Térképek és navigáció

Térkép áttekintése

Az érintőképernyőn folyamatosan látható a térkép (kivéve ha a Model S hátramenetbe van kapcsolva).

Használja az ujjait a térképpel való interakcióhoz:

 • A térképet az ujját ráhelyezve, majd elhúzva bármely irányba elmozdíthatja.
 • A térképet két ujjával hosszan megérintve, ujjai segítségével bármely irányba elforgathatja.
 • A térkép nagyításához vagy kicsinyítéséhez csípési mozdulattal közelítse vagy távolítsa el a két ujját.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha elforgatja vagy elmozdítja a térképet, az aktuális helyzetét nem követi tovább a rendszer. A „Tracking Disabled” (Nyomkövetés kikapcsolva) felirat jelenik meg röviden a térkép tájolási ikon mellett, majd az ikon szürkére változik. A nyomkövetés visszakapcsolásához a térkép tájolási ikonját megérintve válassza ki az Észak fent vagy a Menetirány fent lehetőséget.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Aktív navigációs útvonal esetén a térkép automatikusan nagyít és kicsinyít.

A térkép tájolásának megváltoztatásához váltson a következő beállítások között:

Észak felfelé: Az északi irány mindig a képernyő felső széle.
Irányszög felfelé: A menetirány mindig a képernyő felső széle. A térkép mindig a haladási irányba fordul. Az ikonban egy iránytű látható, ami a haladási irányt jelzi.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha megérinti ezt az ikont, miközben egy úti célhoz navigál, megjelenik az útvonal áttekintése.
Az útvonal áttekintése akkor érhető el, amikor egy úti cél felé navigál, és akkor jelenik meg, amikor lenyitja a részletes útvonalterv listáját (lefelé húzással). Ha felfelé csúsztatva összecsukja részletes útvonalterv listáját, a térképen megjelenik a korábban kiválasztott irány.

Térkép megjelenítése

Ha a Model S parkolás fokozatban van, a következő ikonok jelennek meg a térképen, hogy testreszabhassa a térképen megjelenített információk típusát. Az ikonok menet közbeni eléréséhez érintse meg bárhol a térképet (néhány másodperc múlva eltűnnek).

földgömb ikon
Műholdas kép (prémium csatlakoztathatósági csomag esetén).
piros lámpa ikon
Közlekedési viszonyok (prémium csatlakoztathatósági csomag esetén).
könnycsepp ikon, fekete ponttal a közepén
Térkép részletei (például érdekességek).

Tűzzön le egy gombostűt bárhol a térképen úgy, hogy ujjával nyomva tartja a kívánt helyet. A gombostűt elhelyezve, vagy egy meglévőt megérintve a választott pont a térkép közepére kerül, és megjelenik egy képernyő információkkal a helyről. Ebből a felugró ablakból navigálhat a helyhez, és hozzáadhatja vagy eltávolíthatja a helyet a kedvenc úti célok listájáról (lásd Otthoni, munkahelyi és kedvenc úti célok).

Töltési pontok ikonja

Töltési pontok. A várost és az adott állomások távolságát jelző felugró lista. Töltési pontnak számít minden Tesla Supercharger töltőállomás, Tesla célállomási töltőállomás, külső félhez tartozó gyorstöltő és korábban használt nyilvános töltőállomás. Lásd: Töltési pontok. A felugró listában érintse meg a villám ikont a maximális teljesítmény alapján meghatározott töltőtípusok szerinti szűréshez.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Egyes piaci régiókban a töltők megjelenítésekor a térképen külső félhez tartozó gyorstöltők is megjelennek sötétszürke gombostűvel jelölve.

Navigáció beállításai

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az elérhető navigációs beállítások a régiótól és a járműkonfigurációtól függően változhatnak.
A navigációs beállítások ikonja akkor jelenik meg, ha megérinti a ... gombot, miután elindítja a navigációt egy célhoz.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A navigációs beállítások a következőt megérintve is elérhetők: Kezelőelemek > Navigáció.

