Hatótáv túllépése

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
FIGYELMEZTETÉS
Az Ön felelőssége, hogy figyelemmel kísérje a nagyfeszültségű akkumulátor állapotát és a jármű hátralévő hatótávolságát. Ne feltételezze, hogy van elérhető hatótávolság, ha a(z) műszerfal által megjelenített hatótávolság 0 km (vagy 0%). A alacsony feszültség akkumulátor hatótáv túllépése által okozott károsodására a garancia nem terjed ki.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Abban a valószínűtlen esetben, ha járműve túllépi a hatótávot vezetés közben, álljon félre, amint ezt biztonságosan meg tudja tenni, és forduljon a Tesla Roadside Assistance autómentéshez vagy az Ön által választott vontatási szolgáltatóhoz.

Ha a Model S túllépi a hatótávot, a alacsony feszültség akkumulátor nem támogatott – és amikor a alacsony feszültség nem támogatott, akkor a jármű nem tud tölteni. Éppen ezért fontos a alacsony feszültség akkumulátor támogatása valamilyen külső tápellátáson keresztül, amely lehetővé teszi a magas feszültségű (HV) akkumulátor töltését. Amint tölteni kezd a jármű, a külső tápellátásra már nem lesz szükség.

Abban az esetben, ha úgy lépi túl a hatótávot, hogy nincs a közelben töltő, akkor a vontatási szolgáltató szállítsa a(z) Model S járművet a legközelebbi töltőállomásra, és a járművet úgy helyezze le, hogy a töltőkábel elérjen hozzá. Amint a járművet elhelyezte egy töltő közelében, kövesse az alábbi utasításokat:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ha a járművet egy töltőhöz szállítják, a vontatási szolgáltató semmiképp se távozzon addig, amíg meg nem erősíthető, hogy a jármű magas feszültségű akkumulátora sikeresen tölt.
  1. Végezzen segédindítást az alacsony feszültségű rendszeren (lásd: Segédindítás). Az alacsony feszültségű akkumulátort segédindítani kell a magas feszültségű akkumulátor támogatása érdekében.
  2. Várjon pár percet. Amint bekapcsol az érintőképernyő, dugja be a töltőkábelt a Model S gépjárműbe, hogy megkezdje a magas feszültségű akkumulátor töltését.
  3. Amikor a Model S tölteni kezd, válassza le a külső tápellátást a alacsony feszültség akkumulátorról.

Mielőtt nem Tesla töltőhöz szállítanák a járművet, ellenőrizze, hogy a jármű olyan adapterrel rendelkezik-e, amely megfelel a használni kívánt töltőállomás adott típusának. Még nem Tesla töltőnél is segédindítást kell végezni a alacsony feszültség rendszeren, mielőtt megkezdené a töltést.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
FIGYELMEZTETÉS
Mindig ügyeljen rá, hogy a Model S megfelelő hatótávval rendelkezzen a tervezett vezetéshez vagy a hosszabb ideig történő tároláshoz. Ne hagyatkozzon az érintőképernyőn vagy a mobilalkalmazásban kijelzett becsült hatótávra, mivel a hatótáv a tervezettnél gyorsabban csökkenhet a környezeti hőmérséklettől, a vezetési szokásoktól, a széltől, a járműbeállításoktól (pl. Őrszem üzemmód) és egyéb tényezőktől függően.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A hatótáv túllépése miatt igénybe vett járművontatásra nem terjed ki a garancia.