Accelerationstilstande

Accelerationsindstillingerne på din Model S varierer afhængigt af produktionsdatoen og det valgte ekstraudstyr på købstidspunktet:

 • Chill: Begrænser accelerationen, så du får en jævn og rolig tur (tilgængelig på alle biler med autopilothardware).
 • Standard: Giver det normale accelerationsniveau (tilgængelig på køretøjer med firehjulstræk, der ikke er Performance-modeller, og på Model S med baghjulstræk og autopilothardware).
 • Sport: giver det normale accelerationsniveau (tilgængelig på Performance-køretøjer med firehjulstræk).
 • Insane: Øger det maksimale drejningsmoment med cirka 30 procent (tilgængelig på Performance-køretøjer med firehjulstræk, som ikke er udstyret med opgraderingspakken Ludicrous).
 • Ludicrous: Øger det maksimale omdrejningsmoment med cirka 60 procent (tilgængelig på Performance-køretøjer med firehjulstræk, som er udstyret med opgraderingspakken Ludicrous).
 • Insane+: Øger det maksimale drejningsmoment med cirka 30 procent (tilgængelig på Performance-køretøjer med firehjulstræk, som ikke er udstyret med opgraderingspakken Ludicrous), samtidig varmes batteriet op til dets ideelle driftstemperatur for at sikre 100 % udnyttelse af den tilgængelige kraft. Læs, før du vælger denne indstilling, om Brug af Insane+ eller Ludicrous+.
 • Ludicrous+: Øger det maksimale drejningsmoment med cirka 60 procent (tilgængelig på Performance-køretøjer med firehjulstræk, som er udstyret med opgraderingspakken Ludicrous), samtidig varmes batteriet øjeblikkeligt op til dets ideelle driftstemperatur for at sikre 100 % udnyttelse af den tilgængelige kraft. Læs, før du vælger denne indstilling, om Brug af Insane+ eller Ludicrous+.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Selv om Chill ikke direkte forbedrer køreafstanden, kan brug af det øgede omdrejningsmoment og kraften i tilstanden Insane og Ludicrous reducere rækkevidden og effektiviteten.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Når tilstanden Chill vælges, vises Chill på instrumentpanelet over kørehastigheden.

Derudover indeholder en Performance-Model S med firehjulstræk også Launch Mode for optimal acceleration på overflader med godt vejgreb. Se Launch Mode for specifikke anvisninger, der påkræves ved brug af Launch Mode.

En accelerationstilstand vælges ved at trykke på Betjeningsknapper > Pedaler og styring > Acceleration.

Brug af Insane+ eller Ludicrous+

Hvis du vælger Insane eller Ludicrous, bliver ekstra kraft straks tilgængelig. Du kan for at opnå den absolut maksimale kraft (designet til kortvarig brug) imidlertid vælge Insane+ eller Ludicrous+ til at varme batteriet op til dets ideelle driftstemperatur. Det sikrer 100 % udnyttelse af den tilgængelige kraft.

Mens batteriet opvarmes, viser touchskærmen en statusmeddelelse, som oplyser om den omtrentlige ventetid og giver dig besked om, hvornår den ekstra kraft kan bruges. Ud over at opvarme batteriet, forsøger tilstandene Insane+ og Ludicrous+ at holde batteriet inden for et optimalt temperaturområde. Derfor vil du i forbindelse med aggressiv kørsel muligvis kunne se statusmeddelelsen "Afkøling" i adskillige minutter, indtil temperaturen falder. Model S forbliver i den valgte tilstand i tre timer, også selv om du forlader køretøjet. Funktionen udløber efter tre timer.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Insane+ og Ludicrous+ er designet til at opnå maksimal ydeevne ved kortvarig acceleration. Disse indstillinger er ikke beregnet til daglig kørsel. For at opnå den ekstra kraft forbruges ekstra energi, og energiniveauet vil reduceres hurtigere ved langvarig kørsel. Indstillingerne for Insane og Ludicrous acceleration giver en væsentlig forøgelse i ydeevnen, selv uden at vælge indstillingerne Insane+ eller Ludicrous+ for at få maks. batterikraft. Faktisk vil den ekstra kraft, som kan opnås ved at anvende Insane+ eller Ludicrous+ muligvis ikke være mærkbar ved normal kørsel.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
For at understøtte Insane+ eller Ludicrous+ skal opladningsniveauet være på 20 % eller mere. Du kan ikke aktivere disse indstillinger, hvis opladningsniveauet er på under 20 %. Endvidere bliver indstillingerne straks annulleret, hvis opladningsniveauet på noget tidspunkt under brug falder til under 20 %.

Ved brug af Insane+ eller Ludicrous+ forbruger Model S mere energi for at holde batteriet inden for et optimalt temperaturniveau.

For at annullere Insane+ eller Ludicrous+ skal du ændre accelerationsniveauet til en anden indstilling. For at forhindre et for stort og potentielt unødvendigt energiforbrug (for eksempel når du går fra køretøjet og glemmer at annullere Insane+ eller Ludicrous+), bliver disse indstillinger automatisk annulleret efter tre timer, uanset om du stadig kører eller er gået fra køretøjet.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Insane+ eller Ludicrous+ forsøger at holde batteriet inden for et optimalt temperaturniveau. Udover opvarmning af batteriet, afkøler indstillingerne også batteriet, når det er nødvendigt (f.eks. under kørsel ved høje hastigheder, ved hurtig acceleration, kørsel i lange perioder osv.).

Launch Mode

Launch Mode, som kun fås på Performance-køretøjer med firehjulstræk, giver optimal acceleration på overflader med godt vejgreb.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Kraftig acceleration, herunder men ikke begrænset til brug af launch mode, øger belastningen af bilens transmissionssystemer og kan forårsage for tidlig slitage og ældning af forskellige komponenter. Model S overvåger konstant slitage på og beskadigelse af transmissionssystemet og giver dig besked, når der skal udføres service på bilens komponenter.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Advarsel
Brug kun Launch Mode på passende steder, hvor der ikke er tværgående trafik eller fodgængere. Launch Mode er kun beregnet til brug på lukkede kørebaner. Det er førerens ansvar at sikre, at køremåde og acceleration ikke er til fare eller gene for andre trafikanter.

Sådan aktiveres Launch Mode

 1. Sørg for at varme bremserne lidt op ved at køre i et par minutter og bremse et par gange.
 2. Indstil luftaffjedringen til Lav (se Luftaffjedring).
 3. Indstil accelerationsniveauet til Insane+ eller Ludicrous+ (ekstraudstyr).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Hvis bilen er udstyret med indstillingen Ludicrous+, kan du opnå optimal ydelse ved at trykke på denne indstilling og holde den inde i tre sekunder.
 4. Med Model S i køregear og helt stillestående med rattet pegende ligeud skal du træde hårdt på bremsepedalen med din venstre fod og derefter træde speederen helt ned. Inden for ét sekund vises der en meddelelse på instrumentpanelet om, at Launch Mode er aktiveret.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Launch Mode sænker forreste affjedring yderligere, og det reducerer frihøjden over jorden betydeligt.
 5. Inden for 12 sekunder efter Launch Mode er aktiveret, skal du slippe bremsen for at igangsætte bilen.

Når du slipper bremsen, sætter Model S i gang.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Launch Mode er ikke muligt, hvis Slipstart er aktiveret (som tillader hjulene at spinne). Se Traction Control.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Bemærk
Launch Mode er kun tilgængelig, hvis den omgivende temperatur er 3° C eller varmere.