A navigáció beállításai ikon megérintésével a navigációs rendszert saját igényeihez igazíthatja (az elérhető beállítások a piaci régió és a jármű konfigurációja szerint eltérők lehetnek):

 • Navigációs vezérlés: Érintse meg a Hang opciót a navigációs utasítások felolvasásának engedélyezéséhez.
 • A szóbeli navigációs utasítások hangerejének növeléséhez vagy csökkentéséhez érintse meg a - vagy a + lehetőséget. Ha egészen a bal széléig lecsökkenti, vagy megérinti a hangszóró ikont, elnémítja az utasításokat. A navigációs utasításokat a hangszóró ikon megérintésével is elnémíthatja és megszüntetheti a némítást. Ez a hangerő-beállítás csak a navigációs rendszer szóbeli utasításaira vonatkozik. A médialejátszó és a telefon hangereje változatlan marad.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  A hangerő a vezetési sebesség és a légkondicionáló rendszer beállításai alapján automatikusan is beállítható.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  A navigációs utasítások elnémulnak, ha a párosított telefonon telefonhívás van folyamatban.
 • Engedélyezze az Automatikus navigáció funkciót, ha azt szeretné, hogy Model S járműve automatikusan elindítson egy navigációs úti célt, amikor beszáll a járművébe. Az úti célokat a gyakran megtett útvonalak, napszakok és naptárbejegyzések alapján jelzi előre a rendszer (lásd: Automatikus navigáció).
 • A Supercharger megállók szükség szerinti hozzáadásához engedélyezze az Útvonaltervezőt (ha az Ön piaci régiójában elérhető). A szupertöltés megállókat azért adja hozzá a rendszer a navigációs útvonalakhoz, hogy minimalizálja a vezetésre és töltésre fordított időt (lásd: Útvonaltervező).
 • Engedélyezze az Online útvonaltervezés opciót a nagy forgalom elkerülésére szolgáló automatikus útvonaltervezéshez és a navigációs útvonalak mentén a valós idejű forgalmi viszonyok lekérdezéséhez, ha az Ön régiójában elérhető (lásd Online útvonaltervezés).
 • A Kompok elkerülése elemet megérintve a rendszer automatikusan kerülni fogja útvonaltervezéskor a kompokat.
 • Az Útdíjak elkerülése beállítás megérintése esetén a navigáció lehetőség szerint elkerüli az útdíjakat.

Navigálás egy úti célhoz

Ha egy helyre szeretne navigálni, érintse meg a térkép sarkában lévő keresősávot, és adja meg az úti célt, vagy küldje el az úti célt a telefonjáról, vagy használja a hangutasításokat (lásd Hangutasítások) egy cím, nevezetesség, vállalkozás stb. kereséséhez. A keresősáv megérintésekor a következő típusú helyek közül is választhat:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
IOS® vagy Android™ eszközéről a „megosztás” funkcióval távolról is megkezdheti a navigációt, miután engedélyezi a Tesla mobilalkalmazás hozzáférését.

Amikor megad egy helyszínt, az érintőképernyő a képet lekicsinyítve megjeleníti a megteendő útvonal áttekintését és a fordulásról fordulásra útirány listát. A becsült érkezési idő, a vezetési idő és a kilométer a lista alján láthatók. Megjegyzések az útvonaltervvel kapcsolatban:

 • Az útvonalterven található akkumulátorikonok vizuálisan mutatják meg, hogy mennyi energia marad, amikor eléri a célállomást, és mennyi marad, amikor visszaér a jelenlegi tartózkodási helyére. Lásd: Az energiafelhasználás előrejelzése.
 • Ha a célállomás eléréséhez töltésre van szükség és működik az Útvonaltervező funkció (ha elérhető a piaci régióban), a navigációs útvonal automatikusan tartalmazni fogja a szupertöltés megállókat is (lásd: Útvonaltervező).
 • Ha nem marad energia a célállomás eléréséhez és az útvonalon nincs Supercharger, megjelenik egy értesítés, hogy a célállomás eléréséhez töltésre lesz szükség.
 • Minden forduló előtt megjelenik a manőverig hátralévő távolság.
 • A lista aljának megtekintéséhez előfordulhat, hogy felfele kell húznia a listát.
 • A lekicsinyítéséhez érintse meg a lista tetejét.

