Intelligens garázs

HomeLink univerzális vevő

Ház és garázskapu ikonja
Ha járműve rendelkezik HomeLink® univerzális vevővel, akkor segítségével legfeljebb három rádiófrekvenciás (RF) eszközt, például garázsajtókat, kapukat, lámpákat és biztonsági rendszereket vezérelhet.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A gyártás dátumától, a piactól és a vásárláskor kiválasztott felszereltségtől függően bizonyos járművek nem rendelkezek HomeLink univerzális vevővel.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
Ne használja a HomeLink univerzális vevőt olyan eszközzel, amely nem rendelkezik biztonsági leállító és visszafele mozgató funkciókkal. Az ilyen biztonsági funkciókkal nem rendelkező eszközzel történő használat növeli a sérülések, és akár a halál a kockázatát.

Támogatott üzemmódok

A HomeLink három különböző adási módot is támogat, amelyeken a gépjármű és az RF-eszköz kommunikálhat. Az adási módot az RF-eszköz kompatibilitása határozza meg:

 • Standard Mode: Használja a Standard Mode beállítást, ha az RF-eszköz olyan távirányítóval rendelkezik, amelyet az eszköz (például távvezérelt garázsajtó) működtetéséhez kell használni. Ez a mód a HomeLink eszközök által használt, leginkább elterjedt adattovábbítási mód.
 • D-Mode vagy UR-Mode: A D-Mode vagy UR-Mode használatára akkor van szükség, ha az RF-eszköz nem rendelkezik távirányítóval, a vevőegységen pedig „Learn” (tanulás) gomb található (a felirata lehet még „Program” (programozás) vagy „Smart” (intelligens)). A D-Mode és az UR-Mode hasonlóképpen működik abból a szempontból, hogy a Model S a távirányító helyett közvetlenül a készülék vevőegységével kommunikál.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  A D-Mode elsődlegesen Észak-Amerikában, míg az UR-Mode Európa, a Közel-Kelet és Ázsia országaiban terjedt el. Annak megállapítására, hogy eszköze melyik üzemmóddal kompatibilis, forduljon a HomeLink ügyfélszolgálatához (www.homelink.com vagy hívja az 1-800-355-3515 telefonszámot).

Az eszközei egymástól eltérő üzemmódba is állíthatók. A garázsajtó beállítható például Standard üzemmódra, a garázs első kapuja beállítható D-mód funkcióra stb. Az adattovábbítási mód módosításához érintse meg az érinőképernyőn a , és válassza ki a módosítani kívánt eszközt. Ezután válassza ki a Program elemet, és válassza ki a kívánt üzemmódot az eszközhöz. Nyugtázáshoz érintse meg a Üzemmód beállítása elemet és kövesse a képernyő utasításait.

Régebbi gépjárműveknél az egyik eszközhöz tartozó üzemmód megváltoztatása az összesét módosítja, legyen körültekintő ezért, amikor adási módot vált. A kiválasztott üzemmóddal nem kompatibilis eszköz nem fog működni. Érintse meg az érintőképernyő tetején lévő HomeLink ikont, majd a Módosítsa az átviteli módot lehetőséget.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Olvassa el a HomeLink eszköz termékinformációit, hogy megtudja, melyik üzemmód kompatibilis az adott eszközzel.

A HomeLink programozása

A HomeLink® programozása:

