Bevált gyakorlatok meleg időben

Annak biztosítása érdekében, hogy a Model S meleg környezeti hőmérsékleten a lehető legjobb tulajdonosi élményt nyújtsa, kövesse a következő legjobb gyakorlatokat.

Indulás előtt

Többféleképpen is felkészítheti járművét a vezetésre, anélkül, hogy be kellene szállnia a már forró járműbe:

  • Az utasteret a szellőzőnyílások légáramlási irányának megváltoztatásával temperálhatja, és be vagy kikapcsolhatja az ülésfűtéseket. A mobilalkalmazásban navigáljon a Légkondicionáló menüelemre, és szabja testre az utastér hőmérsékletét.
  • Érintse meg a töltő és a légkondicionáló képernyőn is elérhető Ütemezés lehetőséget azon idő beállításához, amikorra szeretné, ha a gépjármű vezetésre készen álljon (lásd: Ütemezett töltés és ütemezett indulás).
  • Engedélyezze az Utastér-túlmelegedés elleni védelem opciót, ami megakadályozza az utasteret a túlzott felmelegedéstől meleg környezeti viszonyok között.
  • A mobilalkalmazásban navigáljon a Kezelőelemek menüpontra az ablakok szellőztetéséhez.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Tesla azt javasolja, hogy az elindulás tervezett időpontja előtt legalább 30–45 perccel kapcsolja be a légkondicionáló rendszert (lásd: A klímavezérlés működtetése). Az előkészítés időtartama a külső hőmérséklettől és egyéb tényezőktől is függ. A mobilalkalmazás értesíti Önt, amint járműve elérte az előkészíteni kívánt hőmérsékletet.

A megérkezést követően

Használaton kívül hagyja a Model S-t bedugva, különösen, ha a temperálást vagy az utastér túlmelegedés elleni védelmét használja. Így a saját energiájának fogyasztása helyett a töltőrendszer tartja kellemes hőmérsékleten az akkumulátort (lásd: Információk a nagyfeszültségű akkumulátorról). Ezenkívül számos módja van a forró kabin elkerülésének:

  • Mielőtt elhagyja a járművet (például ügyintézéshez), használja a Dog üzemmódot, hogy a háziállatok vagy romlandó áruk miatt hűvösen tartsa az utasteret. További információ: Hőmérséklet tartása, Dog üzemmód és járműben tartózkodás.
  • A Tesla azt javasolja, hogy a Parkolás gomb megnyomása előtt körülbelül 30 másodperccel kapcsolja ki a légkondicionálót, hogy csökkentse a jármű alattt tócsa megjelenését.
  • Parkoljon árnyékban, hogy csökkentse az energiafogyasztást és hűvösebb legyen az utastér hőmérséklete.
  • Használjon árnyékolót (a Tesla Shopban megvásárolható), ha kint kell parkolnia a napon.
  • Parkoláskor dugja be a Model S-t és Ütemezze a töltését. A járműve meghatározza a töltés megkezdésének megfelelő időpontját, így a töltés csúcsidőn kívüli időszakban fejeződik be. A kabin és az akkumulátor is felkészül a beállított indulási időre. További információkért lásd: Ütemezett töltés és ütemezett indulás.

Töltés

Ha az Útvonaltervezőt használja, vagy egy Supercharger állomás felé navigál, járműve automatikusan előkészíti az akkumulátort a leghatékonyabb töltéshez. Szélsőséges hőségben előfordulhat, hogy miközben egy Superchargerhez navigál, nem látja az üzenetet, hogy a jármű temperálja az akkumulátort, de az akkumulátort akkor is felkészíti a töltésre.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A Tesla javasolja, hogy az optimális akkumulátor-hőmérséklet és töltési feltételek biztosítása érdekében az Útvonaltervező használatával navigáljon a töltési helyhez legalább 30–45 perccel az érkezés előtt. Ha a töltési helyhez való vezetés 30–45 percnél rövidebb ideig tart, fontolja meg az akkumulátor vezetés előtti előkészítését (lásd: Indulás előtt).

Ha lehetséges, hagyja járművét a töltőre csatlakoztatva, amikor nem használja, még meleg időben is, különösen, ha Temperálást vagy az Utastér túlmelegedés elleni védelmét használja.

Tárolás

Ha Model S járművét huzamosabb időre leállítja, tegye töltőre, hogy ne csökkenjen a normál hatótávolsága és az akkumulátora optimális hőmérsékleten legyen. a gépjármű bármennyi ideig biztonságosan töltőn hagyható.

A Model S alvó üzemmódba lép, ha nincs használatban, hogy takarékoskodjon az energiával. Ne ellenőrizze gyakran a mobilalkalmazással járműve állapotát, mert ezzel mindig felébreszti azt, és normál szintre növeli az energiafogyasztását.