestelmä säätää automaattisesti lämmitystä, ilmastointia, ilmavirran ohjausta ja puhaltimen nopeutta, jotta matkustamossa säilyy valittu lämpötila.

Voit säätää ilmastoinnin asetuksia ilmastointijärjestelmän päänäkymässä, johon pääset koskettamalla kosketusnäytön alaosassa olevaa lämpötilalukemaa. Voit palauttaa automaattiasetukset käyttöön milloin tahansa koskettamalla Auto-painiketta. Kytke ilmastointijärjestelmä käyttöön tai pois käytöstä koskettamalla ilmastointijärjestelmän päänäkymän virtapainiketta. Pääset nopeasti käsiksi yleisimpiin säätimiin tuomalla esiin ilmastointijärjestelmän ponnahdusikkunan joko <- tai >-painikkeella.

Kun matkustamoa lämmitetään tai jäähdytetään, puhaltimen nopeus voi laskea. Kosketusnäytössä näkyy Lämmitetään tai Jäähdytetään, kunnes haluttu lämpötila on saavutettu.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ilmastointijärjestelmä toimii korkeajänniteakulla. Sen jatkuva käyttö lyhentää siis toimintamatkaa.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Pitkäaikaisesta käytöstä aiheutuvien palovammojen välttämiseksi henkilöiden, joilla on todettu perifeerinen neuropatia, sekä henkilöiden, joiden kivun aistimista rajoittaa diabetes, ikääntyminen, neurologinen vamma tai jokin muu sairaus, on toimittava erityisen varovasti käyttäessään ilmastointijärjestelmää ja istuinlämmittimiä.