Navigálás közben a térkép követi a helyzetét és megjeleníti az utazás aktuális szakaszát. Bármikor megjelenítheti a teljes útvonalat, ha lefelé csúsztatva kibővíti az útvonalterv listáját, vagy megérinti az útvonal áttekintő ikont.

Az útvonaltervlista alatt egy állapotjelző sáv mutatja, hogy milyen közel van az úti célhoz vagy a következő megállóhoz. Ha engedélyezve van az online útvonaltervezés, az állapotsáv élőben mutatja az útvonal forgalmi adatait is (lásd Online útvonaltervezés).

A navigáció leállításához érintse meg a Mégse gombot, amely a részletes útvonalterv lista alsó sarkában található. Ha törölni szeretne legutóbbi navigációs kereséseket, húzza az ujját jobbra a javasolt helyen, vagy nyomja meg és tartsa lenyomva a helyet.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha nincs adatkapcsolat, a beépített térképek segítségével szintén elnavigálhat bármely úti célra, de ekkor pontosan meg kell adnia a teljes címet.
Ha bekapcsolta a Navigálás robotpilóta funkcióval lehetőséget (amennyiben az a piaci régiójában elérhető) , a részletes útvonaltervben a Navigálás robotpilóta funkcióval elemet megérintve kapcsolhatja be a funkciót (ha a funkció aktív, az ikon kék színű). A Navigálás robotpilóta funkcióval egy navigációs útvonal mentén a korlátozott hozzáférésű utakon (vagyis autópályákon) automatikusan sávot vált és kormányozza Model S járművét. A részleteket lásd: Navigálás Autopilot funkcióval.

Alternatív útvonal kiválasztása

A piaci régiótól vagy a jármű konfigurációjától függően ez a szolgáltatás nem feltétlenül érhető el a járművön. A járművének prémium csatlakoztathatósági csomaggal kell rendelkeznie.

Miután megadott egy egy megállóval rendelkező úticélt, a térkép legfeljebb három alternatív útvonalat jelenít meg. Ez lehetővé teszi a teljes utazási idő és a forgalmi információk egyszerű összehasonlítását az egyes útvonalakon. Ha a megadott idő lejártáig nem választ ki egy preferált útvonalat, a rendszer automatikusan a leggyorsabb útvonalat választja ki.

Megállók hozzáadása az útvonalhoz

Miután megadta az úticélt, szerkesztheti az útvonalat megállók hozzáadásával, törlésével vagy átrendezésével. Az útvonal szerkesztési lehetőségeinek megtekintéséhez érintse meg a részletes útvonalterv lista alján lévő három pontot.

könnycsepp ikon plusz jellel
AMegálló hozzáadása funkcióval hozzáadhat megállókat egy helyszín keresésével, vagy egy otthoni, legújabb vagy kedvenc úti cél hozzáadásával. Megállót úgy is hozzáadhat, hogy megérinti valamelyik gombostűt a térképen, és a felugró ablakban kiválasztja a Hozzáadás lehetőséget.
Ceruza ikon
AMegálló szerkesztése funkcióval egy összetett utat hozhat létre úgy, hogy megállókat ad hozzá az útvonalhoz, vagy távolít el róla. Az utazás átrendezéséhez az egyenlőségjel megérintésével húzza át a megállókat.

Az útvonal szerkesztéséhez használhatja a Tesla mobilalkalmazást is (ha az Ön régiójában elérhető). A Tesla mobilalkalmazásban lépjen a Helyszínek > Navigáció elemre, és adja meg az úti célt, érintse meg az Utazás szerkesztése > Megálló hozzáadása elemet az útvonal szerkesztéséhez, majd érintse meg a Küldés az autóra elemet az útvonal járművével való megosztásához.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Tesla mobilalkalmazás 4.27.5-ös vagy újabb verziója szükséges.

Automatikus navigáció

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Előfordulhat, hogy az Automatikus navigáció nem érhető el minden piaci régióban és minden járműkonfiguráción.

