Sustav upozorenja za pješake

(ako je vozilo time opremljeno) Sustav upozorenja za pješake uzrokujeModel Y da emitira zvuk kad vozite sporije od 33 km/h (21 mph) ili prilikom vožnje unatrag. Električna vozila rade tiho, a ovaj zvuk pomaže upozoriti pješake na vaše vozilo. Zvuk koji se aktivira kada je Model Y nije u stupnju prijenosa za parkiranje postaje glasniji kako se brzina povećava.

Za vozila proizvedena prije otprilike studenog 2021. godine: U situacijama u kojima trebate isključiti zvuk (primjerice pri zaustavljanju i kretanju na autocesti) dodirnite Kontrole > Sigurnost > Upozorenje za pješake > Pauziraj. Zvuk je pauziran samo tijekom trenutne vožnje. Tijekom sljedeće vožnje, zvuk se automatski uključuje. Prekidač možda nije dostupan kod vozila proizvedenih nakon ovog datuma.

Ikona sivog automobila s crvenim znakom „X” pokraj zvučnika.
Na instrumentne ploče prikazuje se ovaj indikator kada je sustav upozorenja za pješake pauziran i nije aktivan.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Sustav upozorenja za pješake možda nije dostupan u vozilima proizvedenim približno prije 1. srpnja 2021.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Ako se ne čuje zvuk, pješaci možda neće biti svjesni vašeg vozila koje im se približava, što može povećati vjerojatnost sudara i rezultirati ozbiljnom ozljedom ili smrću. Nikad se nemojte oslanjati na sustav upozorenja na pješake kako biste bili sigurni da su pješaci svjesni vozila. Ako sustav upozorenja na pješake ne radi, zakažite servis.