Ilmastointijärjestelmän asetusten säätäminen

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Säädä ilmastoinnin asetuksia, kuten istuinlämmittimiä ja matkustamon lämpötilaa, helposti äänikomennoilla (katso Puheohjaus).
Ilmastoinnin säätimien kuvake ja osioiden sijainnit
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos haluat päästä käsiksi istuinlämmittimiin ja sulatustoimintoihin yhdellä kosketuksella, voit lisätä säätimet Omat sovellukset -alueelle. Katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen.
 1. Kytke ilmastointijärjestelmä käyttöön tai pois käytöstä koskettamalla.
 2. Säädä matkustamon etuosan ilmastointiasetuksia koskettamalla tätä.
 3. Valitse, mihin ilma virtaa ohjaamon etuosassa (tuulilasi, kasvojen tai jalkojen tason ilmakanavat). Voit valita yhden tai useampia ilmakanavia.
 4. Säädä matkustamon takaosan ilmastointiasetuksia koskettamalla tätä. Jos asetuksena on Auto, takaosan ilmakanavista alkaa virrata automaattisesti ilmaa, kun etuosan ilmastointijärjestelmä on käynnissä ja järjestelmä havaitsee matkustajan (katso Ilmanvaihto).
 5. Voit säätää kuljettajan istuinlämmitintä kuljettajan istuimen kuvakkeella. Istuimissa on kolme tehoa, joista 3 on suurin ja 1 pienin. Istuimen kuvakkeessa näkyy kiemurtelevia viivoja, jotka muuttuvat punaiseksi (lämmitys) valitun asetuksen mukaan. Auto-asetus, joka näkyy, kun ilmastointijärjestelmän asetukseksi on asetettu Auto, lämmittää etuistuimia ohjaamon lämpötilan mukaan. Voit lisätä istuinlämmittimet kosketusnäytön alapalkkiin, jotta saat ne käyttöön yhdellä kosketuksella (katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen).
 6. Koskettamalla voit hallita lämmitettyä ohjauspyörää , jos varusteena. Kuvakkeessa näkyy punaisia kiemurtelevia viivoja, jotka vastaavat asetettua tasoa. Jos asetuksena on Auto, ohjauspyörää lämmitetään tarpeen mukaan ohjaamon lämpötilan perusteella, kun ilmastointijärjestelmän asetukseksi on valittu Auto. Voit lisätä toiminnon alapalkkiin, jotta saat sen käyttöön yhdellä kosketuksella (katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen).
 7. Koskettamalla voit kytkeä pyyhkimien sulatuksen käyttöön (jos varusteena). Pyyhkimiä lämmitetään 30 minuuttia, minkä jälkeen lämmitys päättyy automaattisesti.
 8. Voit säätää etumatkustajan istuinlämmitintä matkustajan istuimen kuvakkeella. Istuimissa on kolme tehoa, joista 3 on suurin ja 1 pienin. Istuimen kuvakkeessa näkyy kiemurtelevia viivoja, jotka muuttuvat punaiseksi (lämmitys) valitun asetuksen mukaan. Auto-asetus, joka näkyy, kun ilmastointijärjestelmän asetukseksi on asetettu Auto, lämmittää etuistuimia ohjaamon lämpötilan mukaan. Voit lisätä istuinlämmittimet kosketusnäytön alapalkkiin, jotta saat ne käyttöön yhdellä kosketuksella (katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen).
 9. Kun Model Y -auto on pysäköintivaihteella, voit näiden asetusten avulla pitää ilmastointijärjestelmän toiminnassa, vaikka poistuisitkin autosta (katso Pidä ilmastointi päällä, Dog-tila ja Camp-tila).
 10. Säädä etuosan ilmakanavien ilmavirtausta koskettamalla. Katso Ilmanvaihto.
 11. Kun Model Y on pysäköity, voit asettaa Ajasta-painikkeella päivittäin toistuvan ajan, jolloin haluat, että Model Y on valmis lähtöön. Auto ladataan sähkönkulutuksen huippuaikojen ulkopuolella ja/tai akku ja ohjaamo esilämmitetään lähtöajaksi (katso Ajastettu lataus ja ajastettu lähtö).
 12. Jos Model Y -autossasi on varusteena lääkinnälliseen käyttöön hyväksytty HEPA-suodatin (High Efficiency Particulate Air), se takaa parhaan mahdollisen ilmanlaadun matkustamossa ilmastointijärjestelmän ollessa käynnissä ja ulkoilman siirtyessä matkustamoon (sisäilman kierrätyksen ollessa poissa käytöstä). HEPA-suodatin puhdistaa erittäin tehokkaasti pienhiukkaset, kuten allergeenit, bakteerit, siitepölyn, homeen itiöt ja virukset. Sekä HEPA- että jälkisuodatusjärjestelmä sisältävät myös aktiivihiilisuodattimen, joka poistaa ilmasta useita hajuja ja kaasuja. Kun valitset biologisen hyökkäyksen torjunnan tilan, ohjaamon ulkoilmaa korkeampi ilmanpaine minimoi autoon siirtyvän ulkoilman määrän.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Aktiivihiilisuodatin ei poista tehokkaasti joitakin kaasuja, kuten hiilimonoksidia.
 13. Ohjaa ilmavirtaa ohjaamossa koskettamalla. Ilmavirta voidaan ottaa Model Y autoon ulkopuolelta tai ilmaa voidaan kierrättää ohjaamon sisällä.
 14. Voit säätää puhaltimen nopeutta liukusäätimellä. Kun asetuksena on Auto, puhaltimen nopeuden tasoksi vaihtuu Kevyt/ Keskitaso/ Korkea.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Puhaltimen nopeuden säätäminen voi muuttaa Model Y -auton sisätilaan ohjautuvan ilman valittua asetusta tai vähentää ilmavirtausta.
 15. Kytke ilmastointijärjestelmä päälle tai pois koskettamalla. Kun ilmastointijärjestelmä ei ole käytössä, viilennysteho on pienempi, mutta energiaa säästyy.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Koska Model Y -auton käyntiääni ajon aikana on huomattavasti hiljaisempi kuin polttoainekäyttöisessä autossa, kompressorin ääni saattaa kuulua ohjaamoon. Voit vaimentaa ääniä vähentämällä puhaltimen nopeutta.
 16. Käynnistä takaikkunan lämmitin koskettamalla. 15 minuutin kuluttua takaikkunan lämmitin kytketään automaattisesti pois. Myös sivupeilejä ja latausporttia lämmitetään, kun takaikkunan huurteenpoisto on käytössä. Katso kohdasta Vinkkejä talviajoon lisätietoja valmistautumisesta kylmään säähän.
 17. Tuulilasinlämmitin ohjaa ilmavirran tuulilasille. Käynnistä tuulilasin huurteenpoisto koskettamalla kerran (kuvake muuttuu oranssiksi). Käynnistä tuulilasin sulatus koskettamalla toisen kerran. Kytke se pois käytöstä koskettamalla ilmaisinta kolmannen kerran. Tällöin aiemmin käytössä olleet ilmavirran ohjauksen, lämmityksen ja puhaltimen nopeuden asetukset palautetaan käyttöön.
 18. Kytke automaattinen asetus käyttöön tai pois käytöstä valitsemalla Auto.

