Jalankulkijoiden varoitusjärjestelmä

Jalankulkijoiden varoitusjärjestelmä (jos varusteena) antaa äänimerkin, kun Model Y -ajoneuvon nopeus on alle noin 33 km/h (21 mph) tai kun ajoneuvolla peruutetaan. Sähköajoneuvot kulkevat äänettömästi ja äänen tarkoitus on auttaa jalankulkijoita havaitsemaan autosi lähestyminen. Ääni käynnistyy, kun Model Y kytketään pois pysäköintivaihteelta, ja sen voimakkuus kasvaa nopeuden lisääntyessä.

Ennen vuoden 2021 marraskuuta (noin) valmistetut ajoneuvot: Kun haluat kytkeä äänen pois käytöstä (esimerkiksi ajaessasi moottoritien pysähtelevässä ruuhkassa), valitse kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Turvallisuus > Jalankulkijavaroitus > Keskeytä. Äänimerkki poistetaan käytöstä vain kyseisellä ajomatkalla. Äänimerkki otetaan automaattisesti käyttöön jälleen seuraavalla ajomatkalla. Kytkin ei välttämättä ole käytettävissä tämän päivämäärän jälkeen valmistetuissa ajoneuvoissa.

Harmaan auton kuvake ja kaiuttimen vieressä "X".
Tämä merkkivalo näkyy kosketusnäytössä, kun jalankulkijoiden varoitusjärjestelmä on keskeytettynä eikä siksi ole käytössä.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jalankulkijavaroitusjärjestelmä ei välttämättä ole käytössä ajoneuvoissa, jotka on valmistettu noin ennen 1. heinäkuuta 2021.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Jos ääntä ei kuulla, jalankulkijat eivät välttämättä havaitse lähestyvää autoasi, mikä voi kasvattaa törmäyksen aiheuttaman vakavan loukkaantumisen tai kuoleman vaaraa. Jos jalankulkijoiden varoitusjärjestelmä ei toimi, ota välittömästi yhteyttä Teslaan.