Peilit

Ulkopeilien säätäminen

Voit säätää ulkopeilejä valitsemalla Hallintalaitteet > Peilit. Valitse ohjauspyörän vasemmalla vierityspainikkeella Vasen tai Oikea sen mukaan, kumpaa peiliä haluat säätää. Käytä sitten vasemmanpuoleista vierityspainiketta valitun peilin säätämiseen haluamaasi asentoon:

  • Voit siirtää peiliä ylös- tai alaspäin kiertämällä vasemmanpuoleista vierityspainiketta ylös- tai alaspäin.
  • Voit siirtää peilin sisään- tai ulospäin painamalla vasemmanpuoleista vierityspainiketta vasemmalle tai oikealle.
Ohjauspyörä ja lähikuva vasemmasta vierityspainikkeesta, siniset nuolet osoittavat ylös, alas, vasemmalle ja oikealle
Molemmat ulkopeilit voidaan asettaa kallistumaan alaspäin, kun ajoneuvo vaihdetaan peruutusvaihteelle. Peilit palautuvat takaisin tavalliseen yläasentoonsa, kun vaihdat takaisin toiseen ajotilaan. Ota ominaisuus käyttöön tai poista se käytöstä valitsemalla Hallintalaitteet > Peilit > Peilien automaattinen kallistus.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Uuden ohjelmistopäivityksen myötä Tallenna-painike säilyttää peilin säädöt. Tämä toiminto ei kuitenkaan tällä hetkellä ole käytettävissä.

Yöllä ajettaessa taustapeili ja sivupeilit himmenevät automaattisesti häikäisyn vähentämistä varten. Voit ottaa tämän ominaisuuden käyttöön tai poistaa sen käytöstä valinnalla Hallintalaitteet > Peilit > Peilien automaattinen himmennys.

Peilien automaattinen himmennys -toiminnon saatavuus määräytyy markkina-alueen ja valmistuspäivämäärän mukaan.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Molemmissa sivupeileissä on huurteenpoistotoiminto, joka kytkeytyy käyttöön ja pois käytöstä takaikkunan lämmittimen mukana.

Peilien taittaminen

Voit taittaa ja avata sivupeilit manuaalisesti (esimerkiksi pysäköidessä kapeaan autotalliin tai ahtaaseen tilaan) valitsemalla Hallintalaitteet > Taita/avaa peilit.

Kun taitat peilit manuaalisesti, ne pysyvät taitettuina, kunnes saavutat ajonopeuden 50 km/h (tai kunnes avaat ne manuaalisesti valitsemalla Hallintalaitteet > Avaa peilit).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Peilejä ei voi taittaa, kun ajonopeutesi on yli 50 km/h.

Voit asettaa peilit taittumaan automaattisesi aina kun poistut Model Y -autosta ja lukitset sen valitsemalla Hallintalaitteet > Peilit > Peilien automaattinen taitto. Peilit avautuvat automaattisesti, kun avaat Model Y -auton lukituksen.

Voit myös asettaa peilit taittumaan automaattisesti, kun saavut tiettyyn sijaintiin. Näin sinun ei tarvitse aina taittaa peilejä manuaalisesti, kun saavut usein vierailemaasi paikkaan. Voit ottaa tämän toiminnon käyttöön pysähtymällä tallennettavaan sijaintiin (tai ajamalla hitaammin kuin 6 km/h) ja taittamalla peilit. Valitse Tallenna sijainti, kun se tulee hetkeksi näkyviin kohdan Taita peilit alle.

Jos et halua peilien taittuvan automaattisesti, valitse Hallintalaitteet > Avaa peilit, kun peilit taittuvat tallennetussa sijainnissa, ja valitse sitten Poista sijainti.

Kun poistut tallennetusta sijainnista, peilit avautuvat, kun ajonopeus on yli 6 km/h tai kun valitset Hallintalaitteet > Avaa peilit.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Peilit voivat taittua automaattisesti sisään, jos palaat tallennettuun sijaintiin ja ajonopeutesi on alle 50 km/h.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Voit ohittaa peilien automaattisen taiton tai avautumisen milloin tahansa (esimerkiksi silloin, kun Model Y on virraton). Avaa peili työntämällä sitä poispäin itsestäsi tai taita se vetämällä sitä itseäsi kohti.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos on todennäköistä, että Model Y -autoon muodostuu jäätä, poista Peilien automaattinen taitto käytöstä. Muodostunut jää voi estää sivupeilejä taittumasta tai avautumasta. Katso kohdasta Vinkkejä talviajoon, miten voit varmistaa, että peilit toimivat asianmukaisesti kylmällä säällä.

Voit integroida sivupeilien automaattisen taiton HomeLink-järjestelmään (katso Älykäs autotalli). Ota toiminto käyttöön kosketusnäytön kohdassa HomeLink > Taita peilit automaattisesti lähietäisyydellä.

Taustapeili

Säädä taustapeiliä manuaalisesti. Kun ajotilaksi on valittu eteenpäinajo tai vapaa-asento, taustapeili himmenee automaattisesti hämärässä vuorokauden ajan mukaan (esimerkiksi ajettaessa yöllä).

Ehostuspeilit

Avaa ja valaise ehostuspeili kääntämällä aurinkosuojaa alaspäin ja avaa peilin kansi sen pidikkeen avulla. Valo sammuu, kun suljet peilin kannen.

Nuoli osoittaa alaspäin häikäisysuojan peilin kannesta