Ilmastointijärjestelmän ponnahdusikkuna

Voit käyttää ilmastointijärjestelmän yleisimpiä säätimiä ponnahdusikkunasta, jonka saat esiin kosketusnäytön alalaidan lämpötilanuolia koskettamalla:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos haluat päästä käsiksi istuinlämmittimiin ja sulatustoimintoihin yhdellä kosketuksella, voit lisätä säätimet Omat sovellukset -alueelle. Katso Omat sovellukset -alueen muokkaaminen.
 1. Siirry ilmastointijärjestelmän säätimien päänäkymään koskettamalla.
 2. Ota käyttöön tai poista käytöstä istuimien lämmitys.
 3. Ota käyttöön tai poista käytöstä tuulilasin tai takalasin huurteenpoisto.
 4. Säädä matkustamon lämpötilaa liukusäätimellä. Voit myös ottaa käyttöön lämpötilan jaon, jolloin sekä kuljettaja että etumatkustaja voivat säätää lämpötila-asetukset itselleen sopiviksi. Etumatkustaja voi säätää lämpötilaa kosketusnäytön alalaidan lämpötilakuvakkeesta tai ilmastointijärjestelmän päänäkymästä. Voit poistaa ilmastoinnin jaon pois käytöstä valitsemalla uudelleen Jaa.

Pidä ilmastointi päällä, Dog-tila ja Camp-tila

Pidä ilmastointi päällä- Dog- ja Camp-asetusten avulla voit pitää ilmastointijärjestelmän käytössä niin kauan, kun auto on pysäköitynä silloinkin, kun olet poistunut Model Y -autosta tai jäät sinne. Asetukset ovat käytännöllisiä, kun matkustamon lämpötila on pidettävä tasaisena kuumissa tai kylmissä sääolosuhteissa. Voit käyttää Pidä ilmastointi päällä -toimintoa esimerkiksi silloin, kun jätät ruokaostokset Model Y -autoon.

Dog-tilan tarkoituksena on säilyttää matkustamossa lemmikillesi mukava lämpötila samalla, kun sinä seuraat lämpötilaa aktiivisesti ja säännöllisesti mobiilisovelluksella (edellytyksenä on, että sekä autolla että mobiililaitteella on yhteys matkapuhelinverkkoon). Dog-tilassa kosketusnäyttö näyttää matkustamon lämpötilan, jotta ohi kulkevat ihmiset tietävät lemmikkisi olevan turvassa. Tätä asetusta ei ole tarkoitettu ihmisiä varten, ja sitä saa käyttää vain lyhyitä aikoja tilanteissa, joissa et poistu kauas autosta. Tarvittaessa sinun on pystyttävä palaamaan autolle nopeasti, jos haluttua lämpötilaa ei voida enää ylläpitää.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jotta ikkunakytkintä ei voida painaa tahattomasti (kuten koiran askelluksesta), ikkunoita ei voi laskea alas Dog Mode -tilan ollessa käytössä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos Dog Mode -tila ja Sentry Mode -vartiotila kytketään käyttöön samanaikaisesti, Sentry Mode -vartiotila suojelee lemmikkiäsi ottamalla käyttöön asetuksen Poista Sentry-äänet käytöstä. Katso lisätietoja kohdasta Sentry Mode -vartiotila.