A HomeLink programozását folyamatát bemutató animáció.
 1. Parkoljon le Model S járművével úgy, hogy az első lökhárító a programozni kívánt készülék előtt legyen.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  FIGYELMEZTETÉS
  Az eszköz programozás közben kinyílhat vagy bezáródhat. Ezért programozás előtt győződjön meg arról, hogy az eszköz útjában nincsenek sem személyek, sem tárgyak.
 2. Ellenőrizze, hogy a készülék távirányítójának akkumulátora ép. A Tesla azt javasolja, hogy a HomeLink programozása előtt cserélje ki az eszköz távirányítójának az elemét.
 3. Érintse meg a vezetői profil ikont a érintőképernyő tetején.
 4. Érintse meg a Homelink létrehozása lehetőséget.
 5. A HomeLink képernyőn adja meg az eszköz nevét, majd érintse meg az Enter vagy az Új HomeLink hozzáadása gombot.
 6. Válassza ki a használni kívánt üzemmódot (Standard, D-mód vagy UR-mód), majd érintse meg a Mód beállítása elemet.
 7. Ezután érintse meg a Indítás elemet, és kövesse megjelenő utasításokat.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Ha a képernyőn az eszköz programozása közben megjelenik a „Tanítsa be a vevőt” felszólítás, ne feledje, hogy ez egy időkorlátos lépés. Miután az eszköz távirányítóján megnyomta a Tanítás/Programozás/Intelligens gombot, mindössze kb. 30 másodperce van, hogy visszaszálljon járművébe, megnyomja a Folytatás gombot, majd kétszer megnyomja a betanított HomeLink eszköz nevét. Fontolja meg, hogy segítséget kér annak érdekében, hogy ezt a lépést 30 másodpercen belül el tudja végezni.
 8. Miután az eszközt felprogramozta, a programozás befejezéséhez érintse meg a Mentés elemet.
 9. Ellenőrizze le, hogy a HomeLink eszköz úgy működik-e, ahogy kell neki. Bizonyos esetekben a programozási műveletet a siker érdekében többször is meg kell ismételni.

Miután felprogramozta az eszközt, az érintőképernyőn a megfelelő HomeLink ikon megérintésével vezérelheti az eszközt. A HomeLink megjegyzi a programozott eszközök helyét. Ha egy ismert helyhez közelít, az érintőképernyőn automatikusan megjelenik a HomeLink vezérlőablak. Ha elhajt, az ablak bezáródik.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
További segítségért, illetve kompatibilitási kérdésekkel kapcsolatban forduljon a HomeLink ügyfélszolgálatához (www.homelink.com vagy hívja az 1-800-355-3515 telefonszámot).

Automatikus nyitás és zárás

Beállíthatja, hogy a rendszer a HomeLink eszközt az érintőképernyő használata nélkül, automatikusan vezérelje, kinyissa, ahogy közeledik hozzá és bezárja, ahogy eltávolodik tőle:

 1. Érintse meg a HomeLink ikont a érintőképernyő tetején, érintse meg a HomeLink beállítások elemet, majd válassza ki az automatizálni kívánt eszközt.
 2. Szükség szerint módosítsa az eszköz HomeLink-beállításait:
  • Jelölje be az Automatikus nyitás érkezéskor jelölőnégyzetet, ha azt szeretné, hogy az eszköz kinyíljon, ahogy megközelíti.
  • A nyílgombok segítségével állítsa be azt a Model S gépjárműtől mért távolságot, amelytől szeretné, hogy az eszköz nyíljon.
  • Jelölje be az Automatikus zárás távozáskor jelölőnégyzetet, ha azt szeretné, hogy az eszköz bezáródjon, ha eltávolodik tőle.
  • Jelölje be a Tükrök automatikus be-/kihajtása jelölőnégyzetet, ha azt szeretné, hogy a tükrök maguktól behajtódjanak HomeLink-helyre érkezéskor. Ez szűk garázsok esetében hasznos.
  • Jelölje be az Automatikus nyitás és zárás hangjelzése jelölőnégyzetet, ha hangjelzést szeretne Model S hallani, amikor az eszköz nyitására vagy zárására irányuló jelet küldött.

Ahogy megközelíti az automatikus vezérlésre állított eszközt (vagy eltávolodik tőle), a HomeLink állapotjelző ikon helyén egy visszaszámláló üzenet jelenik meg, jelezve, hogy az eszköz mikor nyílik ki vagy záródik be automatikusan. Amikor nem szeretné, hogy az eszköz automatikusan kinyíljon vagy bezáródjon, a visszaszámlálás alatt érintse meg az Automatikus nyitás kihagyása vagy az Automatikus zárás kihagyása elemet.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Ne hagyatkozzon a HomeLink szolgáltatásra az eszköz teljes bezáródásához.

