Ohjauspyörä

Ohjauspyörän asennon säätäminen

ohjauspyörä on mahdollista säätää eri asentoihin valitsemalla Hallintalaitteet ja valitsemalla Ohjaus-kuvake.

Siirrä ohjauspyörän vasemmanpuoleisella vierityspainikkeella ohjauspyörä haluamaasi asentoon:

 • Voit säätää korkeutta ja kallistuskulmaa kiertämällä vasenta vierityspainiketta ylös- tai alaspäin, ja ohjauspyörä liikkuu vastaavasti.
 • Kun painat vasenta vierityspainiketta vasemmalle tai oikealle, ohjauspyörä siirtyy lähemmäs sinua tai kauemmas sinusta.

Voit myös muokata, mitä haluat vasemmanpuoleisella vierityspainikkeella ohjata, kuten ilmastoinnin tai kojelautakameran tilaa. Muokkaa pitämällä vasemmanpuoleista vierityspainiketta painettuna ja selaamalla kosketusnäytön valikkoa.

Ohjauspyörä ja lähikuva vasemmasta vierityspainikkeesta, siniset nuolet osoittavat ylös, alas, vasemmalle ja oikealle
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Älä tee ajon aikana muutoksia asentoon, jossa ohjauspyörä on.

Ohjauksen vastuksen säätäminen

Ohjausjärjestelmän tuntumaa ja herkkyyttä voi säätää omien mieltymysten mukaan:

 1. Valitse kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Dynamiikka > Ohjauksen vastus.
 2. Valitse ohjausvaihtoehto:
  • Kevyt – vähentää ohjauspyörä -ajoneuvon kääntämiseen tarvittavaa voimaa. Kaupunkiajossa Model Y tuntuu helpommalta ajaa ja pysäköidä.
  • Keskitaso – tuottaa Teslan arvion perusteella parhaan ajettavuuden ja herkkyyden useimmissa olosuhteissa.
  • Raskas – lisää ohjauspyörä -ajoneuvon kääntämiseen tarvittavaa voimaa. Model Y tuntuu tällöin herkemmältä ohjata suurilla nopeuksilla.

Vierityspainikkeet

ohjauspyörä sisältää kummallakin puolella vierityspainikkeen. Peukalollasi voit painaa tätä painiketta oikealle tai vasemmalle. Voit myös painaa painiketta tai vierittää sitä ylös- tai alaspäin.

Ohjauspyörä ja kuvaselitteet
 1. Käytä vasemmanpuoleista vierityspainiketta:
  • Hallitse äänenvoimakkuutta. Voit mykistää äänen ja poistaa mykistyksen vierityspainiketta painamalla, kasvattaa äänenvoimakkuutta vierittämällä vierityspainiketta ylöspäin ja vähentää äänenvoimakkuutta vierittämällä sitä alaspäin.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Huomautus
   Vierityspainikkeella säädetään äänenvoimakkuutta, navigaation ohjeita ja puheluja, aina sen mukaan mikä niistä on käytössä. Äänenvoimakkuuden taso ja se, säädätkö parhaillaan mediasoittimen, navigaation vai puhelimen äänenvoimakkuutta, näkyy kosketusnäytössä.
  • Siirry seuraavaan kappaleeseen, asemaan tai suosikkiin (riippuen siitä, mitä toistetaan) painamalla vierityspainiketta oikealle. Palaa edelliseen valintaan painamalla vierityspainiketta vasemmalle.
  • Säädä ulkopeilin asentoa (katso Ulkopeilien säätäminen).
  • Säädä ohjauspyörän asentoa (katso Ohjauspyörän asennon säätäminen).
  • Säädä ajovalojen kulmaa (katso Ajovalojen säätäminen).
 2. Käytä oikeanpuoleista vierityspainiketta:
  • Sano äänikomento. Käynnistä äänikomento painamalla painiketta (katso Puheohjaus).
  • Kun käytössä on Traffic-Aware Cruise Control -vakionopeudensäädin, säädä asetettua nopeutta ja etäisyyttä, jonka haluat säilyttää edellä ajavaan ajoneuvoon (katso Traffic-Aware Cruise Control).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Vierityspainikkeiden nuolet on valaistu taustavalolla hämärissä olosuhteissa. Taustavalo otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä koskettamalla Hallintalaitteet > Valot > Ohjauspyörän valot.

Käynnistä kosketusnäyttö uudelleen pitämällä ohjauspyörän molempia vierityspainikkeita painettuna, kunnes kosketusnäyttö muuttuu mustaksi. Katso Kosketusnäytön uudelleenkäynnistäminen.

Lämmitettävä ohjauspyörä

Voit lämmittää ohjauspyörän koskettamalla kosketusnäytön tuulettimen kuvaketta, jolloin saat näkyviin ilmastointijärjestelmän säätimet (katso Ilmastointijärjestelmän asetusten säätäminen). Kosketa sitten ohjauspyörän kuvaketta. Kun tämä toiminto on käytössä, ohjauspyörä pysyy miellyttävän lämpimänä säteilylämmittimen ansiosta.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Model Y -ajoneuvossa ei välttämättä ole varusteena lämmitettävää ohjauspyörää. Tämä määräytyy valmistuspäivämäärän mukaan.

Äänimerkki

Käytä äänimerkkiä pitämällä ohjauspyörän keskellä olevaa pehmustetta painettuna.

Ohjauspyörä ja nuoli osoittamassa ohjauspyörän keskellä olevaa pehmustetta.