Brisači i sustavi za pranje

Brisači

Možete pristupiti postavkama brisača tako da pritisnete gumb na kraju ručice pokazivača smjera ili dodirom na Kontrole > Brisači. Također možete dodati brisače na donju traku (pogledajte Prilagodba Mojih aplikacija).

Gumb na kraju ručice pokazivača smjera ima dvije razine.
 • Djelomično pritisnite za brisanje vjetrobranskog stakla. Ako brisač već radi pri postavki brisača i nije postavljen na Automatski, pritisnite gumb ciklusa kroz brzine. Brzine su brisača kako slijedi: I > II > III > IIII > III > II > I.
 • Potpuno pritisnite za prskanje tekućine po vjetrobranskom staklu. Nakon otpuštanja gumba brisači se aktiviraju dva, a zatim ovisno o vozilu i uvjetima okoline, i dodatna puta i treći put nekoliko sekundi kasnije. Također možete pritisnuti i držati gumb brisača za kontinuirano prskanje tekućine za pranje – brisači brišu nakon što ih pustite.

Kad god pritisnete gumb brisača, dodirni zaslon prikazuje izbornik brisača omogućujući vam da prilagodite postavke brisača. Okrećite lijevi gumb za pomicanje na kolo upravljača gore ili dolje za odabir željene postavke. Također možete upotrijebiti dodirni zaslon ili glasovne naredbe (pogledajte Glasovne naredbe).

Kartica postavki brisača s numeriranim oblačićima
 1. Isključite brisač.
 2. Odaberite način rada brisača:
  • IIII – neprekidno, brzo.
  • III – neprekidno, sporo.
  • II – isprekidano, brzo.
  • I – isprekidano, sporo.
  • AutomatskiModel Y prepoznaje padaline i prilagođava brzinu brisača i intenzitet. Pritisak na gumb brisača dok su brisači postavljeni na Automatski privremeno povećava osjetljivost brisača.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Bilješka
   Kad uključite automatsko upravljanje, brisači se postavljaju na Automatski. Iako možete promijeniti postavku brisača s Automatski dok upotrebljavate automatsko upravljanje, brisači će se ponovno vratiti na zadanu postavku Automatski sljedeći put kad uključite automatsko upravljanje.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Bilješka
   Postavka Automatski trenutno je u BETA fazi. Ako niste sigurni u upotrebu postavke Automatski u fazi BETA, tvrtka Tesla preporučuje ručno upravljanje brisačima, prema potrebi.

Povremeno provjerite i očistite rub metlica brisača. Ako je metlica oštećena, odmah je zamijenite. Pojedinosti o provjeri i zamjeni metlica brisača potražite u Metlice brisača vjetrobranskog stakla, mlaznice i tekućina.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pozor
Prije pranja vozila Model Y osigurajte da su brisači isključeni kako ne bi došlo do oštećenja brisača.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pozor
Kako ne biste oštetili prednji poklopac, osigurajte da je propisno zatvoren prije upotrebe brisača vjetrobranskog stakla.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pozor
U otežanim klimatskim uvjetima vodite računa da se metlice brisača nie zalede ili ne prilijepe za vjetrobransko staklo. Uklonite led s vjetrobranskog stakla prije upotrebe brisača. Led ima oštre rubove koji mogu oštetiti gumu na metlicama.

Sustavi za pranje vjetrobranskog stakla

Pritisnite tipku na kraju ručice pokazivača smjera za prskanje tekućine za pranje na vjetrobransko staklo. Ovaj gumb ima dvije razine. Pritisnite djelomično za jedno brisanje bez tekućine za pranje. Pritisnite do kraja za brisanje i pranje. Tijekom pranja vjetrobranskog stakla brisači se uključuju. Tijekom prskanja tekućine na vjetrobransko staklo brisači se uključuju. Nakon otpuštanja gumba brisači se aktiviraju dva, a zatim ovisno o vozilu i uvjetima okoline, i dodatna puta i treći put nekoliko sekundi kasnije.

Pokazivač smjera sa strelicom koja pokazuje na vrh

Povremeno dolijte tekućinu za pranje (pogledajte Dolijevanje tekućine za pranje vjetrobranskog stakla).