Vanteet ja renkaat

Vanteiden tekniset tiedot (tehdasasetus)

Vanteen halkaisija Sijainti Leveys (tuumaa) Poikkeama (mm)
19" Edessä/Takana 9,5 45
20" Edessä/Takana 9,5 45
21" Edessä 9,5 40
21" Takana 10,5 48
Pyörän pulttien kiristysmomentti 129 lb ft (175 Nm)
Pyörän pulttien hylsykoko 21 mm
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Ohjeet Model Y -auton nostamiseen, katso Nostaminen autonostimella.

Renkaiden tekniset tiedot (tehdasasetus)

Rengaskoko Sijainti Koko
19" Edessä/Takana 255/45R19 XL
20" Edessä/Takana 255/40R20 XL
21" Edessä 255/35R21 XL
21" Takana 275/35R21 XL
Rengaspaineet riippuvat asennetusta rengastyypistä. Noudata rengastietotarraan merkittyjä rengaspaineita. Tarra on kiinnitetty ovipilariin siten, että se on näkyvillä, kun kuljettajan ovi on auki (katso Rengaspaineiden ylläpito).
Talvirenkaat voi ostaa Tesla-huollosta, tai niitä voi olla myynnissä myös Tesla-sivustossa.

Rengasmerkintöjen selitykset

Lain mukaan rengasvalmistajien on merkittävä yhdenmukaistetut tiedot kaikkien renkaiden sivuseinämään. Näissä tiedoissa on kuvattu renkaan keskeiset ominaisuudet.

Tietojen paikka renkaan kyljessä
 1. Rengasluokka: P tarkoittaa sitä, että rengas on tarkoitettu henkilöautossa käytettäväksi.
 2. Renkaan leveys: Tämä kolmenumeroinen tunnus ilmoittaa renkaan leveyden (millimetreinä) sivuseinämän reunasta toisen sivuseinämän reunaan.
 3. Sivusuhde: Tämä kaksinumeroinen tunnus merkitsee sivuseinämän korkeuden suhdetta kulutuspintaan prosentteina. Siis jos kulutuspinnan leveys on 205 mm ja sivusuhde 50, on sivuseinämän korkeus 102 mm.
 4. Renkaan rakenne: R tarkoittaa sitä, että rengas on rakenteeltaan vyörengas.
 5. Vanteen halkaisija: Tämä kaksinumeroinen tunnus merkitsee vanteen halkaisijaa tuumina.
 6. Kantavuustunnus: Tämä kaksi- tai kolmenumeroinen tunnus merkitsee yhden renkaan suurinta mahdollista kantokykyä. Tätä numeroa ei ole aina merkittynä.
 7. Nopeusluokka: Jos merkittynä, ilmoittaa enimmäisnopeuden, jolla rengasta voi käyttää pidempiä aikoja. Q=99 mph (160 km/h), R=106 mph (170 km/h), S=112 mph (180 km/h), T=118 mph (190 km/h), U=124 mph (200 km/h), H=130 mph (210 km/h), V=149 mph (240 km/h), W=168 mph (270 km/h), Y=186 mph (300 km/h), (Y)=ajoneuvon huippunopeus (ylittää Y-luokituksen).
 8. Kantavuusluokka: Kantavuusluokka osoitetaan merkinnällä Standard Load (SL) tai Extra Load (XL) ja se määrittää, kuinka suuria kuormia renkaat kestävät tietyllä rengaspaineella. Vaihda renkaat vain saman kantavuusluokan renkaisiin. Jos ajoneuvossa on hinauksen aikana talvirenkaat, varmista, että niiden kantavuusluokka on sama kuin ajoneuvon ensiasennusrenkaiden.
 9. Renkaan rakenne ja materiaalit: Kulutuspinnan ja sivuseinämien kerrosten lukumäärä tarkoittaa sitä, kuinka monesta kumipäällysteisestä kerroksesta renkaan rakenne koostuu. Tämä sisältää myös tiedot käytetyistä materiaaleista.
 10. Renkaan enimmäiskuormitus: Renkaan enimmäiskantokyky.
 11. Suurin sallittu täyttöpaine: Tätä painetta ei tule käyttää tavallisessa ajossa.
 12. Yhdysvaltain liikenneministeriön määräämä renkaan tunnusnumero (TIN): Merkintä alkaa kirjaimilla DOT ja tarkoittaa sitä, että rengas täyttää kaikki liittovaltion standardit. Seuraavat 2 numeroa/kirjainta ovat renkaan valmistaneen tehtaan tunnus, ja 4 viimeistä merkkiä merkitsevät valmistuksen viikkoa ja vuotta. Esimerkiksi numero 1712 tarkoittaa viikkoa 17 vuonna 2012. Muut tunnuksen numerot ovat valmistajan markkinointiin käyttämiä valinnanvaraisia tunnuksia. Näitä tietoja voidaan käyttää siinä tapauksessa, että renkaat joudutaan kutsumaan takaisin valmistajalle.
 13. Kulumiskestävyysluokka: Tämä numero osoittaa renkaan kulumisenkestävyyttä. Mitä suurempi luku on, sen kauemmin renkaan tulisi kestää käytössä. Esimerkiksi jos renkaan kulumisenkestävyyttä ilmaistaan numerolla 400, se kestää kaksi kertaa kauemmin kuin numerolla 200 merkitty rengas.
 14. Pitoluokitus: Osoittaa renkaan pysähtymiskykyä märällä tiellä. Korkeammalle luokiteltu rengas tarvitsee lyhyemmän pysähtymismatkan kuin alhaisemman pitoluokituksen rengas. Pitokyky merkitään tunnuksilla AA, A, B ja C, korkeimmasta alhaisimpaan.
 15. Lämpötilankestävyysluokitus: Renkaan lämpötilankestävyyden merkintä on A, B tai C, jossa A tarkoittaa suurinta kestävyyttä. Luokitus edellyttää sitä, että noudatetaan oikeaa rengaspainetta, ja että renkaalla ajetaan sen nopeus- ja kantavuusrajojen mukaisesti.