Az Automatikus navigáció képes megjósolni az úti célt, amikor beül járművébe. Ha telefonja naptárját szinkronizálta Model S járművel, a naptárban pedig olyan esemény szerepel, ami a járműbe történő beszálláskor két órán belül kezdődik, az Automatikus navigáció felajánlja úti célként az esemény helyszínét (feltéve, hogy valós cím tartozik hozzá).

Ezen kívül, ha otthoni címén hétköznap (hétfőtől péntekig) reggel 5 és délelőtt 11 között vezet, az Automatikus navigáció automatikusan elirányítja az előre megadott munkahelyi címre (lásd Otthoni, munkahelyi és kedvenc úti célok). Hasonlóképpen, ha hétköznap dolgozik, az Automatikus navigáció délután 3 és este 11 között automatikusan a megadott otthoni címére irányítja.

Az Automatikus navigáció bekapcsolásához érintse meg a Kezelőelemek > Navigáció > Automatikus navigációelemet. A telefon naptárát szinkronizálnia kell a Model S -val és az eseménynek tartalmaznia kell egy egyedileg megadott és érvényes címet (lásd Telefon, naptár és webkonferencia).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A kézzel bevitt vagy a Model Sszámára elküldött navigációs utasítások felülbírálják az Automatikus navigáció általi javaslatokat.

Szerencsés és éhes

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Előfordulhat, hogy a funkciók nem érhetők el minden piaci régióban és minden járműkonfiguráción.

A kívánt úti célra történő navigálás mellett a Model S az alapján is javasolhat közeli helyeket, hogy épp Éhes vagy Szerencsés. A navigációs keresősávon érintse meg az Éhes vagy a Szerencsésikont. Az Éhes népszerű éttermeket, míg a Szerencsés népszerű úti célokat (például múzeumokat, vidámparkokat) javasol. Ha érdekes helyet talált, a Navigáció elemet megérintve el is indulhat oda.

A funkció a Navigation Maps alkalmazás legfrissebb verzióját igényli. Ennek letöltéséhez csatlakoztassa Wi-Fi-hez a Model S járművet, és érintse meg a Kezelőelemek > Szoftver elemet annak ellenőrzéséhez, hogy van-e elérhető frissítés (lásd: Térképfrissítések).

Otthoni, munkahelyi és kedvenc úti célok

Ha gyakran vezet adott helyre, kedvencként felveheti, hogy ne kelljen minden alkalommal beírnia a hely nevét vagy címét. Ha egy úti célt kedvencként vesz fel, könnyen elnavigálhat oda úgy, hogy megérinti a navigáció keresési sávját, majd megérinti a Kedvenc elemet, és kiválasztja az adott helyet a kedvenc úti célok listájából.

Célállomás kedvencek közé való felvételéhez érintse meg a hozzá tartozó gombostűt a térképen, majd a megjelenő képernyőn érintse meg a csillag ikont. Adjon neki egy nevet (az alapértelmezett nevét is meghagyhatja), majd érintse meg a Hozzáadás a Kedvencekhezelemet. A csillag egyszínűvé válik, az úti cél pedig megjelenik a kedvencek listájában.

Legutóbbi vagy kedvenc úti cél törléséhez érintse meg azt az úti cél listán, és röviden tartsa lenyomva addig, amíg meg nem jelenik az X jel. Ezután az X jel megérintésével törölje a listából.

Az Otthon és a Munkahely is megjelennek a navigációs keresősáv alatt. Ezeket megérintve megadhatja a megfelelő címeket. A cím megadása után érintse meg a Mentés vagy Mentéselemet. Ezután, ha bárhonnan haza vagy a munkahelyére kíván navigálni, csak érintse meg az adott parancsikont.

Az adott cím módosításához vagy törléséhez nyomja meg és tartsa lenyomva az Otthon vagy a Munkahely ikonját. Egy felugró ablakban megadhat egy új címet, majd az Otthon mentése vagy Munkahely mentése gombbal elmentheti azt. Mentett otthoni vagy munkahelyi cím esetén a Model S felajánlhatja reggelente, hogy elnavigálja a munkahelyére, este pedig az otthoni címére és kiszámítja, hogy az aktuális forgalmi viszonyok mellett meddig tart az út. Lásd: Automatikus navigáció. Érintse meg az Otthon törlése vagy a Munkahely törlése gombot a társított címek eltávolításához. A felhasználás észlelt mintázatán alapulva a Model S felajánlja az otthoni és munkahelyi cím mentését.

