Telefon, kalendar i web-konferencija

Upotreba aplikacije za telefon

slika telefona
Kad je telefon povezan na voziloModel Y s pomoću Bluetooth tehnologije (pogledajte Bluetooth) i dopustili ste pristup podacima s vašeg telefona (pogledajte Uvoz kontakata i nedavnih poziva), možete upotrijebiti aplikaciju za prikaz i telefonirati bez ruku bilo kojoj osobi s popisa na telefonu.
 • Pozivi: Prikaz nedavnih poziva kronološkim redoslijedom počevši od nedavnih poziva.
 • Poruke: Prikaz poruka kronološkim redoslijedom počevši od nedavnih poruka. Možete pregledati, poslati i primati tekstualne poruke. Umjesto unosa tekstualne poruke, dodirnite gumb mikrofona na desnoj strani kolo upravljača kako biste unijeli tekst s pomoću glasovnih naredbi.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Upozorenje
  Radi što manje ometanja i što veće sigurnosti putnika i drugih sudionika u prometu nemojte slati tekstovne poruke dok je vozilo u pokretu. Dok vozite, neprestano pazite na uvjete na cesti i u prometu.
 • Kontakti: Kontakti se popisuju abecednim redom i mogu se sortirati prema imenu ili prezimenu. Na desnoj strani popisa također možete odabrati slovo kako biste brzo prelistali imena koja započinju odabranim slovom. Kada dodirnete ime u popisu kontakata, na desnoj strani prikazuju se dostupni brojevi kontakta te druge dostupne informacije (poput adrese). Za poziv dodirnite broj kontakta.
 • Favoriti: Prikaz kontakata s telefona koje ste odredili kao Favoriti.
 • Kalendar: Prikaz unosa u kalendar s telefona (pogledajte Kalendar). Ako unos uključuje telefonski broj ili adresu, možete telefonirati ili putovati do odredišta tako da dodirnete odgovarajuće podatke na unosu u kalendar.

Uspostavljanje telefonskog poziva

Telefonski poziv možete uspostaviti na sljedeće načine:

 • Izgovaranjem glasovne naredbe (pogledajte Glasovne naredbe). Glasovne naredbe su prikladan način za upotrebu bez ruku s pomoću kojih možete poslati poruku ili nazvati svoje kontakte.
 • Dodirom na telefonski broj prikazan na popisu u mobilnoj aplikaciji – kontakti, pozivi ili kalendar.
 • Upotreba zaslonske tipkovnice u aplikaciji za telefon u vozilu Model Y.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Ako je sigurno i zakonom dopušteno, poziv također možete pokrenuti biranjem broja ili odabirom kontakta izravno na telefonu.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bilješka
Telefonski poziv također možete uspostaviti dodirom pribadače na karti i odabirom broja telefona (ako je dostupan) na zaslonu.

Prihvaćanje telefonskog poziva

Kada telefon prima dolazni poziv, u vozilu dodirnim zaslonima prikazuje broj ili ime pozivatelja (ako se pozivatelj nalazi na popisu kontakata u telefonu i vozilo Model Y ima pristup kontaktima).

Dodirnite jednu od opcija na dodirnom zaslonu da biste Answer ili Ignore poziv. Ovisno o telefonu koji upotrebljavate te zvučnicima koje ste upotrebljavali za posljednji poziv, telefon može postaviti upit za odabir zvučnika za dolazni poziv.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Tijekom vožnje cijelo vrijeme budite usredotočeni na cestu. Upotreba ili programiranje telefona tijekom vožnje, čak i s uključenom tehnologijom Bluetooth, može uzrokovati ozbiljne ozljede ili smrt.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Poštujte sve primjenjive zakone o upotrebi telefona u vožnji, uključujući, no ne ograničavajući se na zakone koji zabranjuju pisanje teksta i zahtijevaju upotrebu bez ruku u svakom trenutku.