Live-kameranäkymä on nyt käytettävissä, jos Sentry Mode- tai Dog Mode -tila tai molemmat ovat käytössä. Kun Sentry Mode on käytössä, kamerat näyttävät reaaliaikaisen näkymän ajoneuvon ympäristöstä. Kun Dog Mode on käytössä, ohjaamokamera näyttää näkymän ajoneuvon sisätiloista, joten voit tarkistaa lemmikkisi oltavat milloin tahansa. Jos molemmat tilat ovat käytössä, voit vaihtaa kameranäkymiä koskettamalla harmaita ympyröitä tai sisätilan kuvaketta, jotka vastaavat eri kameroita mobiilisovelluksessa. Katso lisätietoja kohdasta Sentry Mode -vartiotila.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ohjaamokameran käyttö Dog Mode- tai Sentry Mode -tilassa edellyttää mobiilisovelluksen versiota 4.15.0 tai uudempaa. Ajoneuvot, joissa on Autopilot-tietokone 2.0 tai 2.5, eivät tue tätä toimintoa. Saat selville ajoneuvosi tietokoneversion valitsemalla Hallintalaitteet > Ohjelmisto > Autopilot.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Näytä live-kamera on käytettävissä yhteensä noin 15 minuutin ajan päivässä.

Camp-tilassa voit syöttää sähkölaitteisiin virtaa USB-porttien ja pienjännite:n pistorasian kautta. Se myös säilyttää matkustamon lämpötilan tasaisena. Kosketusnäyttö pysyy päällä, joten voit kuunnella musiikkia, käyttää internetiä, pelata pelejä Arcadessa tai katsoa ohjelmia Tesla Theaterissa. Voit myös hallita media- ja ilmastointiasetuksia laitepariksi liitetystä puhelimesta. Camp-tila sopii erinomaisesti tilanteisiin, joissa pysyt auton sisällä esimerkiksi retkeiltäessä tai jäädessäsi autoon lapsen kanssa. Auton hälytysjärjestelmä ja Sentry Mode eivät ole käytössä tässä tilassa. Ovien automaattinen lukitus autosta poistuttaessa ei ole käytössä.

Ota tilat Pidä ilmastointi päällä, Dog tai Camp käyttöön seuraavasti:

 1. Varmista, että akun varaustaso on vähintään 20 %.
 2. Kytke pysäköintitila (P). Pidä ilmastointi päällä- Dog- ja Camp-asetukset ovat käytettävissä vain, kun Model Y -auton pysäköintivaihde on valittuna.
 3. Säädä ilmastoinnin asetuksia tarvittaessa.
 4. Valitse ilmastointijärjestelmän säätimien näytöstä Pidä ilmastointi päällä, Dog tai Camp.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Voit hallita Dog- ja Camp-tilaa myös mobiilisovelluksessa pyyhkäisemällä ilmastointinäytön harmaata palkkia ylöspäin.

Ilmastointijärjestelmä pyrkii pitämään vallitsevaa lämpötilaa yllä, kunnes kytket ajoneuvon pois pysäköintitilasta tai kytket ilmastointijärjestelmän pois käytöstä. Vältä Pidä ilmastointi päällä-, Dog- tai Camp-toiminnon käyttöä, kun akun varaus on vähissä. Jos akun varaustaso putoaa alle 20 prosentin, Teslan mobiilisovellus pyrkii lähettämään sinulle toistuvia ilmoituksia ja kehottaa näin tarkistamaan, oletko jättänyt jotain Model Y -ajoneuvoon.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ohjelmistopäivityksiä ei voi suorittaa, kun Pidä ilmastointi päällä-, Dog- tai Camp-tila on käytössä.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä koskaan jätä lasta ajoneuvoon ilman valvontaa.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Tarkista paikallisen lainsäädännön asettamat rajoitukset lemmikkieläimen jättämiselle autoon ilman valvontaa.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Olet itse vastuussa koirasi tai muun lemmikkisi turvallisuudesta. Älä ikinä jätä niitä Model Y -autoon pitkiksi ajoiksi. Seuraa jatkuvasti auton lämpötilaa ja eläinten hyvinvointia. Varmista, että sinulla on puhelimessasi riittävän hyvä verkkoyhteys ja että pystyt palamaan autolle riittävän nopeasti tarpeen niin vaatiessa.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Jos ilmastointijärjestelmä tarvitsee huoltoa tai ei toimi odotetusti, älä käytä Pidä ilmastointi päällä -tilaa, Dog-tilaa tai Camp-tilaa. Älä ikinä luota siihen, että autosi pystyy suojelemaan jotain korvaamatonta.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Voit säätää ja valvoa ilmastointijärjestelmää myös mobiilisovelluksen etätoiminnon avulla. Jos käytät mobiilisovellusta ilmastointijärjestelmän pois kytkemiseen, Pidä ilmastointi päällä-, Dog- ja Camp-toiminnot kytkeytyvät pois päältä.