Ha eladja Model S járművét, átadja a tulajdonjogát vagy engedi másoknak a vezetését, biztonsági okokból célszerű törölni az otthoni és a munkahelyi címet. Ezek külön is törölhetők, de az összes személyes adata törléséhez gyári visszaállítást is végezhet (érintse meg a Kezelőelemek > Szerviz > Gyári visszaállításelemet).

Töltési pontok

A töltési helyeknek a térképen történő megjelenítéséhez érintse meg a térkép keresési sávját, majd érintse meg a Töltéselemet. A töltési helyek listában jelennek meg (a legközelebbi töltési hely látható a lista tetején), és a megfelelő gombostűk ábrázolják azokat a térképen. Érintse meg a tűt további információk megjelenítéséhez, az ahhoz történő navigáláshoz vagy kedvencként való megjelöléséhez.

A villám ikonok megérintésével adja meg, milyen típusú töltési helyet szeretne felvenni a térképre (a térkép alapértelmezetten csak a Supercharger megállókat jeleníti meg):

egy villám
Érintse meg a legfeljebb 25 kW-os, kis teljesítményű állomások, például a célállomási töltőállomások felvételéhez.
két villám
Érintse meg a 25 kW és 75 kW közötti, közepes teljesítményű töltőállomások felvételéhez.
három villám
Érintse meg a 75 kW-os, vagy nagyobb teljesítményű töltőállomások felvételéhez.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A térkép csak akkor jelzi ki a CCS Supercharger töltőállomásokat, ha a járműve rendelkezik CCS töltési funkcióval. Ha megérinti a Supercharger töltőállomás gombostűjét, a felugró ablak tájékoztatást ad arról, hogy szükség van-e CCS adapterre a jármű töltéséhez.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Egyes piaci régiókban a töltők megjelenítésekor külső félhez tartozó gyorstöltők is megjelennek sötétszürke gombostűvel jelölve.

A töltési hely gombostűjének megjelenése megbecsüli a hely állapotát. A részletek megjelenítéséhez érintse meg a gombostűt.

A Supercharger helye működőképes, és a gombostűn megjelenő szám a becslés szerint az érkezéskor rendelkezésre álló Supercharger-állások számát jelzi.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az aktuális navigációs útvonalon található Supercharger töltőállomás fekete színű (vagy fehér, ha az érintőképernyő éjszakai üzemmódban van).
A Supercharger helyszín sok felhasználót jelez előre. A töltés előtt lehet, hogy várnia kell.
Előfordulhat, hogy a Supercharger töltőállomás csökkentett kapacitással működik.
Lehetséges, hogy a Supercharger töltőállomás zárva van.
A Supercharger töltőállomásról nincsenek adatok, de vélhetően működik.
A hely egy célállomási töltőállomás, egy külső félhez tartozó gyorstöltő vagy egy korábban használt nyilvános töltőállomás. A jelet megérintve további információk jelennek meg, például a használati korlátok és a felvehető töltőáram.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha a térképet lekicsinyíti és egynél több célállomási töltőállomás is elérhető a területen, a gombostű kerekre változik és az állomások számát is megjeleníti. A gombostűt megérintve kinagyíthatja a térképet, ezután az egyes gombostűket megérintve megjelenítheti az adott hely adatait.

Érintse meg a töltőállomás gombostűjét egy előugró ablak megjelenítéséhez, amelyből a következőket teheti:

 • Határozza meg a pontos helyét és a jelenlegi tartózkodási helyétől való hozzávetőleges távolságot.
 • Megtekintheti a töltőállomáson található kényelmi szolgáltatásokat, ideértve a mellékhelyiségeket, éttermeket, szálláshelyet, boltot és Wi-Fi-t. A Supercharger felugró ablakában érintse meg a kényelmi ikont a környéken történő kereséshez.
 • Érintse meg a nyíl ikont, hogy a töltőállomásra navigáljon.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Amikor a Supercharger töltőhöz (vagy egyes régiókban harmadik féltől származó gyorstöltőhöz) navigál, a Model S felkészíti az akkumulátort a töltésre. Ennek jóvoltából optimális hőmérsékletű akkumulátorral érkezhet meg, hogy a töltés kevesebb időt vegyen igénybe. Bizonyos körülmények között (például hideg időben) a motor(ok) és az alkatrészek felől zaj hallható, ami nem rendellenesség, mert ilyenkor hőt termelnek az akkumulátor felmelegítéséhez (lásd: Töltés).
 • Tekintse meg, hogy egy Supercharger-állomás jellemzően mennyire forgalmas a nap különböző időszakaiban, valamint a töltési és üresjárati díjakat (lásd Supercharger állomás díjai).

Az energiafelhasználás előrejelzése

Célállomásra navigáláskor a Model S segít felmérni a töltési igényeket, kiszámítva azt az energiamennyiséget, ami a célállomás elérésekor megmarad. Navigáláskor a térkép ezt a becsült értéket az útvonaltervben az Akkumulátor ikon mellett jeleníti meg (lásd: Navigálás egy úti célhoz). Tömörített nézetben a lista tetejét megérintve megnyílik az útvonalterv bővített nézete.

A számítás, amely azt jelzi előre, hogy mennyi energiát fog felhasználni, a vezetési stíluson (előre jelzett sebesség stb.) és környezeti tényezőkön (szélsebesség és -irány, környezeti és előre jelzett hőmérséklet, a levegő sűrűsége és páratartalma stb.) alapuló becslés. A vezetés során a(z) Model S folyamatosan tanulja, hogy mennyi energiát használ fel, így idővel egyre pontosabbá válik. Model S előre jelzi az energiafelhasználást az egyes járművek vezetési stílusa alapján. Ha például Ön egy ideig agresszívan vezet, a jövőbeli hatótáv előrejelzések magasabb fogyasztást feltételeznek. Az előre jelzett energiafelhasználáshoz hozzájáruló egyes tényezők (például az előre jelzett hőmérsékletek és szélsebesség) csak akkor érhetők el, amikor a(z) Model S rendelkezik internetkapcsolattal.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha használt Tesla járművet vásárol, ajánlott elvégezni egy gyári visszaállítást (Kezelőelemek > Szerviz > Gyári visszaállítás), hogy a lehető legpontosabb energiafogyasztási előrejelzést biztosíthassa.

A Model S az út során végig figyeli az energiafelhasználást, és frissíti az útvégi várható energiamennyiséget. Az alábbi helyzetekben az útvonalterven felugró figyelmeztetés jelenik meg:

 • Sárga figyelmeztetés jelenik meg, ha már csak nagyon kevés energia marad a célállomás eléréséhez, és lassabban kell haladni az energia megtakarításához. Tippekért az energia megtakarításához lásd A maximális hatótáv elérése.
 • Vörös figyelmeztetés jelenik meg, ha a célállomás eléréséhez töltésre lesz szükség.

Annak megállapításához, hogy rendelkezésre áll-e elegendő energia az oda-vissza úthoz, érintse meg az akkumulátor ikont az útvonalterven az oda-vissza energiafelhasználás becsült számításának megjelenítéséhez.

Online útvonaltervezés

Model S járműve észleli a valós idejű forgalmi körülményeket, és automatikusan frissíti a becsült vezetési és érkezési időt. Ha a közlekedési viszonyok késleltethetik a becsült érkezési időt és rendelkezésre áll egy alternatív útvonal, a navigációs rendszer újratervezheti az útvonalat. Az alternatív útvonal elutasításához koppintson az érintőképernyőn az újratervezési értesítésre. Az újratervezés előtt megadható a minimálisan megtakarítandó percek száma is. A funkció be- vagy kikapcsolásához érintse meg a Kezelőelemek > Navigáció > Online útvonaltervezés lehetőséget.