Opcije tijekom poziva

Kad je poziv u tijeku, poziv se prikazuje na dodirnom zaslonu. Za prilagodbu jačine zvuka tijekom poziva okrećite lijevi kotačić za pomicanje. Nagnite lijevi kotačić za upravljanje ulijevo za uključivanje/isključivanje zvuka i nagnite ga udesno za dovršetak poziva.

Kalendar

slika praznog kalendara
Kalendar prikazuje pregled zakazanih kalendara na telefonu (iPhone® ili Android™) za tekući i sljedeći dan. Kalendar je prikladno integriran s aplikacijom telefona kako bi se mogli povezati na sastanak iz kalendarskog unosa. Također je integriran s navigacijskim sustavom kako bi se mogli dovesti na mjesto događaja.
 1. Pobrinite se da je telefon uparen s Model Y.
 2. Pobrinite se da ste prijavljeni u mobilnu aplikaciju Tesla.
 3. U svojoj mobilnoj aplikaciji Tesla dodirnite Profil > Postavke > Sinkronizacija kalendara.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Kako biste osigurali pristup svim značajkama kalendara, preporučuje se upotreba najnovije verzije mobilne aplikacije.
 4. Na svojem telefonu idite na Postavke i omogućite pristup / dajte dopuštenje za dijeljenje kalendara s mobilnom aplikacijom Tesla. Mobilna aplikacija tada može povremeno (i automatski) slati podatke iz kalendara s vašeg telefona u vozilo Model Y.

Ako događaj iz kalendara sadrži adresu, prikazuje se navigacijska strelica koja pokazuje da možete dodirnuti adresu za navigaciju do mjesta događaja. Kada se događaj u kalendaru dogodi u sljedećih sat vremena i ima jedinstveno definiranu adresu, dodirni zaslon obavještava vas ako postoji bolja ruta zbog prometa, čak i ako aktivno ne upotrebljavate navigaciju.

Ako događaj ima jedinstvenu definiranu adresu i dogodi se u roku od dva sata od ulaska u vozilo i pripreme za vožnju, vozilo Model Y automatski će vas uputiti na adresu događaja (pogledajte Automatska navigacija).

Dodirnite ikonu informacija o događaju za prikaz svih bilješki povezanih s događajem. Ako bilješke sadrže jedan ili više telefonskih brojeva, ikona informacija prikazuje ikonu telefona, a kalendar prikazuje prvi pronađeni telefonski broj. Dodirnite za uspostavljanje telefonskog poziva. Možete pokrenuti i telefonski poziv dodirivanjem bilo kojeg broja na zaslonu napomena o događaju (ovo je posebno korisno za konferencijske pozive). Ako napomene uključuju internetsku poveznicu, možete je dodirnuti kako biste je otvorili u internetskom pregledniku.

Zoom

slika ikone Zoom
Možete besprijekorno sudjelovati na sastancima i pozivima putem dodirnog zaslona vozila. Kako biste ga postavili, dodirnite aplikaciju Zoom i prijavite se ili unesite ID sastanka. Čak možete pristupiti sastancima prikazanim na kalendaru ili u tekstualnim poruka dodirom na poveznicu Zoom. Kamera u kabini vozila može se samo upotrebljavati u pozivima putem aplikacije Zoom kad je voziloModel Y parkirano. Kad se vozilo izbaci iz položaja Park tijekom poziva Zoom, kamera u vozilu isključuje se i prebacujete se samo na zvuk. Upotrijebite dodirni zaslon kako biste uključili/isključili videozapis, uključili/isključili zvuk i prilagodili različite željene postavke za sastanak.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Nemojte upotrebljavati funkciju videozapisa kad je vozilo „privremeno parkirano” na javnoj cesti (na primjer, kad je vozilo parkirano uz nogostup ili na mjestu koje nije parkirno mjesto).
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Upozorenje
Budite usredotočeni na svoje okruženje i slijedite sve primjenjive zakone tijekom vožnje uključujući, ali ne ograničavajući se na, zakone koji zahtijevaju upotrebu bez ruku u svakom trenutku.