Ohjaamon ylikuumenemissuoja

Ohjaamon ylikuumenemissuoja estää matkustamoa kuumenemasta liikaa paahteisissa olosuhteissa. Toimintoa ei ole välttämätöntä ottaa käyttöön Model Y -ajoneuvosta poistuttaessa, mutta jos se on käytössä, ilmastointijärjestelmä voi laskea matkustamon lämpötilaa ja säilyttää sen tietyllä tasolla. Kun ajoneuvo on pysäköity aurinkoon pitkäksi aikaa, toiminto voi estää ohjaamoa kuumenemasta liikaa, jotta ajoneuvossa on palatessasi mukavampi olla. Ohjaamon ylikuumenemissuojan käynnistyminen saattaa kestää enintään 15 minuuttia siitä hetkestä, kun ajoneuvosta poistutaan. Tämän toiminnon tarkoitus on parantaa matkustusmukavuutta, eikä toiminnolla ole vaikutusta ajoneuvosi järjestelmien luotettavuuteen.

Käynnistä koskettamalla Hallintalaitteet > Turvallisuus > Ohjaamon ylikuumenemissuoja ja valitsemalla:

 • Päällä: Ilmastointi on toiminnassa, kun matkustamon lämpötila ylittää 40 °C tai kosketusnäytössä tai mobiilisovelluksessa mahdollisesti asetetun lämpötilan. Lämpötilojen muokkaamista varten on ehkä ladattava mobiilisovelluksen uusin versio.
 • Ei A/C: Ainoastaan tuuletin käy ja estää kosketettavia pintoja kuumenemasta liikaa.
 • Pois: Poistaa ohjaamon ylikuumenemissuojan käytöstä.

Voit kytkeä ohjaamon ylikuumenemissuojan käyttöön myös etäyhteyden välityksellä mobiilisovelluksen kohdassa Ilmastointi. Pyyhkäise alavalikossa ylöspäin ja valitse asetus kohdassa Matkustamon liian lämpenemisen esto (katso Mobiilisovellus).

Ohjaamon ylikuumenemissuoja toimii enintään 12 tunnin ajan Model Y -ajoneuvosta poistumisen jälkeen tai kunnes akussa jäljellä oleva varaus laskee alle 20 prosentin sen mukaan, kumpi ehto täyttyy ensin. Ohjaamon ylikuumenemissuojan käyttäminen kuluttaa akun energiaa, mikä saattaa lyhentää toimintasädettä.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jotta Ohjaamon ylikuumenemissuoja voidaan ottaa käyttöön, toiminnon Kallistus/tunkeutuminen on oltava poissa käytöstä.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Automaattisammutuksen vuoksi, äärimmäisissä ulkoisissa olosuhteissa tai muissa mahdollisissa tilanteissa, joissa asetetun lämpötilan ylläpitäminen ei onnistu, ajoneuvon sisätilat voivat kuumentua vaaralliselle tasolle silloinkin, kun ohjaamon ylikuumenemissuoja on käytössä. Jos lämpötila jatkuvasti ylittää asetetun lämpötilan, ota yhteys Teslan huoltoon.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä koskaan jätä lapsia tai kotieläimiä autoon ilman valvontaa. Automaattisammutuksen vuoksi tai äärimmäisissä ulkoisissa olosuhteissa auton sisätilat voivat kuumentua vaaralliselle tasolle silloinkin, kun sisätilojen ylikuumenemisen suojaustoiminto on käytössä.