Ha az Online útvonaltervezés engedélyezve van, észlelésükkor a valós idejű körülmények ikon megjelenik a navigációs útvonalakon, ha a régiójában elérhető (prémium csatlakoztathatósági csomag esetén).
Sebességmérő kamera ikon
Franciaország kivételével: Megjelenik, ha sebességmérő kamerát észlel a rendszer. Ha közeledik egy sebességmérő kamerához, a Model S hangjelzést is kiadhat. A funkció bekapcsolásához érintse meg a Kezelőelemek > Navigáció > Sebességmérő kamera hangjelzése elemet.
fehér felkiáltójel piros körben ikon
Kizárólag Franciaország: Tartalmazhat egy vagy több sebességmérő kamerát, illetve a vezetést érintő számos más veszélyt. Ha közeledik egy sebességmérő kamerához, a Model S hangjelzést is kiadhat. A funkció bekapcsolásához érintse meg a Kezelőelemek > Navigáció > Sebességmérő kamera hangjelzése elemet.
stoptábla ikonközlekedési lámpa ikon
A stoptáblákat és a közlekedési lámpákat mutatja.

Útvonaltervező

Az Útvonaltervező (ha az Ön régiójában elérhető) segítséget nyújt a hosszabb utak biztonságos megtételében. Ha a célállomás elérése töltést igényel, Az Útvonaltervező érinteni fogja a köztes Supercharger töltőket is. Az Útvonaltervező úgy választja meg az útvonalat és biztosítja a töltési időket, hogy minimálisra csökkentse a vezetésre és töltésre fordított időt. Az Útvonaltervező bekapcsolásához érintse meg a térkép beállítások ikont (lásd Navigáció beállításai), majd az Útvonaltervezőelemet.

Ha bekapcsolt Útvonaltervező mellett a célállomás eléréséhez töltésre van szükség, az útvonaltervben szerepelni fognak a Supercharger megállók az adott Superchargernél eltöltendő időkkel együtt, valamint a becslés, hogy a Superchargerhez érkezve mennyi energia marad az akkumulátorban.

A Supercharger megállók eltávolításához és csak az útirányok megjelenítéséhez érintse meg az útvonalterv alján található Minden töltőállomás eltávolítása elemet. Ha kiveszi a töltési megállókat, az útvonaltervlista figyelmeztetést jeleníthet meg, amely jelzi, hogy az úti cél eléréséhez töltés szükséges. Ha újra fel szeretné venni a Supercharger megállókat a fordulásról fordulásra útirány listájába, érintse meg az Töltési megállók hozzáadásaelemet.

Superchargernél történő töltésnél a töltési képernyőn megjelenik a szükséges töltési idő a következő Supercharger megálló vagy (ha nincs szükség több töltésre) a célállomás eléréséig. Ha a javasoltnál rövidebb vagy hosszabb ideig tölti járművét, a Supercharger megállónál eltöltendő idő eszerint módosul. Használhatja a mobilalkalmazást a hátralévő töltési idő megfigyelésére is.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Az Útvonaltervező használatával egy Supercharger töltőállomáshoz vagy bizonyos régiókban külső félhez tartozó gyorstöltőhöz történő navigáció során a Model S elkülöníthet bizonyos mennyiségű energiát az akkumulátor előfűtéséhez, hogy a Supercharger töltőhöz vagy harmadik fél gyorstöltőjéhez optimális akkumulátor-hőmérséklettel érkezzen meg. Ez csökkenti a töltési időt (lásd: Töltés).

Ha az Útvonaltervező szerint nem lesz elegendő energia a visszaútra és nem esik útba Supercharger, akkor megjelenít egy figyelmeztetést az útvonalterv tetején, hogy a célállomás eléréséhez töltés szükséges.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha a navigációs útvonalra eső Supercharger nem működik, az Útvonaltervező megjelenít erről egy értesítést, és megkísérli újratervezni a navigációs útvonalat egy másik Superchargerhez.

Térképfrissítések

Amint frissített térkép válik elérhetővé, az Wi-Fi kapcsolaton keresztül automatikusan megérkezik a Model S rendszerébe. Ahhoz, hogy megkaphassa a frissítéseket, rendszeresen csatlakoztassa Model S járművét Wi-Fi-hálózathoz (lásd Wi-Fi). Az érintőképernyő megjelenít egy üzenetet tájékoztatásul, ha új térképek települtek.