A HomeLink eszköz helyének visszaállítása

Ha időnként azt tapasztalja, hogy a HomeLink eszköz nem nyílik ki, vagy az érintőképernyő nem jelenít meg értesítést, ahogy megközelíti a programozott eszközt, akkor vissza kell állítani az eszköz helyét. Ehhez álljon a lehető legközelebb a HomeLink eszközhöz (garázsajtó, kapu stb.), majd a tetején érintse meg a HomeLink ikont a HomeLink beállítási képernyő megjelenítéséhez. Érintse meg a visszaállítani kívánt eszköz nevét, majd a Hely visszaállítása elemet.

Eszköz törlése

Egy HomeLink eszköz törléséhez érintse meg HomeLink ikont a érintőképernyő tetején, majd érintse meg a HomeLink beállítások elemet. Érintse meg a törölni kívánt eszköz nevét, majd a Törlés elemet.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
A HomeLink beállítások és az összes személyes adat (elmentett címek, kedvenc zenék, importált névjegyek stb.) törléséhez a Visszaállítás gyári alapbeállításokra funkciót is használhatja. Lásd: Személyes adatok törlése.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Megjegyzés
Biztonsági okokból Model S járműve eladásakor törölje HomeLink eszközeit.

A HomeLink hibaelhárítása

Standard Mode

Standard módban a Model S rögzíti a HomeLink eszköz távirányítójából érkező rádiófrekvenciás jelet. Az érintőképernyő arra utasítja, hogy álljon a jármű elé, irányítsa az eszköz távirányítóját az első lökhárító irányába, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot, amíg a fényszórók fel nem villannak. Miután a fényszórók felvillantak, a Model S megtanulta a távirányítót, így most már megérintheti az érintőképernyőn a Folytatás elemet. Ha a fényszórók nem villognak:

 • Ellenőrizze a távirányító elemeit. Ajánlott a programozás előtt kicserélni a távirányító elemeit.
 • Gondoskodjon róla, hogy a Model S előtt álljon úgy, hogy az eszköz távirányítója a Tesla emblémától számított öt cm-en belül található.
 • Tartsa nyomva a készülék távirányítójának gombját, amíg a fényszóró fel nem villan. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a távirányító gombját akár három percig is nyomva kell tartania.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Bizonyos HomeLink távirányítók esetében a távirányító gombjának egy hosszú megnyomása helyett előfordulhat, hogy többször röviden kell megnyomnia a gombot (megnyomásonként kb. 1 másodpercig). Ha a hosszú gombnyomásokra irányuló több kísérlet is eredménytelen marad, próbálkozzon egyesével egy másodperces gombnyomásokkal.

D-Mode és UR-Mode

D Mode és UR-Mode beállítás mellett az eszköz vevője megjegyzi a Model S típust. Az érintőképernyő utasítja Önt, hogy nyomja le az eszköz vevőegységén található „Learn” (tanulás) gombot (a felirata lehet még „Program” (programozás) vagy „Smart” (intelligens)). Ha ez nem működne, lásd az alábbi útmutatást:

 • Álljon Model S járművének lökhárítójával a lehető legközelebb a programozni kívánt garázsajtó, kapu stb. elé.
 • Győződjön meg arról, hogy megnyomta a vevő Tanítás/Programozás/Intelligens gombját. Azzal kapcsolatban, hogy miként állítsa a vevőt tanulás módba, tekintse meg a programozni kívánt RF-eszköz gyártói dokumentációját.
 • Ha a képernyőn az eszköz programozása közben megjelenik a „Tanítsa be a vevőt” felszólítás, ne feledje, hogy ez egy időkorlátos lépés. Miután az eszköz távirányítóján vagy vevőegységén megnyomta a Tanítás/Programozás/Intelligens gombot, kb. 30 másodperce van, hogy visszaszálljon járművébe, megnyomja a Folytatás gombot, majd kétszer megnyomja a betanított HomeLink eszköz nevét. Ha kell, ehhez a lépéshez kérjen segítséget.
 • A legtöbb eszköz csak három–öt percig marad Tanulás módban. Az eszköz Tanítás/Programozás/Intelligens gombjának megnyomása után azonnal kövesse a jármű érintőképernyőjén megjelenő utasításokat.

További segítségért, illetve kompatibilitási kérdésekkel kapcsolatban forduljon a HomeLink ügyfélszolgálatához (www.homelink.com vagy hívja az 1-800-355-3515 telefonszámot).