Turvallisuusasetukset

Tietoa turvajärjestelmästä

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Markkina-alueen mukaan ajoneuvossasi ei välttämättä ole äänihälytintä turvatoimintoja varten tai toiminnot voivat poiketa hieman kuvatuista.

Hälytysääni käynnistyy, jos lukittu ovi tai tavaratila avataan, eikä Model Y havaitse todennettua puhelinta tai avainta lähettyvillä. Myös ajovalot ja suuntavilkut vilkkuvat. Poista hälytys käytöstä painamalla jotakin mobiilisovelluksen painiketta tai napauttamalla avainkorttia tai avainlähetintä kortinlukijaan, joka on kuljettajan ovipilarissa hieman sen puolivälin alapuolella.

Hälytysjärjestelmä voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä manuaalisesti valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Turvallisuus > Turvahälytin. Kun asetus on käytössä, Model Y kytkee hälytysjärjestelmän päälle minuutin kuluttua siitä, kun poistut autosta, lukitset ovet ja todennettua avainta ei enää havaita.

Paristovarmennettu hälytyssireeni (jos varusteena) hälyttää tilanteissa, joissa lukittu ovi tai tavaratila avataan ja Model Y ei havaitse avainta lähistöllä. Jos haluat myös, että tämä äänimerkki kuuluu tilanteissa, joissa ajoneuvon hälytysjärjestelmä havaitsee liikettä matkustamon sisällä, ota Kallistus/tunkeutuminen käyttöön (katso Kallistus/tunkeutuminen (jos varusteena)).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos Model Y on Sentry Mode -tilassa (katso Sentry Mode -vartiotilan käyttäminen (USB-muistitikun avulla)), Turvahälytin-asetus ei ole käytettävissä.

Kallistus/tunkeutuminen (jos varusteena)

Ajoneuvosi kokoonpanon, markkina-alueen ja valmistuspäivämäärän mukaisesti siinä ei välttämättä ole tätä ominaisuutta.

Turvahälytin-toiminto on oltava kytkettynä käyttöön, jotta Kallistus/tunkeutuminen-asetusta voidaan käyttää.

Kallistus/tunkeutuminen-toiminto antaa äänihälytyksen autossa, jos Model Y havaitsee liikettä matkustamon sisällä tai jos sitä siirretään tai kallistetaan (esimerkiksi hinausautolla tai tunkilla). Voit ottaa tämän toiminnon käyttöön valinnalla Hallintalaitteet > Turvallisuus > Kallistus/tunkeutuminen.

Tunkeutumisanturi poistuu automaattisesti käytöstä tilanteissa, joissa ilmastointijärjestelmä on toiminnassa sen jälkeen, kun olet poistunut ajoneuvosta. Voit ohittaa tämän valittuasi Pidä ilmastointi päällä -tilan tai Dog Mode- tai Camp Mode -tilan kytkemällä kallistus-/tunkeutumisanturin manuaalisesti takaisin käyttöön.

Kallistus-/murtoilmaisin palautuu automaattisesti käyttöön jokaisen ajokerran alussa.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kallistus/tunkeutuminen-hälytys on poistettava käytöstä, jotta Ohjaamon ylikuumenemissuoja voidaan ottaa käyttöön (katso Ohjaamon ylikuumenemissuoja).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos aiot jättää lukitun auton sisälle jotain liikkuvaa, muista poistaa Kallistus/tunkeutuminen-toiminto käytöstä. Jos tämä asetus on käytössä, kaikki Model Y -autossa havaittu liike aktivoi tunkeutumishälytyksen.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Jos Model Y on Sentry Mode -tilassa (katso Sentry Mode -vartiotilan käyttäminen (USB-muistitikun avulla)), Kallistus/tunkeutuminen-asetus ei ole käytettävissä.

Aja PIN-koodilla

Model Y -ajoneuvon suojausta voidaan parantaa entisestään estämällä ajoneuvolla ajaminen, ennen kuin nelinumeroinen PIN-koodi on syötetty. Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön valitsemalla kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Turvallisuus > Aja PIN-koodilla ja valitsemalla PIN-koodin näytön ohjeiden mukaisesti.

Kun tämä asetus on käytössä, nelinumeroinen PIN-koodi on syötettävä autolla ajamisen lisäksi myös silloin, kun Valet Mode -tila halutaan kytkeä käyttöön ensimmäisen kerran. Valet Mode -tilaa varten määritetään oma nelinumeroinen PIN-koodi, jolla tila kytketään päälle ja pois päältä. Valet Mode -tilassa Model Y -autolla voidaan ajaa ilman, että pysäköivä henkilö syöttää auton ajamiseen tarvittavan PIN-koodin. Lisäksi Aja PIN-koodilla -asetus on poistettu käytöstä Valet Mode -tilassa.

