Skift

Sådan skifter man gear

Når Model S er i Parkering, skal du trykke på bremsepedalen for at skifte.

Flyt kørekontaktarmen op eller ned for at skifte til forskellige køretilstande.

Gearstang med pil, linje, pilelinje, der peger op og gentager og peger ned

Hvis du forsøger at skifte, når den aktuelle kørehastighed ikke tillader det, lyder en klokke, og køretilstanden skiftes ikke.

Bakgear (R)

Skub kørekontaktarmen helt op, og slip den. Du kan kun skifte til bakgear, når Model S er stoppet eller kører mindre end 8 km/t.

Frigear (N)

I frigear kan Model S rulle frit, når du ikke træder på bremsepedalen:

  • Når køretøjet står i parkeringsgear (P), skal du skifte til frigear ved kortvarigt at skubbe kørekontaktarmen op eller ned til den første position.
  • Når køretøjet står i køregear (D), skal du skifte til frigear ved kortvarigt at skubbe kørekontaktarmen op til den første position. Hvis Autostyring eller Adaptiv fartpilot (ekstraudstyr) er aktiveret, skal du skubbe kørekontaktarmen op til den første position og holde den der i mere end 1 sekund. Dette deaktiverer Autostyring eller Adaptiv fartpilot.
  • Når køretøjet står i bakgear (R), skal du skifte til frigear ved kortvarigt at skubbe kørekontaktarmen ned til den første position.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Du skal træde på bremsepedalen for at skifte ud af neutral, hvis du kører langsommere end ca. 8 km/t.

Hvis Model S står i Park, og du bruger touchskærmen til at udløse parkeringsbremsen (Betjeningsknapper > Sikkerhed > Parkeringsbremse), så skifter Model S til frigear (se Parkeringsbremse).

Køregear (D)

Skub kørekontaktarmen helt ned, og slip den. Du kan skifte til køregear, når Model S holder stille eller kører under 8 km/t i bakgear.

Parkeringsgear (P)

Tryk på enden af kørekontaktarmen, mens Model S holder stille.

Pil, der peger på knappen på enden af armen

Model S skifter automatisk til parkeringsgear (P) for at forhindre at køretøjet ruller, når du kører ved lave hastigheder. Dette sker, når du tilslutter et ladekabel, spænder din sikkerhedssele op eller åbner døren, mens køretøjet er i køregear (D) eller frigear (N). Sørg for, at ladekablet er fjernet, spænd din sikkerhedssele og luk døren, før du skifter køretøjet ud af parkeringsgear (P).

Ved at skifte til parkeringsgear og derefter trykke på knappen Park igen, kan du til enhver tid låse alle døre op og/eller skubbe dørhåndtagene ud for at gøre det nemt at samle passagerer op.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Du skal træde på bremsepedalen for at skifte fra parkering.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Ovenstående betingelser afspejler ikke en omfattende liste med årsager til, at Model S kan eller ikke kan skifte automatisk til parkeringsgear, og at det i visse tilfælde er muligt for bilen at skifte til parkeringsgear, når kun én af ovenstående betingelser er opfyldt.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Pas på
I nødstilfælde, hvis bremserne ikke fungerer korrekt, skal du trykke på knappen Park på kørekontaktarmen og holde den nede for at bringe Model S til standsning. Brug kun denne metode til at bringe køretøjet til standsning, hvis det absolut er nødvendigt.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Advarsel
Det er altid førerens ansvar at sørge for, at køretøjet er i parkeringsgear, inden det forlades. Stol aldrig på, at Model S automatisk skifter til parkeringsgear for dig. Funktionen fungerer muligvis ikke i alle situationer (f.eks. hvis Krybefunktionen eller en bakke får køretøjet til at køre med en højere hastighed end ca. 2 km/t).