Kamerat

Model Y -ajoneuvossasi on seuraavat osat, jotka valvovat aktiivisesti ympäristöä:

Kuvaselitteet, jotka osoittavat Autopilotin komponenttien sijainnin ajoneuvossa.
  1. Takarekisterikilven yläpuolelle on kiinnitetty kamera.
  2. Ultraäänianturit (jos varusteena) sijaitsevat etu- ja takapuskureissa.
  3. Kuhunkin ovipilariin on kiinnitetty kamera.
  4. Tuulilasiin taustapeilin yläpuolelle on kiinnitetty kolme kameraa.
  5. Kuhunkin etulokasuojaan on kiinnitetty kamera.
  6. Tutka (jos varusteena) on asennettu etupuskurin taakse.

Model Y on varustettu myös huipputarkoilla, sähköavusteisilla jarru- ja ohjausjärjestelmillä.

Ohjaamon kamera

Model Y -ajoneuvossa voi olla ohjaamon kamera, joka sijaitsee taustapeilin yläpuolella. Katso lisätietoja kohdasta Ohjaamon kamera.

Lähikuva, joka osoittaa kameran objektiivin paikan taustapeilin yläpuolella

Kameroiden kalibrointi ajamalla autoa

Model Y -auton on ohjattava tarkasti Autopilot-ominaisuuksien ollessa käytössä. Tästä syystä kameroiden on kalibroitava itsensä, ennen kuin joitakin ominaisuuksia voidaan käyttää ensimmäisen kerran tai kun autoon on tehty tietynlaisia korjauksia. Voit seurata edistymistä kosketusnäytöltä.

Autopilot-järjestelmän ominaisuudet ovat käytettävissä, kun kalibrointi on valmis. Kalibrointi tyypillisesti päättyy 32–40 km:n ajon jälkeen, mutta etäisyys vaihtelee tien ja ympäristön olosuhteista riippuen. Kalibrointi valmistuu tavallista nopeammin esimerkiksi silloin, kun ajetaan monikaistaisella suoralla tiellä, kuten ohjatuilla moottoriteillä tai moottoritiellä, jossa on selvästi näkyvät kaistamerkinnät (sekä ajokaistalla että viereisillä kaistoilla). Ota yhteyttä Teslaan vain silloin, jos Model Y ei suorittanut kalibrointia loppuun 160 kilometrin ajon jälkeen kuvatuissa olosuhteissa.

Jos kamera on siirtynyt pois kalibroidusta asennostaan (esimerkiksi kameran tai tuulilasin vaihdon takia), kalibrointi on nollattava. Voit tehdä sen valitsemalla Hallintalaitteet > Huolto > Kameran kalibrointi > Tyhjennä kalibrointi. Kun kalibrointi on nollattu, Model Y toistaa kalibrointiprosessin. Vaikka tämä auttaa kalibroimaan kamerat uudelleen monissa tilanteissa, Tyhjennä kalibrointi ei välttämättä ratkaise kaikkia kamera- ja anturiongelmia.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kameroiden kalibrointi edellyttää, että sekä ajokaistalla että viereisillä kaistoilla (ainakin kahdella kaistalla auton kummallakin puolella) on selvästi näkyvät kaistamerkinnät. Paras tulos saavutetaan, kun ajetaan monikaistaisen moottoritien keskikaistalla (yhteensä mielellään vähintään viisi kaistaa), jonka kaistamerkinnät näkyvät selvästi ja jolla on vähän liikennettä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos yrität käyttää toimintoa, joka ei ole käytössä ennen kuin kalibrointi on suoritettu, toiminto on poissa käytöstä ja kosketusnäytössä näkyy ilmoitus.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Model Y -auton on toistettava kalibrointi, jos Tesla huoltaa kamerat, ja joissakin tapauksissa ohjelmistopäivityksen jälkeen.

Kameroiden pitäminen esteettöminä

Varmista ennen jokaista ajokertaa ja Autopilotin käyttöä, että kaikki kamerat ovat puhtaita ja esteettömiä (katso Kameran puhdistaminen). Likaiset kamerat ja anturit (jos varusteena) sekä ympäristön olosuhteet, kuten sadekeli tai haalistuneet kaistamerkinnät, voivat vaikuttaa Autopilot-järjestelmän suorituskykyyn. Jos kamera on estetty, Model Y näyttää viestin kohdassa kosketusnäyttö ja Autopilotin ominaisuudet saattavat olla käyttämättömissä. Lisätietoja tietyistä hälytyksistä on kohdassa Hälytysten vianmääritys.

Kameroiden koteloihin saattaa tiivistyä vettä varsinkin, jos auto on pysäköitynä ulos kylmissä tai kosteissa olosuhteissa. Kosketusnäytössä saattaa näkyä hälytys, jonka mukaan kameran edessä on este ja jotkin tai kaikki Autopilot-järjestelmän ominaisuudet ovat väliaikaisesti poissa käytöstä, kunnes kameran näkyvyys on ennallaan. Voit kuivata tiivistyneen veden lämmittämällä matkustamon. Aseta matkustamon lämpötila korkeaksi, kytke tuulilasin sulatustoiminto käyttöön ja suuntaa etuosan puhallussuuttimet kohti ovipilareita (katso Mobiilisovellus).