Vinkkejä ilmastointijärjestelmän käyttöön

Voit tehostaa ohjaamon lämmitystä rajoittamalla kiihtyvyyttä. Tällöin lämpöpumppu pystyy hyödyntämään paremmin akun jäännöslämpöä ohjaamon tehokkaaseen lämmitykseen valitusta kiihtyvyystasosta tinkimättä. Tämä toiminto on hyödyllinen kylmällä säällä.

 • Kun kytket ilmastointijärjestelmän käyttöön mobiilisovelluksessa, se kytkeytyy automaattisesti pois käytöstä, kun varaustaso laskee 20 prosenttiin tai kaksi tuntia on kulunut. Jos haluat viilentää tai lämmittää matkustamoa kauemmin, lataa ajoneuvo ja ota ilmastointijärjestelmän asetus uudelleen käyttöön mobiilisovelluksessa.
 • Kun Model Y on pysäköitynä, voit kuulla matkustamon ilmastointijärjestelmästä ääntä. Järjestelmä pitää hiljaista tuulettimen ääntä. Ilmastointijärjestelmä yrittää kuivattaa itseään ja näin pitää lisäkosteuden ja tunkkaiset hajut mahdollisimman vähäisinä. Se on normaalia, eikä asiasta tarvitse huolestua.
 • Voit tehostaa ohjaamon lämmitystä valitsemalla rauhallisemman kiihtyvyystilan (katso Kiihtyvyystilat). Tällöin lämpöpumppujärjestelmä pystyy hyödyntämään akusta saatavaa energiaa ohjaamon tehokkaaseen lämmitykseen sen sijaan, että akusta saatava energia käytettäisiin ensisijaisesti kiihdytystehon tuottamiseen. Näin pystytään varmistamaan taloudellinen ajotapa kylmällä säällä. Kun myöhemmin valitaan tehokkaampi kiihtyvyystila, akun lämmitystarpeen vuoksi kestää jonkin aikaa ennen kuin tehokkaampi kiihtyvyystila on käytettävissä.
 • Jos ilmastointijärjestelmästä kuuluu mielestäsi liikaa melua, voit vähentää itse puhaltimen nopeutta.
 • Ohjaamon jäähdyttämisen lisäksi ilmastointijärjestelmän kompressori jäähdyttää myös akkua. Sen vuoksi kuumalla säällä ilmastointijärjestelmän kompressori voi kytkeytyä käyttöön, vaikka olet poistanut sen käytöstä. Tämä on normaalia. Järjestelmä jäähdyttää ensisijaisesti akkua varmistaakseen sen lämpötilan pysymisen ihanteellisella toiminta-alueella, mikä puolestaan lisää akun käyttöikää ja takaa sen parhaan mahdollisen suorituskyvyn.
 • Vaikka järjestelmä ei ole käytössä, saatat kuulla, kuinka Model Y inisee tai vesi kiertää järjestelmässä. Nämä äänet ovat normaaleja ja kuuluvat, kun sisäiset jäähdytysjärjestelmät kytkeytyvät käyttöön tukemaan ajoneuvon eri toimintoja, kuten pienjännite:n akun ylläpito ja korkeajänniteakun lämpötilan tasaaminen.
 • Varmista ilmastointijärjestelmän tehokas toiminta sulkemalla kaikki ikkunat ja tarkistamalla, ettei tuulilasin etupuolella olevassa säleikössä ole jäätä, lunta, lehtiä tai roskia.
 • Hyvin kosteissa olosuhteissa on normaalia, että ikkunat huurtuvat hiukan aluksi, kun ilmastointijärjestelmä kytketään käyttöön.
 • On normaalia, että Model Y -auton alle muodostuu pieni vesilammikko, kun auto on pysäköitynä. Kosteudenpoistotoiminnon keräämä kosteus poistetaan auton alle.
 • Model Y on suunniteltu tehokkuuden automaattiseen maksimointiin. Tämän vuoksi ilmastointijärjestelmän kompressori ja ulkoinen tuuletin voivat olla käynnissä ja pitää ääntä myös kylmällä säällä auton lämmetessä tai Supercharging-latauksen aikana.
 • Kuumalla säällä tuuletin voi kytkeytyä päälle ohjaamon jäähdyttämiseksi auton ollessa pysäköitynä. Tämä on toiminnassa ainoastaan, jos akun latauslukema on yli 20 %.