Inteligentno upozorenje na prekoračenje brzine

Način rada inteligentnog upozorenja na prekoračenje brzine

Model Y prikazuje ograničenje brzine nadodirnom zaslonu i upozorava vas ako vozilo premašuje ograničenje brzine. Zvučno upozorenje ograničenja brzine može se isključiti za svaki ciklus vožnje, ali ne može se onemogućiti.

Dodirni zaslon sa strelicom koja pokazuje na ikonu ograničenja brzine
Bez Ujedinjenog Kraljevstva, Sjeverne Irske, Islanda, Turske, Izraela: Zvuk se oglašava kad premašite zadano ograničenje brzine i treperi znak ograničenja brzine.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Za svaku pojavnost zvuk ubrzavanja nestaje nakon nekoliko sekundi ili kad vozilo Model Y uspori na brzinu od određenog ograničenja s pomoću papučice kočnice.
Pritiskom na znak ograničenja brzine na dodirnom zaslonu isključuje zvuk zvuka ubrzanja i prikazuje se tijekom preostale vožnje. Upozorenja za ubrzavanje automatski se ponovno uključuju pri početku svake iduće vožnje (svaki put kad je vozilo u položaju Park i napustite vozilo).
Samo u Ujedinjenom Kraljevstvu, Sjevernoj Irskoj, Islandu, Turskoj, Izraelu: Pojavljuje se kad premašite zadano ograničenje brzine i treperi znak ograničenja brzine.
Označuje pretpostavljeno ograničenje brzine.
Kad je stalno, nedostupno je inteligentno upozorenje na prekoračenje brzine.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Na cestama na kojima se iz podataka karte utvrdi postojanje uvjetnog ograničenja brzine (primjerice prema dobu dana ili vremenskim uvjetima), ispod prvog ograničenja prikazuje se drugo ograničenje brzine. Vozačeva je odgovornost utvrditi je li uvjetno ograničenje brzine trenutačno na snazi i prema tome prilagoditi brzinu vožnje. Možda ćete trebati ažurirati karte u vozilu kako bi se prikazala uvjetna ograničenja brzine (Ažuriranja karata).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Ne oslanjajte se na značajku Inteligentno upozorenje na prekoračenje brzine pri određivanju odgovarajuće brzine vožnje. Uvijek vozite sigurnom brzinom s obzirom na uvjete u prometu i na cesti.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Vozilo se stalno nadograđuje putem OTA ažuriranja softvera. Preuzmite ažuriranja čim postanu dostupna (pogledajte Ažuriranja softvera i Ažuriranja karata).

Prosječna brzina uživo

Kad vozite zonom prosječne brzine, Model Y prikazuje vašu prosječnu brzinu na osjetljiv na dodir ispod prepoznatog ograničenja brzine.

osjetljiv na dodir također prikazuje preostalu udaljenost u zoni prosječna brzine.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Potrebna je Premium mogućnost povezivanja. Kako biste omogućili ovu značajku, omogućite mrežno usmjeravanje dodirom na Kontrole > Navigacija > Mrežno usmjeravanje (pogledajte Karte i navigacija).

Ograničenja i nepreciznosti

Inteligentno upozorenje na prekoračenje brzine možda neće biti u potpunosti funkcionalan ili može pružiti netočne informacije u sljedećim situacijama:

  • Kada je vidljivost smanjena i oznake ograničenja brzine nisu jasno vidljive (zbog jake kiše, snijega, magle itd.).
  • Kada jaka rasvjeta (primjerice farovi nadolazećih automobila ili izravna Sunčeva svjetlost) ometa vidik kamera.
  • Model Y vozi se vrlo blizu vozilu ispred, što blokira pogled kamera.
  • Kada vidik kamera ometa vjetrobransko staklo (ako je zamagljeno, prljavo, prekriveno naljepnicom itd.).
  • Znakovi ograničenja brzine prekriveni su predmetima.
  • Ograničenja brzine pohranjena u bazi podataka karte nisu točna ili su zastarjela.
  • Prometni znakovi nisu u skladu sa standardnim prepoznatljivim formatima poput digitalnih ili privremenih znakova za brzinu.
  • Cesta ili ograničenje brzine nedavno su se promijenili.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Gornji popis ne predstavlja iscrpan popis situacija koje mogu ometati pravilan rad značajke Inteligentno upozorenje na prekoračenje brzine. Inteligentno upozorenje na prekoračenje brzine možda neće pružiti upozorenja iz mnogih drugih razloga.