Kipörgésgátló

Így működik

A kipörgésgátló rendszer folyamatosan figyeli az első és hátsó kerekek sebességét. Amikor Model S gépjárműve a tapadás csökkenését észleli, a rendszer a féknyomás és a motorteljesítmény irányításával minimalizálja a kerék kipörgését. A kipörgésgátló rendszer alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Normál körülmények között a maximális biztonság érdekében bekapcsolva kell hagyni.

Egy járművet hátsó nézetből ábrázoló sárga ikon, cikkcakkos gumiabroncs jelekkel
Ez a sárga visszajelző felvillan a műszerfalon, amikor a kipörgésgátló rendszer aktívan irányítja a féknyomást és a motorteljesítményt, hogy minimalizálja a kerék kipörgését. Ha a visszajelző égve marad, hiba észlelhető a kipörgésgátló rendszerben. Ilyen esetben forduljon a Tesla ügyfélszolgálatához.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
A kipörgésgátló nem tudja megakadályozni a veszélyes vezetésből és a nagy sebességeknél tett éles kanyarokból eredő ütközéseket.

A kerékcsúszás engedélyezése

Ha azt szeretné, hogy a kerekek korlátozott sebességen kipöröghessenek, engedélyezheti a Slip Start funkciót. A Slip Start funkciót csak akkor lehet engedélyezni, amikor Model S gépjárműve 48 km/h vagy alacsonyabb sebességgel halad. A Slip Start funkció automatikusan kikapcsol, ha a sebesség meghaladja a 80 km/h értéket.

Normál körülmények között a Slip Start funkciót nem kell engedélyezni. Kizárólag olyan körülmények között kapcsolja be, amikor szándékosan azt szeretné, hogy a kerék kipörögjön. Például:

  • Amikor laza felületen szeretne elindulni, például kavicsos vagy havas talajon.
  • Amikor mély hóban, homokban vagy sárban vezet.
  • Amikor gödörből vagy mély keréknyomból próbál kihajtani.

A kerekek elforgásának engedélyezéséhez érintse meg a Kezelőelemek > Pedálok és kormányzás > Csúszóindítás menüpontot.

Egy járművet hátsó nézetből ábrázoló sárga ikon, cikkcakkos gumiabroncs jelekkel és az OFF (KI) szó
A műszerfalon megjelenik egy figyelmeztető üzenet, amikor a Slip Start funkció bekapcsol.

Habár a Slip Start funkció automatikusan le van tiltva, amikor legközelebb beindítja Model S gépjárművét, kifejezetten javasoljuk, hogy azonnal kapcsolja ki, miután a bekapcsolásához vezető körülmény megszűnt.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A sebességtartó aktív használata alatt a Slip Start funkció nem kapcsolható be