Preduvjeti USB pogona za snimanje videozapisa

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Kod nekih vozila proizvedenih približno nakon 1. studenog 2021. USB priključci središnje konzole mogu samo puniti uređaje. Kako biste reproducirali multimedijske datoteke ili formatirali i pregledali snimku videozapisa, upotrijebite USB-A priključak u pretincu za rukavice (pogledajte Unutarnja elektronika).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Mogućnost formatiranja i pohrane videozapisa na USB pogonima možda nije dostupno na vašem vozilu ovisno o datumu proizvodnje i konfiguraciji vozila.

Neke značajke u vašem vozilu zahtijevaju upotrebu USB pogona (na primjer Kamera u vozilu, Način rada s nadzorom,) koje odgovaraju sljedećim zahtjevima:

 • Minimalni kapacitet za pohranu od 64 GB. Upotrijebite USB pogonom sa što više dostupnog prostora za pohranu. Videozapisi mogu zauzeti veliku količinu prostora.
 • Kontinuirana brzina pisanja od najmanje 4 mb/s. Uzmite u obzir da se kontinuirana brzina upisivanja razlikuje od najveće brzine upisivanja.
 • Kompatibilan s tipom USB 2.0. Ako upotrebljavate USB 3.0 pogon, također mora podržavati USB 2.0.
 • Ispravno formatirano (automatski ili ručno).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
U nekim regijama moguće je kupiti preporučene USB izbrisive memorijske pogone na http://www.tesla.com.

Automatsko formatiranje USB pogona

Umetnite USB pogon u prednji USB priključak koji podržava mogućnost formatiranja, spremanja i pregleda snimke videozapisa (pogledajteUnutarnja elektronika). I dodirnite Kontrole > Sigurnost > Formatiraj USB pogon. Tako se automatski formatira USB pogon kao exFAT i stvaraju se mape za TeslaCam. USB pogon sada je spreman za snimanje i spremanje videozapisa.

Formatiraj USB pogon dostupan je nakon što se USB pogon (s jednim ili manje odjeljaka) priključi na prednji USB priključak. Odabir Formatiraj USB pogon briše sav postojeći sadržaj na USB pogonu. Prije upotrebe ove značajke uklonite bilo koji sadržaj koji želite zadržati na drugom uređaju.

Ručno formatiranje USB pogona

Ako Model Y nije u mogućnosti formatirati USB pogon, upotrijebite računalo kako biste ga formatirali:

 1. Formatirajte USB pogon kao exFAT, MS-DOS FAT (za Mac), ext3 ili ext5 (NTFS trenutno nije podržan).
 2. Izradite mapu na razini baze s nazivom TeslaCam. Možete upotrijebiti jedan USB pogon za Kameru u vozilu, Način rada s nadzorom, i audiodatoteke, ali morate izraditi zasebne odjeljke ili mape na exFAT USB pogonu.
 3. Jednom kada je formatiran, umetnite USB pogon u USB priključak (ako je vozilo time opremljeno) unutar pretinca za pretinac za rukavice, ako nije opremljeno upotrijebite prednji USB priključak u središnjoj konzoli. Ne upotrebljavajte stražnji USB ulaz jer je on samo za punjenje uređaja. Potrajat će nekoliko sekundi da vozilo Model Y prepozna USB pogon.
 4. Kada ga prepozna, pobrinite se da se ikone za Kameru u vozilu i Način rada s nadzorom dostupne su kada dodirnete Kontrole. Model Y sad spremno za snimanje videozapisa.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Možda ćete prvo morati omogućiti način rada s nadzorom (ako je time opremljeno) dodirivanjem Kontrole > Nadzor.

Pregled videozapisa

Ako se snimka spremi, možete pregledati isječke na dodirnom zaslonu ili računalu.

Kad USB pogonu ponestane mjesta za pohranu, videozapisi se više ne mogu spremiti. Kako biste spriječili da se USB pogon potpuno napuni, premjestite spremljene videozapise na drugi uređaj i obrišite ih s USB pogona.

Kad su omogućeni, Kamera u vozilu i Način rada s nadzorom snimaju u ciklusima. Snimka se stalno prepisuje osim ako je spremite. Morate spremiti željenu snimku kako biste je pregledali, u suprotnom snimka će se obrisati i prebrisati. Pogledajte Način rada s nadzorom i Kamera u vozilu za informacije o spremanju snimki. Četiri se videozapisa snimaju za svaki isječak, jedan za svaku kameru (prednja, stražnja, lijeva i desna).
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Snimanje stražnjom kamerom moguće je samo na vozilima proizvedenim nakon otprilike veljače 2018.

Pregled na dodirnom zaslonu

Možete pregledati snimljene videozapise na dodirnom zaslonu kad je Model Y u položaju Park. Dodirnite ikonu Kamera u vozilu koja se nalazi u pokretaču aplikacije. Kartice prikazuju popis svih isječaka videozapisa, poredanih prema lokaciji i vremenskoj oznaci. Pauzirajte, premotajte prema naprijed ili natrag i brišite videoisječke po želji. Kliznite udesno ili pritisnite i držite za brzo brisanje isječaka.

Idite na Kontrole > Sigurnost > Obriši isječke iz kamere u vozilu kako biste obrisali sve snimke Kamere u vozilu i Načina rada s nadzorom.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Kamera u vozilu pauzira se kada pokrenete preglednik.

Pregled na računalu

Umetnite USB pogon u računalo i idite na mapu TeslaCam ili TeslaTrackMode .

Mapa TeslaCam sadržava ove podmape:

 • RecentClips: Sadržava zadnjih 60 minuta snimljenog sadržaja.
 • SavedClips: Sadržava sve snimke koje su spremljene i preimenovane iz mape RecentClips.
 • SentryClips: Sadržava snimke svih sigurnosnih događaja Načina rada s nadzorom. Ako prostor pohrane USB pogona postane ograničen, najstarije snimke načina rada s nadzorom brišu se kako bi se napravilo mjesta za nove. Jednom kad se obrišu, nije ih moguće vratiti.