Kamera(e) okrenute prema natrag

Lokacija kamere

Model Y opremljena je stražnjom kamerom koja se nalazi iznad stražnje registarske oznake.

Stražnji dio vozila sa sustavom zoombox koji pokazuje stražnju kameru.

Kad god se prebacite u stupanj prijenosa Reverse, na dodirnom se zaslonu prikazuje pogled kamere. Linija prikazuje vaš put vožnje na temelju položaja kolo upravljača. Ove se linije prilagođavaju kako pomičete kolo upravljača.

Model Y također prikazuje slike bočnih kamera (ako je vozilo time opremljeno). Jednostavno prijeđite prstom gore ili dolje kako biste sakrili ili prikazali pregled bočnih kamera.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Vizualne povratne informacije od Pomoći pri parkiranju prikazuju se i na instrumentne ploče (pogledajte Sustav za pomoć pri parkiranju).
ikona kamere na dodirnom zaslonu
Za prikaz pregleda kamere za stražnji pregled u bilo kojem trenutku, otvorite pokretač aplikacije i dodirnite aplikaciju kamere.

Ako se pojavi crni zaslon na dodirnom zaslonu umjesto sadržaja kamere stražnjeg prikaza kad je vozilo u položaju za vožnju unatrag, upotrijebite stražnje retrovizore i pobrinite se da je okolina sigurna prije nastavka vožnje unatrag. Ako i dalje ne radi kamera stražnjeg prikaza, upotrijebite mobilnu aplikaciju za zakazivanje servisa.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Nemojte se u potpunosti osloniti na to da će vas kamere obavijestiti je li područje iza vas slobodno odnosno da nema predmeta i/ili ljudi. kamere možda neće otkriti predmete ili prepreke koji bi mogli uzrokovati oštećenja ili ozljede. Osim toga, nekoliko vanjskih čimbenika mogu smanjiti učinkovitost kamera, uključujući zaprljane ili prekrivene leće. Stoga, ako se u potpunosti oslonimo na to da će kamere obavijestiti nailazi li Model Y na prepreku, može doći do oštećenja vozila i/ili objekata i potencijalno mogu nastati ozbiljne ozljede. Obavezno vizualno pregledajte područje. Pri kretanju prema natrag provjerite stanje okretanjem glave preko ramena i upotrijebite sva ogledala. kamere upotrebljavajte samo u svrhe navođenja. Njena namjena nije zamijeniti vizualne provjere vozača i svakako ne predstavlja zamjenu za opreznu vožnju.

Kako biste osigurali jasnu sliku, leće kamere održavajte čistim i bez prepreka. Pogledajte Čišćenje.