Jos unohdat ajamiseen käytettävän PIN-koodisi, siirry antamaan Tesla-kirjautumistietosi koskettamalla Aja PIN-koodilla -ponnahdusnäkymässä olevaa linkkiä ja noudata sitten kosketusnäytössä näkyviä ohjeita.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Et ehkä voi syöttää PIN-koodia siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että kosketusnäyttö ei reagoi. Yritä tällöin käynnistää kosketusnäyttö uudelleen (katso Kosketusnäytön uudelleenkäynnistäminen). Jos kosketusnäyttö ei edelleenkään toimi, voit silti ohittaa Aja PIN-koodilla -asetuksen ottamalla Tesla-mobiilisovelluksessa käyttöön Keyless Driving -toiminnon.

Hansikaslokeron PIN

Voit suojata hansikaslokeron sisällön nelinumeroisella PIN-koodilla (ei liity Aja PIN-koodilla -ominaisuuteen). Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön valitsemalla Hallintalaitteet > Turvallisuus > Hansikaslokeron PIN ja toimimalla kosketusnäytön ohjeiden mukaisesti. Kun toiminto on käytössä, sinulta pyydetään hansikaslokeroa avatessa PIN-koodia. Voit poistaa tämän lisäsuojauksen käytöstä siirtämällä liukusäädintä ja antamalla PIN-koodin.

Jos unohdat hansikaslokeron PIN-koodin, voit palauttaa sen antamalla Tesla-tilisi sisäänkirjautumistiedot ja noudattamalla kosketusnäyttöön tulevia ohjeita.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Hansikaslokeron PIN-koodilla hansikaslokeron voi avata myös silloin, kun Model Y on Valet Mode -tilassa.

Nopeusrajoitustila

Nopeusrajoitustila rajoittaa kiihtyvyyttä ja ajonopeuden valittuun arvoon välillä 80–193 km/h. Kun käytät tätä toimintoa ensimmäisen kerran, sinun on luotava 4-numeroinen PIN-koodi, jolla Nopeusrajoitustilan voi kytkeä käyttöön ja pois käytöstä. Kun toiminto on käytössä ja ajonopeus on noin 5 km/h enimmäisnopeutta alempi, ajoneuvo antaa äänimerkin, kosketusnäytössä näkyy viesti ja Model Y lähettää ilmoituksen mobiilisovellukseen. Voit ottaa toiminnon käyttöön myös Tesla-mobiilisovelluksessa valitsemalla Turvallisuus > Nopeusrajoitustila Nopeusrajoitustilan käyttöönotto:

 1. Varmista, että Model Y -autossa on valittuna pysäköintivaihde.
 2. Valitse kosketusnäytöstä Hallintalaitteet > Turvallisuus > Nopeusrajoitustila.
 3. Valitse enimmäisajonopeus.
 4. Vedä liukusäädin Päällä-asentoon.
 5. Anna nelinumeroinen PIN-koodi, jota haluat käyttää Nopeusrajoitustilan käyttöön ottamiseen ja käytöstä poistamiseen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Huomautus
  Jos unohdat PIN-koodisi, voit poistaa Nopeusrajoitustilan käytöstä antamalla Tesla-tilisi kirjautumistiedot.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Huomautus
Kun Nopeusrajoitustila on käytössä, kiihtyvyyden asetuksesi valitaan automaattisesti Chill.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Alamäkeen ajettaessa Model Y -auto saattaa ylittää asettamasi enimmäisnopeuden.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Varoitus
Nopeusrajoitustila ei korvaa hyvää arviointikykyä, kuljettajakoulutusta eikä nopeusrajoitusten ja ajo-olosuhteiden tarkkaa seurantaa. Onnettomuuksia voi tapahtua missä tahansa nopeudessa. On kuljettajan vastuulla ajaa turvallisesti.

Tyhjennä selaimen tiedot

Voit tyhjentää ajoneuvon selaimen tiedot (aivan kuten tietokoneessa tai älypuhelimessa) valitsemalla Hallintalaitteet > Huolto > Tyhjennä selaimen tiedot. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun asetukset ja haut halutaan tyhjentää toisen kuljettajan jäljiltä.

Valitse kosketusnäytön ponnahdusikkunasta valintaruudut ja poista kirjanmerkit ja/tai historiatiedot oman tarpeesi mukaan.